Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon EOS 1000D      recenzje (44)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon EOS 1000D


wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
producent : Canon
recenzje : 44
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaw zale?no?ci od obiektywu
obiektyw/przysłonaw zale?no?ci od obiektywu
matryca/pikseli10.1
ISOauto (100 - 400 ISO), 100, 200, 400, 800, 1600 ISO
czasy migawki30 - 1/4000 sek
LCD2.5 cala
karty pamięciSD/SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 44 recenzji


  autor: Sylwia
  19-10-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
1
Zalety:
1
Wady:
1
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
1
Podsumowanie:
Ja porównuje sobie sprz?t na portalu RobimyTv, który zajmuje si? sprzeda?? kamer oraz oprzyrz?dowania do kamer, nastawiony przede wszystkim na sprz?t do uruchomienia studio TV oraz dla osób zajmuj?cych si? profesjonalnie wideofilmowaniem. www.robimytv.pl/

 

  autor: Ines
  email widać po zalogowaniu
  03-10-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Szko?a zawodowa, kierunek Fotograf. Czeladnika robi? za pó? roku.
Zalety:
- Cena - ?atwo?? w obs?udze - dobre wykonanie
Wady:
- do?? s?aba jako?? zdj?? - pomiar ostro?ci nie jest dok?adny
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wiele.
Podsumowanie:
Idealna dla pocz?tkuj?cego, ale nie polecam przysz?emu czeladnikowi/ fotografowi zawodowemu. Dobra jest za to do robienia efektów "mg?y".

 

  autor: Merffik
  email widać po zalogowaniu
  26-05-2012
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko. Portrety, krajobrazy. Ogólne fotografia wszystkiego.
Zalety:
W pe?ni amatorska lustrzanka która zwyk?emu laikowi daje du?o mo?liwo?ci do robienia zdj??. W po??czeniu z dobrym obiektywem dla zwyk?ego amatora to maszyna do robienia zdj??. ?atwa obs?uga dobre wykonanie
Wady:
brak mo?liwo?ci robienia filmów. Po za tym nie widz? wad za tak? cen? w ko?cu to w pe?ni amatorska lustrzanka.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
za du?o by wymienia?
Podsumowanie:
U?ywam tego body od 3 lat i jak na moje amatorskie potrzeby jestem usatysfakcjonowany w 100% wystarczy dokupi? lepszy obiektyw i rado?? zdj?? dla amatora jest nie opisana.

 

  autor: jasta16w
  email widać po zalogowaniu
  07-03-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje amatorsko .. ale odk?d ma Eos-a 1000 D osi?gam sukcesy w konkursach fotograficznych .. :))
Zalety:
zalet jest wiele... dobrze trzyma si? reki.. robi bardzo ?adne zdj?cia... i jest ?wietny je?li chodzi o pierwsza lustrzank? ze wzgl?du na do?? przyjazn? cen?.. wi?cej nie mam do dodania szczerze poleca:*
Wady:
dla mnie on nie ma wad:)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
z telefonu i cyfrówek
Podsumowanie:
szczerze polecam ten aparat:)

 

  autor: anonim
  26-08-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografia amatorska od oko?o 5 lat, zaczynaj?c od cyfrówek, poprzez sporadyczne epizody z aparatami analogowymi, po lustrzanki.
Zalety:
Zdecydowanie du?? zalet? jest CENA. Do?? niska, adekwatna do mo?liwo?ci. W przypadku tego typu aparatów trzeba czasu i praktyki, ?eby wyczu? aparat i nauczy? si? go obs?ugiwa? wedle naszych potrzeb. Wtedy 1000D zaczyna robi? naprawd? ?wietne zdj?cia. Kolejn? zalet? s? dost?pne FUNKCJE, których jest do?? sporo i pozwalaj? amatorowi na pobawienie si? lustrzank? i pomagaj? zdoby? do?wiadczenie. KORPUS: gumowe wstawki, w przypadku niektórych aparatów ich brak powoduje wy?lizgiwanie si? w z?ych warunkach atmosferycznych. Wygodne do utrzymania body. Du?a rozpi?to?? je?eli chodzi o mo?liwo?ci nastawy w?asnej. Pi?kne kolory zdj??.
Wady:
Du?o plastiku, D?ugie na?wietlanie przy z?ych warunkach o?wietleniowych lub atmosferycznych. ?rednie radzenie sobie z niekorzystnym o?wietleniem (zdj?cia zbyt ciemne lub prze?wietlone) nawet przy zmianie nastaw.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sporadyczne korzystanie mi?dzy innymi z: Nikon D3000, Nikon D3100, Canon 450D, Canon 600D, Canon 60D oraz inne (aparaty cyfrowe i analogowe).
Podsumowanie:
Idealna lustrzanka dla amatorów. ?wietnie nadaj?ca si? na pierwsz? lustrzank?, po przerzuceniu si? ze zwyk?ych kompaktowych aparatów cyfrowych. Pozwala zdoby? do?wiadczenie w fotografii cyfrowej. Dobrze le?y w d?oniach. ?wietna cena, adekwatna do mo?liwo?ci i dost?pnych funkcji. Pozwala na zabaw? fotografi? na wielu polach. ?wietny korpus, odpowiedni do ceny. Jak wi?kszo?? lustrzanek z tego zakresu cenowego (amatorskie) problemy z czasem na?wietlania (na pocz?tku sprawia to problemy, z czasem i nabywanym do?wiadczeniem fotograf bez problemu zacznie sobie z tym radzi?).

 

  autor: Bu?ka
  email widać po zalogowaniu
  08-08-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Do?wiadczenie w fotografii jest bardzo dobre poniewa? mam lustrzank? Canona EOS 1000D. Najch?tniej fotografuj? krajobrazy i ludzi.
Zalety:
Bardzo du?o jest zalet w tym aparacie mi?dzy innymi : robi bardzo dobre zdj?cia i jest ?atwy w u?yciu.
Wady:
Zero wad .
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Z telefonu komórkowego i cyfrówki .
Podsumowanie:
Polecam Canona EOS 1000D

 

  autor: Ewa
  16-07-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od niedawna. Przesiad?am si? z cyfrówki na lustrzank?. G?ownie robi? makro i portrety.
Zalety:
Ma?y, lekki korpus. Cena oczywi?cie! Aparat jest prosty w obs?udze dla amatora, takiego jak ja.
Wady:
Ma?y wy?wietlacz, nie zawsze odwzorowuje to co widzimy na komputerze. Plastikowa obudowa, która mo?e si? wy?lizgn??, ale po to mamy smycz, ?eby zawiesi? na szyi ;)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
By? to g?ównie sprz?t znajomych, np. nikon d3000, nikon d3100, nikon d5000, nikon d60, pentax k-r.
Podsumowanie:
Lustrzanka canon 1000d jest idealn? lustrzank? dla amatorów. Je?eli kto? przesiada si? z cyfrówki na lustrzank? to polecam ten w?a?nie model. Mam go dopiero kilka dni, a prócz wad opisanych wy?ej widz? same zalety! :)

 

  autor: grzepa24
  email widać po zalogowaniu
  18-06-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem pracownikiem techniki kryminalistycznej i robi? zdj?cia fachowo od kilkunastu lat. Prywatnie posiadam model Canon EOS 1000D i jestem z niego bardzo zadowolony chocia? brak jest w nim paru funkcji.
Zalety:
Dobra jako?? zdj??. W fachowych r?kach mo?na zrobi? nawet niez?e zdj?cia, takie jak efekt ducha, zdj?cia w nocy jak w dzie? bez lampy b?yskowej, itp. Jako?? wykonania jest dobra, czytelne menu a zw?aszcza, ?e jest w j?zyku polskim nie tak jak w modelu 350d.
Wady:
Brak mo?liwo?ci nagrywania video. Niska rozdzielczo??.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
U?ywa?em wielu modelów np. 350d, 450d, 5d a ostatnio 7d.
Podsumowanie:
Jak dla pocz?tkuj?cych to nawet niez?y aparat. Jest tani i robi dobre zdj?cia.

 

  autor: louise
  17-06-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od 2 lat, amatorsko
Zalety:
tryb live viev,10 mgpx. matryca CMOS, dla mnie wygodnie si? go trzyma,
Wady:
brak trybu liev view na automatach
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
BenQ DC C850 Canon PowerShot A460
Podsumowanie:
ogólnie jestem bardzo zadowolona. Jest to moja pierwsza lustrzanka i na razie nie ?a?uj? jej zakupy, a fotografuj? ni? od kwietnia tego roku, czyli 2 miesi?ce ;)

 

  autor: adinet
  27-05-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilku lat - g?ównie kolej, ?egluga, zwierz?ta, budynki i fotografia uliczna.
Zalety:
Jak dla mnie najwi?kszymi zaletami EOS'a 1000D s?: niska cena, bardzo wygodna obs?uga i przyzwoita jako?? zdj??. Poza tym za 15-20 z? mo?na kupi? przej?ciówk? EOS-M42 i stosowa? szerok? gam? tanich obiektywów gwintowych. W internecie mo?na te? znale?? mas? tanich chi?skich dodatków, jak piloty, dekielki, itp.
Wady:
Jak wi?kszo?? Canonów, równie? EOS 1000D bardzo nie lubi wody, dlatego robienie zdj?? w deszczu jest raczej niewskazane. Denerwuj?c? wad? jest te? pojawiaj?cy si? czasami b??d Err 99, na który jak do tej pory nie uda?o mi si? znale?? rozwi?zania (nie pomaga?a ani zmiana softu, ani dok?adne czyszczenie styków). Z mniej istotnych rzeczy warto wspomnie? o braku pomiaru punktowego.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
lustrzanki: Zenit TTL, Zenit ET, Praktica Super TL2, Canon EOS Rebel 2000; dalmierzowiec Zorki S i "cyfro-ma?pka" ICAM
Podsumowanie:
My?l?, ?e za t? cen? warto kupi?, cho? unika?bym kiepskiego KITowego obiektywu.

 

  autor: zygmunttb
  email widać po zalogowaniu
  18-05-2011
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  7
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? co jakis czas od lat 7
Zalety:
Niew?tpliw? zalet? jest to, ?e mamy do czynienia z lustrzank?. Jest ma?y a ma?ych aparatów ludzie siea? tak nie boj? i wychodz? naturalnie.
Wady:
jest lekki i dr?y w r?kach. na iso 400 i wiekszym strasznie szumi. nie zawsze ostrzy jak nale?y. brak punktowego pomiaru ?wiat?a, niepe?na klatka
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
fied 2, zenit et, zenit ttl, zenit 12xp, nikon fe10, trzyma?em w r?kach Canona 5d
Podsumowanie:
za t? cen? do zdj?? wakacyjnych wystarczy

 

  autor: gienia
  08-04-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Wszystko jest takie super!
Zalety:
super
Wady:
super
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
super
Podsumowanie:
super

 

  autor: Angie
  email widać po zalogowaniu
  06-02-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od roku. jestem do?? m?oda jak na ocenianie lustrzanek, ale mia?a ju? do czynienia z kilkoma aparatami tego typu.
Zalety:
Pierwsz? zalet? tej lustrzanki cyfrowej jest cena. mo?na kupi? j? ju? od 1500z?. Drug? zalet? jest waga i proporcjonalno?? tego aparatu. Dobrze le?y w d?oni, jest prosta w obs?udze. Kolejn? zalet? jest (cho? nie ka?dy zdaje sobie z tego spraw?) pokr?t?o tzw. g?ówne, umo?liwia ono szybsze i sprawniejsze ustawianie funkcji aparatu.
Wady:
Wad? tego aparatu jest (jak pisana poni?ej) ?e po ok. 10 zdj?cia w??cza si? ?adowanie lampy (czyli busy), uniemo?liwia ono fotografowanie szybkie i sprawne, ale jak na swoj? cen? nie mo?na wymaga? od niego za du?o.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Korzysta?am ju? zwielu aparatów, g?ównie cudzych np. Canona EOS 500d, Canona EOS 550d, Nikona D3000. Fotografowa?am w?asnym polaroidem, Leic?, Zork? i innymi starymi aparatami.
Podsumowanie:
Canon EOS 1000d jest jak najbardziej trafnym zakupem dla fotografów pocz?tkuj?cych lub pó?amatorskich nie posiadaj?cych du?ego bud?etu.

 

  autor: Kasia23
  04-02-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od bodaj?e 2 lat. Ten aparat by? moj? pierwsz? lustrzank?, teraz mam Canona 7D. Najcz??ciej zdj?cia robi? w trybie makro, poniewa? kocham jak w tym aparacie ustawia si? ostro?? <3
Zalety:
Zalet ma bardzo du?o, mi?dzy innymi jest lekki i wk?ada?am go spokojnie do torebki. Pi?kne zdj?cia wychodz? na "krajobrazach", lecz nie ka?demu to wychodzi przez to, ?e trzeba dobrze po zakupie go ustawi? itp. U?ywa?am go dobre 2 lata i ani razu nie by?o z nim problemu. Spad? mo?e z 3 razy i nic si? z nim nie sta?o, mo?e ma?e ryski ale to chyba normalne.
Wady:
Wad ma bardzo ma?o. Najwi?ksz? jest to, ?e gdy zrobimy ok. 20 zdj?? na wy?wietlaczu wy?wietla si? czerwony napis "bussy". Do teraz nie wiem co to znaczy, ale strasznie mnie to denerwowa?o. Drug? wad? ale to ju? mo?na powiedzie? nie w aparacie jest to, ?e "za?lepka" nie jest przymocowana do obiektywu, czy co? w tym stylu. Gubi?am j? i bardzo mi to przeszkadza?o, bo musia?am ca?y czas patrze?, czy nadal jest w mojej torebce, czy gdziekolwiek.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Korzysta?am z cyfrówki tak?e z firmy Canon, niestety zepsu? si? i kupi?am 1000D. Teraz u?ywam Canona 7D i zamierzam kupi? 3D.
Podsumowanie:
Warto kupi?, szczególnie dla pocz?tkuj?cych.

 

  autor: hensu
  28-01-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od bardzo dawna. W tym czasie zajmowa?em si? wi?kszo?ci? dziedzin fotografii, ale najwi?ksz? frajd? sprawia mi przyroda, architektura i troch? portret
Zalety:
Ma?y korpusik, nafaszerowany funkcjami nie spotykanymi u konkurencji. Po do?? d?ugim u?ytkowaniu, mog? opisa? zalety tego aparatu. LV z podgl?dem na ?ywo i powi?kszeniem fragmentu obrazu do 10x. Tak? opcj? maj? tylko canony i olympusy. Jest to przydatne szczególnie w makro i portrecie, gdy chcemy precyzyjnie ustawi? ostro?? np. na oko modela. Dobrze wspó?pracuje z obiektywami z gwintem M42 /do praktic, czy zenitów/ poprzez pier?cie? redukcyjny, nie potwierdza jednak ostro?ci /do tego potrzeba specjalnego pier?cienia/, ale dobrze mierzy ?wiat?o. Tu przydaje si? tak?e LV /ekranik/. LV jet te? pewnego rodzaju ?wiat?omierzem, je?li nie jest za jasny, lub za ciemny to i na karcie b?dzie dobry. Regulujemy to przys?on?, lub czasami na?wietlania. takie rozwi?zanie jest lepsze, ni? histogram, albo punktowy pomiar ?wiat?a Za pomoc? programu dostarczonego z aparatem mo?emy sterowa? aparatem z komputera - w pe?nym wymiarze, z podgl?dem na du?ym ekranie. Idealne do portretów w studio. Aparat na statywie, obok stolik z laptopem. Ful wypas. I co najwa?niejsze, obrazy zapisuje bezpo?rednio na dysku kompa. Ma?o tego, mo?na tak?e robi? zdj?cia z zaprogramowanym odst?pem czasowym, do 99 minut. Posiada te? funkcj? A DEP przydatn? w fot. krajobrazu i architektury. Polega ona na ustawieniu automatycznym zakresu g??bi ostro?ci wszystkiego, co znajduje si? w polu widzenia czujników AF.
Wady:
Nie widz? wad. Niektórzy pisz?, ?e ma?y, ale aparaty analogowe by?y jeszcze mniejsze i nikomu to nie przeszkadza?o. Przy prawid?owym trzymaniu na lewej d?oni i obj?ciu obiektywu palcami nie odczuwamy dyskomfortu. Prawa d?o? s?u?y do zmiany ustawie? i naci?ni?cia spustu, co trwa kilka sekund. Zarzutem jest te? okrojenie z niektórych funkcji. To prawda, ale tylko w stosunku do wy?szych canonów, a nie innych marek /patrz zalety/.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
W fotografii analogowej od kamer wielkoformatowych, do ma?oobrazkowych canonów EOSów ostatnio. Cyfrowe aparaty to kompakt canon A520 i hybryda pansonic FZ50
Podsumowanie:
?wietny aparat zarówno dla pocz?tkuj?cego, jak i zaawansowanego fotografa. Mnie nic w nim nie brakuje, przynajmniej w dziedzinach jakie uprawiam. Funkcji, które opisa?em wy?ej trudno szuka? u konkurencji Warto go zakupi? z kitem 18-55 oznaczonym literkami IS.

 

  autor: Alicja.
  email widać po zalogowaniu
  27-01-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od podaj?e dwóch lat. Zajmuj? si? portretami, makrofotografi?.
Zalety:
Robi bardzo dobre zdj?cia, jako?? jest bardzo dobra!
Wady:
nie widz? ?adnych
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Fujifilm 1000fd i jaki? Kodak :)
Podsumowanie:
polecam!

 

  autor: Andrzej
  email widać po zalogowaniu
  20-01-2011
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
mam z nim problem.Po podpi?ciu do kompa nic si? nie dzieje,komp go nie widzi
Zalety:
mam z nim problem.Po podpi?ciu do kompa nic si? nie dzieje,komp go nie widzi
Wady:
mam z nim problem.Po podpi?ciu do kompa nic si? nie dzieje,komp go nie widzi
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
mam z nim problem.Po podpi?ciu do kompa nic si? nie dzieje,komp go nie widzi
Podsumowanie:
mam z nim problem.Po podpi?ciu do kompa nic si? nie dzieje,komp go nie widzi

 

  autor: Paula
  email widać po zalogowaniu
  14-01-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od kilku lat. Robie portrety,makro i jeszcze wszystkiego po trochu. Czyli wszystko co pi?kne.
Zalety:
Jest lekki,to zaleta.Nie wyobra?a?abym sobie robienia zdj?? ci??kim aparatem. Tani. Live View ma ?wietne. I te? du?y plus za AF Robi naprawd? fajne zdj?cia.
Wady:
Robi brzydkie zdj?cia przy s?abym ?wietle. I ogólnie tyle. Co do tego plastiku to nie b?d? si? wypowiada? bo po prostu to nie jest ?adnym problemem.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
cyfrówki Canona i hp
Podsumowanie:
Warto kupi?.

 

  autor: Olek
  email widać po zalogowaniu
  01-01-2011
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  6
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od lat kilku...amator pasjonata
Zalety:
Zalety Eosa...Jako?? zdj?? i noc po za tym.
Wady:
Wady...Zbyt ma?y,zbyt lekki co wskazuje na plastikowo??,ma?o intuicyjny no i ta jako?? wykonania...nie do przyj?cia,ale kupuj?c lustro za 1.5 ty? to normalka.Przy wspó?pracy z d?u?szym i ci??szym obiektywem komfort pracy nie do przyj?cia,korpus zbyt lekki.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
G?ównie Nikon D70,D3000,fuji s 9600
Podsumowanie:
Aparat dla pocz?tkuj?cych.

 

  autor: Patrycja
  24-12-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem amatork?. Fotografuj? od niedawna. G?ównie makro, portrety i zwierz?ta.
Zalety:
Cena jest jedn? z wielu zalet. Jest lekki, por?czny, ?atwy w obs?udze, robi dobre jako?ciowo zdj?cia, posiada funkcj? LIVE VIEW, która czasami mo?e si? przyda?.
Wady:
nie zauwa?y?am ?adnej wady
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Digital Camera ND-4020
Podsumowanie:
Idealny dla amatorów, zaczynaj?cych przygod? z fotografi?.

 

  autor: Ba?ka
  19-12-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko. Ale s?dz?, ?e bardzo dobrze. Fotografuj? ju? od roku. Interesuje mnie fotografowanie g?ownie zwierz?t.
Zalety:
Bardzo por?czny i praktyczny.
Wady:
Zero wad - po prostu doskona?y.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon EF-S 55-250 ; ))
Podsumowanie:
?wietny aparat. Wspania?y dla pocz?tkuj?cych fotografów. Niezawodny i ?atwy w obs?udze.

 

  autor: kasiadzina
  email widać po zalogowaniu
  16-12-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
:)super.
Zalety:
oh, ta osoba poni?ej wlicza kart? pami?ci do oceny aparatu, kobietko zastanów si? troszk?. super aparat!
Wady:
zero.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon eos 1000d canon ps10is
Podsumowanie:
super. ludzie zastanowcie o czym sie wypowiadacie, moze zaraz zaczniecie pisac cos o statywach..?

 

  autor: joanna
  13-12-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od niedawna.
Zalety:
latwa obsluga, cena nawet nawet
Wady:
z aparatem nie bylo karty pamieci (kupywalam w norwegii) a karta 8 gb kosztowala ok. 600 kr czyli na polskie jakies 300 zl. nie da sie robic filmow, ogolnie sredni
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
aparat cyfrowy
Podsumowanie:
sredni aparat ale jak ktos zaczyna i nie ma duzych wymagan to jest dobry

 

  autor: krysiaczubowna
  email widać po zalogowaniu
  27-11-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kliku lat, nie mam du?ego do?wiadczenia. Interesuj? mnie portrety i makrofotografia.
Zalety:
Uwa?am, ?e aparat jest w pe?ni funkcjonalny i w dodatku w dobrej cenie. Polecam go amatorom i ?redni-zaawansowanym u?ytkownikom. Zdj?cia wychodz? bardzo pozytywne. Canon jest bardzo ?atwy w obs?udze i super wspó?pracuje! Jak na tak? cen? - aparat jest nieziemski.
Wady:
Hm..? Nie zauwa?y?am ?adnych wad!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon PowerShot SX 100IS Canon Eos 450D Canon Eos 1000D
Podsumowanie:
Naprawd? polecam !

 

  autor: Tomasz Cz..
  email widać po zalogowaniu
  05-10-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
robi? fotki ju? jaki? czas i przelecia?o mi przez r?ce kilka aparatów robi? ró?nego rodzaju zdj?cia to zale?y od tego jaki mam nastrój i na co mam ochot? lub na co jest zapotrzebowanie
Zalety:
fajna sprawa to mo?liwo?? kadrowania z pozycji wy?wietlacza u?atwia to spraw? gdy aparat jest np. na statywie i wtedy gdy jest dosy? ciemno,bardzo niskie szumy,proste i czytelne menu zreszt? tak jest we wszystkich canonach jakie mia?em,jest dosy? lekki i wygodny,doskona?a jako?? zdj?? jak dla mnie rewelacja,samoczyszcz?ca si? matryca,
Wady:
czasami przy s?abym ?wietle jest problem z ostro?ci?,troch? martwi mnie to ?e korpus jest plastikowy i sprawia wra?enie takiego bardzo delikatnego ale mo?na si? do wszystkiego przyzwyczai?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony A-200,Nikon D-40,Canon S3 is,Panasonic Fz-50
Podsumowanie:
aparat godny polecania mo?na ?mia?o powiedzie? ?e jest to aparat ?e jest to sprz?t kierowany do nie co bardziej wymagaj?cych "graczy" szybka i cicha praca,bardzo niski poziom szumów,czytelne i proste menu,dwa obiektywy w zestawie,funkcja kadrowania wy?wietlaczem oraz wielopunktowy AF sprawiaj? ?e ten jak dla mnie wypada lepiej ni? inne modele z którymi mia?em przyjemno?? jest z niego zadowolony a komu nie pasuje niech po prostu nie kupuje

 

  autor: Lola
  email widać po zalogowaniu
  04-09-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od roku. Canon to moja pierwsza lustrzanka. Interesuj? si? portretami,krajobrazami,makro i wszystkim po trochu
Zalety:
Do?? lekki,zdj?cia robi ?wietne,?atwy w obs?udze.Sam ?apie ostro??.
Wady:
Na razie nie zauwa?y?am ?adnych.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Cyfrówka HP.
Podsumowanie:
Idealny jako pierwsza lustrzanka.

 

  autor: dams
  email widać po zalogowaniu
  03-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Pierwsza lustrzanka w ?yciu. G?ównie interesuje mnie industrial, przyroda i portrety.
Zalety:
?atwa obs?uga Ma?e rozmiary i waga Podgl?d g??bi ostro?ci Dobre zdj?cia
Wady:
AF
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Kompakty analogowe i cyfrowe
Podsumowanie:
Polecam pocz?tkuj?cym fotoamatorom a tak?e osob? które chc? po prostu mie? lustrzank? do robienia zdj?? na imprezach itp.

 

  autor: aga
  29-08-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografia to moja pasja któr? rozwijam ju? od 3 lat. najbardziej lubi? portrety, makrofotografi? i krajobrazy.
Zalety:
ten model posiadam od listopada 2009.aparat jest lekki, ?atwy w obs?udze, doskonale wspó?gra z innymi obiektywami, zdj?cia s? bardzo dobrej jako?ci, mo?liwo?? rozbudowy o inne gad?ety(lampa, w??yk spustowy itp)
Wady:
brak wad
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon a580
Podsumowanie:
ta lustrzanka jest ?wietna dla amatora, b?d? osoby która stawia pierwsze kroki w kierunku fotografii. doskona?a jako?? w tym przedziale cenowym, a poza tym to jest canon- uwa?am ?e to jedna z najlepszych firm produkuj?cych tego typu sprz?t. ka?demu polecam mark? canon

 

  autor: Darek
  09-07-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od jaki? 20lat.
Zalety:
Cena, ma?a masa, jako?? wykonania, czytelne i przejrzyste menu, pojemna bateria.
Wady:
Nie widz? wad
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenith 11, Zenith 12XP, Canon E300, Olympus E-320
Podsumowanie:
Doskona?y wybór dla amatora, który wyrós? ju? z aparatu kompaktowego. Wszyscy, ktrzy pisz? co? o jaki? szumach matrycy po prostu pomylili si? w wyborze aparatu - przy takich wymaganiach i oczekiwaniach winni szuka? aparatu z przedzia?u cenowego 3000 z? w gór? (a nie kupowa? jedn? z najta?szych lustrzanek na rynku)

 

  autor: Stagger
  email widać po zalogowaniu
  21-05-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografia ogólna - ze wskazaniem na portret i natur? - od bardzo dawna, lata 80. Bardzo zaawansowany fotoamator.
Zalety:
Po Zenitah, Smienach, potem kompaktach Minolta i Canon serii A - ten aparat ma SAME ZALETY /oczywi?cie jak dla mnie/.
Wady:
Brak wad
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ZENITH 12XP, ZENITH 11, kompakt Minolta /dosc dobry/, kompakt Canon A 520, 530
Podsumowanie:
Polecam KA?EDMU fotoamatorowi, który ma juz do?? kompakcików i cz?sto s?abszych zdj??, chce mie? piekne portrety /rewelacja!/ i ?wietne uj?ci natury. I w ko?cu mog? sobie zrobic tego "wymarzonego" paj?ka w rosie o ?wicie :)

 

  autor: Grzesiek15
  08-05-2010
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od 5 lat. Interesuje mnie robienie zdj?? ptakom.
Zalety:
Jest to lekka lustrzanka z dosy? prostym menu. Dobrze wykonana - nie jest to jaki? plastik jak niektóre ta?sze aparaty.
Wady:
Brak nagrywania filmów. Czasami (rzadko) zawodzi AF.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Kodak Z1012IS, Zenit (analogowy).
Podsumowanie:
Ko?cz?c musz? poleci? ten aparat wszystkim którzy nie szukaj? skomplikowanej lustrzanki.

 

  autor: jhjhj
  email widać po zalogowaniu
  08-03-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
.
Zalety:
.
Wady:
.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
nikon d40x
Podsumowanie:
ok

 

  autor: omen
  email widać po zalogowaniu
  07-02-2010
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorsko od 5 lat:)
Zalety:
hmm na upartego zaleta moze byc matryca..., wybor obiektywow
Wady:
za duzo by pisac, moim zdaniem niewypa? w tej cenie... strata kasy
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
d60, 450d, a200, a230, d3000
Podsumowanie:
za ta kase na pewno mozna kupic cos lepszego (d3000, a200/230)

 

  autor: ilona
  email widać po zalogowaniu
  26-12-2009
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  2
jakość wykonania :  3
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
ahoj ja zem ilona czapicka zory oz kz wladyzawa 5a 3 te 07919562563 zouthampton miezkam zbieram odpadki i mam jednego odpadka w kiezeni kupowatego
Zalety:
jedynie zmrud
Wady:
mala powierzchnia nozna
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
z odzyzacza
Podsumowanie:
kupoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

  autor: Mr.N
  email widać po zalogowaniu
  22-12-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 4 lat, g?ównie w studio. Ten model mam od 2 lat.
Zalety:
Cena jest zalet? ale nie jedyn?. Aparat jest prosty w obs?udze. Wszystkie przyciski s? tak rozmieszczone, ?e dost?p do nich jest ?atwy i intuicyjny. Posiada tryby pó?automatyczne, które przydaj? si? szczególnie gdy wokó? nas du?o si? dzieje. Posiada równie? tryb oszcz?dzania energii i gdy jest nie u?ywany wy??cza si? sam. Ponadto nale?y wspomnie?, ?e aparat pobiera ma?o energii, wi?c bateria starcza na d?ugo. Mocowanie obiektywó jest metalowe i posiada z??cze na zasilanie silników ultra d?wi?kowych (w nowych obiektywach Canona). Nale?y równie? wspomnie? o matrycy, która ma?o szumi i umo?liwia LV. Mimio, ?e ca?o?? wygl?da plastikow, gdy we?miemy go do r?ki, to zrozumiemy i? to mylne wra?enie. Korpus jest sztywny i solidny. Nic nie trzeszczy a przyciski i pokr?t?o dzia?aj? p?ynnie.
Wady:
Do wad, nale?y brak wspomagania autofocusa ?wiat?em. Zastosowane rozwi?zanie, wspomaganie lamp? b?yskow?, jest lekko mówi?c nie eleganckie. Kolejnym minusem, jest guma, która nie poprawia uchwytu ma?ego aparatu i osoba z du?? d?oni?, b?dzie mia?a wra?enie, ?e aparat zaraz jej wypadnie(dokupienie gripu za?atwia ten problem). Nale?y równie? doda?, ?e aparat jest lekki co jest jego wad? i zalet?. Gdy dokupimy zewn?trzn? lamp? b?yskow?, bez gripu, b?dzie bardzo trudno utrzyma? aparat w pionie (brak oparcia dla ma?ego palca na korpusie). Najwi?ksz? wad? konstrukcyjn? jest klapka baterii, która potrafi si? nie domkn?? lub otworzy?. Bateria nie wypadnie bo jest zabezpieczona ma?ym bolcem, ale aparat si? wy??czy przy nie domkni?tej klapce (lub nie w??czy) nale?y o tym pami?ta?. Kolejn? wad? jest brak stabilizacji obrazu w korpusie. Oczywi?cie mo?na kupi? szk?a ze stabilizacj?. Na koniec wspomn?, ?e korpus jest nie uszczelniony a wyswietlacz jest nie odchylany.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
U?ywa?em kliku kompaktów Nikona, Pentaxa, Samsuna i Canona (nie pamietam dok?adnie modeli bo troch? ich by?o). Natomiast z lustrzanek mia?em i nadal mam poczciego Zenita TTL.
Podsumowanie:
Mimo wszystkich wad, jestem bardzo zadowolony z tego aparatu. Jest to moja pierwsza lustrzanka cyfrowa i z pewno?ci? poleci? bym j? ka?demu kto zaczyna przygod? z fotografi?. Wiadomo, ?e z czasem wymienimy go na co? szybszego, je?eli planyjemy d?u?sz? zabaw? z fotografi?. Natomiast dla osób, które b?d? go u?ywa? na spotkaniach rodzinnych i na wakacjach, to on wystarczy nam na d?ugie lata.

 

  autor: Prawdomówny
  02-12-2009
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od 6 lat amatorsko w wi?kszo?ci artystycznie i efektowo
Zalety:
zalet? jest jedynie cena
Wady:
wad? w tym modelu jest prawie wszystko, bardzo kiepski zakres ISO, matryca generuje ogromny szum, jako?? wykonania wo?a o zemst? do nieba, porównuj?c do innych aparatów w tej klasie np. Nikon D3000 lub Sony & 230 to Canon 1000D l?duje na samym dnie, mo?na by powiedzie?, ?e jest o klas? ni?szy i gorszy od pozosta?ych, tylko ?e klas? ni?szych ju? nie ma a cena jest ta sama za te aparaty
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony & 380, Nikon D5000, kompakty sony i Panasonic
Podsumowanie:
Polecam troszk? poczyta? zanim kto? si? zdecyduje na ten model bo za t? sam? cen? mo?na mie? naprawd? przyzwoity spr?t

 

  autor: Robert
  email widać po zalogowaniu
  09-11-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografowaniem zajmuje si? amatorsko od 1987 roku. wiadomo, ?e wtedy by?y aparaty na klisze m.in. Smiena 8, Zenit, Fed - generalnie rosyjskie produkcje. Potem by? Canon PowerShotA40 i A510 - czyli kompakt zwany te? ma?pk?.
Zalety:
Mia?em po A510 kupi? hybryd?, jednak?e zaproponowano mi rozwa?enie zakup lustrzanki. Podano kilka typów, trzech producentów. Canon 1000D ma ISO do 1600 które nie szumi mniej ni? konkurencja. Obiektyw jest co prawda kitowy - daje rad? w sytuacjach niezbyt extremalnych, problem jest gdy ciemna noc. Autofocus dobrze zbiera. IS w obiektywie a nie w body. Jasny wizjer, sporo ustawie?. Zdj?cia w formacie RAW.
Wady:
G?ówn? wad? wymienian? przez ró?ne rodzaju testy to plastikowa obudowa, brak szczelno?ci. Z jednym i drugim ?atwo si? rozprawi? - po pustyni z nim nie biegam, na ziemi go nie k?ad? a do plastiku mo?na si? przyzwyczai?. Kwestia gustu i to jak bardzo lubimy wybrzydza?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wiadomo, ?e w roku 1987by?y aparaty na klisze m.in. Smiena 8, Zenit, Fed - generalnie rosyjskie produkcja. Potem naby?em Canon PowerShotA40 i Canon A510 - czyli kompakt zwany te? ma?pk?.
Podsumowanie:
Jak wida? z historii któr? napisa?em - poprzednie aparaty to kompakty, zachcia?o si? lustrzanki - wiadomo, ?e jak si? spodoba to wydatki na hobby wzrosn?, jednak jak cz?owiek nie wie czy si? spodoba a nie chce du?o wybuli? na sam pocz?tek to kupuje takie co? dla amatorów - czyli Canona 1000D, który dla pocz?tkuj?cych jest wyborem idealnym - jak si? spodoba - zmieni si? body jak si? nie spodoba to b?dzie pami?tka.

 

  autor: Athrian
  13-07-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od oko?o 2 lat, bardziej zainteresowany tematem jestem od oko?o 8 miesi?cy. Street Photo, Architektura, Portret.
Zalety:
-Obiektyw kitowy nawet zno?ny, do u?ytki w dzie?. -Bardzo ?atwy w obs?udze, wi?kszo?? poradników o fotografii w internecie znajduje zastosowanie co do u?ytkowania tego aparatu. -Iso 800 u?yteczne. -Pogl?d g??bi ostro?ci. -?wietnie wspó?gra z komputerem po pod??czeniu (du?a ilo?? programów do sterowania aparatem, pliki raw odczytywane przez wi?kszo?? programów graficznych). -Przydatne ustawienia dodatkowe np. blokada lustra, live view z mo?liwo?ci? focusa, stabilizacja w obiektywie, tryby pó?automatyczne (preselekcja przes?ony, czasu). -?wietne rozmieszczenie przycisków. -Lekki (jak niektórzy pisz? "plastikowy", ale osobi?cie nie jestem przyzwyczajony do noszenia cegie?, wi?c zaliczam na plus) -3 kl/s jak dla mnie wystarczaj?, cho? w fotografowaniu sportu mo?e by? to problem. -Do??czony software starcza do podstawowej obróbki zdj??. -Dodatkowe funkcje w trybie monochromatycznym (filtry programowe) -?atwa obs?uga, ?wietna instrukcja. -Sam si? wy??cza gdy nie u?ytkuje si? go okre?lony czas (np. 20 sek) co mi si? przydaje, bo cz?sto zapominam go wy??cza?, zostawiam w torbie, a po ponownym wyci?gni?ciu bateria nadal okazuje si? dzia?a?. -Czyszczenie matrycy.
Wady:
-Powy?ej iso 800 zaczynaj? si? problemy, szczególnie podczas zdj?? nocnych. -Zdj?cia nocne konieczne trzeba wykona? na manualu, bo aparat pokazuje wst?pny obraz przy u?yciu live view daleki od tego, co poka?e si? za chwil? na wy?wietlaczu. -Przeci?tnie si? nadaje do fotografowania sportu z 3 kl/s. -Usuwanie szumu programowo w aparacie daje takie sobie efekty.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon d 60, Canon EOS 450 D. Kompakty Sony + Olympus.
Podsumowanie:
?wietny aparat dla kogo? kto zaczyna zabaw?, albo chce si? bawi? w robienie zdj?? architektury, krajobrazu, innych. Ogólnie aparat do zdj??, które daj? mo?liwo?? wybrania pory dnia o której si? przychodzi z odpowiednim sprz?tem. Nie by? drogi gdy go kupowa?em (1600 z?) wi?c w porównaniu do np. 450 zostawia to troch? kasy na niezb?dne akcesoria jak filtr uv, statyw, obiektyw, etc. Ma funkcje aparatów z wy?szych pó?ek (np. wi?kszo?? tego co 450), a jednocze?nie jest ?opatologicznie prosty w obs?udze.

 

  autor: am.
  email widać po zalogowaniu
  30-06-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od dziecka... a powa?niej to od 2,3 lat. Makrofotografia, krajobrazy, ludzie.
Zalety:
Zalet? jest zaskakuj?co prosta obs?uga. Jako?? zdj?? ca?kiem dobra, jak na aparat za t? cen?. Szumy ju? wyst?puj? przy ISO 400, ale nie s? jako? specjalnie widoczne. Plusem jest te? live view i ca?kiem nieskomplikowane manualne ustawienie ostro?ci.
Wady:
Najwi?ksz? wad? jak? zauwa?y?am jest brak stabilizacji przy obiektywie skompletowanym z body. Utrudnia to robienie zdj?? w s?abszym o?wietleniu bez u?ycia flesza a i niemal uniemo?liwia robienie zdj?? szybkich, "sportowych". 3 klatki na sekund? to do?? przeci?tny wynik, Canon móg?by da? chocia? 3,5.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Olympus SP510uz i najgorszy z najgorszych Odys (dok?adnego modelu nie pami?tam).
Podsumowanie:
Aparat ca?kiem niez?y dla pocz?tkuj?cych i fotoamatorów, niewystarczaj?cy dla profesjonalisty. My?l? jednak ?e z lepszym obiektywem jako?? zdj?? by diametralnie wzros?a... sprawdzenie tego jeszcze przede mn?. Ogólnie - polecam.

 

  autor: BoskY
  email widać po zalogowaniu
  16-01-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
G?ównie makrofotografia od 5 lat - obecnie przechodz? na fotografi? ?lubn? kompletuj? sprz?t :)
Zalety:
Ma?y, por?czny doskonale rozmieszczone przyciski nie trzeba spogl?da? na body wszystko jest pod paluchami tak jak trza. Bardzo dobra jako?? zdj?? w ca?ym zakresie czu?o?ci. NIESKOMPLIKOWANE menu dzi?ki czemu mo?na skupi? si? na kadrze a nie my?le? nad opcjami... "gdzie to by?o? ".
Wady:
Bardzo plastikowy w dotyku aczkolwiek solidnie wykonany. Brak stabilizacji w korpusie du?y minus.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
E-510 Olympus Camedia Olympus Fuji Fine Pix 5500 Lumix FZ 50 KonicaMinolta Z1
Podsumowanie:
Za t? cen? jest wed?ug mnie bezkonkurencyjny. Lepszy od E-510 ze wzgl?du na wi?ksz? matryc?, lepsz? jako?? zdj?? i o niebo mniejsze szumy ju? przy ISO 800 Lepiej sobie radzi ze zdj?ciami nocnymi (obiektyw KIT). Mia? by? wersj? przej?ciow? do EOS 450D a tu benc sprzedaje si? du?o lepiej. Kupie?m Body + 18-55 mm kit + 75-300 mm za 1799z? :) gdzie za samo bosy 450D trzeba da? 2k lub wi?cej.

 

  autor: max944
  03-01-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilku lat, g?ównie zdj?cia plenerowe i krajobrazy. Troch? Makro i fotek robionych przez szyb? z samochodu.
Zalety:
Zalety to ?atwa obs?uga, dobra cena zakupu i sporo przydatnych funkcji. Live View te? si? przydaje. Do?? tanie akcesoria typu filtry UV itp..
Wady:
?redniej jako?ci obiektyw w zestawie, troch? plastikowy wygl?d.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Mercury, Kodak C743, Sony DSC H9
Podsumowanie:
Bardzo fajny aparat w dobrej cenie. Nie jest mo?e najlepsz? lustrzank? na ?wiecie, ale w tym przedziale cenowym to jedna z najciekawszych propozycji.

 

  autor: karol
  15-11-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od ponad 30-u lat: zdj?cia makro, pejza?e, ludzie, architektura i in.
Zalety:
Za niewysok? cen? otrzyma?em lustrzank? robi?c? bardzo dobre zdj?cia. Nawet przy iso 800 trudno dostrzec szumy, a i iso 1600 w pe?ni u?yteczne. Bardzo dobre, wygodne polskie menu, fokus dzia?aj?cy nawet w kiepskim o?wietleniu. Zupe?nie dobry obiektyw w "kicie" ze skuteczn? stabilizacj? i daj?cy bardzo ostry obraz. Aparat dobrze zbudowany, dobrze le?y w ?redniej wielko?ci d?oni, nic nie trzeszczy, nie ma luzów, a wszystkie przyciski s? dobrze rozmieszczone i przyjemnie spr??yste. Aparat ma system podgl?du na ?ywo niezast?piony do zdj?? ze statywu (zw?aszcza w nocy) i makro. System ten dzi?ki mo?liwo?ci powi?kszenia fragmentu kadru umo?liwia bardzo precyzyjne ustawanie ostro?ci na trzy sposoby: automatyczny po opuszczeniu lustra (lustrzankowy), automatyczny przez detekcj? kontrastu (jak w kompaktach) oraz r?cznie.
Wady:
Czasami brakuje funkcji centralnego pomiaru ?wiat?a, mo?na to jednak skompensowa? zmieniaj?c ustawienia. Podczas d?ugiego (10 i wi?cej s.) na?wietlania zdj?? nocnych pojawiaj? si? "gor?ce" piksele w postaci bia?ych plamek. Trzeba wówczas w??czy? funkcj? oczyszczania, która dzia?a bardzo skutecznie, ale po ka?dym zdj?ciu trzeba czeka? kilka sekund na zako?czenie procesu "czyszczenia" obrazu. Brak diody do?wietlaj?cej autofokusa - zamiast niej jest wspomaganie lamp? b?yskow?, co nie jest przyjemne dla osób fotografowanych. Brak przycisku ustawiania lampy b?yskowej - kompensacj? b?ysku przeprowadzi? mo?na tylko z poziomu g?ównego menu, co zajmuje sporo czasu.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Lustrzanki analogowe: zenit e, pentax, pentacon six i in. oraz aparaty cyfrowe: panasonic fz7, fz8, sony h7.
Podsumowanie:
Aparat jest solidnie zbudowany. Wewn?trz ma metalow? ram? i po??czon? z ni? ramk? ze specjalnego mocnego tworzywa, do której mocowany jest mechanizm lustra. Do tych elementów mocowane s? dobrze spasowane elementy korpusu - dlatego wszystko jest sztywne i nic nie trzeszczy. Niestety pow?oka zewn?trzna jest matowa i daje do?? niekorzystne wra?enie. Dlatego niektórzy u?ytkownicy mówi? o kiepskiej jako?ci wykonania. Zaoszcz?dzono te? na gumowych wk?adkach poprawiaj?cych trzymanie. Przypuszczam, ?e jest to celowy zabieg aby uzasadni? ró?nic? w cenach "wy?szych" modeli.

 

  autor: Pawe? Karwowski
  email widać po zalogowaniu
  04-11-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 7, a pó?profesjonalnie od 2 lat. "Zawodowo" fotografuj? na ?lubach i weselach.
Zalety:
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony prostot? obs?ugi!! wszystko jest tu jak na d?oni, osobny przycisk do iso oraz pokr?t?o od prelekcji czasu zaraz przy spu?cie migawki, proste i czytelne menu. 10M matryca ?wietnie si? spisuje. Szumy wyst?puj? jedynie przy iso 1600, a i tak nie s? bardzo widoczne! Jako? wykonania... có? tu zdania s? podzielone. Niby r?koje?? jest plastikowa itp, ale jak dla mnie w zupe?no?ci to wystarcza! ?wietnie le?y w d?oni ( grip jest zb?dny) Jak za tak? cen? 1700z? - sprz?t jest najlepszy w swojej klasie. Zdecydowanie polecam.
Wady:
Nie widz? wad. Mogliby dorzuca? jaki? tele gratis... ale z takim wydatkiem trzeba si? liczy? decyduj?c sie na lustrzanke :)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wcze?niej posiada?em canona s5is, panasonica fz50 i olympusa e-410.
Podsumowanie:
Aparat zdecydowanie najlepszy na rynku w tym zakresie cenowym. Z tego co wiem teraz mo?na go kupi? ju? za 1450z?!

 

  autor: ?ukasz
  01-10-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  6
Canon EOS 1000D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Pracuje w sklepie z aparatami fotograficznymi
Zalety:
Cena to g?ówna zaleta tego modelu.Jako?? obrazu jest nawet dobra
Wady:
Aparta to kupa plastiku ?le le? w d?oni brzk ostro?ci w trybie na ?ywo
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Du?o wi?kszo?? dost?pnych na rynku Nion-D300 D40 D60 D80 D200 Canon 5D 40D 30D 450D 1000D 350D 400D Olympus E410 E420E520E510 E3 Pentax K10 K100 K20 K200 Sony A100 A200 A300 A350 A700
Podsumowanie:
Puls Cena i marka.Jak na pierwszy aparat to dobry wybur

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.