Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon EOS 600D      recenzje (15)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon EOS 600D


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
producent : Canon
recenzje : 15
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaW zależności od obiektywu
obiektyw/przysłonaW zależności od obiektywu
matryca/pikseli18.7 Mpix
ISOAuto (ISO 100-6400),100,200,400,800, 1600,3200,6400 ISO w skoku co 1 EV,
12800 ISO (tryb rozszerzony).
czasy migawki30s - 1/4000s.
LCDOdchylany i obrotowy, 3.0 calowy
karty pamięciSecure Digital (SD/SDHC/SDXC)




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 15 recenzji


  autor: Nefie
  30-04-2014
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilku lat. Głównie portrety i makro.
Zalety:
Dosyć łatwy w obsłudze (moja pierwsza lustrzanka, więc niewątpliwie to zaleta), ładne kolory, obrotowy ekran.
Wady:
-
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Cyfrówki
Podsumowanie:
Polecam - świetna opcja dla amatorów i osób, które przerzucają się z cyfrówek na lustra.

 

  autor: Skylark62
  20-06-2013
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję tak na poważnie 22 lata. Portrety, przyroda pejzaże, makro.
Zalety:
Odwzorowanie kolorów, szybkość, wygoda obsługi, fajne menu.
Wady:
odklejająca się guma przy spuście migawki, oprogramowanie do obróbki cienkie no cóż za darmo. Wolę lightrooma.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenith 12xp bardzo długo, potem był Canon EOS 300V analogowy, teraz EOS 600d
Podsumowanie:
Zaraz po premierze kosztował koło 3000,- kupiłem go dwa miesiące temu z torbą org Canon i z kartą 4 gb za 2050. Za te pieniądze rewelacja

 

  autor: robk1
  04-06-2013
  liczba ocen: 3
  średnia ocen: 8.7
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilkunastu lat. Miałem w ręku kilka aparatów min. Practica MTL5 oraz kilka kompaktów.
Zalety:
Odpowiednia waga, wielkość nie za duża i stosunkowo wysokie iso. Gdyby cena półki wyższej EOS XXD była znacznie niższa pewnie nie było by EOSów XXXD i XXXXD.
Wady:
Brak tego co jest w wyższych modelach.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
PRACTICA MTL5, canon PS A510, canon PS A630, fuji sx6500fd, fuji HS 10.
Podsumowanie:
Aparat idealny dla amatora, ma to wszystko, co może się przydać, mógłby być chociaż trochę uszczelniony kosztem kilku pikseli. Oceniam względem tej półki, a pisanie o słabych efektach w słabym świetle to błąd, wystarczy zmienić szkiełko i jest ok. zresztą to właśnie zaleta lusterka.

 

  autor: anonimowy
  30-03-2013
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 3 lat.
Zalety:
Zalet jest dużo. Przede wszystkim stosunek ceny do jakości. Po wyjściu 700d jest 600d jest bardziej opłacalnym wyborem. Menu jasne i przejrzyste, wszystko na swoim miejscu, nie ma bałaganu. Fajny uchylny ekran bardzo przydatny do makro. Ogólnie cena do jakości jest jak najbardziej w porządku.
Wady:
LV- katastrofa, nie da się pracować na nim, ale czy to jest istotna wada? jak dla mnie nie.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon 500d
Podsumowanie:
Jeśli ktoś się zastanawia pomiędzy d600 d650 d700 Nikon d5100 jak dla mnie wybór jest jasny. Ja stawiam na 600d

 

  autor: Karolina
  email widać po zalogowaniu
  09-01-2013
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotograf amator . Od kilku lat interesuję się fotografią , lecz dopiero teraz mogłam sobie pozwolić na lepszy sprzęt.
Zalety:
Zalety ? Jest świetny . Wszystkie opcje ma na wierzchu,a nie schowane w menu aparatu w które trzeba wchodzic i wybierać. Kolejna zaleta to ekran ! Naprawdę genialne! Obrotowy ekran to jest to . Dobra jakość.
Wady:
Wad oprócz tego że na trybie fotografowania ale nie przez wizjer tylko monitorek ( przepraszam za określenie!) długo mi łapie ostrość nie widzę . No może poza ceną jeszcze... ALE JEST WART JEJ . :)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Olympus FE-310
Podsumowanie:
bardzo dobry aparat zarówno dla amatorów jak i profesjonalistów . jak najbardziej polecam :)

 

  autor: Andrzej
  email widać po zalogowaniu
  19-08-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem fanem fotografii, chyba od zawsze.
Zalety:
Lustrzanka Canon EOS 600D + obiektyw 18-135mm IS to inna bajka, konkretnie ten zestaw z tym obiektywem spełnia moje wymagania, (na razie), świetne spisuje się w fotografii rodzinnej, przyrodniczej, czy architekturze, do makro też choć tu mały minus, działa poprawnie od 45cm, to za mało, do takiego zestawu proponuję obiektyw Canona EF 50 mm f/1.8 II, stałka, świetny do portretu, jego cena nie przekroczy 500 zł,makro podobnie jak w "dużym" obiektywie od 45cm, urządzenie "kręci" filmy, jakiej jakości nie sprawdzałem i nie będę sprawdzał,wychodzę z założenia że od tego jest kamera, a do zdjęć aparat, do poprawnego i szybkiego zapisu zdjęć potrzebna karta, choćby taka- SanDisk SecureDigital 8GB Extreme VIDEO HD 30MB/s SDHC, mam tę kartę jest szybka w zapisie jak i w odczycie, cena około 90zł, można kupić karty większej pojemności do 64GB i dużo szybsze, lecz cena jest duuużo większa, sumując na plus - zestaw w dobrej cenie, szczególnie godny uwagi jest obiektyw o ekwiwalencie ogniskowej dla formatu 35 mm: 28.8-216 przy minimalnej ogniskowej 45mm. Zestaw do "rozbudowy", rozmieszczenie przycisków obsługi, tam gdzie się ich spodziewamy, ergonomia i "dobrze leży" zresztą to CANON - polecam
Wady:
Na minus - Najsłabszym punktem lustrzanki Canon EOS 600D, jest dołączony akumulator,7.2 V, pojemność 1120 mAh "zrobi" około 180 fotek i kaput, szybka potrzeba dokupienia drugie lub gripa, kolejny minus to - marnej jakości plastik z którego wykonany jest korpus, zostawia ślady mnie to denerwuje.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Chyba piewszym aparatem był DRUCH na film 6x6, po paru latach AMI, a potem zbiegiem okolicznośći zdobyłem PRACTICE BX, a kolega miał ZORKI 5, pamiętam mieliśmy na spółę powiększalnik NARCYZ, na kolejne tam urodziny dostałem od ojca używany ZENIT-E, to dopiero było cudo, długie lata go miałem, użytkowałem też SMIENA 8M, aparacik który ciągle się psuł , ale zawsze szło go jakoś naprawić, potem przyszedł czas na Pentax MZ-50, użytkowany parę dobrych lat, jeszcze go mam, i jest sprawny, parę lat temu kupiliśmy już cyfrowy Pentax K2000, a w między czasie hybrydy Panasonica FZ-5, FZ-10, teraz FZ-100, wszystkie te aparaty te z tamtych lat i obecnych, oceniam wysoko, jednak obecna lustrzanka Canon EOS 600D z obiektywem Canon EF-S 18-135 mm f/3,5-5,6 IS to inna bajka, konkretnie ten zestaw z tym obiektywem spełnia moje wymagania, (na razie, choć mam już wypatrzony obiektyw Canon 70-300 mm f/4.0-f/5.6 L IS USM )
Podsumowanie:
Z pełną świadomością POLECAM ten zestaw, spełni wymagania każdego - na początek, bo możliwości rozbudowy są oooooolbrzymie.

 

  autor: fati
  23-06-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
zajmuje się fotografią amatorsko ,od niedawna jestem posiadaczem canona eos 600d
Zalety:
zalety doskonale rozmieszczone menu wszystko pod ręką wszystkie ustawienia nawet te fabryczne czyli portret pejzaż itd można swobodnie modyfikować pod swoje oko oprócz tego 3 ustawienia indywidualne, bardzo szybka migawka, duży zakres przesłony,czułość do 1600 super fotki bez ziarna,szybki wybór swoich ustawień ,regulacja siły błysku lampy wbudowanej,po prostu mega sprzęt i tyle
Wady:
wady hm za mały uchwyt za który się trzyma aparat ale można się przyzwyczaić
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
wcześniejsze aparaty canon s1is kompakt ,fuji s9600 hybryda polecam do nauki, odradzam amatorom
Podsumowanie:
aparat dla zawodowców i amatorów intuicyjne menu wszystkie najważniejsze funkcje pod ręką

 

  autor: Izulec
  email widać po zalogowaniu
  26-05-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko fotografuję od 3 lat- głównie portrety chociaż lubię robić zdjęcia wszystkiemu co interesujące.
Zalety:
Odchylany ekran strasznie się przydaje jeżeli trzeba zejść nisko lub uchwycić coś co jest wysoko, szybki i celny AF przez kiedy fotografuje się przez wizjer, tryb manualny daje dużo możliwości- nie wiem jak z automatycznymi bo nie używam, bardzo fajny uchwyt jak na moje małe dłonie choć słyszałam, że przy dużych dłoniach nie ma problemów, nie ślizga się i ładnie mieści się w ręce. Bardzo poręczne przyciski na korpusie i przycisk INFO. bardzo przydatny jeżeli zaczyna się z fotografią. Do tego mały, lekki i przydaje się praktycznie wszędzie! Bateria bardzo wytrzymała. + cenowo stoi dobrze, kupione na internecie. Wersja amerykańska Rebel T3i wychodzi o wiele taniej niż 600D a to ten sam aparat.
Wady:
Bardzo słaby AF przy Live View i kolory często wychodzą zbyt nasycone, trzeba ogólnie majstrować przy kolorach aby uzykać jak najlepsze i najbardziej realistyczne. Ogólnie dużo wad nie ma.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony a300, cyfrówki.
Podsumowanie:
Jestem bardzo zadowolona z aparatu, jest to moja druga lustrzanka i trochę trudno mi się przyzwyczaić jeszcze- mam dwa tygodnie ale troche jeszcze obco czuję się z tym Canonem. Na zdjęcia nie narzekam, jestem strasznie zadowolona i niedługo będę sprawdzać jak się sprawdza w filmowaniu. Bateria mi starcza na bardzo długo co jest wielkim plusem!

 

  autor: k3
  email widać po zalogowaniu
  23-02-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilku lat, głównie ludzi i pejzaże.
Zalety:
Rewelacyjna jakość zdjęć (nawet przy wysokich czułościach) Bardzo mała ilość szumu w zakresie 100-800 ISO, wyżej nie ma też tragedii. Co do trybów auto się nie wypowiadam bo ich nie używam. Tryby manualne dają szeroki zakres możliwości. Bajer na plus tego aparatu - odchylany ekran
Wady:
katastrofalne Live View - Autofocus w tym trybie to jedna wielka katastrofa czy to do zdjęć czy do kręcenia filmów. Potwierdzam słowa poprzedników przy filmowaniu słychać pracę silnika. Osobiście wolę ustawiać ostrość ręcznie i jest o wiele lepiej i 100x szybciej niż na AF
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony a390 Nikon l110
Podsumowanie:
Dla mnie aparat rewelacyjny, nie oczekiwałem niczego więcej. Osoba która będzie pierwszy raz trzymała lustrzankę w ręce będzie musiała się sporo nawyginać, zwłaszcza z nieszczęsnym Live View, mimo to POLECAM.

 

  autor: Roman
  email widać po zalogowaniu
  13-02-2012
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  7
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od wielu lat, ale obecnie tylko foto rodzinne i okazjonalne, inne sporadycznie
Zalety:
Jeżeli masz dużo czasu to można wszystko ustawić ręcznie i wtedy jest OK Ładna ostrość zdjęć jeżeli już ją ustawi prawidłowo lub ręcznie Dobra bateria
Wady:
- tryb automatyczny gorszy niż w najtańszych kompaktach - nie nadaje się do fotografii rodzinnej - osoby bez doświadczenia mają poważny problem z tym aparatem a jakość zdjęć jest przypadkowa (fatalny tryb automatyczny) - Przy filmowaniu praktycznie nie można przestawić ostrości - b.długo szuka, a hałas obiektywu nagrywa się b.głośno na filmie - przy dłuższych obiektywach widać jego cień przy wbudowanej lampie - kiepsko widać ostrość przy ustawianiu ręcznym
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Panasonic FZ30 - dużo wygodniejszy, choć jakość zdjęć niższa Canon EOS300 smiena - takiej jakości obiektywu nie mają nawt b.drogie aparaty
Podsumowanie:
Ogólnie jestem zawiedziony tym aparatem. Długo ustawia ostrość, automatycznie dziwacznie wybiera pola ostrości, często nie może ustawić ostrości. Ja jakoś daję radę ale dzieci i żona wolą starego pansonica

 

  autor: marta
  17-12-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amatorsko od miesiąca
Zalety:
jeszcze nie wiem
Wady:
zarówno w trybie auto jak i w trybie manualnym wychodzą czerwone twarze. Jak w trybie auto wyłączyć flesz ?
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
...
Podsumowanie:
...

 

  autor: Ania
  email widać po zalogowaniu
  11-11-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko ok.3 lat
Zalety:
Macie 100% racje pisząc tą recenzje w pierwszy dzień nie zapoznałam sie dokladnie z ustawieniami itp. JEST IDEALNY. uwielbiam robic nim zdjecia coraz bardziej czuje milosc do fotografi. Leciutki, odchylony ekran.
Wady:
jak na dzien dzisiejszy-brak.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sony alfa 390, cyfrowki
Podsumowanie:
Szkoda że nie moge usunac poprzedniej recenzji bo bardzo zle go ocenilam. Uwazam ze jest to idealny aparat dla profesjonalistow jak i amatorow. Zawsze mozna kupic obiektyw ( ja mysle na razie nad tanim, zywklym sprzetem 55 mm 1,8) POLECAAAAAM!

 

  autor: czupakabra
  email widać po zalogowaniu
  21-10-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilkunastu lat
Zalety:
Mały, tani, nafaszerowany funckcjami, niewielka różnica pomiędzy nim a 60D i 7D. W 99% przypadkó - niezauważalna. Matryca nawet przy gorszych obiektywaw daje super ostre zdjęcia.
Wady:
niewiele
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
eos 50D, 350D,
Podsumowanie:
świetny aparat dla poczatkujących i zaawansowanych, jśli ktoś pisze o nieostrych zdjęciach - nie wie jak przetestować aparat

 

  autor: Paweł
  email widać po zalogowaniu
  31-08-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od dziecka. Zaczynałem od Zenita, potem były cyfrówki. Fotografuję głównie przyrodę (zwierzęta).
Zalety:
Długo można wymieniać: -odchylany ekran (nareszcie) -szybki i celny AF -bardzo wytrzymała bateria (to zaleta całej serii EOSów) -nagrywanie bardzo dobrych filmów (z możliwością podłączenia zewn. mikrofonu) -duża matryca -szybki (jak dla amatora) tryb zdjęć seryjnych -dobrze działający Live View -opcja zapisu zdjęć w formacie jpg+raw -i mnóstwo innych
Wady:
Ania napisała, że kiepska ostrość. Jest to mówiąc wprost bzdura. AF ostrzy szybko i bardzo celnie. Najpierw wypada się nauczyć obsługi, a dopiero potem można się brać za pisanie recenzji. Jakie wady ma 600D? -brak czujnika zbliżeniowego (kwestia przyzwyczajenia) -trochę mały uchwyt (grip poprawia wygodę trzymania) -odgłos AF na ścieżce dźwiekowej filmów (ale od czego są obiektywy USM lub ręczna regulacja ostrości) -cena (to dla mnie największa wada tego aparatu, choć z drugiej strony jest wart swojej ceny)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Kodak Z650, Panasonic DMC-TZ6, Canon EOS350D, Canon EOS450D, kilka aparatów analogowych m.in. Zenit.
Podsumowanie:
Bardzo dobry sprzęt dla wymagającego amatora. Bez porównania więcej zalet, niż wad. Zresztą wymienione przeze mnie wady to trochę efekt mojego czepialstwa, żeby nie było zbyt różowo ;) Wszystkie z nich (nawet cenę- kupując używany) można dość łatwo obejść, lub przyzwyczaić się do innego rozwiązania (jak w przypadku braku czujnika). A czytając recenzję Ani jako wadę dodałbym, że aparat sam nie chce robić zdjęć. No niestety tak to już jest, że aparat jest tylko NARZĘDZIEM i osoba, która to rozumie i która wie, że z każdym narzędziem trzeba się najpierw zapoznać będzie z aparatu bardzo zadowolona. Ja polecam :)

 

  autor: Ania
  email widać po zalogowaniu
  15-05-2011
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  8
Canon EOS 600D :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Mam go jedzien dzień, jest jest z najnowszych modeli. Jest zaawansowany, niestety został zakupiony za granica i nie mam instrukcji polskiej. Jak na pierwsze wrazenie swietny. Nie polecam tym któzy dopiero zaczynają historie z lustrzanką... Ja zaczynam i kurde troszkę za dobry jest.
Zalety:
lekki, nowy obiektyw kitowy, świetne kolory, odporny na wstrząsy upadki i wode
Wady:
kiepsa ostrosc, cena
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
cyfrówki sony, sony alpha 390
Podsumowanie:
Jest bardzo dobrze wykonany, z perfekcją. Leciutki dopasowuje sie do dłoni. Baaaardzo polecam

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.