Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon EOS 450D      recenzje (34)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon EOS 450D


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Canon
recenzje : 34
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaZależnie od obiektywu
obiektyw/przysłonaF2.8
matryca/pikseli12.4
ISOAuto (100 - 400)
czasy migawki30 - 1/4000 sek
LCD3.0"
karty pamięciSD/SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 34 recenzji


  autor: marcinos
  email widać po zalogowaniu
  23-01-2013
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
pejzaże mnie interesują
Zalety:
Matryca idealnie dopasowana do ilości Mega Pixeli..12,1 jest optymalną ilościa ...Procesor serii DIGIC III - idealnie nadaje sie do zdjęć w świetle miekkim..bateria wytrzymuje 500-700 zdjęć ,czytelne menu oraz rozmieszczenie wszystkich przycisków , przy dłuższych wycieczkach...lekka konstrukcja jest bardzo komfortowa ,bardzo dobry stosunek cena do możliwości
Wady:
Do wiekszych obiektywów załaczony nie daje komfortu pracy ,
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Fotografia na ...1000D x 2 :) ,450D, 500D,50D...40D...
Podsumowanie:
Rewelacyjny na wypady , bardzo dobrze dopracowany pod katem ergonomii ,dobra jakość zdjęć...na poczatek idealny...po roku można go wymieniać na model np serii dwu cyfrowej .....ale czy nowe np 60D jest równie fajne?...kto lubi nagrywanie filmów i niezliczone ilości Mega Pixeli ....to może iść w tym kierunku...450D robi naprawdę świetne zdjęcia i nie dajmy się pogoni za nieskończonymi ilościami Mp .......na matrycach o podobnej wielkości...

 

  autor: mich
  email widać po zalogowaniu
  27-08-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Wszystko
Zalety:
lekki, szybki, celny
Wady:
Totalnie wyprane zdjęcia z kolorów. Jeśli podbić o punkt w ustawieniach ,będą przesycone, regulacja kontrastem przynosi podobne efekty.Jak na aparat amatorski kolory nie do przyjęcia. Wcześniej miałem małpkę G6 - fakt ,że szumiała już na is0 400 , ale cóż z tego ,i tak zdjęcia były piękne kolorystycznie , nie wymagały żadnego retuszu.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon g6
Podsumowanie:
Nie polecam ze względu na wyprane z kolorów zdjęcia. Reszta super.

 

  autor: wdeskiew
  email widać po zalogowaniu
  18-12-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję 'od zawsze', mój podstawowy sprzęt to aparaty kliszowe. Czasem robię zdjęcia na zamówienie wtedy używam canona 30D i od jakiegoś czasu 450D.
Zalety:
Duży wyświetlacz, dość dobra ergonomia, niezły jak na tę klasę wizjer.
Wady:
Trochę plastikowy wygląd, brak skali Kelwina, mały zakres czułości - tylko do 1600, za to zdjęcia w tej czułości wyglądają przyzwoicie.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Trudno wymienić wszystko, w tej chwili używam Contaxa G1 a cyfrowo używam canonów: 30D i 450D.
Podsumowanie:
Przyzwoity aparat wart swojej ceny. szkło kitowe nawet niezłe, choć czasem wykazuje się sporą aberracją. Nie ma to dla mnie specjalnego znaczenia bo i tak 80% zdjęć robię stałką 35/2 canona. Myslę, że jest to niezły aparat na początek lub jako dodatkowy.

 

  autor: Adam
  email widać po zalogowaniu
  15-10-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od dwóch lat. Była to moja pierwsza cyfrowa lustrzanka.
Zalety:
Lekki, dobry plastik, grip wyłożony gumą, dobrze leży w dłoni, niskie szumy, bardzo żywotna bateria, duży wyświetlacz, dobry dostęp do najważniejszych ustawień i funkcji aparatu (nie trzeba grzebać w menu-oprócz bracketingu), akceptowalna jakość zdjęć, dobry i celny autofocus
Wady:
wad niestety jest duuużo ale czego się można spodziewać od entry level DSLR. Live view bezużyteczny, ostrzenie przy live view to nieporozumienie, bardzo słaby zakres tonalny, głośny i drażniący dźwięk migawki, brak drugiego pokrętła, obiektyw kitowy-dramat(dawał przekrzywione zdjęcia np. linia morza była odchylona od poziomu o pare stopni!), zdjęcia blade i wyprane z kolorów, problemy z pomiarem światła-przy matrycowym i centralnym prześwietla, lcd nie odwzorowuje jakości zdęcia, mały i ciemny wizjer,
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenit, praktica+masa szkieł.
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat na początek zabawy z fotografią. Jednak po paru miesiącach w miarę nabierania coraz leprzych umiejętności zaczyna dużo brakować. Rozczarował mnie i po pół roku zmieniłem na Nikona D90 i to był STRZAŁ W DZIESIĄTKĘ!!!

 

  autor: bardi3
  23-09-2010
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 7.0
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Od ponad roku fotografowałem 450d w przeróżnych okolicznościach- od imprez masowych, przez portrety/fashion aż po makro... efekty prac można zobaczyć na www.niteckiDesign.pl w zakładce portfolio
Zalety:
Dobry aparat na przysłowiową "pierwszą lustrzankę"... proste, intuicyjne menu ... jednak po pewnym czasie zaczyna czegoś brakować...
Wady:
Materiał z jakiego jest wykonany aparat pozostawia sporo do życzenia (plastikowy)... Mały, bez gripa nie wygodnie trzyma się w dłoni ...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon 450d, kilka szkieł - zmienno i stało ogniskowych ... lampy studyjne oraz reportażowe, blendy, pierścienie pośrednie itp...
Podsumowanie:
Dla początkującego fotografa będzie to aprat wystarczający- z pewnością zadowoli się z zakupu, po pewnym czasie zacznie jednak dostrzegać pewne niedoskonałości... czy warto? myślę, że tak...

 

  autor: Krzysiek
  email widać po zalogowaniu
  30-07-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuję się z przerwami od niepamiętnych czasów. Troszkę wykorzystuję w pracy. Ale, że to drogie hobby to po rozstaniu się z analogami i po wykorzystaniu hybryd - przyszedł czas na lustro . W niskim budżecie 450 daje sporo satysfakcji, cóż jest to lustrzanka więc kita należy traktować jak "koło zapasowe" - ale nie jest tak źle jak na szkło za 300zł - gdzie cena w miarę dobrego używanego obiektywu zaczyna się pow. 1000zł ( ale jak kto potrafi to i z tanich szkieł wyciśnie fajne foty...
Zalety:
Używam go krótko więc tak : plastik nie jest tak fatalny na jaki wygląda ale zobaczymy za parę miesięcy -lat? dla kogoś kto przesiadł się z hybrydy mały wizjer jest i tak ogromny. choć moje analogi miały lepsze...ale to zależy od podejścia - jest poprawnie dość szybie działanie i chyba przyzwoita jakość obrazu
Wady:
Dla mnie wadą jest brak współpracy z moimi fleszami (za pomocą wbudowanej lampy) Klawiszologia to kwestia przyzwyczajeń - więc Sporo (chyba, żę to mój egzemplarz) hot pikseli na nocnych zdjęciach pow. 15-30sek -ale mozna z tym walczyć w obróbce... Wynika pewnie z małej obudowy i szybszego grzania sensora w porównaniu z puszkami bardziej "zawodowymi" no i nie wiem byłem przyzwyczajony do kart CF teraz SD - ale w praktyce "amatora" to chyba nie wada ...nawet przeciwnie łatwiej o czytniki (np w laptopach już wbudowane)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Dawniej analogi lustra :zenithy , kijewy, pentacony six (6x6) dalmierzowy kijew , Cyfra Nikon 5700 (moja pierwsza "poważna cyfra" I teraz znów lustro właśnie 450d (na razie suche tylko z kitem)
Podsumowanie:
Można kupić używany model z wyższej półki lub ten nowszy Postawiłem na kompromis i kupiłem 450 - zawsze potem można pójść w górę...i zostawić go sobie jako zapas ...polecam To jak z autem nowa skoda czy używany bmw co wybierzesz w tej samej cenie ? Każdy wybór jest zależny od możliwości i okazji Nie każdy potrzebuje sprzętu zawodowego , zawodowiec zaś powali cię zdjęciami zrobionymi komórką.... dziś go wysoko oceniam ogólnie na 8 - nie rozczarował mnie skok z hybrydy w użytkowaniu się znacznie poprawił - szybkość i komfort pracy wzrósł ( wyżej gdyby mnie coś zwaliło z nóg ...

 

  autor: martanina
  email widać po zalogowaniu
  24-07-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zajmuję się fotografią od dziecka,jest to pasja odziedziczona po rodzicach, wpierw analogowo, canon 450d jest moim pierwsza cyfrową lustrzanką. Robię głównie portrety i troszeczkę makro.
Zalety:
Aparat idealny na początek. Ma wszystko czego można wymagać od aparatu amatorskiego. Jest prosty w obsłudze i można nim wiele osiągnąć, zwłaszcza gdy zmieni się obiektyw na lepszy niż KIT.
Wady:
Przy umiejetnym stosowaniu nie ma widocznych wad.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
lustrzanka analogowa canona. Pare kompaktów. wcześniejszy model Eosa, 350d.
Podsumowanie:
Bardzo dobra amatorska lustrzanka. Uchwyt jest mały, dobrze trzyma sie go osoba ktore maja małe dłonie i krótkie palce. Obiektyw KIT 18-55mm po dłuższym użytkowaniu może przestać wystarczać, choć i z nim można zrobić naprawde dobre zdjęcia. Gorąco polecam ten model!

 

  autor: madlen
  04-06-2010
  liczba ocen: 2
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
od paru lat fotografuje z pasi w tej chwili doszly studia fot. coby zdobyc wieksza wiedze techniczna. przede wszystkim ludzie i portrety ale tez reportaze i wszystko dookola:)
Zalety:
zgrabny, dobrze trzyma sie w dloni. lekki. dobra jakosc zdjec. logiczny rozklad przyciskow. szybka reakcja spustu migawki, wbudowana lampa do asekuracji calkiem przyzwoita. niewielkie szumy nawet przy iso 1600 .mozliwosc fotografowania w RAW choc to juz teraz chyba wszedzie jest. w momencie nastawienia wlasnych parametrow naprawde cudne efekty np przy portretach zmniejszyc kontrast zweikszyc ostrosc i zmniejszych nasycenie wychodza piekne pastele.
Wady:
brak synchronizacji z lampami studyjnymi w korpusie, malo iso tylko do 1600, niestety to nie 5D ktory nie potrzebuje lapmy do swiatla zastanego i zdjec reportazowych dlatego do w.w zdjec dodatkowa lapma obowiazkowa. obiektywu nie bede sie czepiala w koncu to kit ale i tak nie jest zle.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
nikon 5 cos D5. olympus i zenit. maimya
Podsumowanie:
nie ukrywam ze marze o 5D mark 3 ale jak na moja pierwsza lustrzanke jestem zadowolona narazie pracuje z kitem i musze koniecznie dokupic obiektyw z dluga ogniskowa ale szczerze polecam:)oczywiscie bardzo wazne do czego potrzebujemy aparatu do jakich warunkow.

 

  autor: nanquilizante
  17-05-2010
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amatorszczyzna od kilku lat.
Zalety:
Wygodne logiczne menu, ogólnie system łatwy do opanowania, równiez dla kompletnych laików. W porządku leży w dłoni mimo całej swojej plastikowości. Obiektyw kitowy jak to kitowy, więc nie można się go czepiać, jakość zdjęć na poziomie. Jestem z niego bardzo zadowolona, dla amatora jak najbardziej się nadaje.
Wady:
Praktycznie.. najbardziej przeszkadza ograniczone do 1600ISO i tyle, nie ma się czego czepiać.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Olympus e-410 i wypada dużo dużo dużo dużo dużo gorzej od Canona eosa450d
Podsumowanie:
Polecam ten aparat ludziom którzy ze sprzętu są w stanie wycisnąć jak najwięcej na drodze wielu prób i dążenia do perfekcji, przy dłuższej pracy i obeznaniu daje naprawdę świetne efekty.

 

  autor: trammel
  21-03-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  6
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Całe lata fotografowania różnymi aparatami - od "małpek" przez dalmierzowca,lustrznki analogowe, proste cyfraki i mój ulubiony s6500. Epizody z samodzielnym wywoływaniem w ciemni. Głównie fotografie przyrody, rodzinne imprezy, dzieci.
Zalety:
Głównie możliwość kadrowania przez wizjer - w porównaniu do hybrydy niebo a ziemia. Jakoś nie lubię, zwłaszcza przy słonecznej pogodzie kadrować na LCD.Można nawet pokusić się o ręczne ostrzenie.Spora rozdzielczość matrycy.Przejrzyste menu.Niezła wbudowana lampa.Niezłe umieszczenie przycisków na obudowie.Możliwość zabawy z niezłymi obiektywami na gwint m42 (te canonowskie AF-y ,IS-y,L-ki itp.są horendalnie drogie) - oczywiście przez przejściówkę.Ostrość i przysłonę ustawia się ręcznie w trybie Av,aparat sam dobiera czas migawki.
Wady:
W porównaniu do s6500, który idealnie jak na swoje wymiary ( praktycznie takie same jak 450D )leży w dłoni - beznadziejny "grip" wąski i jakby zagięty do środka.Wcale niemałe szumy, jak na przez wszystkich chwaloną matrycę CMOS.Generalnie zdjęcia to surowizna -blade kolory, słaba ostrość,szumy niewiele mniejsze niż w fuji- najlepiej robić w RAW - i później zabawa na kompie.Nie wiem czy to jest zaleta w amatorskiej lustrzance.Jak ktoś nie ma ochoty na ślęczenie przed kompem niech bierze k-xa.No i wada wszystkich cyfraków - strasznie szybko się "satrzeją".Bardzo drogie firmowe obiektywy..
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Po kolei:Certo kn35,vilia,fed,zenit em,jakiś kompakt minolty,hp735,nikon L4,fuji s6500
Podsumowanie:
Wszystko byłoby fajnie, gdyby dało się dobry obiektyw kupić za np 700-1000 zł.Zabawa z obiektywem z zestawu na krótko wystarcza.

 

  autor: grrrr
  email widać po zalogowaniu
  03-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
cały ten aparat to wielka zaleta
Zalety:
cały ten aparat to wielka zaleta
Wady:
cały ten aparat to wielka zaleta
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
cały ten aparat to wielka zaleta
Podsumowanie:
cały ten aparat to wielka zaleta

 

  autor: matrixhasyou
  email widać po zalogowaniu
  22-09-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografia zajmuje się koło 10 lat, amatorsko ale mam ambicje :D tematyka każda portret, pejzaż itd a nawet zdjęcia na urodzinach u wujka
Zalety:
-jest mały i poręczny -bateria wystarczy na około 500 zdjęć -przy cenie 2-2,2 tyś nie ma lepszego -dobry stosunek jakości do ceny -szybki -niskie szumy do 800
Wady:
-obiektyw kitowy jest "cienizna" ale i tak nie wierzcie opinią że się do niczego nie nadaje, i ma stabilizację ! -lampa słaba ale! To norma że trzeba dokupić dodatkowe oświetlenie nawet przy sprzęcie za 5 tyś - jakieś wady typu menu jakieś pierdoły mało znaczące
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sony alfa w tym przedziale cenowym to jest porażka, miałem 2 ms i podziękowałem wcześniej korzystałem z 2 luster i paru komp. głownie canon Hp sony
Podsumowanie:
Jeśli nie pracujesz aparatem zarobkowo to ten sprzęt jest idealny, tani ,dobry ,poręczny ,lekki ,idealny dla amatora z ambicjami

 

  autor: celluar
  18-05-2009
  liczba ocen: 6
  średnia ocen: 4.5
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  3
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  4
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Foto budynkow i plenerow
Zalety:
Małe szumy i to chyba wszystko
Wady:
Mało wygodna obsluga
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
x
Podsumowanie:
Aparat ok ale nie za ta cene. za 1700 do 2000zl bylby ok. Jedyna zaleta to male szumy bo w innych bije go konkurencja

 

  autor: Nightmare
  17-05-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko, stosunkowo niedługo.
Zalety:
Ma świetne osiągi jak na ten przedział cenowy. Jest wygodny, lekki i prosty w obsłudze. Ma duży wyświetlacz, a mimo to bateria trzyma długo.
Wady:
Żadnych konkretnych.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
z kilku cyfrówek HP
Podsumowanie:
Polecam aparat początkującym! Łatwo odnaleźć się w świecie lustrzanek korzystając z tego modelu ;) Cacko drogie nie jest, a zdjęcia wychodzą całkiem na poziomie - nawet z obiektywem z zestawu.

 

  autor: anonimowy
  16-04-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  3
ocena globalna :  6
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Przyroda
Zalety:
fajnie sie trzyma
Wady:
Cena, obiektyw kitowy, slaby zakres tonalny tz bardzo slaby
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony pentax nikon
Podsumowanie:
Sprzęt nie warty swojej ceny. Za podobne pieniądze mozna miec nikona d90. A dla amatorów polecam Sony A 200 a nie pakować sę w canona

 

  autor: Jozwa
  02-03-2009
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
wciągneło mnie 30 lat temu. Amatorsko, wszechstronnie.
Zalety:
Zalety to ma EOS 5D markII. Tu możemy się cieszyć tylko tym czego Canon nie wykroił z możliwości współczesnej elektroniki wartej w masowej produkcji kilkanaście centów. Kupując 450D + sigma 18-50/f2,8 macro, brałem pod uwagę 50D,40D, 1000D,.Zależało mi na jakości w cenie do 4tys.zł (Nikonów nie brałem pod uwagę z powodu szumów i trupiobladoniebieskich odcieni na portretach).Niezbędne jak dla mnie minimalne parametry sprzętu to: 8Mp ,3kl/s ,brak szumów przy 400 iso,punktowy pomiar, piorytet jasnych parti obrazu ,podgląd na żywo ,współpraca z manualnymi obiektywami. Do tego chciałem aby sprzęt miał jak najmniejsze rozmiary i mieścił się pod kurtką.sprzęt spełnił moje oczekiwania i to z nawiązką zestaw "ostrzy w punkt" i to od 2 cm!,prawie dotykam przednią soczewką.świetną sprawą jest sterowanie aparatu z komputera prawdziwe studio w domu zwłaszcza do makro,do tego pilot obsługuje również wstępną blokadę lustra ,szybka reakcja spustu prawie jak w analogu!.Wyraźnie jakością matrycy przewyższa 40d i20d dlaczego więc nazywany jest "amatorskim aparatem"?
Wady:
brakuje mi gniazda lampy studyjnej i przeszkadza głośne kłapanie lustra co uważam jest bardzo dresiarskie! zenit chodził ciszej chociaż miał 4 razy większe lustro
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
miałem kilka cyferek i kilkadziesiąt analogów.
Podsumowanie:
I o to mi chodziło. pierwsza cyfra która pozwala skupić się na kadrze a nie na technicznych problemach sprzętu.

 

  autor: andrewjohn
  15-02-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 7.0
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od ponad 20 lat.
Zalety:
Przede wszystkim dobra jakość zdjęć, niezbyt dokuczliwe szumy (nawet dla ISO 1600, można spokojnie korzystać), intuicyjna obsługa, funkcja moje menu (pozwala wyciągnąć na wierzch ukryte,a potrzebne funkcje), dobry autofocus, punktowy pomiar światła (czasem się przydaje), 12 MP przydatne przy kadrowaniu w komputerze, niezaduży i niezaciężki,dla mnie waga w sam raz, wykonanie-plastik dość przyzwoitej jakości,u mnie nic nie trzeszczy, tryb Live Vie (używam rzadko,np na statywie,do makro itp).karty SD (zostały mi po kompaktach), całkiem niezły optycznie obiektyw kitowy ze stabilizacją w zestawie.
Wady:
nie najlepszy automatyczny balans bieli,zwłaszcza fatalny dla światła żarowego (ale to dotyczy w wiekszym lub mniejszym stopniu wszyskich cyfrówek), brak odchylanego ekranu LCD,mógłby tez mieć większą rozdzielczość, nie najlepszy zakres dynamiczny (przy dużym kontaście mogą być trudności w uchwyceniu szczegółów w cieniach i światłach), mógłby być szybszy przy zdjęciach seryjnych, przydałoby sie też drugie pokrętło, długo ustawia ostrość w trybie Live View (detekcja fazy).
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenit,canon EOS Rebel II,kompakty analogowe i cyfrowe (kodak,canon Powershot A 540,Panasonic FZ8)
Podsumowanie:
Dobra amatorska lustrzanka,którą można robić naprawdę udane zdjęcia.Kto nie ma funduszy może kupić 1000D,ale ja osobiście uważam,że te kilka dodatków,które posiada 450D warte są dopłacenia.Posiadam go juz ponad pół roku i pomimo pewnych wad,które odkryłem, jestem z niego całkiem zadowolony.

 

  autor: dalen
  email widać po zalogowaniu
  11-02-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografia interesuje mnie od wielu lat. Bawię się w makro a ostatnio szeroko pojętą fotografię przyrodniczą, głównie dzikiej zwierzyny i ptaków.
Zalety:
Nie mam porównania do innych luster prócz analogowych ale spróbuję: - LV - dla mnie ważne (makro i MF) - bardzo długi czas "życia" alkumulatorka - mały jak na lustro - bardzo dobrze leży w ręce i wiele innych
Wady:
Przydał by się uchylny LCD - głęboko ukryta opcja bracketingu - przycisk podglądu GO mógł by być po drugiej stronie (pod palcami prawej ręki)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenit 12XP, Praktica MTL 5 B, Sony H2
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat dla fotoamatorów którzy pragną poważniej realizować się w fotografice.

 

  autor: Kasper
  05-02-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko dla przyjemnosci
Zalety:
Duzy wyswietlacz, dlugo nateria trzyma, dobrze trzyma sie w rece, dosyc lekki, zgrabne wymiary, sporo mozliwosci, bardzo ladne zdjecia (z kitem)
Wady:
Wad jeszcze nie widze, bo dla mnie ten aparat jest rewelacyjny i ma wszystko to co potrzebne.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Pare kompaktow Canona
Podsumowanie:
Polecam wszystkim pasjonujacym sie fotografia, super aparat

 

  autor: Paulinka
  email widać po zalogowaniu
  02-02-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotkuję amatorsko od jakichś 2 lat, głownie makro, czasem jakiś krajobraz czy zdjęcia podczas imprez.Wcześniej korzystałam z kompakta, więc w lustrzankach nie mam dużego obycia. Canona mam od bardzo niedawna:)
Zalety:
Zalety? Oj, duuuużo ich:świetnie leży w dłoni, łatwe menu, świetna lampa błyskowa, duży ekranik, stosunkowo niedrogo(jak na taki fajny sprzęt) i wszelkie zabawki do niego też mają znośną cenę, ostre zdjęcia, troszkę mało ISO, ale to nic:) Wygodnie ułożone przyciski, no po prostu super sprzęcik!!!!!!!
Wady:
Na razie nie widzę i ciężko się takowych doszukać:)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
kompakt Fuji
Podsumowanie:
Polecam młodym, niedoświadczonym i średnio doświadczonym zapaleńcom(w tym ja) fotografii, obsługi aparatu da się nauczyć w jeden wieczór, ale trzeba mieć troszkę pojęcie co do czego służy. Jeśli masz pomysł na swoje fotki(bo to TY je robisz, a nie aparat, on tylko pomaga) to na pewno praca z canonem przyniesie Ci wiele satysfakcji, radości no i mnóstwo ciekawych zdjęć. Lustrzanka jest super, na prawdę warta swojej ceny. Ja swojego Canona pokochałam od razu:) Pozdrawiam Wszystkich Użytkowników Canona i nie tylko:*

 

  autor: bartek
  email widać po zalogowaniu
  15-01-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od bardzo niedawna może od roku , interesują mnie krajobrazy i zdjęcia makro , rzadziej używam na np. imprezach okolicznościowych .
Zalety:
Wszystko w tym aparacie jest przejrzyste , funkcje łatwe do włączenia , dużo możliwości . Spodobało mi się rozwinięte polskie menu .Możliwość kompresji RAW .
Wady:
Aparat mam niedługo , większych na razie nie widzę , ekran - na pewno byłoby lepiej gdyby był mniejszy , nie odwzorowuje całej jakości zdjęcia niż po przegraniu na komputer .
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
FujiFilm finepix s 5500 .
Podsumowanie:
Dla amatorów takich jak ja spokojnie wystarczy , zalety eliminują wszystkie wady , możliwości tego aparatu mam nadzieję , że wystarczą na długi czas. Naprawdę polecam . Zdjęć jeszcze nie przegrywałem na komputer więc oceniam na ,,oko'' - na razie były to tylko zdjęcia testowe :) pozdrawiam

 

  autor: anonimowy
  29-12-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilku lat, głównie przyroda i krajobrazy, reportaż, portrety, czasem jakieś eksperymenty.
Zalety:
+ duży, czytelny LCD; + LiveView - przydatne, zwłaszcza do pracy z macro teleobiektywem i MF; + bardzo czytelne menu, z możliwością personalizacji; + ergonomia, świetnie leży w dłoni; + bateria! czasem aż ciężko rozładować do końca... + dobra wbudowana lampa - jasna, wysoko podnoszona, dosyć naturalna; + 3,5 kl/s; + spora ilość przydatnych funkcji i ustawień (korekcja balansu bieli BKT, PictureStyle, itp.); + cena w swojej klasie
Wady:
W zasadzie to same drobnostki: - brak drugiego otworu w gnieździe statywu (jest tylko ten z gwintem, przez co stopka statywu może się obracać gdy nie jest mocno dokręcona lub gdy się poluzuje); - LiveView trochę oszukane - na czas pracy AF obraz znika lub do wyboru AF pracuje na podglądzie ale jak w zwykłych (dużo wolniej) - w moim przypadku nie odgrywa to roli, LV używam tylko przy pracy z MF; - brak stabilizacji w korpusie (tak naprawdę stabilizacja neutralizuje jedynie drgania aparatu, a ruchu fotografowanego obiektu nie zamrozi, a jasny obiektyw owszem...)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon EOS 450D + Sigma 17-70 & 70-300APO; Konica-Minolta DImage A200; Panasonic Lumix DMC-LS2
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat w bardzo dobrej cenie. Irytuje mnie, gdy czytam opinie niektórych ludzi, którzy wady kitowego obiektywu przypisują do body. Można troszkę dołożyć i w miejsce kitu kupić dużo lepszy obiektyw.

 

  autor: mamut9
  30-10-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amator z ...letnim doświdczeniem i skromnym dorobkiem wystawowym w erze przed cyfrą
Zalety:
1. aparat leży dobrze w ręce (grippa nie posiadam...jeszcze-:) - jak mój ukochany Zenit ET 2. bardzo logiczne menu - zarówno dla soniakowców, jak i staruszków z Zenitów 3. LV - przydatne 4. wymienne obiektywy 5. matryca CMOS = jakość zdjęć
Wady:
1. kitowy obiektyw - plastikowe obrazy ten sam aparat ze szkłem stałym np jupiterem(m420-200mm -REWELACJA 2. ISO max moglo by być większe
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
oj trochę tego było; Smiena 8(!), Smiena8m, Zenit E, Zenit ET,Zenit C,Zenit 35mm, Practica TTL, Sony W5
Podsumowanie:
bardzo fajna cyfrowa lustrzanka o ergonomi wygodnego (przynajmniej dla mnie) Zenita E

 

  autor: Rafał
  email widać po zalogowaniu
  16-09-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko. Fotografia jest moją największą pasją. Efekty można zobaczyć na mojej stronie www.rafalgdak.pl
Zalety:
+ matryca CMOS: szumy o wiele mniejsze niż w analogicznych aparatach entry-level (np. Olympusie E-510), + jakość zdjęć, + poprawiona w stosunku do starszych modeli ergonomia: dłuższy grip, większy wizjer, + wreszcie możliwość zmiany ISO bez odrywania oka od wizjera! + czytelne i intuicyjne menu, + 3-calowy wyświetlacz, + bateria o długiej żywotności, +live view (niezbyt często korzystam, ale są sytuacje gdy się przydaje). + czyszczenie matrycy, + możliwość personalizowania menu, + "szybkostrzelność", + precyzyjny AF,
Wady:
+ przycisk MENU w niewygodnym położeniu, + brak ISO 3200, + dość głośne "kłapanie" lustra. + zmiana formatu kart pamięci z CF na SD
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Panasonic FZ8, Canon EOS 350D + 18-55 + 75-300 + 28-135USM
Podsumowanie:
Jestem zadowolony z przesiadki z EOS 350D. Zyskałem większą ergonomię, czyszczenie matrycy, wreszczie czytelny wyświetlacz. Jakość porównywalną ze starszymi modelami, co jest de facto zaletą biorąc pod uwagę fakt, że matryca ma więcej pikseli: poziom szumów mimo to nie wzrósł. Polecam amatorom. Aparat jest idealny na początek drogi w fotografii.

 

  autor: Olo
  24-08-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od 15 lat. Fotografia reporterska, pejzaże-przyroda, zdjęcia w ruch, a na co dzień fotografia ogólna. Proszę pamiętać, że poniższa wypowiedź to być może moje subiektywne odczucia i wrażenia.
Zalety:
LiveView działa OK i czasami przydatne, jednak moim skromnym zdaniem najlepiej wyostrzy się patrząc przez tradycyjny wizjer-i odnosi się to do wszystkich aparatów. Duży czytelny LCD także w mocnym świetle. Łatwa intuicyjna obsługa (nawet osobom trzymającym pierwszy raz lustrzankę). Bateria oceniam bdb - np ja zrobiłem 770 zdjęć ze stale włączoną stabilizacją z aktywnym AF, czasami z lampą i LV częstym przeglądaniem i kasowaniem zdjęć i wciąż miałem trzy kreski naładowania. Kitowy obiektyw 18-55 IS - OK no może przydał by się trochę szerszy zakres ogniskowej.Szybkość działania i jakość zdjęć. Przycisk ISO jak dla mnie w dobrym miejscu. Dobra waga nawet kobietom. Wreszcie Canon na karty SD/SDHC-super
Wady:
Przycisk AV w nie najlepszym miejscy - dla osób przyzwyczajonych celować lewym okiem może być mało komfortowe obrywać własnym kciukiem w prawe oko, ale wystarczy zmienić przyzwyczajenie i zacząć używać do celowania prawego oka o kłopot sam się rozwiąże. Mocno paćkający się od nosa 3" LCD - na to też znalazłem sposób i nakleiłem wysokiej jakości folię ochronną na wyświetlacze i jest 2w1 stop dla paćkania się i ochrona LCD. Więcej wad nie kojarzę.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Tylko te pamiętane z nazwy: Olympus XL-1400+dodatki, HP Photosmart-850+dodatki, Casio EX-Z1000, Canon 450D
Podsumowanie:
Ten model to bardzo ciekawa (w tym segmencie) propozycja ze strony Canona. Stanowczo odradzam zakup lustrzanek-wynalazków typu Sony, Samsung itd. bo takie firmy poprzez reklamy starają się wydrzeć kasę jeszcze w tej dziedzinie a jeśli komuś zależy na gwarancji jakości zdjęć i solidności sprzętu to tylko dwie marki się liczą CANON i NIKON chyba lata doświadczenia w dziedzinie foto coś znaczą. Przed zakupem 450D byłem bardziej ukierunkowany na Nikona jednak teraz nie żałuję. Nikon za sprzęt w tym segmencie chce więcej pieniędzy a daje mniej w aparacie.Po zakupie dałem moją 450 do przetestowania zawodowcowi który posiada między innymi Canona 400 i powiedział mi on, że moja 450 z kitowym obiektywem EF-S 18-55 IS i dokupionym oddzielnie EF-S 55-250 IS, jest o niebo lepsza od poprzedniczki. A IS(ImageStabilizer) w obiektywach działa zajefajnie i jest on mile zaskoczony. Mam tylko taki apel aby nie kupować lustrzanki bo teraz jest taka moda "inni mają to i ja". Jeśli ktoś chce robić fotki z automatu nie potrzebuje lustra a jedynie dobrej "hybrydy"-mniejszy koszt mniejsza waga i rozmiary nie trzeba dokupywać kolejnych obiektywów.

 

  autor: anonimowy
  22-08-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuje od 2 lat amatorsko. fotografowałem Practiką BCA i kilka szkieł.
Zalety:
Ten aparatnie jest dla zielonych fotografów tu trzeba widzieć czego się chce a go kupiłem i nienarzekam chociaż kit jak każdy kit nie jest dobry. 1. STABILIZACJA 2.JAKOŚ ZDJĘĆ JEST FANTASTYCZNA 3.LV jest przydaty przy makro 4.Obudowa jest też fajna nie wiem czemu niektórzy na nią narzekają :| 5.Dobrze się trzyma 6.3.5 klatki na sekunde co daje szybkoś (portety wychodzą świetnie) 7. Oryginalne szkła Canon nie są znowu akie drogie ale zato bd
Wady:
1.Duży wyświetlacz LCD 2.Jak włanczam redukcje szumów nie działa tak szybko jak bym chciał
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Practika BCA i Zanity
Podsumowanie:
Jeżeli ktoś foci amatorsko i troche bardziej zawansoanie jest to najlesza lustzanka moim zdaniem. Cóz jest też Nikon D80 :P

 

  autor: Errorek
  email widać po zalogowaniu
  10-08-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Interesuje sie fotografia ptakow, krajobrazow, czasami makro.
Zalety:
Duzy ekran, czytelne menu, dobrze wyprofilowany grip.
Wady:
Troche plastikowy, szumy na iso 800, wiecej nie pamietam, wkurza mnie, ze lampa tak niespodziewanie wyskakuje. :)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony dsc-w80, Canon a430.
Podsumowanie:
Bardzo fajny aparat.nie rozumiem, ze czepiacie sie dekielka, ze nie jest na sznureczku, mozna taki kupic za 10zl... Ogolnie godny polecenia, teraz zamierzam sobie dokupic obiektyw canona 55-250.

 

  autor: ja80
  email widać po zalogowaniu
  25-07-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Kupiłem tą lustrzankę raczej do fotografowania ludzi. Fotografem nie jestem, ale już opanowałem większość funkcji.
Zalety:
Duży wyświetlacz, system Liveview, wbudowana lampa błyskowa jest dosyć mocna, więc można zaoszczędzić nie kupując dodatkowej, jest lekki jak na lustrzankę i wygodny w trzymaniu.
Wady:
Mała ogniskowa w obiektywie sprzedawanym z nim, a obiektywy do niego są dosyć drogie, (jak pisze inny użytkownik) pokrywa obiektywu nie jest przywiązana, wiec trzeba na nią uważać, ale mało który z nowych aparatów ma przywiązywaną tą pokrywe.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon D40, D60 ale żaden z nich nie jest tak dobry.
Podsumowanie:
Jestem bardzo zadowolony z aparatu i nie żałuje że wydałem na niego tak dużo

 

  autor: BettySu
  15-07-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
jestem typowym amatorem .fotografuje bo lubie.interesuje mnie makrofotografia ale nie tylko :)
Zalety:
poreczna i lekka lustrzanka.niesmaowite kolory i jakos zdjec.przedewszystkim tryb auto dla poczatkujacego nic trudnego , wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia i dopiero wraz z czasem zaponawania sie z naszym aparatem odkrywamy mozliwosci jakie daje nam ten sprzet.
Wady:
za maly zoom w kitowym obiektywie 18 - 55mm , i za kazdym razem kiedy wychodze z domu boje sie ze poniszcze ekranik bo jest ogromny .jeszzce jeden detal ktory moze byc uciazliwy to fakt ze klapka do obiektywu nie wisi na sznureczku i trzeba jej pilnowac i chowac po kieszeniach , tego canon nie przewidzial a narazie wiecej wad nie widze ,jak zobacze to dam znac
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon ixus i5 digital camera , obecnie canon eos 450d
Podsumowanie:
narazie ceny na rynku sa dosc wysokie jednak mysle ze z czasem powinny sie unormowac.jedak uwazam ze naprawde warto.polecam tez sprawdzic ceny na www.ebay.co.uk gdyz tam mozna znalezc ten sprzet taniej!!!, nie jestem pewna tylko czy robia wysylki do polski..i zgadzam sie z krazaca tu opinia ZE NAJPIERW JEST FOTOGRAF dpiero potem APARAT

 

  autor: mamut9
  email widać po zalogowaniu
  15-07-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amator, przyroda,rodzina, samoloty
Zalety:
lekki, poręczny, dobrze lezy w dloni normalnego wzrostu mężczyzny - w przeciwieństwie do Sony Alpha350 - bardzo czytelne menu i mozliwość skomponowania własnego do szybkich zmian ustwień. Obiektyw -kitowy ok jednak do ciekawszych ujęć trzeba bedzie dokupić - bo z moim starym 135mm Pentaconem M42 - zdjęcia są super-ale brak mi stabilizacji obrazu
Wady:
CENA! W Europie - o 30% wyzsza niż w Japonii!!!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Analogowe: Zenit C (!), Zenit E, Zenit ET, Zenit 35mm (!), Prctica, Cyfrowe: Sony W5, Canon A590
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat, który mozna śmiało polecić osobom , ktorym kompakt nie wystarcza i maja troche zacięcia do fotografii

 

  autor: vilas
  06-07-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amator, ptaszki, góry, sprzęt wojskowy
Zalety:
LCD duży, anty shake naprawde działa, 12 MPix daje możliwość zrobić odbitke A3 na ściane :) lekki, więc na wycieczke to sie liczy bardzo, bateria długo trzyma, szybki w działaniu, ogólnie wszystko ma zalete
Wady:
niestety w porównaniu z moim wysłużonym EOS 300D, ciut wieksze szumy, choc to fakt, i tak Canon przebija pod tym względem konkurencje, więc jak ja narzekam na szumy w 450D, to mając inne reklamowane mocno, pewnie bym klął i rzucał :] ogólnie 300D tu był lepszy druga wada - kitowy obiektyw nie trzyma żylety w ostrości na nieskończoność, w bliskich zdjęciach jest total żyleta, jak w moim 300D, ale na dalekim niestety nie zaś po założeniu innego, drogiego obiektywu żyleta totalna, czyli to czego sie oczekuje od Canonów i do czego konkurencji daleko :) ale nie z kitowym obiektywem no i teg guzik ISO umieszczony nieergonomicznie
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
EOS 450D, EOS 300D, Zenity
Podsumowanie:
skakałbym z radośći gdyby nie wyższy niż sie spodziewałem poziom szumów i kit na panoramie kupiłem go i testuje, ale patrząc na zdjecia z ISO=400 powiem tak: w 300D nie było szumu, tu jest "niższy niż u konkurencji" po za tymi dwoma rzeczami wad nie widze, z 300D byłem zadowolony 3 lata, z tego... no widze że przy moim zboczeniu do perfekcjonizmu będę pewnie musiał kupować jak zbiorę pieniądze jakiś obiektyw na zastępstwo kitowego :( w 300D nie było takiej potrzeby :/ wiem że im większa matryca tym wieksze szumy póki co, ale... no powiem tak, widziałem co ma konkurencja, ale wolałbym skakać z radości z mojego 450D tak jak skakałem w 2005 z 300D

 

  autor: eKrowa
  email widać po zalogowaniu
  28-05-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem eKrowa, znaja mnie niektorzy, prowadze Forum M42 - manualnych obiektywow wkrecanych do lustrzanek. Moj D70 wyciagnal nogi. Fotografuje 3 lata, moje portfolio jest w sieci, szukaj w googlach "ekrowa".
Zalety:
Nie kupilem go jeszcze ale zastanawiam sie nad nim. Menu jest powalone, nie moglem sie przyzwyczaic, caly czas brakowalo mi kolka, dziwnie sie go tez mi trzymalo. Jednak widac potencjal, jakosc fotek mnie zgniotla. Mysle ze z manualnymi zabawkami, osoby z glowa na kartku moga dobrze sie wybic. 12Mpix pelna para, z dobrym szklem, mozna sporo namieszac.
Wady:
Jak ktos mial wczesniej Nikona przez np. 4 lata go kochal, to mu bedzie ciezko, ale czasem takie zmiany prowadza ku lepszemu.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon D70, macalem wiekszosc puszek z wyzszej polki, ale ten Canon mnie mile zaskoczyl.
Podsumowanie:
W zdjeciach nie body jest najwazniejsze. Najpierw jest fotograf, potem obiektyw, a na koncu aparat.

 

  autor: arsnx
  18-05-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuje się od ok 7 lat z przerwami:).Nie dawno postanowiłem zająć się fotografią bardziej poważnie i zakupiłem EOS 450D i jestem bardzo zadowolony:, wcześniej miałem Canona S3 IS.
Zalety:
- wygodnie trzyma się w ręku - dobra jakość wykonania - obiektyw kitowy jest bardzo dobry i na początek powinien każdemu wystarczyć - Live View - taki bajer ale mi nie jest zbytnio przydatny - bateria trzyma długo- jak dla mnie:), czas ładowania 2H - dla mnie w sam raz;P
Wady:
Wiadomo jako nowość na razie jest drogi i to jego wada ale i tak sie opłaca go kupić
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon S3 IS
Podsumowanie:
mając do wyboru Sony A300, Nikona D60 i Eos-a 450D uważam że najbardziej opłaca się EOS.

 

  autor: AB
  email widać po zalogowaniu
  27-04-2008
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  5
Canon EOS 450D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zaawansowany amator z niedużym dorobkiem. Robię portrety, krajobrazy, makro, street photo.
Zalety:
Nie wdając się w opisy techniczne 450 oferuje dobrą jakość zdjęć o miłych, naturalnych kolorach. Zdjęcia są ostre. Szumy przy ISO 800 niezauważalne, przy 1600 do zniesienia. Tyle wnioskuję po pierwszych zdjęciach testowych.
Wady:
Tragiczny plastik z jakiego jest wykonany. To wada wszystkich amatorskich Canonów. Duży ekranik LCD wcale nie pozwala na właściwą ocenę zdjęć, dopiero na komputerze można stwierdzić czy np. ostrość jest właściwa. Ekranik zajmuje 3/4 panelu i trzeba uważać aby go nie zarysować. Brakuje korekcji WB w skali Kelvina. Obiektyw KIT-owy rozczarowuje, radzę razem z puszką kupić lepszej jakości zamiennik a przynajmniej dodatkowo 50 mm f1,8. Poza tym mnie przeszkadza odgłos migawki, brzmi dziwnie, nie jak prawdziwa lustrzanka.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Miałem Olympus E-500. Przeszedłem na system EOS, ponieważ jest w nim dostępnych (także niedrogich) wiele obiektywów i akcesoriów. E-500 jest bardzo profesjonalny w porównaniu z "zabawką" Canona, niestety ciężko w E-systemie o rozwój.
Podsumowanie:
Jest to tani sprzęt dla amatorów i bardziej zaawansowanych fotografów, którzy chcą się rozwijać na zasadzie - kupuję tanią puszkę i inwestuję w szkła. Choć tani 450d jeszcze nie jest. Aktualna cena jest stanowczo za wysoka. Radzę zaczekać aż spadnie o kilkaset zł.

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.