Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon EOS 450D      recenzje (34)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon EOS 450D


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Canon
recenzje : 34
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaZale?nie od obiektywu
obiektyw/przysłonaF2.8
matryca/pikseli12.4
ISOAuto (100 - 400)
czasy migawki30 - 1/4000 sek
LCD3.0"
karty pamięciSD/SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 34 recenzji


  autor: marcinos
  email widać po zalogowaniu
  23-01-2013
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
pejza?e mnie interesuj?
Zalety:
Matryca idealnie dopasowana do ilo?ci Mega Pixeli..12,1 jest optymaln? ilo?cia ...Procesor serii DIGIC III - idealnie nadaje sie do zdj?? w ?wietle miekkim..bateria wytrzymuje 500-700 zdj?? ,czytelne menu oraz rozmieszczenie wszystkich przycisków , przy d?u?szych wycieczkach...lekka konstrukcja jest bardzo komfortowa ,bardzo dobry stosunek cena do mo?liwo?ci
Wady:
Do wiekszych obiektywów za?aczony nie daje komfortu pracy ,
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Fotografia na ...1000D x 2 :) ,450D, 500D,50D...40D...
Podsumowanie:
Rewelacyjny na wypady , bardzo dobrze dopracowany pod katem ergonomii ,dobra jako?? zdj??...na poczatek idealny...po roku mo?na go wymienia? na model np serii dwu cyfrowej .....ale czy nowe np 60D jest równie fajne?...kto lubi nagrywanie filmów i niezliczone ilo?ci Mega Pixeli ....to mo?e i?? w tym kierunku...450D robi naprawd? ?wietne zdj?cia i nie dajmy si? pogoni za niesko?czonymi ilo?ciami Mp .......na matrycach o podobnej wielko?ci...

 

  autor: mich
  email widać po zalogowaniu
  27-08-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Wszystko
Zalety:
lekki, szybki, celny
Wady:
Totalnie wyprane zdj?cia z kolorów. Je?li podbi? o punkt w ustawieniach ,b?d? przesycone, regulacja kontrastem przynosi podobne efekty.Jak na aparat amatorski kolory nie do przyj?cia. Wcze?niej mia?em ma?pk? G6 - fakt ,?e szumia?a ju? na is0 400 , ale có? z tego ,i tak zdj?cia by?y pi?kne kolorystycznie , nie wymaga?y ?adnego retuszu.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon g6
Podsumowanie:
Nie polecam ze wzgl?du na wyprane z kolorów zdj?cia. Reszta super.

 

  autor: wdeskiew
  email widać po zalogowaniu
  18-12-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? 'od zawsze', mój podstawowy sprz?t to aparaty kliszowe. Czasem robi? zdj?cia na zamówienie wtedy u?ywam canona 30D i od jakiego? czasu 450D.
Zalety:
Du?y wy?wietlacz, do?? dobra ergonomia, niez?y jak na t? klas? wizjer.
Wady:
Troch? plastikowy wygl?d, brak skali Kelwina, ma?y zakres czu?o?ci - tylko do 1600, za to zdj?cia w tej czu?o?ci wygl?daj? przyzwoicie.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Trudno wymieni? wszystko, w tej chwili u?ywam Contaxa G1 a cyfrowo u?ywam canonów: 30D i 450D.
Podsumowanie:
Przyzwoity aparat wart swojej ceny. szk?o kitowe nawet niez?e, cho? czasem wykazuje si? spor? aberracj?. Nie ma to dla mnie specjalnego znaczenia bo i tak 80% zdj?? robi? sta?k? 35/2 canona. Mysl?, ?e jest to niez?y aparat na pocz?tek lub jako dodatkowy.

 

  autor: Adam
  email widać po zalogowaniu
  15-10-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od dwóch lat. By?a to moja pierwsza cyfrowa lustrzanka.
Zalety:
Lekki, dobry plastik, grip wy?o?ony gum?, dobrze le?y w d?oni, niskie szumy, bardzo ?ywotna bateria, du?y wy?wietlacz, dobry dost?p do najwa?niejszych ustawie? i funkcji aparatu (nie trzeba grzeba? w menu-oprócz bracketingu), akceptowalna jako?? zdj??, dobry i celny autofocus
Wady:
wad niestety jest duuu?o ale czego si? mo?na spodziewa? od entry level DSLR. Live view bezu?yteczny, ostrzenie przy live view to nieporozumienie, bardzo s?aby zakres tonalny, g?o?ny i dra?ni?cy d?wi?k migawki, brak drugiego pokr?t?a, obiektyw kitowy-dramat(dawa? przekrzywione zdj?cia np. linia morza by?a odchylona od poziomu o pare stopni!), zdj?cia blade i wyprane z kolorów, problemy z pomiarem ?wiat?a-przy matrycowym i centralnym prze?wietla, lcd nie odwzorowuje jako?ci zd?cia, ma?y i ciemny wizjer,
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit, praktica+masa szkie?.
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat na pocz?tek zabawy z fotografi?. Jednak po paru miesi?cach w miar? nabierania coraz leprzych umiej?tno?ci zaczyna du?o brakowa?. Rozczarowa? mnie i po pó? roku zmieni?em na Nikona D90 i to by? STRZA? W DZIESI?TK?!!!

 

  autor: bardi3
  23-09-2010
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 7.0
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Od ponad roku fotografowa?em 450d w przeró?nych okoliczno?ciach- od imprez masowych, przez portrety/fashion a? po makro... efekty prac mo?na zobaczy? na www.niteckiDesign.pl w zak?adce portfolio
Zalety:
Dobry aparat na przys?owiow? "pierwsz? lustrzank?"... proste, intuicyjne menu ... jednak po pewnym czasie zaczyna czego? brakowa?...
Wady:
Materia? z jakiego jest wykonany aparat pozostawia sporo do ?yczenia (plastikowy)... Ma?y, bez gripa nie wygodnie trzyma si? w d?oni ...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon 450d, kilka szkie? - zmienno i sta?o ogniskowych ... lampy studyjne oraz reporta?owe, blendy, pier?cienie po?rednie itp...
Podsumowanie:
Dla pocz?tkuj?cego fotografa b?dzie to aprat wystarczaj?cy- z pewno?ci? zadowoli si? z zakupu, po pewnym czasie zacznie jednak dostrzega? pewne niedoskona?o?ci... czy warto? my?l?, ?e tak...

 

  autor: Krzysiek
  email widać po zalogowaniu
  30-07-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuj? si? z przerwami od niepami?tnych czasów. Troszk? wykorzystuj? w pracy. Ale, ?e to drogie hobby to po rozstaniu si? z analogami i po wykorzystaniu hybryd - przyszed? czas na lustro . W niskim bud?ecie 450 daje sporo satysfakcji, có? jest to lustrzanka wi?c kita nale?y traktowa? jak "ko?o zapasowe" - ale nie jest tak ?le jak na szk?o za 300z? - gdzie cena w miar? dobrego u?ywanego obiektywu zaczyna si? pow. 1000z? ( ale jak kto potrafi to i z tanich szkie? wyci?nie fajne foty...
Zalety:
U?ywam go krótko wi?c tak : plastik nie jest tak fatalny na jaki wygl?da ale zobaczymy za par? miesi?cy -lat? dla kogo? kto przesiad? si? z hybrydy ma?y wizjer jest i tak ogromny. cho? moje analogi mia?y lepsze...ale to zale?y od podej?cia - jest poprawnie do?? szybie dzia?anie i chyba przyzwoita jako?? obrazu
Wady:
Dla mnie wad? jest brak wspó?pracy z moimi fleszami (za pomoc? wbudowanej lampy) Klawiszologia to kwestia przyzwyczaje? - wi?c Sporo (chyba, ?? to mój egzemplarz) hot pikseli na nocnych zdj?ciach pow. 15-30sek -ale mozna z tym walczy? w obróbce... Wynika pewnie z ma?ej obudowy i szybszego grzania sensora w porównaniu z puszkami bardziej "zawodowymi" no i nie wiem by?em przyzwyczajony do kart CF teraz SD - ale w praktyce "amatora" to chyba nie wada ...nawet przeciwnie ?atwiej o czytniki (np w laptopach ju? wbudowane)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Dawniej analogi lustra :zenithy , kijewy, pentacony six (6x6) dalmierzowy kijew , Cyfra Nikon 5700 (moja pierwsza "powa?na cyfra" I teraz znów lustro w?a?nie 450d (na razie suche tylko z kitem)
Podsumowanie:
Mo?na kupi? u?ywany model z wy?szej pó?ki lub ten nowszy Postawi?em na kompromis i kupi?em 450 - zawsze potem mo?na pój?? w gór?...i zostawi? go sobie jako zapas ...polecam To jak z autem nowa skoda czy u?ywany bmw co wybierzesz w tej samej cenie ? Ka?dy wybór jest zale?ny od mo?liwo?ci i okazji Nie ka?dy potrzebuje sprz?tu zawodowego , zawodowiec za? powali ci? zdj?ciami zrobionymi komórk?.... dzi? go wysoko oceniam ogólnie na 8 - nie rozczarowa? mnie skok z hybrydy w u?ytkowaniu si? znacznie poprawi? - szybko?? i komfort pracy wzrós? ( wy?ej gdyby mnie co? zwali?o z nóg ...

 

  autor: martanina
  email widać po zalogowaniu
  24-07-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zajmuj? si? fotografi? od dziecka,jest to pasja odziedziczona po rodzicach, wpierw analogowo, canon 450d jest moim pierwsza cyfrow? lustrzank?. Robi? g?ównie portrety i troszeczk? makro.
Zalety:
Aparat idealny na pocz?tek. Ma wszystko czego mo?na wymaga? od aparatu amatorskiego. Jest prosty w obs?udze i mo?na nim wiele osi?gn??, zw?aszcza gdy zmieni si? obiektyw na lepszy ni? KIT.
Wady:
Przy umiejetnym stosowaniu nie ma widocznych wad.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
lustrzanka analogowa canona. Pare kompaktów. wcze?niejszy model Eosa, 350d.
Podsumowanie:
Bardzo dobra amatorska lustrzanka. Uchwyt jest ma?y, dobrze trzyma sie go osoba ktore maja ma?e d?onie i krótkie palce. Obiektyw KIT 18-55mm po d?u?szym u?ytkowaniu mo?e przesta? wystarcza?, cho? i z nim mo?na zrobi? naprawde dobre zdj?cia. Gor?co polecam ten model!

 

  autor: madlen
  04-06-2010
  liczba ocen: 2
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
od paru lat fotografuje z pasi w tej chwili doszly studia fot. coby zdobyc wieksza wiedze techniczna. przede wszystkim ludzie i portrety ale tez reportaze i wszystko dookola:)
Zalety:
zgrabny, dobrze trzyma sie w dloni. lekki. dobra jakosc zdjec. logiczny rozklad przyciskow. szybka reakcja spustu migawki, wbudowana lampa do asekuracji calkiem przyzwoita. niewielkie szumy nawet przy iso 1600 .mozliwosc fotografowania w RAW choc to juz teraz chyba wszedzie jest. w momencie nastawienia wlasnych parametrow naprawde cudne efekty np przy portretach zmniejszyc kontrast zweikszyc ostrosc i zmniejszych nasycenie wychodza piekne pastele.
Wady:
brak synchronizacji z lampami studyjnymi w korpusie, malo iso tylko do 1600, niestety to nie 5D ktory nie potrzebuje lapmy do swiatla zastanego i zdjec reportazowych dlatego do w.w zdjec dodatkowa lapma obowiazkowa. obiektywu nie bede sie czepiala w koncu to kit ale i tak nie jest zle.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
nikon 5 cos D5. olympus i zenit. maimya
Podsumowanie:
nie ukrywam ze marze o 5D mark 3 ale jak na moja pierwsza lustrzanke jestem zadowolona narazie pracuje z kitem i musze koniecznie dokupic obiektyw z dluga ogniskowa ale szczerze polecam:)oczywiscie bardzo wazne do czego potrzebujemy aparatu do jakich warunkow.

 

  autor: nanquilizante
  17-05-2010
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorszczyzna od kilku lat.
Zalety:
Wygodne logiczne menu, ogólnie system ?atwy do opanowania, równiez dla kompletnych laików. W porz?dku le?y w d?oni mimo ca?ej swojej plastikowo?ci. Obiektyw kitowy jak to kitowy, wi?c nie mo?na si? go czepia?, jako?? zdj?? na poziomie. Jestem z niego bardzo zadowolona, dla amatora jak najbardziej si? nadaje.
Wady:
Praktycznie.. najbardziej przeszkadza ograniczone do 1600ISO i tyle, nie ma si? czego czepia?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Olympus e-410 i wypada du?o du?o du?o du?o du?o gorzej od Canona eosa450d
Podsumowanie:
Polecam ten aparat ludziom którzy ze sprz?tu s? w stanie wycisn?? jak najwi?cej na drodze wielu prób i d??enia do perfekcji, przy d?u?szej pracy i obeznaniu daje naprawd? ?wietne efekty.

 

  autor: trammel
  21-03-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  6
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Ca?e lata fotografowania ró?nymi aparatami - od "ma?pek" przez dalmierzowca,lustrznki analogowe, proste cyfraki i mój ulubiony s6500. Epizody z samodzielnym wywo?ywaniem w ciemni. G?ównie fotografie przyrody, rodzinne imprezy, dzieci.
Zalety:
G?ównie mo?liwo?? kadrowania przez wizjer - w porównaniu do hybrydy niebo a ziemia. Jako? nie lubi?, zw?aszcza przy s?onecznej pogodzie kadrowa? na LCD.Mo?na nawet pokusi? si? o r?czne ostrzenie.Spora rozdzielczo?? matrycy.Przejrzyste menu.Niez?a wbudowana lampa.Niez?e umieszczenie przycisków na obudowie.Mo?liwo?? zabawy z niez?ymi obiektywami na gwint m42 (te canonowskie AF-y ,IS-y,L-ki itp.s? horendalnie drogie) - oczywi?cie przez przej?ciówk?.Ostro?? i przys?on? ustawia si? r?cznie w trybie Av,aparat sam dobiera czas migawki.
Wady:
W porównaniu do s6500, który idealnie jak na swoje wymiary ( praktycznie takie same jak 450D )le?y w d?oni - beznadziejny "grip" w?ski i jakby zagi?ty do ?rodka.Wcale niema?e szumy, jak na przez wszystkich chwalon? matryc? CMOS.Generalnie zdj?cia to surowizna -blade kolory, s?aba ostro??,szumy niewiele mniejsze ni? w fuji- najlepiej robi? w RAW - i pó?niej zabawa na kompie.Nie wiem czy to jest zaleta w amatorskiej lustrzance.Jak kto? nie ma ochoty na ?l?czenie przed kompem niech bierze k-xa.No i wada wszystkich cyfraków - strasznie szybko si? "satrzej?".Bardzo drogie firmowe obiektywy..
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Po kolei:Certo kn35,vilia,fed,zenit em,jaki? kompakt minolty,hp735,nikon L4,fuji s6500
Podsumowanie:
Wszystko by?oby fajnie, gdyby da?o si? dobry obiektyw kupi? za np 700-1000 z?.Zabawa z obiektywem z zestawu na krótko wystarcza.

 

  autor: grrrr
  email widać po zalogowaniu
  03-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
ca?y ten aparat to wielka zaleta
Zalety:
ca?y ten aparat to wielka zaleta
Wady:
ca?y ten aparat to wielka zaleta
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ca?y ten aparat to wielka zaleta
Podsumowanie:
ca?y ten aparat to wielka zaleta

 

  autor: matrixhasyou
  email widać po zalogowaniu
  22-09-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografia zajmuje si? ko?o 10 lat, amatorsko ale mam ambicje :D tematyka ka?da portret, pejza? itd a nawet zdj?cia na urodzinach u wujka
Zalety:
-jest ma?y i por?czny -bateria wystarczy na oko?o 500 zdj?? -przy cenie 2-2,2 ty? nie ma lepszego -dobry stosunek jako?ci do ceny -szybki -niskie szumy do 800
Wady:
-obiektyw kitowy jest "cienizna" ale i tak nie wierzcie opini? ?e si? do niczego nie nadaje, i ma stabilizacj? ! -lampa s?aba ale! To norma ?e trzeba dokupi? dodatkowe o?wietlenie nawet przy sprz?cie za 5 ty? - jakie? wady typu menu jakie? pierdo?y ma?o znacz?ce
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
sony alfa w tym przedziale cenowym to jest pora?ka, mia?em 2 ms i podzi?kowa?em wcze?niej korzysta?em z 2 luster i paru komp. g?ownie canon Hp sony
Podsumowanie:
Je?li nie pracujesz aparatem zarobkowo to ten sprz?t jest idealny, tani ,dobry ,por?czny ,lekki ,idealny dla amatora z ambicjami

 

  autor: celluar
  18-05-2009
  liczba ocen: 6
  średnia ocen: 4.5
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  3
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  4
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Foto budynkow i plenerow
Zalety:
Ma?e szumy i to chyba wszystko
Wady:
Ma?o wygodna obsluga
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
x
Podsumowanie:
Aparat ok ale nie za ta cene. za 1700 do 2000zl bylby ok. Jedyna zaleta to male szumy bo w innych bije go konkurencja

 

  autor: Nightmare
  17-05-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko, stosunkowo nied?ugo.
Zalety:
Ma ?wietne osi?gi jak na ten przedzia? cenowy. Jest wygodny, lekki i prosty w obs?udze. Ma du?y wy?wietlacz, a mimo to bateria trzyma d?ugo.
Wady:
?adnych konkretnych.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
z kilku cyfrówek HP
Podsumowanie:
Polecam aparat pocz?tkuj?cym! ?atwo odnale?? si? w ?wiecie lustrzanek korzystaj?c z tego modelu ;) Cacko drogie nie jest, a zdj?cia wychodz? ca?kiem na poziomie - nawet z obiektywem z zestawu.

 

  autor: anonimowy
  16-04-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  3
ocena globalna :  6
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Przyroda
Zalety:
fajnie sie trzyma
Wady:
Cena, obiektyw kitowy, slaby zakres tonalny tz bardzo slaby
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony pentax nikon
Podsumowanie:
Sprz?t nie warty swojej ceny. Za podobne pieni?dze mozna miec nikona d90. A dla amatorów polecam Sony A 200 a nie pakowa? s? w canona

 

  autor: Jozwa
  02-03-2009
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
wci?gne?o mnie 30 lat temu. Amatorsko, wszechstronnie.
Zalety:
Zalety to ma EOS 5D markII. Tu mo?emy si? cieszy? tylko tym czego Canon nie wykroi? z mo?liwo?ci wspó?czesnej elektroniki wartej w masowej produkcji kilkana?cie centów. Kupuj?c 450D + sigma 18-50/f2,8 macro, bra?em pod uwag? 50D,40D, 1000D,.Zale?a?o mi na jako?ci w cenie do 4tys.z? (Nikonów nie bra?em pod uwag? z powodu szumów i trupiobladoniebieskich odcieni na portretach).Niezb?dne jak dla mnie minimalne parametry sprz?tu to: 8Mp ,3kl/s ,brak szumów przy 400 iso,punktowy pomiar, piorytet jasnych parti obrazu ,podgl?d na ?ywo ,wspó?praca z manualnymi obiektywami. Do tego chcia?em aby sprz?t mia? jak najmniejsze rozmiary i mie?ci? si? pod kurtk?.sprz?t spe?ni? moje oczekiwania i to z nawi?zk? zestaw "ostrzy w punkt" i to od 2 cm!,prawie dotykam przedni? soczewk?.?wietn? spraw? jest sterowanie aparatu z komputera prawdziwe studio w domu zw?aszcza do makro,do tego pilot obs?uguje równie? wst?pn? blokad? lustra ,szybka reakcja spustu prawie jak w analogu!.Wyra?nie jako?ci? matrycy przewy?sza 40d i20d dlaczego wi?c nazywany jest "amatorskim aparatem"?
Wady:
brakuje mi gniazda lampy studyjnej i przeszkadza g?o?ne k?apanie lustra co uwa?am jest bardzo dresiarskie! zenit chodzi? ciszej chocia? mia? 4 razy wi?ksze lustro
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
mia?em kilka cyferek i kilkadziesi?t analogów.
Podsumowanie:
I o to mi chodzi?o. pierwsza cyfra która pozwala skupi? si? na kadrze a nie na technicznych problemach sprz?tu.

 

  autor: andrewjohn
  15-02-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 7.0
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od ponad 20 lat.
Zalety:
Przede wszystkim dobra jako?? zdj??, niezbyt dokuczliwe szumy (nawet dla ISO 1600, mo?na spokojnie korzysta?), intuicyjna obs?uga, funkcja moje menu (pozwala wyci?gn?? na wierzch ukryte,a potrzebne funkcje), dobry autofocus, punktowy pomiar ?wiat?a (czasem si? przydaje), 12 MP przydatne przy kadrowaniu w komputerze, niezadu?y i niezaci??ki,dla mnie waga w sam raz, wykonanie-plastik do?? przyzwoitej jako?ci,u mnie nic nie trzeszczy, tryb Live Vie (u?ywam rzadko,np na statywie,do makro itp).karty SD (zosta?y mi po kompaktach), ca?kiem niez?y optycznie obiektyw kitowy ze stabilizacj? w zestawie.
Wady:
nie najlepszy automatyczny balans bieli,zw?aszcza fatalny dla ?wiat?a ?arowego (ale to dotyczy w wiekszym lub mniejszym stopniu wszyskich cyfrówek), brak odchylanego ekranu LCD,móg?by tez mie? wi?ksz? rozdzielczo??, nie najlepszy zakres dynamiczny (przy du?ym konta?cie mog? by? trudno?ci w uchwyceniu szczegó?ów w cieniach i ?wiat?ach), móg?by by? szybszy przy zdj?ciach seryjnych, przyda?oby sie te? drugie pokr?t?o, d?ugo ustawia ostro?? w trybie Live View (detekcja fazy).
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit,canon EOS Rebel II,kompakty analogowe i cyfrowe (kodak,canon Powershot A 540,Panasonic FZ8)
Podsumowanie:
Dobra amatorska lustrzanka,któr? mo?na robi? naprawd? udane zdj?cia.Kto nie ma funduszy mo?e kupi? 1000D,ale ja osobi?cie uwa?am,?e te kilka dodatków,które posiada 450D warte s? dop?acenia.Posiadam go juz ponad pó? roku i pomimo pewnych wad,które odkry?em, jestem z niego ca?kiem zadowolony.

 

  autor: dalen
  email widać po zalogowaniu
  11-02-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografia interesuje mnie od wielu lat. Bawi? si? w makro a ostatnio szeroko poj?t? fotografi? przyrodnicz?, g?ównie dzikiej zwierzyny i ptaków.
Zalety:
Nie mam porównania do innych luster prócz analogowych ale spróbuj?: - LV - dla mnie wa?ne (makro i MF) - bardzo d?ugi czas "?ycia" alkumulatorka - ma?y jak na lustro - bardzo dobrze le?y w r?ce i wiele innych
Wady:
Przyda? by si? uchylny LCD - g??boko ukryta opcja bracketingu - przycisk podgl?du GO móg? by by? po drugiej stronie (pod palcami prawej r?ki)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit 12XP, Praktica MTL 5 B, Sony H2
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat dla fotoamatorów którzy pragn? powa?niej realizowa? si? w fotografice.

 

  autor: Kasper
  05-02-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko dla przyjemnosci
Zalety:
Duzy wyswietlacz, dlugo nateria trzyma, dobrze trzyma sie w rece, dosyc lekki, zgrabne wymiary, sporo mozliwosci, bardzo ladne zdjecia (z kitem)
Wady:
Wad jeszcze nie widze, bo dla mnie ten aparat jest rewelacyjny i ma wszystko to co potrzebne.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Pare kompaktow Canona
Podsumowanie:
Polecam wszystkim pasjonujacym sie fotografia, super aparat

 

  autor: Paulinka
  email widać po zalogowaniu
  02-02-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotkuj? amatorsko od jakich? 2 lat, g?ownie makro, czasem jaki? krajobraz czy zdj?cia podczas imprez.Wcze?niej korzysta?am z kompakta, wi?c w lustrzankach nie mam du?ego obycia. Canona mam od bardzo niedawna:)
Zalety:
Zalety? Oj, duuuu?o ich:?wietnie le?y w d?oni, ?atwe menu, ?wietna lampa b?yskowa, du?y ekranik, stosunkowo niedrogo(jak na taki fajny sprz?t) i wszelkie zabawki do niego te? maj? zno?n? cen?, ostre zdj?cia, troszk? ma?o ISO, ale to nic:) Wygodnie u?o?one przyciski, no po prostu super sprz?cik!!!!!!!
Wady:
Na razie nie widz? i ci??ko si? takowych doszuka?:)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kompakt Fuji
Podsumowanie:
Polecam m?odym, niedo?wiadczonym i ?rednio do?wiadczonym zapale?com(w tym ja) fotografii, obs?ugi aparatu da si? nauczy? w jeden wieczór, ale trzeba mie? troszk? poj?cie co do czego s?u?y. Je?li masz pomys? na swoje fotki(bo to TY je robisz, a nie aparat, on tylko pomaga) to na pewno praca z canonem przyniesie Ci wiele satysfakcji, rado?ci no i mnóstwo ciekawych zdj??. Lustrzanka jest super, na prawd? warta swojej ceny. Ja swojego Canona pokocha?am od razu:) Pozdrawiam Wszystkich U?ytkowników Canona i nie tylko:*

 

  autor: bartek
  email widać po zalogowaniu
  15-01-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od bardzo niedawna mo?e od roku , interesuj? mnie krajobrazy i zdj?cia makro , rzadziej u?ywam na np. imprezach okoliczno?ciowych .
Zalety:
Wszystko w tym aparacie jest przejrzyste , funkcje ?atwe do w??czenia , du?o mo?liwo?ci . Spodoba?o mi si? rozwini?te polskie menu .Mo?liwo?? kompresji RAW .
Wady:
Aparat mam nied?ugo , wi?kszych na razie nie widz? , ekran - na pewno by?oby lepiej gdyby by? mniejszy , nie odwzorowuje ca?ej jako?ci zdj?cia ni? po przegraniu na komputer .
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
FujiFilm finepix s 5500 .
Podsumowanie:
Dla amatorów takich jak ja spokojnie wystarczy , zalety eliminuj? wszystkie wady , mo?liwo?ci tego aparatu mam nadziej? , ?e wystarcz? na d?ugi czas. Naprawd? polecam . Zdj?? jeszcze nie przegrywa?em na komputer wi?c oceniam na ,,oko'' - na razie by?y to tylko zdj?cia testowe :) pozdrawiam

 

  autor: anonimowy
  29-12-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilku lat, g?ównie przyroda i krajobrazy, reporta?, portrety, czasem jakie? eksperymenty.
Zalety:
+ du?y, czytelny LCD; + LiveView - przydatne, zw?aszcza do pracy z macro teleobiektywem i MF; + bardzo czytelne menu, z mo?liwo?ci? personalizacji; + ergonomia, ?wietnie le?y w d?oni; + bateria! czasem a? ci??ko roz?adowa? do ko?ca... + dobra wbudowana lampa - jasna, wysoko podnoszona, dosy? naturalna; + 3,5 kl/s; + spora ilo?? przydatnych funkcji i ustawie? (korekcja balansu bieli BKT, PictureStyle, itp.); + cena w swojej klasie
Wady:
W zasadzie to same drobnostki: - brak drugiego otworu w gnie?dzie statywu (jest tylko ten z gwintem, przez co stopka statywu mo?e si? obraca? gdy nie jest mocno dokr?cona lub gdy si? poluzuje); - LiveView troch? oszukane - na czas pracy AF obraz znika lub do wyboru AF pracuje na podgl?dzie ale jak w zwyk?ych (du?o wolniej) - w moim przypadku nie odgrywa to roli, LV u?ywam tylko przy pracy z MF; - brak stabilizacji w korpusie (tak naprawd? stabilizacja neutralizuje jedynie drgania aparatu, a ruchu fotografowanego obiektu nie zamrozi, a jasny obiektyw owszem...)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon EOS 450D + Sigma 17-70 & 70-300APO; Konica-Minolta DImage A200; Panasonic Lumix DMC-LS2
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat w bardzo dobrej cenie. Irytuje mnie, gdy czytam opinie niektórych ludzi, którzy wady kitowego obiektywu przypisuj? do body. Mo?na troszk? do?o?y? i w miejsce kitu kupi? du?o lepszy obiektyw.

 

  autor: mamut9
  30-10-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amator z ...letnim do?widczeniem i skromnym dorobkiem wystawowym w erze przed cyfr?
Zalety:
1. aparat le?y dobrze w r?ce (grippa nie posiadam...jeszcze-:) - jak mój ukochany Zenit ET 2. bardzo logiczne menu - zarówno dla soniakowców, jak i staruszków z Zenitów 3. LV - przydatne 4. wymienne obiektywy 5. matryca CMOS = jako?? zdj??
Wady:
1. kitowy obiektyw - plastikowe obrazy ten sam aparat ze szk?em sta?ym np jupiterem(m420-200mm -REWELACJA 2. ISO max moglo by by? wi?ksze
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
oj troch? tego by?o; Smiena 8(!), Smiena8m, Zenit E, Zenit ET,Zenit C,Zenit 35mm, Practica TTL, Sony W5
Podsumowanie:
bardzo fajna cyfrowa lustrzanka o ergonomi wygodnego (przynajmniej dla mnie) Zenita E

 

  autor: Rafa?
  email widać po zalogowaniu
  16-09-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko. Fotografia jest moj? najwi?ksz? pasj?. Efekty mo?na zobaczy? na mojej stronie www.rafalgdak.pl
Zalety:
+ matryca CMOS: szumy o wiele mniejsze ni? w analogicznych aparatach entry-level (np. Olympusie E-510), + jako?? zdj??, + poprawiona w stosunku do starszych modeli ergonomia: d?u?szy grip, wi?kszy wizjer, + wreszcie mo?liwo?? zmiany ISO bez odrywania oka od wizjera! + czytelne i intuicyjne menu, + 3-calowy wy?wietlacz, + bateria o d?ugiej ?ywotno?ci, +live view (niezbyt cz?sto korzystam, ale s? sytuacje gdy si? przydaje). + czyszczenie matrycy, + mo?liwo?? personalizowania menu, + "szybkostrzelno??", + precyzyjny AF,
Wady:
+ przycisk MENU w niewygodnym po?o?eniu, + brak ISO 3200, + do?? g?o?ne "k?apanie" lustra. + zmiana formatu kart pami?ci z CF na SD
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Panasonic FZ8, Canon EOS 350D + 18-55 + 75-300 + 28-135USM
Podsumowanie:
Jestem zadowolony z przesiadki z EOS 350D. Zyska?em wi?ksz? ergonomi?, czyszczenie matrycy, wreszczie czytelny wy?wietlacz. Jako?? porównywaln? ze starszymi modelami, co jest de facto zalet? bior?c pod uwag? fakt, ?e matryca ma wi?cej pikseli: poziom szumów mimo to nie wzrós?. Polecam amatorom. Aparat jest idealny na pocz?tek drogi w fotografii.

 

  autor: Olo
  24-08-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od 15 lat. Fotografia reporterska, pejza?e-przyroda, zdj?cia w ruch, a na co dzie? fotografia ogólna. Prosz? pami?ta?, ?e poni?sza wypowied? to by? mo?e moje subiektywne odczucia i wra?enia.
Zalety:
LiveView dzia?a OK i czasami przydatne, jednak moim skromnym zdaniem najlepiej wyostrzy si? patrz?c przez tradycyjny wizjer-i odnosi si? to do wszystkich aparatów. Du?y czytelny LCD tak?e w mocnym ?wietle. ?atwa intuicyjna obs?uga (nawet osobom trzymaj?cym pierwszy raz lustrzank?). Bateria oceniam bdb - np ja zrobi?em 770 zdj?? ze stale w??czon? stabilizacj? z aktywnym AF, czasami z lamp? i LV cz?stym przegl?daniem i kasowaniem zdj?? i wci?? mia?em trzy kreski na?adowania. Kitowy obiektyw 18-55 IS - OK no mo?e przyda? by si? troch? szerszy zakres ogniskowej.Szybko?? dzia?ania i jako?? zdj??. Przycisk ISO jak dla mnie w dobrym miejscu. Dobra waga nawet kobietom. Wreszcie Canon na karty SD/SDHC-super
Wady:
Przycisk AV w nie najlepszym miejscy - dla osób przyzwyczajonych celowa? lewym okiem mo?e by? ma?o komfortowe obrywa? w?asnym kciukiem w prawe oko, ale wystarczy zmieni? przyzwyczajenie i zacz?? u?ywa? do celowania prawego oka o k?opot sam si? rozwi??e. Mocno pa?kaj?cy si? od nosa 3" LCD - na to te? znalaz?em sposób i naklei?em wysokiej jako?ci foli? ochronn? na wy?wietlacze i jest 2w1 stop dla pa?kania si? i ochrona LCD. Wi?cej wad nie kojarz?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Tylko te pami?tane z nazwy: Olympus XL-1400+dodatki, HP Photosmart-850+dodatki, Casio EX-Z1000, Canon 450D
Podsumowanie:
Ten model to bardzo ciekawa (w tym segmencie) propozycja ze strony Canona. Stanowczo odradzam zakup lustrzanek-wynalazków typu Sony, Samsung itd. bo takie firmy poprzez reklamy staraj? si? wydrze? kas? jeszcze w tej dziedzinie a je?li komu? zale?y na gwarancji jako?ci zdj?? i solidno?ci sprz?tu to tylko dwie marki si? licz? CANON i NIKON chyba lata do?wiadczenia w dziedzinie foto co? znacz?. Przed zakupem 450D by?em bardziej ukierunkowany na Nikona jednak teraz nie ?a?uj?. Nikon za sprz?t w tym segmencie chce wi?cej pieni?dzy a daje mniej w aparacie.Po zakupie da?em moj? 450 do przetestowania zawodowcowi który posiada mi?dzy innymi Canona 400 i powiedzia? mi on, ?e moja 450 z kitowym obiektywem EF-S 18-55 IS i dokupionym oddzielnie EF-S 55-250 IS, jest o niebo lepsza od poprzedniczki. A IS(ImageStabilizer) w obiektywach dzia?a zajefajnie i jest on mile zaskoczony. Mam tylko taki apel aby nie kupowa? lustrzanki bo teraz jest taka moda "inni maj? to i ja". Je?li kto? chce robi? fotki z automatu nie potrzebuje lustra a jedynie dobrej "hybrydy"-mniejszy koszt mniejsza waga i rozmiary nie trzeba dokupywa? kolejnych obiektywów.

 

  autor: anonimowy
  22-08-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje od 2 lat amatorsko. fotografowa?em Practik? BCA i kilka szkie?.
Zalety:
Ten aparatnie jest dla zielonych fotografów tu trzeba widzie? czego si? chce a go kupi?em i nienarzekam chocia? kit jak ka?dy kit nie jest dobry. 1. STABILIZACJA 2.JAKO? ZDJ?? JEST FANTASTYCZNA 3.LV jest przydaty przy makro 4.Obudowa jest te? fajna nie wiem czemu niektórzy na ni? narzekaj? :| 5.Dobrze si? trzyma 6.3.5 klatki na sekunde co daje szybko? (portety wychodz? ?wietnie) 7. Oryginalne szk?a Canon nie s? znowu akie drogie ale zato bd
Wady:
1.Du?y wy?wietlacz LCD 2.Jak w?anczam redukcje szumów nie dzia?a tak szybko jak bym chcia?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Practika BCA i Zanity
Podsumowanie:
Je?eli kto? foci amatorsko i troche bardziej zawansoanie jest to najlesza lustzanka moim zdaniem. Cóz jest te? Nikon D80 :P

 

  autor: Errorek
  email widać po zalogowaniu
  10-08-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Interesuje sie fotografia ptakow, krajobrazow, czasami makro.
Zalety:
Duzy ekran, czytelne menu, dobrze wyprofilowany grip.
Wady:
Troche plastikowy, szumy na iso 800, wiecej nie pamietam, wkurza mnie, ze lampa tak niespodziewanie wyskakuje. :)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony dsc-w80, Canon a430.
Podsumowanie:
Bardzo fajny aparat.nie rozumiem, ze czepiacie sie dekielka, ze nie jest na sznureczku, mozna taki kupic za 10zl... Ogolnie godny polecenia, teraz zamierzam sobie dokupic obiektyw canona 55-250.

 

  autor: ja80
  email widać po zalogowaniu
  25-07-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Kupi?em t? lustrzank? raczej do fotografowania ludzi. Fotografem nie jestem, ale ju? opanowa?em wi?kszo?? funkcji.
Zalety:
Du?y wy?wietlacz, system Liveview, wbudowana lampa b?yskowa jest dosy? mocna, wi?c mo?na zaoszcz?dzi? nie kupuj?c dodatkowej, jest lekki jak na lustrzank? i wygodny w trzymaniu.
Wady:
Ma?a ogniskowa w obiektywie sprzedawanym z nim, a obiektywy do niego s? dosy? drogie, (jak pisze inny u?ytkownik) pokrywa obiektywu nie jest przywi?zana, wiec trzeba na ni? uwa?a?, ale ma?o który z nowych aparatów ma przywi?zywan? t? pokrywe.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D40, D60 ale ?aden z nich nie jest tak dobry.
Podsumowanie:
Jestem bardzo zadowolony z aparatu i nie ?a?uje ?e wyda?em na niego tak du?o

 

  autor: BettySu
  15-07-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
jestem typowym amatorem .fotografuje bo lubie.interesuje mnie makrofotografia ale nie tylko :)
Zalety:
poreczna i lekka lustrzanka.niesmaowite kolory i jakos zdjec.przedewszystkim tryb auto dla poczatkujacego nic trudnego , wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia i dopiero wraz z czasem zaponawania sie z naszym aparatem odkrywamy mozliwosci jakie daje nam ten sprzet.
Wady:
za maly zoom w kitowym obiektywie 18 - 55mm , i za kazdym razem kiedy wychodze z domu boje sie ze poniszcze ekranik bo jest ogromny .jeszzce jeden detal ktory moze byc uciazliwy to fakt ze klapka do obiektywu nie wisi na sznureczku i trzeba jej pilnowac i chowac po kieszeniach , tego canon nie przewidzial a narazie wiecej wad nie widze ,jak zobacze to dam znac
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon ixus i5 digital camera , obecnie canon eos 450d
Podsumowanie:
narazie ceny na rynku sa dosc wysokie jednak mysle ze z czasem powinny sie unormowac.jedak uwazam ze naprawde warto.polecam tez sprawdzic ceny na www.ebay.co.uk gdyz tam mozna znalezc ten sprzet taniej!!!, nie jestem pewna tylko czy robia wysylki do polski..i zgadzam sie z krazaca tu opinia ZE NAJPIERW JEST FOTOGRAF dpiero potem APARAT

 

  autor: mamut9
  email widać po zalogowaniu
  15-07-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amator, przyroda,rodzina, samoloty
Zalety:
lekki, por?czny, dobrze lezy w dloni normalnego wzrostu m??czyzny - w przeciwie?stwie do Sony Alpha350 - bardzo czytelne menu i mozliwo?? skomponowania w?asnego do szybkich zmian ustwie?. Obiektyw -kitowy ok jednak do ciekawszych uj?? trzeba bedzie dokupi? - bo z moim starym 135mm Pentaconem M42 - zdj?cia s? super-ale brak mi stabilizacji obrazu
Wady:
CENA! W Europie - o 30% wyzsza ni? w Japonii!!!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Analogowe: Zenit C (!), Zenit E, Zenit ET, Zenit 35mm (!), Prctica, Cyfrowe: Sony W5, Canon A590
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat, który mozna ?mia?o poleci? osobom , ktorym kompakt nie wystarcza i maja troche zaci?cia do fotografii

 

  autor: vilas
  06-07-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amator, ptaszki, góry, sprz?t wojskowy
Zalety:
LCD du?y, anty shake naprawde dzia?a, 12 MPix daje mo?liwo?? zrobi? odbitke A3 na ?ciane :) lekki, wi?c na wycieczke to sie liczy bardzo, bateria d?ugo trzyma, szybki w dzia?aniu, ogólnie wszystko ma zalete
Wady:
niestety w porównaniu z moim wys?u?onym EOS 300D, ciut wieksze szumy, choc to fakt, i tak Canon przebija pod tym wzgl?dem konkurencje, wi?c jak ja narzekam na szumy w 450D, to maj?c inne reklamowane mocno, pewnie bym kl?? i rzuca? :] ogólnie 300D tu by? lepszy druga wada - kitowy obiektyw nie trzyma ?ylety w ostro?ci na niesko?czono??, w bliskich zdj?ciach jest total ?yleta, jak w moim 300D, ale na dalekim niestety nie za? po za?o?eniu innego, drogiego obiektywu ?yleta totalna, czyli to czego sie oczekuje od Canonów i do czego konkurencji daleko :) ale nie z kitowym obiektywem no i teg guzik ISO umieszczony nieergonomicznie
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
EOS 450D, EOS 300D, Zenity
Podsumowanie:
skaka?bym z rado??i gdyby nie wy?szy ni? sie spodziewa?em poziom szumów i kit na panoramie kupi?em go i testuje, ale patrz?c na zdjecia z ISO=400 powiem tak: w 300D nie by?o szumu, tu jest "ni?szy ni? u konkurencji" po za tymi dwoma rzeczami wad nie widze, z 300D by?em zadowolony 3 lata, z tego... no widze ?e przy moim zboczeniu do perfekcjonizmu b?d? pewnie musia? kupowa? jak zbior? pieni?dze jaki? obiektyw na zast?pstwo kitowego :( w 300D nie by?o takiej potrzeby :/ wiem ?e im wi?ksza matryca tym wieksze szumy póki co, ale... no powiem tak, widzia?em co ma konkurencja, ale wola?bym skaka? z rado?ci z mojego 450D tak jak skaka?em w 2005 z 300D

 

  autor: eKrowa
  email widać po zalogowaniu
  28-05-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem eKrowa, znaja mnie niektorzy, prowadze Forum M42 - manualnych obiektywow wkrecanych do lustrzanek. Moj D70 wyciagnal nogi. Fotografuje 3 lata, moje portfolio jest w sieci, szukaj w googlach "ekrowa".
Zalety:
Nie kupilem go jeszcze ale zastanawiam sie nad nim. Menu jest powalone, nie moglem sie przyzwyczaic, caly czas brakowalo mi kolka, dziwnie sie go tez mi trzymalo. Jednak widac potencjal, jakosc fotek mnie zgniotla. Mysle ze z manualnymi zabawkami, osoby z glowa na kartku moga dobrze sie wybic. 12Mpix pelna para, z dobrym szklem, mozna sporo namieszac.
Wady:
Jak ktos mial wczesniej Nikona przez np. 4 lata go kochal, to mu bedzie ciezko, ale czasem takie zmiany prowadza ku lepszemu.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D70, macalem wiekszosc puszek z wyzszej polki, ale ten Canon mnie mile zaskoczyl.
Podsumowanie:
W zdjeciach nie body jest najwazniejsze. Najpierw jest fotograf, potem obiektyw, a na koncu aparat.

 

  autor: arsnx
  18-05-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuje si? od ok 7 lat z przerwami:).Nie dawno postanowi?em zaj?? si? fotografi? bardziej powa?nie i zakupi?em EOS 450D i jestem bardzo zadowolony:, wcze?niej mia?em Canona S3 IS.
Zalety:
- wygodnie trzyma si? w r?ku - dobra jako?? wykonania - obiektyw kitowy jest bardzo dobry i na pocz?tek powinien ka?demu wystarczy? - Live View - taki bajer ale mi nie jest zbytnio przydatny - bateria trzyma d?ugo- jak dla mnie:), czas ?adowania 2H - dla mnie w sam raz;P
Wady:
Wiadomo jako nowo?? na razie jest drogi i to jego wada ale i tak sie op?aca go kupi?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon S3 IS
Podsumowanie:
maj?c do wyboru Sony A300, Nikona D60 i Eos-a 450D uwa?am ?e najbardziej op?aca si? EOS.

 

  autor: AB
  email widać po zalogowaniu
  27-04-2008
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  5
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zaawansowany amator z niedu?ym dorobkiem. Robi? portrety, krajobrazy, makro, street photo.
Zalety:
Nie wdaj?c si? w opisy techniczne 450 oferuje dobr? jako?? zdj?? o mi?ych, naturalnych kolorach. Zdj?cia s? ostre. Szumy przy ISO 800 niezauwa?alne, przy 1600 do zniesienia. Tyle wnioskuj? po pierwszych zdj?ciach testowych.
Wady:
Tragiczny plastik z jakiego jest wykonany. To wada wszystkich amatorskich Canonów. Du?y ekranik LCD wcale nie pozwala na w?a?ciw? ocen? zdj??, dopiero na komputerze mo?na stwierdzi? czy np. ostro?? jest w?a?ciwa. Ekranik zajmuje 3/4 panelu i trzeba uwa?a? aby go nie zarysowa?. Brakuje korekcji WB w skali Kelvina. Obiektyw KIT-owy rozczarowuje, radz? razem z puszk? kupi? lepszej jako?ci zamiennik a przynajmniej dodatkowo 50 mm f1,8. Poza tym mnie przeszkadza odg?os migawki, brzmi dziwnie, nie jak prawdziwa lustrzanka.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Mia?em Olympus E-500. Przeszed?em na system EOS, poniewa? jest w nim dost?pnych (tak?e niedrogich) wiele obiektywów i akcesoriów. E-500 jest bardzo profesjonalny w porównaniu z "zabawk?" Canona, niestety ci??ko w E-systemie o rozwój.
Podsumowanie:
Jest to tani sprz?t dla amatorów i bardziej zaawansowanych fotografów, którzy chc? si? rozwija? na zasadzie - kupuj? tani? puszk? i inwestuj? w szk?a. Cho? tani 450d jeszcze nie jest. Aktualna cena jest stanowczo za wysoka. Radz? zaczeka? a? spadnie o kilkaset z?.

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.