Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon EOS 350D / Digital Rebel XT      recenzje (21)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon EOS 350D / Digital Rebel XT


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
producent : Canon
recenzje : 21
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaw zale?no?ci od zastosowanego obiektywu
obiektyw/przysłonaw zale?no?ci od zastosowanego obiektywu
matryca/pikseli8.2
ISO100, 200, 400, 800, 1600
czasy migawki30 s -1/4000s
LCD1,8 cala
karty pamięciCompactFlash type I i II oraz IBM




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 21 recenzji


  autor: Remik
  30-06-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
profesjonalnie fotografuj? od 13 lat.
Zalety:
zdecydowanie matrca, szeroki zakres ustawie? manualnych
Wady:
kiepska jako?? wideo
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
NIKON d90 - zdecydowanie lepszy, lecz o kilka tysi?cy dro?szy.
Podsumowanie:
jednym s?owem - dla ludzi majacych niski bud?et, achc?cych robi? dobre zdj?cia aparat IDEALNY!

 

  autor: kowalski
  05-04-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilku lat. Portret i pejza?.
Zalety:
Jako?? zdj?? przednia. Nawet na automacie wychodz? bardzo ?adne. Bardzo ?adnie zapisuje JPEG. Solidnie wykonany bez wodotrysków.
Wady:
Za t? cen? ?adnych! Tym aparatem zrobisz pi?kne zdj?cia ale do szpanowania si? nie nadaje!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
HP M407, Fuji 6500 fd
Podsumowanie:
Recenzje pisz? dla osób które tak jak ja musz? podj?? decyzj? jak? lustrzank? wybra? na pocz?tek. W tej grupie cenowej to po prostu rewelacja. Na rynku jest dost?pnych du?o obiektywów i akcesoriów w przyst?pnych cenach. Sta?k? mo?na dokupi? ju? za 300 z?! To ostatni rok sprzeda?y tego modelu wi?c ceny s? ?wietne. Mo?na go mie? w zestawie poni?ej 1500 z?.

 

  autor: anonimowy
  21-09-2007
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Od urodzenia
Zalety:
wszystko co napisano to fakty. Profesjonalne mozliwosci w malej obudowie.
Wady:
brak za taka cene jest doskonaly
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
pracuje w sklepie bawilem sie wszystkim
Podsumowanie:
Jesli chcesz miec najwyzszej jakosci zdjecia aparat ten daje takie mozliwosci i nie zje cie fin ansowo.

 

  autor: DamianDabrowski
  20-09-2007
  liczba ocen: 2
  średnia ocen: 8.5
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat g?ównie przyrod? oraz makro.
Zalety:
Ma?e szumy do ISO 800 praktycznie niewidoczne. Prosta obs?uga, ?adne odwzorowanie kolorów, manua? dobrze rozbudowany.
Wady:
Kiepski materia? obudowy - plastik, który "?apie" brud. Ma?y wy?wietlacz i do?? ciemny wizjer. Z powodu niewielkich rozmiarów aparat trzyma si? troch? niewygodnie - warto dokupi? grip.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Analogowe kompakty oraz analogowa lustrzanka CANON EOS 300 Cyfrowe kompakty CANON A85 i CANON S2
Podsumowanie:
Niez?y aparat dla zaawansowanych amatorów. Obiektyw KIT-owy wcale nie jest taki z?y jak na cen? 200 z? i mo?na nim zrobi? dobre zdj?cia.

 

  autor: anonimowy
  16-09-2007
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje 21 lat to moja pasja. Od 5 lat takze praca.
Zalety:
Szybki AF i aparat ogolnie. Maly poziom szumow. Lekki maly bardzo mobilny- nie sprawiasz wrazenia fotografa zawodowego- to bardzo wazne fotografujac ludzi- by okazalosc sprzetu ich nie wprowadzala w zaklopotanie- masz wtedy aparat nie masz zdjec ;) Wszystko co jest potrzebne do kreatywnej fotografi ten aparat ma ustawienia manualne uzytkownika korekta blysku z TTL II. Filtry do fotografi czarnobialej. Podswiatlany ekran. I zadnych odpustowych dodatkow spowalniajacych czas startu aparatu lub jego prace jak stabilizacje (Sa z nia obiektywy) czy czyszczenie matrycy (Jest gruszka) Dynamika matrycy jak w kanonie rewelacyjna i niski poziom szumow iso 1600 uzywalne.
Wady:
Pisza tu niektorzy maly lekki za maly uchwyt? Podczep sobie 1000 mm bedziesz mial ciezki ;) Jak ktos lubi dzwigac aparat i zeby ludzie widzieli jaki to z niego fotograf to 350D sie nie nadaje. Jest za maly za lekki i nie zuca sie w oczy. Ale jesli dla kogos liczy sie obraz jaki powstaje to 350D jest ok. AF- pisza ze lapie na co chce- ja zawsze i w kazdym aparacie uzywam jednego punktu AF- aparat za 12 000 tez nie wie co ty chcesz miec ostre on nie mysli to fotograw ma miec glowe na karku. Obudowa z plastiku- fakt canon sie nie popisal Nikon z tej polki lepiej wyglada z zewnatrz ale najwazniejsze jest wnetrze ;)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D80, Canon 20, 30D Sony R1 i rozne manuale od Zenina poczawszy.
Podsumowanie:
350d moze byc pierwsza i ostatnia lustrzanka gdy kupisz 30D, 5D zyskasz tylko szybkosc (jesli tego potrzebujesz) odpornosc obudowy (Jesli fotografujesz w ekstremalnych warunkach) wiecej pol AF- choc i tak ty wiesz co ma byc sfokusowane a nie aparat. Jesli chodzi o efekt koncowy 350D czy 5D po podpieciu odpowiedniego szkla (Bo to jest istotna czesc aparatu) da zdjecie wysokiej jakosc i zaden madrala na jego podstawie nie powie wam jakim aparatem bylo zrobione.

 

  autor: Konrad
  email widać po zalogowaniu
  12-08-2007
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotoamator. 5 lat doswiadczen. 350D jest moja pierwsza lustrzanka.
Zalety:
Szybkosc, male szumy przy wysokiej czulosci, niska cena body.
Wady:
Obudowa skonstruowana pod damska dlon. Kiepska ergonomia dla mezczyzny z duza dlonia. Obiektyw kitowy jest do kitu.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon A-60, A-85,
Podsumowanie:
Wspanialy aparat dla poczatkujacych. Opanowanie i zrozumienie wszystkich jego funkcji graniczy z cudem. Mam go dwa lata i do tej pory odkrywam w nim cos nowego. Polecam wszystkim

 

  autor: addie
  email widać po zalogowaniu
  13-07-2007
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorsko od kilku lat, z czego wywo?ywaniem zdj?? w ciemni od k?d pami?tam
Zalety:
Zosta?y ju? wszystkie napisane, ISO do 800 jest naprawd? niez?e, funkcja podnoszonego lustra która przydaje si? w zdj?ciach nocnych . W zasadzie dowolny czas synchronizacji z lamp? zewn?trzna. Ma?a mora, dobry pomiar ?wiat?a.
Wady:
Waga definitywnie za Lekki, za Ma?y. Jak komu? mo?e przeszkada? rozmiar i waga lustrzanki ?? kupi?em gripa i dodatkowy akku i wagowo dalej za ma?o, nie czuj? sie go pewnie . Po dodaniu gripa fakt du?o lepiej sie trzyma aparat ale jak dla mnie to dalej za ma?o jakby tak jeszcze jeden grip by si? da?o zamocowa?. To definitywnie najwi?ksze wady tego body.No i jeszcze materia? z którego jest wykonany korpus troch? przykre ze strony canona, ?e tak da? cia?a. Cho? tworzywo jest wytrzyma?e ale wygl?da bardzo tandetnie rodem z kompaktu. Na temat szk?a nie ma sensu sie wypowiada? bo nie po to kupuje si? lustrzank? aby foci? jednym szk?em.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Analogowa Yashica 108Multri Program, Praktika, kompakt Premier, cyforowy Canon A530.
Podsumowanie:
Bardzo ale to Bardzo dobre body. Z dobrym szk?em naprawde potrafi si? odwdzieczy?. Przy zakupie nale?y od razu dodac 250z? na gripa. Za takie pieni?dze nie mo?na wymaga? za wiele, to przecie? konsumencka dSLR. Nie ma co narzeka? na migawke która ma tylko ok 40 000cykli przecie? to jest ponad 1100 rolek filmu.

 

  autor: matixus
  03-07-2007
  liczba ocen: 3
  średnia ocen: 7.3
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
od kilku lat amatorsko makro itp.
Zalety:
przedmówcy wszystko wymienili
Wady:
przez kilka dni u?ytkowania tego sprz?tu zauwa?y?em kilka , a mianowicie : Plastik faktycznie nie powala , ciut przyma?y wizjer ale do tego mo?na si? przyzwyczai? , no i obiektyw KItowy jest rzeczywi?cie kitowy.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kodak cx7220 , kodak z740 , Eos300 , 350D
Podsumowanie:
Bardzo dobry sprz?t za dobre pieni?dze

 

  autor: muzyk
  22-04-2007
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od kilku lat to moje pierwsze lustrocyfrowe i udany zakup
Zalety:
Bardzo szybki w miare cich z dobrym szk?em zdj?cia oko?o 7-8 mp prawie nie szumi do iso 800 z gripem za 250 zl trzyma sie lepiej . za t? cene to nalepsze lustro na rynku
Wady:
jedyn? wada jest ergonomia i plastki z ktorego go wykonano
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kompakty i lustra anologowe
Podsumowanie:
Bardzo ciekawa propozycja Canona spe?niaj?ca oczekiwania wybrednych u?ytkowników ps. dla tych co pisz? ?e nie wygl?da on ma robic foty a nie pozowac do zdj?? lekki i por?czny

 

  autor: fabiang
  20-04-2007
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilku lat. Interesuja mnie portrety, zdjecia nocne, przyroda no i jak kazdy pejzaze.
Zalety:
Najwieksza zaleta i to nie do pobicia przez inne firmy - stosunek ceny do mozliwosci. ja kupilem aparat z 18-55 za £350 - czyli okolo 2000 zl. I to wyjasnia wszystko - za ta cene nie znajdziemy aparatu ktory daje lepsza jakosc zdjec, porecznosc, szybkosc, zaawansowane funkcje oraz software (je strelam w RAW wiec konwersja na TIFF jest dla mnie istotna). Dla mnie aparat dobrze lezy w dloni i jest naprawde solidnie zbudowany z dobrych materialow. ISO 800 - bardzo bardzo dobre a ponizej rewelacyjne. Szybkosc dzialania - dla mnie porazajaca. Wizjer - wystarczjaco duzy i jasny - lepszy niz w 300D. Co do owego liczenia zdjec przez aparat i dodawania nowych katalogow opisanego prze innego recenzenta - mozna zmienic sposob zapisu zdjec i problem z glowy.
Wady:
jedyna wada to nie wada aparatu ale obiektywu kitowego 18-55 - niestety ma on swoje ograniczenia ale za ta cene nie mozna wymagac zbyt wiele. Sa obiektywy drozsze a daja podobne rezultaty - mozna sprawdzic recenzje - polecam strone www.photozone.de/8Reviews/index.html. Co do aparatu -to nie mam zadnych zastrzezen na razie.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
EOS 300d, Canon A80, Nikon Coolpix 3200, Panasonic FZ5, analogiczne kompakty.
Podsumowanie:
Podsumowujac- EOS 350D jest naprawde swietnym aparatem. Ci ktorzy myszla powaznie o fotografii powinni zaczac wlasnie od tego aparatu - daje naprawde musze mozliwosci i swietna jakosc zdjec za najnizsza mozliwa cene.

 

  autor: Waldemar
  email widać po zalogowaniu
  08-11-2006
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorem od 23 lat fotogafuj? wszystko - reporta?, karajobraz, portret. szczególnie architektura
Zalety:
lekki i por?czny (jak dla mnie) wystarczaj?ca ilo?? funkcji niskie szumy przy wy?szych ISO
Wady:
seryjny obiektyw do bani trzeba zaiwestowa? minimum 1000 - 1500 zl. trocz? ma?y wy?wietlacz problemy przy zdj?ciach z fleszem
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Practika, Zenit TTL, EOS 300, EOS 300D
Podsumowanie:
Dla amatora b. dobry sprz?t za niez?e piei?dze.

 

  autor: malum
  email widać po zalogowaniu
  07-10-2006
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Ja dla odró?nienia przedstawi? swoj? opinie na temat Canona 400d, czyli m?odszego brata 350d. Dlaczego tutaj? Bo nie ma odpowiedniego tematu w tym serwisie no i dlatego, ?e mo?e ktos zach?cony 350d chcia?by si? czego? dowiedzie? o jego poprawionej wersji.
Zalety:
Dok?adny opis w podsumowaniu
Wady:
Gabaryty, cho? dla niektórych to nie wada lecz zaleta. Osobi?cie najwi?cej pracuj? na KM7D i wiem, ?e na wycieczce praktyczniejszy jest Canon, znacznie mniejszy i l?ejszy. Co do plastikowej konstrukcji ... pozory myl?, wygl?da niepozornie, ale wszystko jest silne i stabilne. Poza tym dokupienie gripa za 240z? diametralnie zmienia uchwyt tego aparatu. Druga wada to obiektyw kitowy, idealny na pocz?tek, tzn. do przetestowania aparatu, ale do robienia zdj?? trzeba zainwestowa? w inny, i tu pojawiaj? si? ceny od 1000z? :(
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Przez moje r?ce przewin??o si? ju? ponad 20 aparatów cyfrowych, z tego osobi?cie mia?em 6 lustrzanek cyfrowych: Nikon D50 i D70, Canon EOS 350D i 400D, Konica-Minolta Dynax 5D i 7D, a na wielu innych mia?em mo?liwo?? pracowa? lub je testowa?. Nie jest to wi?c pierwszy aparat z którym mam kontakt i nie podnieca mnie mnogo?? jego funkcji.
Podsumowanie:
Canon 400D jest konstrukcyjne zbli?ony do swojego starszego brata 350D (Canona 300D odrzucam -TOTALNY NIEWYPA? FIRMY). Ró?nice s? jednak widoczne na pierwszy rzut oka. Wielk? zalet? jest du?y wy?wietlacz wysokiej rozdzielczo?ci, którego nawet nie ma co porównywa? do tego "zegarkowego" z 350D. K?t widzenia wy?wietlacza jest bardzo du?y, a jego jasno?? pozawala na ogl?dziny zdj?cia nawet przy silniejszym s?o?cu. Pomimo braku drugiego wy?wietlacza (co ja akurat uwa?am za plus w przypadku tego z 350D) wszystkie dane s? bardzo czytelne i kompletne, niczego nie trzeba szuka?. Jedyne co mi przeszkadza to bia?y kolor t?a wy?wietlacza, który do?? mocno ?wieci, ale mo?e dlatego ?e przyzwyczajony jestem do ciemno niebieskiego z KM. Zwi?kszenie matrycy do 10MP postawi?o Canona 400D na poziomie obecnych trendów, a jednocze?nie nie wp?yn??o to na pogorszenie szumów jak mia?o to miejsce w przypadku Sony Alfa (nast?pcy KM5D). Zdj?cia zyska?y za to na ilo?ci szczegó?ów. Aparat znacznie lepiej radzi sobie przy silnym ?wietle ni? mia?o to miejsce w przypadku 350D, gdzie AF bardzo cz?sto zawodzi?, a pomiar ?wiat?a do?? dokuczliwie przepala? ja?niejsze partie kadru. Poprawione zosta?o równie? oprogramowanie. 400D zapisuje ju? zdj?cia w jednym folderze (co mo?na te? zmieni?), a nie jak 350D za ka?dym wy??czeniem aparatu tworzy? nowy folder, co przyprawia?o o sza? nerwowy, kiedy po powrocie z wycieczki na karcie znajdowa?o si? 50 folderów i w ka?dym po 3 zdj?cia, które trzeba by?o kopiowa? do jednego folderu. Wprowadzono równie? mo?liwo?? manipulowania parametrami programów tematycznych, dla ka?dego programu z osobna. Mo?na wi?c w ten sposób dopasowa? sobie optymaln? ostro?? zdj?cia, kontrast, kolorystyk?, itp. w odniesieniu do ka?dego programu z osobna. Oczywi?cie zwi?kszona zosta?a równie? ilo?? punktów AF z 7 do 9, a punkt centralny przybra? kszta?t krzy?owego, co znacznie poprawi?o mo?liwo?ci ustawiania ostro?ci w ciemnym otoczeniu (wida? ró?nic? ju? przy pierwszych próbach). Canon 400D jest pierwszym modelem tej firmy posiadaj?cym system czyszczenia matrycy. Osoby, które pracuj? na ró?nych obiektywach i cz?sto je wymieniaj? doceni? t? funkcj?! Jako?? zdj??, chmmm.... Z obiektywem kitowym taka sobie, ale przy lepszych szk?ach, cho?by M42 z którymi wspó?pracuje bardzo dobrze, aparat potrafi pokaza? na co go sta?.

 

  autor: Grzegorz
  03-10-2006
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotograf prasowy.
Zalety:
Maly lekki szybki cichy. Male szumy nawet iso 1600.
Wady:
Paskudna obudawa-plastik nieciekawy. Niska jakosc i maly wyswietlacz. Trzeba sie przekopywac w menu- w niektorych kompaktach latwiej przelaczyc funkcje.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wszystko po trochu.
Podsumowanie:
Maly- dla mnie to istotne. Szybki- to dle mnie najwazniejsze. Niestety nie kupilem go bo w robocie mi sie rozleci po tygodniu w plenerze. Mysle o Nikonie d70

 

  autor: kszyhoo
  29-05-2006
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorsko - dzialam od ponad roku
Zalety:
jakosc zdjec, swoboda poruszania w ISO do 1600, szybkosc dzialania, przejzyste menu i swoboda obslugi bez odrywania oka od wizjera, mala waga, szybki AF, dlugo trzymajaca bateria, co z czasem okazuje sie wazne 8mln pikseli,
Wady:
co najmniej dziwna jakosc platyku, ktory sie brudzi, szybko lapie kurz, zle sie trzyma bez grip-a zbyt plytki uchwyt, obiektyw kitowy jest dosyc miekki i trzeba doostrzac zdjecia (ale to obiektyw) przy doostrzaniu zdjec w aparacie i zwiekszaniu innych wartosci np nasycenia zdjecie potrafi przy JPG-u zajmowac nawet 6MB...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kompakty i hybrydy - ostatnia to SONY H1...
Podsumowanie:
niesamowite rzeczywiste odwzoraowanie barw, niesamowite zdjecia, szybkosc, ISO do 1600 ktorego mozna uzywac a nie po prostu jest, niestety warto i nawet trzeba dokupic grip-a bo tak srednio sie trzyma, bardzo przemyslana konstrukcja ktora dla amatorow jest swietnym materialem do nauki i poznawania fotografii - ja jestem bardzo zadowolony mimo slabego uchwytu i slabej jakosci plastiku!

 

  autor: xdarox
  11-02-2006
  liczba ocen: 2
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
przedewszystkim makro i fotografia przyrodnicza (fotosnajperka)
Zalety:
krótko i na temat: 1. szumy = wielki plus - do 800 iso swobodne strzelanie bez stresu 2. buforowanie = mo?esz wywali? seri? na ca?a kart? ... do?? ?adnie si? sprawuje na fotkach seryjnych.. 3. jest lekki... :) generalnie to plus przy d?u?szych plenerkach 4. funkcj? = mo?liwo?c praktycznie pe?nej ingerencji w to co robisz 5. do?? energo oszcz?dny przy przyzwoitych temperaturach (poni?ej -15 stopni spada wydajno?? ale to raczej normalne w wiekszo?ci wypadków) ....
Wady:
1. cinko ostrzy w s?abym o?wietleniu 2. bez gripa trzyma si? jak kompakt ... troszku za delikatny w swojej konstrukcji 3. du?a podajno?? na zabrudzenie matrycy przy zmianie szk?a 4. troszk? za ma?y ekran podgl?du który w wielu wypadkach przek?amuje jako?? fotki 5. do?? s?aba wspó?praca ze szk?ami niezale?nych producentów 6. troszk? za delikatny (to moje b.subiektywne odczucie) wielko?ciowo - nawet z gripem wydawa? mi si? jaki? "ma?y" - jak kompakcik.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
rodzina cannon: a70, a80 fuji finepix s5500 canon 350 d aktualnie: mark II dn
Podsumowanie:
podsumowuj?c... ten aparat mog? ka?demu poleci? tak i amatorowi jak i bardzo zaawansowanemu u?ytkownikowi. oferuje bardzo wiele mo?liwo?ci i przy odrobinie zaci?cia jak si? go wyczuje mo?na robi? nim fotki - których nie powstydzi?by? si? w najlepszych pismach ... my?l? ?e za cen? ok 2.5 tys. pln to naprawd? dobry zakup je?li chodzi o body - a szk?a - to ju? inna bajka.

 

  autor: anonimowy
  13-01-2006
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? amatorsko od 30lat próbowa?em wszystkiego. wczasach PRL przerabia?em pozytywy kolorowe na negatywy
Zalety:
na dzie? dzisiejszy cena dobra reklama zaspokoi amatora
Wady:
nie le?y w r?ce obiektyw kitowy-chyba najgorszy w segm?cie lustrzanek
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zaczynalem od Druch a ......
Podsumowanie:
u?ytkownik anonimowy (25-09-2005),chyba najad si? blekotu, i niewie co pisz?.chcia?bym ?eby odrózni? po zdj?ciu jakiego aparatu u?yto .lepiej niech robi fotki a nie wystawia bez pokrycia i wiedzy praktycznej opini o innym sprzecie który jest porównywalny z 350 d i nie gorszy.

 

  autor: anonimowy
  23-12-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amoatorsko od 6 lat. Specjalno??: reporta?, pejza?
Zalety:
Szybko??, Niska waga, ma?e rozmiary (du?o podró?uj?), naprawd? niskie szumy matrycy, wspó?praca z analogowymi obiektywami, du?a liczba funkcji, precyzyjny balans bieli.
Wady:
troch? za ma?y i za ciemny wizjer, zbyt "inwazyjne" wspomaganie autofokusa w ciemno?ciach (stroboskop), do?? skomplikowane sterowanie lamp? b?yskow?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Analogi: Practica, Zeiss Ikon (sredni format), Zenit TTl i automat, Nikon F60, F80. Cyfrowe: Hp, Nikon coolpix 3200, Olympus mini mju, Sony V1, Canon S1 IS, Minolta Z5, Sony H1, Canon A75
Podsumowanie:
Aparat zaspokaja wszystkie potrzeby ?rednio-zaawansowanego amatora. Ma?y i lekki ?wietnie nadaje sie do fotografowania w podró?y. Niesko?czone mo?liwo?ci rozbudowy systemu (wspó?praca z ob. manualnymi). Zdecydowanie najwi?ksze mo?liwo?ci w tym przedziale cenowym

 

  autor: anonimowy
  15-11-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
tego sprzetu u?ywam do celów zawodowych (reportersko)
Zalety:
szybki, ma?o szumi, wystarczaj?ca ilo?? funkcji, ISO 800 bardzo dobre, kompatybilny ze starszymi obiektywami i lampami;
Wady:
perfidnie ma?y korpus, który wylatuje z r?ki, zbyt ma?e guziczki- konieczno?? zakupu BP
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
eos 300, eos 33, eos 10d, eos 300d, nikon f3, zenit ET:),
Podsumowanie:
lubi? nim fotografowa?.........:)

 

  autor: anonimowy
  20-10-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Interesuj? si? ju? od lat 60-tych fotografi? reportersk? - tzw. street foto. Czasem co? sprzedam do lokalnych dzienników. Pozatym - jak ka?dy - wszytsko mo?e poza makrofotografi?.
Zalety:
EOS 350D jest ma?y i por?czny - naprawd? dobrze le?y w r?ce. Z obiektywami z tzw. ?redniej pó?ki daje zdj?cia 8Mpx znakomitej jako?ci. Znakomita kolorystyka - Canon maim zdaniem daje mniej plastikowe kolory ni? Nikon. Szybki AF - wydaje mi si?, ?e przewaga jaka ma tu Nikon jest niedu?a.
Wady:
Brak wspomagania af w podczerwieni. Czasem nie trafia AF - generalnie to ju? ten etap post?pu technologicznego ?e Canon 350D praktycznie nie ma wad. Troszk? zbyt plastikowy feel.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon 300d , Nikon F70, Zenit, FED...
Podsumowanie:
Polecam Canon EOS 350D zadowoli nawet najbardziej wybrednych.

 

  autor: wykrzyknik
  26-09-2005
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Po chybrydowych pseudo lustrzankach przysz?a pora na prawdziwe lusterko :-) To moja pierwsza lustrzanka cyfrowa.
Zalety:
Zalety :-) Bardzo, ale to bardzo dobre odwzorowanie kolorów, ma?e szumy przy wszystkich ISO. Szybko?c dzia?ania i rewelacyjnie d?ugo trzymaj?ca bateria :-) Rozmiar, cho? wiele si? naczyta?em o tym ?e jest za ma?y dla mnie jest w sam raz. Wcze?niej mia?em przyjemnos? pstryka? D60 Canona, fakt w porówaniu z tamtym, jest malutki ale za to ( przynajmniej dla mnie) Bardziej por?czny. O dost?pno?ci obiektywów ju? pisa? nie b?de ani rozpisywa? sie o jego funkajach bo takie dane sa w na steronie Canona.
Wady:
Jak do tej pory a mam ten aparacik od pierwszych dni jego bytno?ci w naszych sklepach :-) jedyna wada to paskudny plastik z jakiego jest wykonanay. Móg? by byc zrobiony z innego materia?u.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Kodak DX 6490. Olympus 8080, Canon 60D, Fuji Fine Pix 5000, i inne.
Podsumowanie:
Polecam ten aparacik ty m, którzy zacszynak? swoj? przygode z lustrzanymi cyfrowkami. Polecam :-)

 

  autor: anonimowy
  25-09-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 350D / Digital Rebel XT :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od dwudziestu-kilku lat. W?a?ciwe wszystkie tematy, ale najwieksz? rado?? sprawia mi fotografowanie przyrody.
Zalety:
Canon EOS 350D ma 8Mpx - wi?cej ni? konkurencja w tej cenie format 2/3 - a nie 3/4 du?o obiektywów - Canon, Sigma, Tamron, Tokina najwa?niejsze chyba - naturalne odwzorowanie koloru czarny - wreszcie ma?y - wreszcie
Wady:
1. Przy wysokich ISO - kolory trac? nasycenie i poprawno?? odwzorowania - ale i tak lepeij ni? u konkurencji z tego poziomu. 2. Czasem problem z ostro?ci? 3. ?wiate?ko do?wietlenia AF - bia?e - wol? w podczerwieni 4. Brak IS w korpusie
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
du?o tego
Podsumowanie:
Generalnie jestem z EOS-a 350D zadowolony - pociesza mnie fakt, ?e KM 5d ma brzydki design i 6Mpx - to spora ró?nica - kitowy obiektyw na korzy?? Canona

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.