Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon EOS 1000D      recenzje (44)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon EOS 1000D


wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
producent : Canon
recenzje : 44
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaw zależności od obiektywu
obiektyw/przysłonaw zależności od obiektywu
matryca/pikseli10.1
ISOauto (100 - 400 ISO), 100, 200, 400, 800, 1600 ISO
czasy migawki30 - 1/4000 sek
LCD2.5 cala
karty pamięciSD/SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 44 recenzji


  autor: Sylwia
  19-10-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
1
Zalety:
1
Wady:
1
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
1
Podsumowanie:
Ja porównuje sobie sprzęt na portalu RobimyTv, który zajmuje się sprzedażą kamer oraz oprzyrządowania do kamer, nastawiony przede wszystkim na sprzęt do uruchomienia studio TV oraz dla osób zajmujących się profesjonalnie wideofilmowaniem. www.robimytv.pl/

 

  autor: Ines
  email widać po zalogowaniu
  03-10-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Szkoła zawodowa, kierunek Fotograf. Czeladnika robię za pół roku.
Zalety:
- Cena - Łatwość w obsłudze - dobre wykonanie
Wady:
- dość słaba jakość zdjęć - pomiar ostrości nie jest dokładny
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wiele.
Podsumowanie:
Idealna dla początkującego, ale nie polecam przyszłemu czeladnikowi/ fotografowi zawodowemu. Dobra jest za to do robienia efektów "mgły".

 

  autor: Merffik
  email widać po zalogowaniu
  26-05-2012
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko. Portrety, krajobrazy. Ogólne fotografia wszystkiego.
Zalety:
W pełni amatorska lustrzanka która zwykłemu laikowi daje dużo możliwości do robienia zdjęć. W połączeniu z dobrym obiektywem dla zwykłego amatora to maszyna do robienia zdjęć. Łatwa obsługa dobre wykonanie
Wady:
brak możliwości robienia filmów. Po za tym nie widzę wad za taką cenę w końcu to w pełni amatorska lustrzanka.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
za dużo by wymieniać
Podsumowanie:
Używam tego body od 3 lat i jak na moje amatorskie potrzeby jestem usatysfakcjonowany w 100% wystarczy dokupić lepszy obiektyw i radość zdjęć dla amatora jest nie opisana.

 

  autor: jasta16w
  email widać po zalogowaniu
  07-03-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuje amatorsko .. ale odkąd ma Eos-a 1000 D osiągam sukcesy w konkursach fotograficznych .. :))
Zalety:
zalet jest wiele... dobrze trzyma się reki.. robi bardzo ładne zdjęcia... i jest świetny jeśli chodzi o pierwsza lustrzankę ze względu na dość przyjazną cenę.. więcej nie mam do dodania szczerze poleca:*
Wady:
dla mnie on nie ma wad:)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
z telefonu i cyfrówek
Podsumowanie:
szczerze polecam ten aparat:)

 

  autor: anonim
  26-08-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografia amatorska od około 5 lat, zaczynając od cyfrówek, poprzez sporadyczne epizody z aparatami analogowymi, po lustrzanki.
Zalety:
Zdecydowanie dużą zaletą jest CENA. Dość niska, adekwatna do możliwości. W przypadku tego typu aparatów trzeba czasu i praktyki, żeby wyczuć aparat i nauczyć się go obsługiwać wedle naszych potrzeb. Wtedy 1000D zaczyna robić naprawdę świetne zdjęcia. Kolejną zaletą są dostępne FUNKCJE, których jest dość sporo i pozwalają amatorowi na pobawienie się lustrzanką i pomagają zdobyć doświadczenie. KORPUS: gumowe wstawki, w przypadku niektórych aparatów ich brak powoduje wyślizgiwanie się w złych warunkach atmosferycznych. Wygodne do utrzymania body. Duża rozpiętość jeżeli chodzi o możliwości nastawy własnej. Piękne kolory zdjęć.
Wady:
Dużo plastiku, Długie naświetlanie przy złych warunkach oświetleniowych lub atmosferycznych. Średnie radzenie sobie z niekorzystnym oświetleniem (zdjęcia zbyt ciemne lub prześwietlone) nawet przy zmianie nastaw.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sporadyczne korzystanie między innymi z: Nikon D3000, Nikon D3100, Canon 450D, Canon 600D, Canon 60D oraz inne (aparaty cyfrowe i analogowe).
Podsumowanie:
Idealna lustrzanka dla amatorów. Świetnie nadająca się na pierwszą lustrzankę, po przerzuceniu się ze zwykłych kompaktowych aparatów cyfrowych. Pozwala zdobyć doświadczenie w fotografii cyfrowej. Dobrze leży w dłoniach. Świetna cena, adekwatna do możliwości i dostępnych funkcji. Pozwala na zabawę fotografią na wielu polach. Świetny korpus, odpowiedni do ceny. Jak większość lustrzanek z tego zakresu cenowego (amatorskie) problemy z czasem naświetlania (na początku sprawia to problemy, z czasem i nabywanym doświadczeniem fotograf bez problemu zacznie sobie z tym radzić).

 

  autor: Buśka
  email widać po zalogowaniu
  08-08-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Doświadczenie w fotografii jest bardzo dobre ponieważ mam lustrzankę Canona EOS 1000D. Najchętniej fotografuję krajobrazy i ludzi.
Zalety:
Bardzo dużo jest zalet w tym aparacie między innymi : robi bardzo dobre zdjęcia i jest łatwy w użyciu.
Wady:
Zero wad .
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Z telefonu komórkowego i cyfrówki .
Podsumowanie:
Polecam Canona EOS 1000D

 

  autor: Ewa
  16-07-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od niedawna. Przesiadłam się z cyfrówki na lustrzankę. Głownie robię makro i portrety.
Zalety:
Mały, lekki korpus. Cena oczywiście! Aparat jest prosty w obsłudze dla amatora, takiego jak ja.
Wady:
Mały wyświetlacz, nie zawsze odwzorowuje to co widzimy na komputerze. Plastikowa obudowa, która może się wyślizgnąć, ale po to mamy smycz, żeby zawiesić na szyi ;)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Był to głównie sprzęt znajomych, np. nikon d3000, nikon d3100, nikon d5000, nikon d60, pentax k-r.
Podsumowanie:
Lustrzanka canon 1000d jest idealną lustrzanką dla amatorów. Jeżeli ktoś przesiada się z cyfrówki na lustrzankę to polecam ten właśnie model. Mam go dopiero kilka dni, a prócz wad opisanych wyżej widzę same zalety! :)

 

  autor: grzepa24
  email widać po zalogowaniu
  18-06-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem pracownikiem techniki kryminalistycznej i robię zdjęcia fachowo od kilkunastu lat. Prywatnie posiadam model Canon EOS 1000D i jestem z niego bardzo zadowolony chociaż brak jest w nim paru funkcji.
Zalety:
Dobra jakość zdjęć. W fachowych rękach można zrobić nawet niezłe zdjęcia, takie jak efekt ducha, zdjęcia w nocy jak w dzień bez lampy błyskowej, itp. Jakość wykonania jest dobra, czytelne menu a zwłaszcza, że jest w języku polskim nie tak jak w modelu 350d.
Wady:
Brak możliwości nagrywania video. Niska rozdzielczość.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Używałem wielu modelów np. 350d, 450d, 5d a ostatnio 7d.
Podsumowanie:
Jak dla początkujących to nawet niezły aparat. Jest tani i robi dobre zdjęcia.

 

  autor: louise
  17-06-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od 2 lat, amatorsko
Zalety:
tryb live viev,10 mgpx. matryca CMOS, dla mnie wygodnie się go trzyma,
Wady:
brak trybu liev view na automatach
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
BenQ DC C850 Canon PowerShot A460
Podsumowanie:
ogólnie jestem bardzo zadowolona. Jest to moja pierwsza lustrzanka i na razie nie żałuję jej zakupy, a fotografuję nią od kwietnia tego roku, czyli 2 miesiące ;)

 

  autor: adinet
  27-05-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilku lat - głównie kolej, żegluga, zwierzęta, budynki i fotografia uliczna.
Zalety:
Jak dla mnie największymi zaletami EOS'a 1000D są: niska cena, bardzo wygodna obsługa i przyzwoita jakość zdjęć. Poza tym za 15-20 zł można kupić przejściówkę EOS-M42 i stosować szeroką gamę tanich obiektywów gwintowych. W internecie można też znaleźć masę tanich chińskich dodatków, jak piloty, dekielki, itp.
Wady:
Jak większość Canonów, również EOS 1000D bardzo nie lubi wody, dlatego robienie zdjęć w deszczu jest raczej niewskazane. Denerwującą wadą jest też pojawiający się czasami błąd Err 99, na który jak do tej pory nie udało mi się znaleźć rozwiązania (nie pomagała ani zmiana softu, ani dokładne czyszczenie styków). Z mniej istotnych rzeczy warto wspomnieć o braku pomiaru punktowego.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
lustrzanki: Zenit TTL, Zenit ET, Praktica Super TL2, Canon EOS Rebel 2000; dalmierzowiec Zorki S i "cyfro-małpka" ICAM
Podsumowanie:
Myślę, że za tą cenę warto kupić, choć unikałbym kiepskiego KITowego obiektywu.

 

  autor: zygmunttb
  email widać po zalogowaniu
  18-05-2011
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  7
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję co jakis czas od lat 7
Zalety:
Niewątpliwą zaletą jest to, że mamy do czynienia z lustrzanką. Jest mały a małych aparatów ludzie sieaż tak nie boją i wychodzą naturalnie.
Wady:
jest lekki i drży w rękach. na iso 400 i wiekszym strasznie szumi. nie zawsze ostrzy jak należy. brak punktowego pomiaru światła, niepełna klatka
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
fied 2, zenit et, zenit ttl, zenit 12xp, nikon fe10, trzymałem w rękach Canona 5d
Podsumowanie:
za tę cenę do zdjęć wakacyjnych wystarczy

 

  autor: gienia
  08-04-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Wszystko jest takie super!
Zalety:
super
Wady:
super
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
super
Podsumowanie:
super

 

  autor: Angie
  email widać po zalogowaniu
  06-02-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od roku. jestem dość młoda jak na ocenianie lustrzanek, ale miała już do czynienia z kilkoma aparatami tego typu.
Zalety:
Pierwszą zaletą tej lustrzanki cyfrowej jest cena. można kupić ją już od 1500zł. Drugą zaletą jest waga i proporcjonalność tego aparatu. Dobrze leży w dłoni, jest prosta w obsłudze. Kolejną zaletą jest (choć nie każdy zdaje sobie z tego sprawę) pokrętło tzw. główne, umożliwia ono szybsze i sprawniejsze ustawianie funkcji aparatu.
Wady:
Wadą tego aparatu jest (jak pisana poniżej) że po ok. 10 zdjęcia włącza się ładowanie lampy (czyli busy), uniemożliwia ono fotografowanie szybkie i sprawne, ale jak na swoją cenę nie można wymagać od niego za dużo.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Korzystałam już zwielu aparatów, głównie cudzych np. Canona EOS 500d, Canona EOS 550d, Nikona D3000. Fotografowałam własnym polaroidem, Leicą, Zorką i innymi starymi aparatami.
Podsumowanie:
Canon EOS 1000d jest jak najbardziej trafnym zakupem dla fotografów początkujących lub półamatorskich nie posiadających dużego budżetu.

 

  autor: Kasia23
  04-02-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od bodajże 2 lat. Ten aparat był moją pierwszą lustrzanką, teraz mam Canona 7D. Najczęściej zdjęcia robię w trybie makro, ponieważ kocham jak w tym aparacie ustawia się ostrość <3
Zalety:
Zalet ma bardzo dużo, między innymi jest lekki i wkładałam go spokojnie do torebki. Piękne zdjęcia wychodzą na "krajobrazach", lecz nie każdemu to wychodzi przez to, że trzeba dobrze po zakupie go ustawić itp. Używałam go dobre 2 lata i ani razu nie było z nim problemu. Spadł może z 3 razy i nic się z nim nie stało, może małe ryski ale to chyba normalne.
Wady:
Wad ma bardzo mało. Największą jest to, że gdy zrobimy ok. 20 zdjęć na wyświetlaczu wyświetla się czerwony napis "bussy". Do teraz nie wiem co to znaczy, ale strasznie mnie to denerwowało. Drugą wadą ale to już można powiedzieć nie w aparacie jest to, że "zaślepka" nie jest przymocowana do obiektywu, czy coś w tym stylu. Gubiłam ją i bardzo mi to przeszkadzało, bo musiałam cały czas patrzeć, czy nadal jest w mojej torebce, czy gdziekolwiek.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Korzystałam z cyfrówki także z firmy Canon, niestety zepsuł się i kupiłam 1000D. Teraz używam Canona 7D i zamierzam kupić 3D.
Podsumowanie:
Warto kupić, szczególnie dla początkujących.

 

  autor: hensu
  28-01-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od bardzo dawna. W tym czasie zajmowałem się większością dziedzin fotografii, ale największą frajdę sprawia mi przyroda, architektura i trochę portret
Zalety:
Mały korpusik, nafaszerowany funkcjami nie spotykanymi u konkurencji. Po dość długim użytkowaniu, mogę opisać zalety tego aparatu. LV z podglądem na żywo i powiększeniem fragmentu obrazu do 10x. Taką opcję mają tylko canony i olympusy. Jest to przydatne szczególnie w makro i portrecie, gdy chcemy precyzyjnie ustawić ostrość np. na oko modela. Dobrze współpracuje z obiektywami z gwintem M42 /do praktic, czy zenitów/ poprzez pierścień redukcyjny, nie potwierdza jednak ostrości /do tego potrzeba specjalnego pierścienia/, ale dobrze mierzy światło. Tu przydaje się także LV /ekranik/. LV jet też pewnego rodzaju światłomierzem, jeśli nie jest za jasny, lub za ciemny to i na karcie będzie dobry. Regulujemy to przysłoną, lub czasami naświetlania. takie rozwiązanie jest lepsze, niż histogram, albo punktowy pomiar światła Za pomocą programu dostarczonego z aparatem możemy sterować aparatem z komputera - w pełnym wymiarze, z podglądem na dużym ekranie. Idealne do portretów w studio. Aparat na statywie, obok stolik z laptopem. Ful wypas. I co najważniejsze, obrazy zapisuje bezpośrednio na dysku kompa. Mało tego, można także robić zdjęcia z zaprogramowanym odstępem czasowym, do 99 minut. Posiada też funkcję A DEP przydatną w fot. krajobrazu i architektury. Polega ona na ustawieniu automatycznym zakresu głębi ostrości wszystkiego, co znajduje się w polu widzenia czujników AF.
Wady:
Nie widzę wad. Niektórzy piszą, że mały, ale aparaty analogowe były jeszcze mniejsze i nikomu to nie przeszkadzało. Przy prawidłowym trzymaniu na lewej dłoni i objęciu obiektywu palcami nie odczuwamy dyskomfortu. Prawa dłoń służy do zmiany ustawień i naciśnięcia spustu, co trwa kilka sekund. Zarzutem jest też okrojenie z niektórych funkcji. To prawda, ale tylko w stosunku do wyższych canonów, a nie innych marek /patrz zalety/.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
W fotografii analogowej od kamer wielkoformatowych, do małoobrazkowych canonów EOSów ostatnio. Cyfrowe aparaty to kompakt canon A520 i hybryda pansonic FZ50
Podsumowanie:
Świetny aparat zarówno dla początkującego, jak i zaawansowanego fotografa. Mnie nic w nim nie brakuje, przynajmniej w dziedzinach jakie uprawiam. Funkcji, które opisałem wyżej trudno szukać u konkurencji Warto go zakupić z kitem 18-55 oznaczonym literkami IS.

 

  autor: Alicja.
  email widać po zalogowaniu
  27-01-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od podajże dwóch lat. Zajmuję się portretami, makrofotografią.
Zalety:
Robi bardzo dobre zdjęcia, jakość jest bardzo dobra!
Wady:
nie widzę żadnych
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Fujifilm 1000fd i jakiś Kodak :)
Podsumowanie:
polecam!

 

  autor: Andrzej
  email widać po zalogowaniu
  20-01-2011
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
mam z nim problem.Po podpięciu do kompa nic się nie dzieje,komp go nie widzi
Zalety:
mam z nim problem.Po podpięciu do kompa nic się nie dzieje,komp go nie widzi
Wady:
mam z nim problem.Po podpięciu do kompa nic się nie dzieje,komp go nie widzi
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
mam z nim problem.Po podpięciu do kompa nic się nie dzieje,komp go nie widzi
Podsumowanie:
mam z nim problem.Po podpięciu do kompa nic się nie dzieje,komp go nie widzi

 

  autor: Paula
  email widać po zalogowaniu
  14-01-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od kilku lat. Robie portrety,makro i jeszcze wszystkiego po trochu. Czyli wszystko co piękne.
Zalety:
Jest lekki,to zaleta.Nie wyobrażałabym sobie robienia zdjęć ciężkim aparatem. Tani. Live View ma świetne. I też duży plus za AF Robi naprawdę fajne zdjęcia.
Wady:
Robi brzydkie zdjęcia przy słabym świetle. I ogólnie tyle. Co do tego plastiku to nie będę się wypowiadać bo po prostu to nie jest żadnym problemem.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
cyfrówki Canona i hp
Podsumowanie:
Warto kupić.

 

  autor: Olek
  email widać po zalogowaniu
  01-01-2011
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  6
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od lat kilku...amator pasjonata
Zalety:
Zalety Eosa...Jakość zdjęć i noc po za tym.
Wady:
Wady...Zbyt mały,zbyt lekki co wskazuje na plastikowość,mało intuicyjny no i ta jakość wykonania...nie do przyjęcia,ale kupując lustro za 1.5 tyś to normalka.Przy współpracy z dłuższym i cięższym obiektywem komfort pracy nie do przyjęcia,korpus zbyt lekki.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Głównie Nikon D70,D3000,fuji s 9600
Podsumowanie:
Aparat dla początkujących.

 

  autor: Patrycja
  24-12-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorką. Fotografuję od niedawna. Głównie makro, portrety i zwierzęta.
Zalety:
Cena jest jedną z wielu zalet. Jest lekki, poręczny, łatwy w obsłudze, robi dobre jakościowo zdjęcia, posiada funkcję LIVE VIEW, która czasami może się przydać.
Wady:
nie zauważyłam żadnej wady
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Digital Camera ND-4020
Podsumowanie:
Idealny dla amatorów, zaczynających przygodę z fotografią.

 

  autor: Baśka
  19-12-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko. Ale sądzę, że bardzo dobrze. Fotografuję już od roku. Interesuje mnie fotografowanie głownie zwierząt.
Zalety:
Bardzo poręczny i praktyczny.
Wady:
Zero wad - po prostu doskonały.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon EF-S 55-250 ; ))
Podsumowanie:
Świetny aparat. Wspaniały dla początkujących fotografów. Niezawodny i łatwy w obsłudze.

 

  autor: kasiadzina
  email widać po zalogowaniu
  16-12-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
:)super.
Zalety:
oh, ta osoba poniżej wlicza kartę pamięci do oceny aparatu, kobietko zastanów się troszkę. super aparat!
Wady:
zero.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon eos 1000d canon ps10is
Podsumowanie:
super. ludzie zastanowcie o czym sie wypowiadacie, moze zaraz zaczniecie pisac cos o statywach..?

 

  autor: joanna
  13-12-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od niedawna.
Zalety:
latwa obsluga, cena nawet nawet
Wady:
z aparatem nie bylo karty pamieci (kupywalam w norwegii) a karta 8 gb kosztowala ok. 600 kr czyli na polskie jakies 300 zl. nie da sie robic filmow, ogolnie sredni
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
aparat cyfrowy
Podsumowanie:
sredni aparat ale jak ktos zaczyna i nie ma duzych wymagan to jest dobry

 

  autor: krysiaczubowna
  email widać po zalogowaniu
  27-11-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kliku lat, nie mam dużego doświadczenia. Interesują mnie portrety i makrofotografia.
Zalety:
Uważam, że aparat jest w pełni funkcjonalny i w dodatku w dobrej cenie. Polecam go amatorom i średni-zaawansowanym użytkownikom. Zdjęcia wychodzą bardzo pozytywne. Canon jest bardzo łatwy w obsłudze i super współpracuje! Jak na taką cenę - aparat jest nieziemski.
Wady:
Hm..? Nie zauważyłam żadnych wad!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon PowerShot SX 100IS Canon Eos 450D Canon Eos 1000D
Podsumowanie:
Naprawdę polecam !

 

  autor: Tomasz Cz..
  email widać po zalogowaniu
  05-10-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
robię fotki już jakiś czas i przeleciało mi przez ręce kilka aparatów robię różnego rodzaju zdjęcia to zależy od tego jaki mam nastrój i na co mam ochotę lub na co jest zapotrzebowanie
Zalety:
fajna sprawa to możliwość kadrowania z pozycji wyświetlacza ułatwia to sprawę gdy aparat jest np. na statywie i wtedy gdy jest dosyć ciemno,bardzo niskie szumy,proste i czytelne menu zresztą tak jest we wszystkich canonach jakie miałem,jest dosyć lekki i wygodny,doskonała jakość zdjęć jak dla mnie rewelacja,samoczyszcząca się matryca,
Wady:
czasami przy słabym świetle jest problem z ostrością,trochę martwi mnie to że korpus jest plastikowy i sprawia wrażenie takiego bardzo delikatnego ale można się do wszystkiego przyzwyczaić
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony A-200,Nikon D-40,Canon S3 is,Panasonic Fz-50
Podsumowanie:
aparat godny polecania można śmiało powiedzieć że jest to aparat że jest to sprzęt kierowany do nie co bardziej wymagających "graczy" szybka i cicha praca,bardzo niski poziom szumów,czytelne i proste menu,dwa obiektywy w zestawie,funkcja kadrowania wyświetlaczem oraz wielopunktowy AF sprawiają że ten jak dla mnie wypada lepiej niż inne modele z którymi miałem przyjemność jest z niego zadowolony a komu nie pasuje niech po prostu nie kupuje

 

  autor: Lola
  email widać po zalogowaniu
  04-09-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od roku. Canon to moja pierwsza lustrzanka. Interesuję się portretami,krajobrazami,makro i wszystkim po trochu
Zalety:
Dość lekki,zdjęcia robi świetne,łatwy w obsłudze.Sam łapie ostrość.
Wady:
Na razie nie zauważyłam żadnych.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Cyfrówka HP.
Podsumowanie:
Idealny jako pierwsza lustrzanka.

 

  autor: dams
  email widać po zalogowaniu
  03-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Pierwsza lustrzanka w życiu. Głównie interesuje mnie industrial, przyroda i portrety.
Zalety:
Łatwa obsługa Małe rozmiary i waga Podgląd głębi ostrości Dobre zdjęcia
Wady:
AF
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Kompakty analogowe i cyfrowe
Podsumowanie:
Polecam początkującym fotoamatorom a także osobą które chcą po prostu mieć lustrzankę do robienia zdjęć na imprezach itp.

 

  autor: aga
  29-08-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografia to moja pasja którą rozwijam już od 3 lat. najbardziej lubię portrety, makrofotografię i krajobrazy.
Zalety:
ten model posiadam od listopada 2009.aparat jest lekki, łatwy w obsłudze, doskonale współgra z innymi obiektywami, zdjęcia są bardzo dobrej jakości, możliwość rozbudowy o inne gadżety(lampa, wężyk spustowy itp)
Wady:
brak wad
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon a580
Podsumowanie:
ta lustrzanka jest świetna dla amatora, bądź osoby która stawia pierwsze kroki w kierunku fotografii. doskonała jakość w tym przedziale cenowym, a poza tym to jest canon- uważam że to jedna z najlepszych firm produkujących tego typu sprzęt. każdemu polecam markę canon

 

  autor: Darek
  09-07-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od jakiś 20lat.
Zalety:
Cena, mała masa, jakość wykonania, czytelne i przejrzyste menu, pojemna bateria.
Wady:
Nie widzę wad
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenith 11, Zenith 12XP, Canon E300, Olympus E-320
Podsumowanie:
Doskonały wybór dla amatora, który wyrósł już z aparatu kompaktowego. Wszyscy, ktrzy piszą coś o jakiś szumach matrycy po prostu pomylili się w wyborze aparatu - przy takich wymaganiach i oczekiwaniach winni szukać aparatu z przedziału cenowego 3000 zł w górę (a nie kupować jedną z najtańszych lustrzanek na rynku)

 

  autor: Stagger
  email widać po zalogowaniu
  21-05-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografia ogólna - ze wskazaniem na portret i naturę - od bardzo dawna, lata 80. Bardzo zaawansowany fotoamator.
Zalety:
Po Zenitah, Smienach, potem kompaktach Minolta i Canon serii A - ten aparat ma SAME ZALETY /oczywiście jak dla mnie/.
Wady:
Brak wad
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
ZENITH 12XP, ZENITH 11, kompakt Minolta /dosc dobry/, kompakt Canon A 520, 530
Podsumowanie:
Polecam KAŻEDMU fotoamatorowi, który ma juz dość kompakcików i często słabszych zdjęć, chce mieć piekne portrety /rewelacja!/ i świetne ujęci natury. I w końcu mogę sobie zrobic tego "wymarzonego" pająka w rosie o świcie :)

 

  autor: Grzesiek15
  08-05-2010
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od 5 lat. Interesuje mnie robienie zdjęć ptakom.
Zalety:
Jest to lekka lustrzanka z dosyć prostym menu. Dobrze wykonana - nie jest to jakiś plastik jak niektóre tańsze aparaty.
Wady:
Brak nagrywania filmów. Czasami (rzadko) zawodzi AF.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Kodak Z1012IS, Zenit (analogowy).
Podsumowanie:
Kończąc muszę polecić ten aparat wszystkim którzy nie szukają skomplikowanej lustrzanki.

 

  autor: jhjhj
  email widać po zalogowaniu
  08-03-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
.
Zalety:
.
Wady:
.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
nikon d40x
Podsumowanie:
ok

 

  autor: omen
  email widać po zalogowaniu
  07-02-2010
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amatorsko od 5 lat:)
Zalety:
hmm na upartego zaleta moze byc matryca..., wybor obiektywow
Wady:
za duzo by pisac, moim zdaniem niewypał w tej cenie... strata kasy
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
d60, 450d, a200, a230, d3000
Podsumowanie:
za ta kase na pewno mozna kupic cos lepszego (d3000, a200/230)

 

  autor: ilona
  email widać po zalogowaniu
  26-12-2009
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  2
jakość wykonania :  3
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
ahoj ja zem ilona czapicka zory oz kz wladyzawa 5a 3 te 07919562563 zouthampton miezkam zbieram odpadki i mam jednego odpadka w kiezeni kupowatego
Zalety:
jedynie zmrud
Wady:
mala powierzchnia nozna
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
z odzyzacza
Podsumowanie:
kupoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

  autor: Mr.N
  email widać po zalogowaniu
  22-12-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 4 lat, głównie w studio. Ten model mam od 2 lat.
Zalety:
Cena jest zaletą ale nie jedyną. Aparat jest prosty w obsłudze. Wszystkie przyciski są tak rozmieszczone, że dostęp do nich jest łatwy i intuicyjny. Posiada tryby półautomatyczne, które przydają się szczególnie gdy wokół nas dużo się dzieje. Posiada również tryb oszczędzania energii i gdy jest nie używany wyłącza się sam. Ponadto należy wspomnieć, że aparat pobiera mało energii, więc bateria starcza na długo. Mocowanie obiektywó jest metalowe i posiada złącze na zasilanie silników ultra dźwiękowych (w nowych obiektywach Canona). Należy również wspomnieć o matrycy, która mało szumi i umożliwia LV. Mimio, że całość wygląda plastikow, gdy weźmiemy go do ręki, to zrozumiemy iż to mylne wrażenie. Korpus jest sztywny i solidny. Nic nie trzeszczy a przyciski i pokrętło działają płynnie.
Wady:
Do wad, należy brak wspomagania autofocusa światłem. Zastosowane rozwiązanie, wspomaganie lampą błyskową, jest lekko mówiąc nie eleganckie. Kolejnym minusem, jest guma, która nie poprawia uchwytu małego aparatu i osoba z dużą dłonią, będzie miała wrażenie, że aparat zaraz jej wypadnie(dokupienie gripu załatwia ten problem). Należy również dodać, że aparat jest lekki co jest jego wadą i zaletą. Gdy dokupimy zewnętrzną lampę błyskową, bez gripu, będzie bardzo trudno utrzymać aparat w pionie (brak oparcia dla małego palca na korpusie). Największą wadą konstrukcyjną jest klapka baterii, która potrafi się nie domknąć lub otworzyć. Bateria nie wypadnie bo jest zabezpieczona małym bolcem, ale aparat się wyłączy przy nie domkniętej klapce (lub nie włączy) należy o tym pamiętać. Kolejną wadą jest brak stabilizacji obrazu w korpusie. Oczywiście można kupić szkła ze stabilizacją. Na koniec wspomnę, że korpus jest nie uszczelniony a wyswietlacz jest nie odchylany.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Używałem kliku kompaktów Nikona, Pentaxa, Samsuna i Canona (nie pamietam dokładnie modeli bo trochę ich było). Natomiast z lustrzanek miałem i nadal mam poczciego Zenita TTL.
Podsumowanie:
Mimo wszystkich wad, jestem bardzo zadowolony z tego aparatu. Jest to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa i z pewnością polecił bym ją każdemu kto zaczyna przygodę z fotografią. Wiadomo, że z czasem wymienimy go na coś szybszego, jeżeli planyjemy dłuższą zabawę z fotografią. Natomiast dla osób, które będę go używać na spotkaniach rodzinnych i na wakacjach, to on wystarczy nam na długie lata.

 

  autor: Prawdomówny
  02-12-2009
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od 6 lat amatorsko w większości artystycznie i efektowo
Zalety:
zaletą jest jedynie cena
Wady:
wadą w tym modelu jest prawie wszystko, bardzo kiepski zakres ISO, matryca generuje ogromny szum, jakość wykonania woła o zemstę do nieba, porównując do innych aparatów w tej klasie np. Nikon D3000 lub Sony & 230 to Canon 1000D ląduje na samym dnie, można by powiedzieć, że jest o klasę niższy i gorszy od pozostałych, tylko że klasę niższych już nie ma a cena jest ta sama za te aparaty
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony & 380, Nikon D5000, kompakty sony i Panasonic
Podsumowanie:
Polecam troszkę poczytać zanim ktoś się zdecyduje na ten model bo za tą samą cenę można mieć naprawdę przyzwoity spręt

 

  autor: Robert
  email widać po zalogowaniu
  09-11-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografowaniem zajmuje się amatorsko od 1987 roku. wiadomo, że wtedy były aparaty na klisze m.in. Smiena 8, Zenit, Fed - generalnie rosyjskie produkcje. Potem był Canon PowerShotA40 i A510 - czyli kompakt zwany też małpką.
Zalety:
Miałem po A510 kupić hybrydę, jednakże zaproponowano mi rozważenie zakup lustrzanki. Podano kilka typów, trzech producentów. Canon 1000D ma ISO do 1600 które nie szumi mniej niż konkurencja. Obiektyw jest co prawda kitowy - daje radę w sytuacjach niezbyt extremalnych, problem jest gdy ciemna noc. Autofocus dobrze zbiera. IS w obiektywie a nie w body. Jasny wizjer, sporo ustawień. Zdjęcia w formacie RAW.
Wady:
Główną wadą wymienianą przez różne rodzaju testy to plastikowa obudowa, brak szczelności. Z jednym i drugim łatwo się rozprawić - po pustyni z nim nie biegam, na ziemi go nie kładę a do plastiku można się przyzwyczaić. Kwestia gustu i to jak bardzo lubimy wybrzydzać.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wiadomo, że w roku 1987były aparaty na klisze m.in. Smiena 8, Zenit, Fed - generalnie rosyjskie produkcja. Potem nabyłem Canon PowerShotA40 i Canon A510 - czyli kompakt zwany też małpką.
Podsumowanie:
Jak widać z historii którą napisałem - poprzednie aparaty to kompakty, zachciało się lustrzanki - wiadomo, że jak się spodoba to wydatki na hobby wzrosną, jednak jak człowiek nie wie czy się spodoba a nie chce dużo wybulić na sam początek to kupuje takie coś dla amatorów - czyli Canona 1000D, który dla początkujących jest wyborem idealnym - jak się spodoba - zmieni się body jak się nie spodoba to będzie pamiątka.

 

  autor: Athrian
  13-07-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od około 2 lat, bardziej zainteresowany tematem jestem od około 8 miesięcy. Street Photo, Architektura, Portret.
Zalety:
-Obiektyw kitowy nawet znośny, do użytki w dzień. -Bardzo łatwy w obsłudze, większość poradników o fotografii w internecie znajduje zastosowanie co do użytkowania tego aparatu. -Iso 800 użyteczne. -Pogląd głębi ostrości. -Świetnie współgra z komputerem po podłączeniu (duża ilość programów do sterowania aparatem, pliki raw odczytywane przez większość programów graficznych). -Przydatne ustawienia dodatkowe np. blokada lustra, live view z możliwością focusa, stabilizacja w obiektywie, tryby półautomatyczne (preselekcja przesłony, czasu). -Świetne rozmieszczenie przycisków. -Lekki (jak niektórzy piszą "plastikowy", ale osobiście nie jestem przyzwyczajony do noszenia cegieł, więc zaliczam na plus) -3 kl/s jak dla mnie wystarczają, choć w fotografowaniu sportu może być to problem. -Dołączony software starcza do podstawowej obróbki zdjęć. -Dodatkowe funkcje w trybie monochromatycznym (filtry programowe) -łatwa obsługa, świetna instrukcja. -Sam się wyłącza gdy nie użytkuje się go określony czas (np. 20 sek) co mi się przydaje, bo często zapominam go wyłączać, zostawiam w torbie, a po ponownym wyciągnięciu bateria nadal okazuje się działać. -Czyszczenie matrycy.
Wady:
-Powyżej iso 800 zaczynają się problemy, szczególnie podczas zdjęć nocnych. -Zdjęcia nocne konieczne trzeba wykonać na manualu, bo aparat pokazuje wstępny obraz przy użyciu live view daleki od tego, co pokaże się za chwilę na wyświetlaczu. -Przeciętnie się nadaje do fotografowania sportu z 3 kl/s. -Usuwanie szumu programowo w aparacie daje takie sobie efekty.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon d 60, Canon EOS 450 D. Kompakty Sony + Olympus.
Podsumowanie:
Świetny aparat dla kogoś kto zaczyna zabawę, albo chce się bawić w robienie zdjęć architektury, krajobrazu, innych. Ogólnie aparat do zdjęć, które dają możliwość wybrania pory dnia o której się przychodzi z odpowiednim sprzętem. Nie był drogi gdy go kupowałem (1600 zł) więc w porównaniu do np. 450 zostawia to trochę kasy na niezbędne akcesoria jak filtr uv, statyw, obiektyw, etc. Ma funkcje aparatów z wyższych półek (np. większość tego co 450), a jednocześnie jest łopatologicznie prosty w obsłudze.

 

  autor: am.
  email widać po zalogowaniu
  30-06-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od dziecka... a poważniej to od 2,3 lat. Makrofotografia, krajobrazy, ludzie.
Zalety:
Zaletą jest zaskakująco prosta obsługa. Jakość zdjęć całkiem dobra, jak na aparat za tą cenę. Szumy już występują przy ISO 400, ale nie są jakoś specjalnie widoczne. Plusem jest też live view i całkiem nieskomplikowane manualne ustawienie ostrości.
Wady:
Największą wadą jaką zauważyłam jest brak stabilizacji przy obiektywie skompletowanym z body. Utrudnia to robienie zdjęć w słabszym oświetleniu bez użycia flesza a i niemal uniemożliwia robienie zdjęć szybkich, "sportowych". 3 klatki na sekundę to dość przeciętny wynik, Canon mógłby dać chociaż 3,5.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Olympus SP510uz i najgorszy z najgorszych Odys (dokładnego modelu nie pamiętam).
Podsumowanie:
Aparat całkiem niezły dla początkujących i fotoamatorów, niewystarczający dla profesjonalisty. Myślę jednak że z lepszym obiektywem jakość zdjęć by diametralnie wzrosła... sprawdzenie tego jeszcze przede mną. Ogólnie - polecam.

 

  autor: BoskY
  email widać po zalogowaniu
  16-01-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Głównie makrofotografia od 5 lat - obecnie przechodzę na fotografię ślubną kompletuję sprzęt :)
Zalety:
Mały, poręczny doskonale rozmieszczone przyciski nie trzeba spoglądać na body wszystko jest pod paluchami tak jak trza. Bardzo dobra jakość zdjęć w całym zakresie czułości. NIESKOMPLIKOWANE menu dzięki czemu można skupić się na kadrze a nie myśleć nad opcjami... "gdzie to było? ".
Wady:
Bardzo plastikowy w dotyku aczkolwiek solidnie wykonany. Brak stabilizacji w korpusie duży minus.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
E-510 Olympus Camedia Olympus Fuji Fine Pix 5500 Lumix FZ 50 KonicaMinolta Z1
Podsumowanie:
Za tę cenę jest według mnie bezkonkurencyjny. Lepszy od E-510 ze względu na większą matrycę, lepszą jakość zdjęć i o niebo mniejsze szumy już przy ISO 800 Lepiej sobie radzi ze zdjęciami nocnymi (obiektyw KIT). Miał być wersją przejściową do EOS 450D a tu benc sprzedaje się dużo lepiej. Kupiełm Body + 18-55 mm kit + 75-300 mm za 1799zł :) gdzie za samo bosy 450D trzeba dać 2k lub więcej.

 

  autor: max944
  03-01-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilku lat, głównie zdjęcia plenerowe i krajobrazy. Trochę Makro i fotek robionych przez szybę z samochodu.
Zalety:
Zalety to łatwa obsługa, dobra cena zakupu i sporo przydatnych funkcji. Live View też się przydaje. Dość tanie akcesoria typu filtry UV itp..
Wady:
Średniej jakości obiektyw w zestawie, trochę plastikowy wygląd.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Mercury, Kodak C743, Sony DSC H9
Podsumowanie:
Bardzo fajny aparat w dobrej cenie. Nie jest może najlepszą lustrzanką na Świecie, ale w tym przedziale cenowym to jedna z najciekawszych propozycji.

 

  autor: karol
  15-11-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od ponad 30-u lat: zdjęcia makro, pejzaże, ludzie, architektura i in.
Zalety:
Za niewysoką cenę otrzymałem lustrzankę robiącą bardzo dobre zdjęcia. Nawet przy iso 800 trudno dostrzec szumy, a i iso 1600 w pełni użyteczne. Bardzo dobre, wygodne polskie menu, fokus działający nawet w kiepskim oświetleniu. Zupełnie dobry obiektyw w "kicie" ze skuteczną stabilizacją i dający bardzo ostry obraz. Aparat dobrze zbudowany, dobrze leży w średniej wielkości dłoni, nic nie trzeszczy, nie ma luzów, a wszystkie przyciski są dobrze rozmieszczone i przyjemnie sprężyste. Aparat ma system podglądu na żywo niezastąpiony do zdjęć ze statywu (zwłaszcza w nocy) i makro. System ten dzięki możliwości powiększenia fragmentu kadru umożliwia bardzo precyzyjne ustawanie ostrości na trzy sposoby: automatyczny po opuszczeniu lustra (lustrzankowy), automatyczny przez detekcję kontrastu (jak w kompaktach) oraz ręcznie.
Wady:
Czasami brakuje funkcji centralnego pomiaru światła, można to jednak skompensować zmieniając ustawienia. Podczas długiego (10 i więcej s.) naświetlania zdjęć nocnych pojawiają się "gorące" piksele w postaci białych plamek. Trzeba wówczas włączyć funkcję oczyszczania, która działa bardzo skutecznie, ale po każdym zdjęciu trzeba czekać kilka sekund na zakończenie procesu "czyszczenia" obrazu. Brak diody doświetlającej autofokusa - zamiast niej jest wspomaganie lampą błyskową, co nie jest przyjemne dla osób fotografowanych. Brak przycisku ustawiania lampy błyskowej - kompensację błysku przeprowadzić można tylko z poziomu głównego menu, co zajmuje sporo czasu.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Lustrzanki analogowe: zenit e, pentax, pentacon six i in. oraz aparaty cyfrowe: panasonic fz7, fz8, sony h7.
Podsumowanie:
Aparat jest solidnie zbudowany. Wewnątrz ma metalową ramę i połączoną z nią ramkę ze specjalnego mocnego tworzywa, do której mocowany jest mechanizm lustra. Do tych elementów mocowane są dobrze spasowane elementy korpusu - dlatego wszystko jest sztywne i nic nie trzeszczy. Niestety powłoka zewnętrzna jest matowa i daje dość niekorzystne wrażenie. Dlatego niektórzy użytkownicy mówią o kiepskiej jakości wykonania. Zaoszczędzono też na gumowych wkładkach poprawiających trzymanie. Przypuszczam, że jest to celowy zabieg aby uzasadnić różnicę w cenach "wyższych" modeli.

 

  autor: Paweł Karwowski
  email widać po zalogowaniu
  04-11-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 7, a półprofesjonalnie od 2 lat. "Zawodowo" fotografuję na ślubach i weselach.
Zalety:
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony prostotą obsługi!! wszystko jest tu jak na dłoni, osobny przycisk do iso oraz pokrętło od prelekcji czasu zaraz przy spuście migawki, proste i czytelne menu. 10M matryca świetnie się spisuje. Szumy występują jedynie przy iso 1600, a i tak nie są bardzo widoczne! Jakoś wykonania... cóż tu zdania są podzielone. Niby rękojeść jest plastikowa itp, ale jak dla mnie w zupełności to wystarcza! Świetnie leży w dłoni ( grip jest zbędny) Jak za taką cenę 1700zł - sprzęt jest najlepszy w swojej klasie. Zdecydowanie polecam.
Wady:
Nie widzę wad. Mogliby dorzucać jakiś tele gratis... ale z takim wydatkiem trzeba się liczyć decydując sie na lustrzanke :)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wcześniej posiadałem canona s5is, panasonica fz50 i olympusa e-410.
Podsumowanie:
Aparat zdecydowanie najlepszy na rynku w tym zakresie cenowym. Z tego co wiem teraz można go kupić już za 1450zł!

 

  autor: Łukasz
  01-10-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  6
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Pracuje w sklepie z aparatami fotograficznymi
Zalety:
Cena to główna zaleta tego modelu.Jakość obrazu jest nawet dobra
Wady:
Aparta to kupa plastiku źle leż w dłoni brzk ostrości w trybie na żywo
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Dużo większość dostępnych na rynku Nion-D300 D40 D60 D80 D200 Canon 5D 40D 30D 450D 1000D 350D 400D Olympus E410 E420E520E510 E3 Pentax K10 K100 K20 K200 Sony A100 A200 A300 A350 A700
Podsumowanie:
Puls Cena i marka.Jak na pierwszy aparat to dobry wybur

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.