Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja niedostępna      recenzje (23)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty 35mm - lustrzanki / Canon

Canon EOS 300


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
producent : Canon
recenzje : 23
(szczegóły)




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 23 recenzji


  autor: tolasolla
  email widać po zalogowaniu
  31-12-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od 2007, bardziej amatorsko. Od roku ucz?szczam na ko?o fotograficzne. Lubie robi? zdj?cia pejza?y, niekonwencjonalne uj?cia i perspektywy, portrety i sceny miejskie.
Zalety:
Dla mnie niew?tpliw? zalet? jest ?atwo??, z jak? mog? robi? ?wietne zdj?cia. Przede wszystkim podobaj? mi si? kolory-s? jakby z innej epoki. Teraz testuj? ró?ne czu?o?ci filmów.
Wady:
Denerwuje mnie ustawianie g??bi ostro?ci, ta lustrzanka nie daje mi takiej rado?ci i swobody w tym zakresie. Przep?aci?am-650 z? + obiektyw KIT, u?ywany. Mój b??d. Poza tym jest super.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
samsung S750 (nie polecam), cyfrówki canon.
Podsumowanie:
To lustrzanka dla laików, takich jak ja. Ceny wahaj? si? w okolicach 200-300 z?. Jednak w erze fotogarfii cyfrowej potrzebuj? lustrzanki cyfrowej. Marz? o canon 1100D.

 

  autor: Skylark62
  email widać po zalogowaniu
  26-09-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Recenzja dotyczy EOS 300v Fotografuje amatorsko od 12 lat. Glownie fotografuje pejza?e
Zalety:
W porownaniu do mojej poprzedniej lustrzanki (Zenita 12xp)jest swietny, mam go od miesiaca ale za taka cene (220zl) to rewelacja. Szybki i cichy autofocus, lekki, wygodny, metalowe mocowanie obiektywu.
Wady:
Ciemny obiektyw kitowy ef 28-90. W wieczornym swietle gubi sie troche AF.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Smiena 8m, Zenith 12xp
Podsumowanie:
Za takie pieniadze (220zl) niema co narzekac. W 2004 r cena okolo 1500zl. Mysle o zmianie obiektywu. I wtedy bedzie dobrze

 

  autor: Grzesio
  02-07-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od niemal 25 lat - g?ównie krajobrazy, architektura.
Zalety:
UWAGA - RECENZJA DOTYCZY EOS 300V! Ma?a masa i wymiary, znakomita ergonomia. Intuicyjna i bezproblemowa obs?uga. B?yskawiczny i celny AF, do tego jasny i czytelny wizjer. Bardzo dobry pomiar matrycowy. Pod?wietlany ekran zewn?trzny z mnóstwem informacji, wskazywanie aktywnego punktu AF na matówce. Dodatkowy battery pack ze spustem do zdj?? pionowych.
Wady:
EOS 300V! Do?? tandetnie plastikowy i pomalowany na srebrno - ale dla przeci?tnego amatorskiego u?ytkowania wystarczaj?co solidny. Ma?a masa jednak sprawia, ?e nieco dziwnie si? go trzyma z ci??szym obiektywem. Brak wyboru trybu AF (poprawiono to w modelu 300X). Niezbyt wygodny przycisk korekcji ekspozycji. Brak korekcji b?ysku flesza wbudowanego.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
W zasadzie wszystko od boxów, poprzez manualne kompakty, dalmierze po lustrzanki 35 mm (manualne i AF - m.in. EOS 50E i EOS 100) oraz ?rednioformatowe TLR i SLR.
Podsumowanie:
Znakomita lustrzanka ?redniej klasy amatorskiej, umo?liwiaj?ca proste wykonywanie udanych zdj??. Dla bardziej wymagaj?cych mo?e si? momentami okaza? pozornie nieco zbyt zautomatyzowana - ale da si? z tym oswoi? i wykona? udane zdj?cie w ka?dej sytuacji.

 

  autor: <><
  email widać po zalogowaniu
  29-12-2006
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko lustrzankami od czterech lat, g?ównie w plenerze oraz na imprezach szkolnych i harcerskich. Wcze?niej zdj?cia typowo do "kotleta" przy u?yciu kompaktów.
Zalety:
Bardzo lekki i do?? ergonomiczny, szczególnie w u?yciu z BP 200. Dobry ?wiat?omierz, ma?o podatny na ?wiat?o wpadaj?ce przez wziernik. Dobrze spasowane funkcje, szczególnie tryb pejza?u oraz portretów nocnych. Przyzwoity, 7-polowy AF. Gniazdo pilota. Licznik klatek "od ko?ca".
Wady:
Ta "lekko??" korpusu powoduje, ?e aparat trzyma si? do?? niepewnie w d?oniach. W dodatku z u?yciem szk?a o d?. max. 80 mm (Tamron 28-80 AF) mocno ?ci?ga w dó?. Kiepska lampa pod k?tem ciep?oty barw, ma?o pomocna przy ustawianiu AF w ciemnych pomieszczeniach e.t.c. ?mieszna funkcja redukcji czerwonych oczy przez ma?? lampk? na korpusie, rodem z kompaktów Canona. S?aby program do sportu.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kompaktowy Kodak > kompaktowy Canon Prima BF > Smiena 8M > Zenit 122 z zoom-em Granit 80-200 > Zenit ET z tele TAIR 11A 135/2,8 (do dzi?) oraz opisywany EOS 300 z Tamronem 28-80 AF 770
Podsumowanie:
Ciekawy aparat o dobrych parametrach, ale kiczowatym wyko?czeniu. Bardzo kiepsko radzi sobie w warunkach s?abego o?wietlenia, szczególnie przy foto z wbudowanym fleszem. Je?li kto? nie ma za du?o gotówki i potrafi si? delikatnie obchodzi? ze sprz?tem - polecam. Odradzam zagorza?ym fanom Zenitów :)

 

  autor: piotrek
  email widać po zalogowaniu
  27-10-2006
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  7
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje od 12 lat niegdys amatorko teraz juz profesjonalnie. Wsólpracuje z agencjami reklamowymi
Zalety:
Apara kupi?em 8 letniemu siostrze?cowi którego wprowadzam w ?wiat fotografii. Canon 300 to ca?kiem przyzwoity sprz?t dla amtora który rozpoczyna przygode z fotografi?. Posiada ca?kiem dobry af i dopracowane funkcjeh
Wady:
Do najwi?kszych wad 300 nale?y oczywi?cie s?abo wywa?ony korpus i obiektyw który przypomina zabawke-je?eli kto? zdecyduje si? kupi? ten aparat sugeruje zainwestowa? w lepsze szk?o np. sigme 80-300.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zenit yashica nikon canon mamiya
Podsumowanie:
Dobry sprzet w rozsadnej cenie dla amtora do tego obiektyw i bp i mamy aparat na d?ugie lata

 

  autor: tomko66
  email widać po zalogowaniu
  26-10-2006
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  7
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? od ponad dwudziestu lat. Portrety, przyroda i imprezy ró?nego typu...
Zalety:
Lekki, zgrabny i prosty w obs?udze. Powa?na zalet? jest jego cena.
Wady:
Plastik, plastik i jeszcze raz plastki. Dodatkowo brak pomiaru punktowego i czasy, zw?aszcza nieco d?ugie synchro... A i obektyw te? kiepski... Proponuj? optyk? Zeissa made in DDR z redukcj? M42/EOS
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Pierwszym aparartem by? Ami 66, potem Lubitiel 166, Zenith 12 XP. ?rednioformatowy Kijew 60, który lezy w szafie i w ko?cu Canonik 300
Podsumowanie:
Na moje potrzeby, amatorskie zreszt?, jest to dobra "maszyna". Z dobr? optyk? mo?na wycisn?? wi?cej a to ju? co?. Fotografia cyfrowa jakos mi nie odpowiada, cho? zaleta jest szybko?c i oszcz?dno??

 

  autor: kemek
  email widać po zalogowaniu
  06-08-2006
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorsko fotografuje od kilku lat przedewszystkim zdjecia nocne(katedry mosty koscio?y i wszystko co jest kolorowo oswietlone:)) portret i od kilku miesiecy równie? studyjnie
Zalety:
co mnie przekona?o do zakupu EOS300 by?o to ze jest lekki,nie duzy co ma znaczenie przy reportazu.czy pracy w plenerze bardzo szeroki zakres czasów naswietlania dla amatora zaawansowanego w zupe?nosci wystarczy.robie srednio 2,3 rolki filmu miesiecznie co za tym idzie zuzycie baterji jest do?? duze ale na tyle EOS-ik jest oszczedny ze wystarczaj? na srednio 12 36-klatkowych rolek filmu.pracuje dosc czesto w prymitywnie urz?dzonym studjo i tam równiez czas synchronizacji1/90 sek(bynajmniej dla wielu zbyt d?ugi)mi w zupe?nosci wystarczy.efekt jst naprawde zadowalal?cy jak na lustrzanke tej klasy.
Wady:
no po kilku dobrych rolkach zauwazy?em ze ma milka niepokoj?cych wad.jedn? z nich to jest to ze zaczep tylnej klapy jest niewielkich rozmiarów i plastikowy trzeba bardzo uwa?ac przy zmianie filmuzeby go nie uszkodzic(niewiem czy inne aparaty tez maj? te zaczepy takie ma?e i plastikowe natomiast mnie ten fakt troszke irytuje)kolejna dosc wazn? wad? jest plastikowy bagnet trzeba znowu uwazac przy zmianie obiektywu (moze to drobnostka ale wola? bym jednak metalowy ale za te pieniadze to i tak nie jest najgorzej)producent nie przewidzia? chyba tego ze co niektórzy ambitniejsi uzytkownicy tego sprzetyzamkn? sie w studju i nie zamontowa? w tym modelu gniazda synchro do wyzwalania lamp stydyjnych trzeba kozystac z gor?cej stopki co jest czesto k?opotliwe i jak juz wczesniej ktos wspomnia? obektyw zastosowany w wersji podstawowej to KPINA i zgadzam sie z t? opini? bo obiektyw to serce aparatu a wtym modelu potraktowano go jak ''slep? kiszke''.natomiast wyg??d zewnetrzy dla mnie nie ma wiekszego znaczenia wystarczy popatrzec na wiekowe zenity i juz nam sie bedzie EOS podoba?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
pocz?tki by?y bardzo amatorski o smeny pocz?wszy zenit122 przrlotem(do dzisiaj uzywam z jupiterem 115 mm) a na razie poprzesta?em na canonie i dludo jeszcze z niego nie zrezygnuje
Podsumowanie:
jest to amatorska lustrzanka jak na swoj? klase bardzo dobry sprzet natomiast dzie?em sztuki raczej bym go nie nazwa? dla amatora jak i zaawansowanego amatora sprzet który moze zaspokoi? wygórowane potrzeby polecam wszystkim niezdecydowanym gdyzmozliwosci tego aparatu s? jak najbardziej adekwatne do sugerowanej ceny(mówie o body nie o obiektywie seryjnie montowanym)

 

  autor: Thierry L.
  27-07-2006
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografia amatorska od ok 7 lat, g?ównie pejza?
Zalety:
Podstawowa zaleta to lekkos? i por?czno??, do tego ilo?c funkcji i programów w zupe?no?ci wystarczajaca dla kogos kto nei pstryka profesjonalnie. Od pe?nej automatyki do 100% manuala. Czego chcie? wiecej? Prosta obs?uga.
Wady:
Nie wiem jak inne obiektywy ale mój standardowy Canona 28-90 sprawia wrazenie tandetnej plastikowej zabawki. Zbyt delikatny jak dla mnie. Do tego wariujacy autofocus. Co do jego szybko?ci to nei mam zastrzezen.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wczesniej rózne cyfrówki ale g?ównei Zenit ET
Podsumowanie:
Je?li kto? mnie zapyta jaki aparat kupi? za ma?e pieniadze to napewno polece Canona 300 :) Mnie sie uda?o go zdobyc za 300z? z filtrem UV Hoya, bateriami i futera?em. Taniej nie ma nic. Jezeli patrze? na stosunek jako?c/cena bije na g?owe konkurencje.

 

  autor: anonimowy
  04-06-2006
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografi? zajmuje sie od 2 lat i taktuje ja jako hobby
Zalety:
?atwy w obs?udze bardzo ?adne zdjecia
Wady:
jeszcze ?adnych nie znalaz?em
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zenit 12xp olympus c-725 UZ
Podsumowanie:
polecam kazdemu kóry niema du?o kasy a chce sobie pofocic dobr? lustrzank? mozna naprawde ??dne zdj?cia noa zrobic oczywiscie przy dobrym szkle

 

  autor: anonimowy
  27-02-2006
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Pasjonat fotografii - ?wawy staruszek ;)
Zalety:
Ogólnie rzecz bior?c, aparat zbytnio nie przeszkadza w robieniu zdj?? :) Niedu?y, w miar? dyskretny, z funkcjami , których i tak w po?owie si? nie wykorzystuje. Mimo przeznaczenia typowo hobbystycznego ma znacznie trwalsz? migawk? od wi?kszo?ci amatorskich lustrzanek cyfrowych Canona. W po??czeniu z BP-200 niedrogi w uzytkowaniu.
Wady:
Ogólna plastikowo?? wygl?du z przys?owiowym ju? wycieraniem si? srebrnej farby. Brak mo?liwo?ci wyboru trybu AF. Sam autofocus jest wolny i niepewny w dzia?aniu. Denerwuje brak pod?wietlanego punktu wyboru ostro?ci w wizjerze co w po??czeniu z ciemn? matówk? daje efekt zabawy w chowanego.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
G?ównie ?redni format, z ma?ego obrazka system minolty i canona. Ten ostatni równie? cyfrowy.
Podsumowanie:
Mamy obecnie A.D 2006 rok. Jesli interesuj? Ci? odbitki to jak na razie ka?d? lustrzank?, w??czaj?c w to omawianego Eosa 300 zrobisz lepsze zdj?cie ni? jego cyfrowym odpowiednikiem.

 

  autor: Fenervil
  15-02-2006
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotki pstrykam od 1994 roku, na powa?nie od 2000 roku. G?ównie lasy i pola (ugory). Wypsryka?em jakie? 450 fotek z czego uzbiera?o si? na jeden wernisa? i "dozbierywa si?" ;) ... na drugi. Dla odmiany wkraczam równie? w przeró?ne zag??bia przemys?owe- architektura przemys?owa ale te? stara socrealistyczna urbanistyka- tutaj prubuj? prze?ama? si? do czerni i bieli.
Zalety:
Zalet? jest przynajmniej jak dla mnie dobra odporno?? na niskie temperatury. Poprzednie aparaty jakie posiada?em wykazywa?y tu s?abo??. AF spe?nia wymogi UE i to tyle, zreszt? i tak wol? u?ywa? manuala. Prze?ucaj?c si? z modeli od naszych wschodnich braci s?owian, nieocenion? zalet? okazuje si? w Eos-ie 300 czasy na?wietlania zchodz?ce do 30s. Nie wszystkie cyfraki-kompy , nawet cyfraki-lustrzane wykazuj? taki poziom. Mimo ?e wsz?dzie s? plastyki, to nic nie skrzypi, wszystko przylega wzorcowo. Funkcje jakie ma do zaoferowania Eos 300 wystarczaj? do sprawnego robienia fotek, a je?li komu? czego? w nim brakuje to wida? brakuje mu talentu i ?wiadomo?ci fotografa i chce to zwali? na s?aby sprz?t. Aparat ma naprawd? wszystko na miejscu i niczego wi?cej mu nie potrzeba.
Wady:
Mo?e tylko ta por?czno??. Jak chc? trzyma? aparat z pzlcem wskazuj?cym na spu?cie a drug? r?k? kr?ci? pier?cienie na obiektywie to okazuje si? ?e trzymam aparat tylko jednym palcem- ?rodkowym prawej r?ki. Nie obejdzie si? bez Battery Pack BP-200.- wielka wada Eosa 300. Szkoda ?e bagnet jest plastykowy.Kiedy? trzeba b?dzie go wymieni?. Waga Eos-a 300 sprawia ?e ka?dy za?o?ony obiektyw b?dzi? zci?ga? do ziemi- Eos300 nie jest wogle wywa?ony. Obiektywy sprzedawane wraz z tym body to kpina. Lepiej kupi? sobie co? od Sigmy.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Lomo- taki pó?automatyczny kompakcik zza wschodniej granicy, Wilia - manual który winietuje jak ma?o który, Zenit 122 z obiektywami Helios 44M 58/2 , Auto Revuenon 2,8/35 , MC MIR 20/3,5, Prakticar 28-70 3,5-4 Makro, ?wiat?omierz Weimarlux cds.
Podsumowanie:
Eos 300 to aparat który ma wszystko to co potrzebne by robi? zdj?cia które maj? zadziwi? ?wiat. Body Eos 300 +Batery Pack BP-200 i dobry obiektyw za 600-1600 z? i masz sprz?t na d?ugie, d?ugie lata.

 

  autor: anonimowy
  06-02-2006
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Typowy fotoamator; http://www.draku.dolsat.pl/
Zalety:
Mawiaj?, ?e zdj?cie to pomys? (autor) technika (umiej?tno?ci i szk?o) a korpus ma to wszystko tylko zarejestrowa?. Taka jest prawda. EOS 300 patrz?c na niego z punktu widzenia przesiadki z Zenita to fajny sprz?t by zacz?? przygod? z Canonkami. Równie?, ze wzgl?du na banalny system trybów (umo?liwia on zrobienie "czystego" zdj?cia osobom zupe?nie nie znaj?cym si? na fotografowaniu) mo?na go poleci? na pocz?tek, do zaznajomienia si? z lustrami. Ma te? kilka bajerów ambitniejszych opcji które mog? wci?ga? w bardziej kreatywne my?lenie o robieniu fotek.
Wady:
Z czasem zaczyna brakowa? mo?liwo?ci. Wtedy zaczyna si? czu?, ?e to ju? czas na ambitniejszy korpus.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Droga robienia fot wyznaczona aparatami: Smiena -> Kompakty -> Zenit 12xl -> Zenit 312m > opisywany EOS 300.
Podsumowanie:
Krótka anegdotka z zycia wzi?te. Tego EOSa wylicytowa?em na Allegro (z Tamronem 28-105mm) za 400z?. W ten sposób wpad? w moje r?ce przyzwoity sprz?t (w porównaniu do idiotoodpornych cyfrowych ma?pek to wr?cz bardzo dobry) za cen?, za która bym nie kupi? nawet beznadziejnej kompaktowej cyfry.

 

  autor: anonimowy
  23-12-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od kilku lat, g?ównie przyrod? i ludzi. Amatorsko oczywi?cie. Lubi? raczej robi? zdj?cia w dzie?, przy dobrym ?wietle ni? wieczorem i w nocy.
Zalety:
Du?a mozliwo?? wyboru mo?liwo?ci pomiaru ?wiat?a i zoomy. Jednym s?owem - jest to lustrzanka o niebo lepsza od tych, które by?y przeze mnie u?ywane wcze?niej.
Wady:
Powolny autofokus i bardzo ograniczony w u?yciu centralny pomair.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenity i Smiena
Podsumowanie:
Wygodnnnnnnnnnnnnnnny i wcale NIE MA PLASTIKOWEGO BAGNETU! Co wy?cie pog?upieli?? Faktycznie, srebrna farba jest tandentna.

 

  autor: anonimowy
  01-12-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zdj?cia robi? od dobrych kilkunastu lat i ci?gle "amatorsko" (tzn. ?adnej komercji wi?kszych zlece? itp.).
Zalety:
Sprz?t ?atwy w u?yciu! wr?cz dziecinnie prosty (przez 7 lat u?ywania nie przeczyta?em instrukcji obs?ugi - nie by?a mi ona potrzebna). Zdj?cia s? bez jakichkolwiek zastrze?e? (jednak jest to w du?ej mierze zalet? u?ywanych obiektywów). I to co najwa?niejsze - jeszcze nigdy mnie nie zawiód? (nawet w trudnych, zimowych górskich warunkach - temp. do -25C, przenoszony w torbie na zewn?trz).
Wady:
U?ywam tylko ustawie? manualnych i brakuje mi w??cznika on/off (canon wykorzystuje tu pok?t?o, i dra?ni mnie czasem to 'kr?cenie' - dlatego 8 pkt w wygodzie obs?ugi - reszta jak w zaletach). Wszechobecny plastik (tak?e 8 pkt.) - jednak obiektywy zmieniam do?? cz?sto i nie widz? z tym jaki? problemów (jednak robi? to bardzo ostro?nie!) - wola?bym metalowy bagnet. Drobna wad? jest tak?e pomalowany na srebrny klor korpus - wytar? mi si? kolor w okolicy r?czki. Jest to walor estetyczny nie wp?ywaj?cy na jako?? zdj?? i obs?ug? aparatu! Pewnie mia?bym tak? zam? uwag? do ka?dego innego producenta, który pomalowa?by na srebrno korpus :)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Fjed 5, Minolta 301 (odradzam zakup), Zenit, Mamiya ZE (od prawie 17 lat w u?yciu), Canon 500, Canon 50, Canon a75 ... i oczywi?cie Canon 300
Podsumowanie:
Zrobi?em ju? na tym Canonie na pewno ponad 400 rolek filmu (a mo?e i wi?cej... w porywach dochodzi?em nawet do 12/miesi?cznie) i wci?? wszystko dzia?a poprawnie. Aparat godny polecenia wszystkim amatorom i tym którzy chc? zg??bia? tajniki fotografii. Na pewno pos?u?y mi jeszcze kilka lat :)

 

  autor: anonimowy
  01-11-2005
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Interesuje si? amatorsko fotografi? od 3 lat.Generalnie ,,cykam'' pejza?e i makro.
Zalety:
Bardzo mi?y d?wi?k migawki.Jeszcze nigdy mnie nie zawiód?.Szybki,precyzyjny AF.Intuicyjna obs?uga.
Wady:
Plastik...ale idzie to prze?y?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zanit 122,Premier DC2300,Canon A65
Podsumowanie:
Bardzo dobry pomys? dla amatora wkraczaj?cego w ?wiat prawdziwej fotografii.

 

  autor: JarekBilski
  26-02-2005
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 5.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  3
ocena globalna :  5
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Pstrykam od 1. Komuni ?w. Wcze?niej Smiena i Zenith. G?. fotki rodzinne i pejza?e.
Zalety:
Automatyka ?wiat?a, jaki taki autofokus, nieg?upia jako?? odbitek, trudno zepsu? fotk?. Flesz u?atwia ustawi? ostro?? w ciemno?ci, no i ... redukuje czerwonych ;-)
Wady:
Palstik na lewo i prawo, wsz?dzie. nawet bagnet obiektywu! To skandal, da?em si? nabra? Canonowi. Przez ten fakt jestem pozbawiony mo?liwo?ci ko?ystania z podstawowej funkcji lustrzanek, jak? jest wymienna optyka... (:-((( ! W zestawie by? te? obiektyw 28-90/4-5.6, ale te? z plastikowym bagnetem, i uwaga.... gwint do filtrów/oslony te? jest......, jaki?.....niespodzianka, plastikowy!!! Wiwat konsumpcjonizm!!!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
G?. Zenit i kompakty Canona.
Podsumowanie:
No i po roku musz? zmieni?, bo nie mam sam plastik! Kupi? Canona EOS 30V lub 33V, ze wzgl. na dobre autofokusy i niezawodno?? oraz posiadan? optyk? z metalowymi bagnetami. Dlaczego mi pierwszemu ten plastik zacz?? przeszkadza????

 

  autor: anonimowy
  29-01-2005
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Ucz?szczam do technikum fotograficznego. Fotografuj? w zasadzie wszystko, jednak najbardziej lubi? zdj?cia sportowe, pejza?e, martw? natur? i sceny miejskie. Ostatnio pracowa?em w ramach praktyk w lokalnej gazecie.
Zalety:
- prosta obs?uga - do?? du?y korpus w tej klasie - ergonomiczny - do?? przyzwoita zawarto?? je?li chodzi o fukcje - trzy tryby pomiaru ?wiat?a - wiele aksesoriów - szerokie pole AF - podgl?d g??bi ostro?ci - p?ynne i ciche dzia?anie AF - ciche mechanizmy
Wady:
- bardzo powolny i nieczu?y (dopiero od +1,5 ev!) Auto Focus. - nienajlepiej na?wietla - plastikowy bagnet mocowania obiektywu - nie ma fukcji indywidualnych - tylko 1,5 klatki/ sekund? - s? lepsze w tej klasie - nie jest wcale taki tani w porównaniu do konkurencji
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit TTL i E, Yashica EZ zoom, Canon Eos 500n
Podsumowanie:
Aparat zdecydowanie amatorski. Ma pewne plusy jak cho?by dobr? ergonomi?, ale powolny AF i na?wietlanie nie mog? mu da? wysokiej oceny. Polecam go tylko amatorom.

 

  autor: anonimowy
  28-01-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od bardzo dawna... Smiena potem Zenitów kilka... o od d?uzszego czasu EOS 300 + Metz 54MZ4... rzadko uzywam funkcji automatycznych-przewaznie wszysko na manualu tak w aparacie jak i w lampie. Pstrykalem na EOS-5, 50 i 3. Jezeli chodzi o 300 to ma w sobie t? prostot?, która umo?liwia szybko zrobienie zdj?cia takiego jakie chce! - im sprz?t prostszy tym lepsza i szybsza jego obsluga a reszta to kwestia wyczucia.
Zalety:
EOS300 + batery pack + dobra lampa = bardzo dobry zestaw do pstrykania dla amatora jak i po?profesjonalisty (Smien? tez takie same zdj?cia wyjd? - ale zalezy kto je robi :-)...) dobra ergonomia, dobry pomiar swiatla, w zaleznosci od obiektywu dobre i szybkie ostrzenie. Polecam ten model bo w innych tzreba sie naprawde napocic zeby wszystkie funkcje wykorzysta?....
Wady:
Dla mnie jedyn? wad? jest brak pod?wietlenia punktu ostrzenia przez wizjer - ale z czasem sie mozna przyzwyczaic - maj?c dobr? lamp? oraz ustawiaj?c manualnie punkty...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
EOS 5, EOS 50, EOS 30, Minolta Z3,
Podsumowanie:
Polecam ka?demy kto chce zacz?? swoj? przygode z fotografi?... a z czasem sie oka?e ?e sprz?t sie przyda nie tylko amatorsko ale i zawodowo!

 

  autor: anonimowy
  04-01-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem do?? m?odym fotografem. Narazie nie wybra?em sobie jeszcze konkretnego typu fotografiji.
Zalety:
Eos 300. Podkre?lam nie 300V. Jest bardzo dobrym aparatem. Ma wiele funkcji aparatów profesjonalnych ale nie jest zbyt sk?plikowany. Bardzo mi si? podoba.
Wady:
Wad? jest brak pod?wietlenia ekranika.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
To jest moja pierwsza lustrzanka.
Podsumowanie:
Aparat jest bardzo dobry i uwa?am, ?e by? to dobry zakup.

 

  autor: cornado
  07-10-2004
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
W?a?nie zacz??em i fotografuje to co najlepsze.
Zalety:
Komfort i precyzja cykania fotek.
Wady:
Nie stwierdzi?em.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon n75. Do bani.
Podsumowanie:
Canon. Can do it.

 

  autor: anonimowy
  29-08-2004
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Od kilkunastu lat fotografuj? amatorsko, od trzech lat pracuj? przy fotografii ?lubnej i plenerowej. Zdj?cia na negatywach, odbitki g?ównie 15 x 21, czasem 20 x 30. Portret, architektura, krajobraz. UWAGA MOJA RECEJZJA DOTYCZY WERSJI 300V- która ró?ni si? wielce na korzy?? od Canona 300. Niestety administrator nie przewidzia? podzia?u. Aparat u?ywa?em do testowania z mysl? o uzyciu go jako drugie body
Zalety:
EOS 300 V: Bardzo dobra i przyjazna ergonomia- mo?na go w zasadzie obs?ugiwa? jedn? r?k? (praw?). Lekki i dobrze le?y w d?oni. Szybki 7 pkt. autofocus- wyj?tkowo dobry do zdj?c w ruchu, idealnie wyczuwa i ?ledzi poruszaj?ce si? obiekty. Przycisk g??bi ostro?ci. Dobre wykonanie i oryginalne wzornictwo. Dost?pno?? akcesoriów. Szybki silnik= szybkostrzelny jak na amatorski. Dobrze na?wietla. Przyzwoita cena, ale polecam inny obiektyw ni? standard 28-90/4-5,6, chyba ?e robi si? zdj?cia tylko przy dobrej pogodzie lub z lamp?.
Wady:
Najwi?ksza wada: Autofocus bez mo?liwosci prze??czenia trybu dzia?ania- tylko automatyczne. ?wietnie sprawdza si? do ?ledzenia celów ruchomych, a ?le przy ostrzeniu pojedynczym + przekadrowaniu, trzeba si? bardzo nam?czy? ?eby go do tego zmusi? (ale mo?na)- a wystarczy?by jeden przycisk... Autofocus swoimi 7 punktami ostrzy cz?sto nie na to co trzeba i my?l? ?e nawet amator si? czasem wkurzy (konieczne jest cz?sto wybranie jednego konkretnego punktu ostrzenia. W s?abych warunkach o?wietlenia, zw?aszcza z ciemnym obiektywem, autofokus si? nieco gubi. Ekran wyswietlacza na tylnej ?ciance- nie jest to moim zdaniem zbyt wygodne. Zmiany prze?wietlenia/ niedo?wietlenia za pomoc? klawisza i pokr?t?a nie s? zbyt wygodne. Obiektyw sprzedawany jako standardowy jest bardzo, bardzo ciemny.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon EOS Elan/ 100- ?wietny i solidniejszy od 300v, Canon EOS 500n- znacznie gorszy od 300v (autofokus, szybko??), cyfrowe- nie daj?ce si? porówna?.
Podsumowanie:
Bardzo dobry sprz?t dla amatora, szybki i przyjemny w uzyciu, na pewno sprawdzi si? uzywany jako idiotencamera. Nieco ograniczone mo?liwo?ci mog? by? barier? dla dalszego rozwoju, ale wtedy nale?y go sprzeda? i kupi? co? lepszego. Jako pierwsze akcesorium polecam obiektyw 50/ 1,8 (ok. 400 z?) bo standardowy 28-90 jest wyj?tkowo ciemny. Niespecjalnie nadaje si? do u?ytku jako drugie body do zada? reporta?owych- autofokus wymaga zbyt wielu zabiegów i za s?abo radzi sobie w ciemno?ci- no ale nie do tego zosta? stworzony.

 

  autor: anonimowy
  14-07-2004
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  6
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat. Interesuje mnie fotografia naturalistyczna (elementarna).
Zalety:
6 Mpix , Wymienna optyka. Mo?liwo?? stosowania Canonowskich lamp b?yskowych stosowanych w aparatach klasycznych.
Wady:
Ubogia mo?liwo?c ustawiania manualnego ekspozycji. Spore u?ucie pro?du. Tandetna w porównaniu z EOS 30 obudowa. Du?e szymy przy ISO > 400 Niewielka ró?nica od jako?ci ekspozycji w porównaniu z matryc? 4 MPix. przy relatywnie wysokiej cenie. Brak odchylanego wy?wietlacza LCD.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon EOS 30 Olympus 4040Z Zenith ;-)
Podsumowanie:
Szkoda ?e jest srebrny - ?wiec?ca obudowa nie nadaje si? do fotografii przyrodniczej - "zdj?? z ukrycia".

 

  autor: anonimowy
  13-06-2004
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 300 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje od kilkunastu lat faktycznie:)
Zalety:
wczesniej fotografowalem canonem eos1000F a od ponad roku eos300 dla mnie jest super:)
Wady:
nie wiem
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
eos1000f
Podsumowanie:
jest ok

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.