Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon PowerShot A95      recenzje (10)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon PowerShot A95


wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
producent : Canon
recenzje : 10
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa38-114 mm
obiektyw/przysłonaf/2.8 - 4.9
matryca/pikseli5,2 miliona
ISOAuto, 50, 100, 200, 400
czasy migawki15s - 1/2000 sek.
LCD1.8" TFT
karty pamięciCompact Flash I




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 10 recenzji


  autor: Zbyszko_k
  email widać po zalogowaniu
  08-05-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem wymagaj?cym fotoamatorem. Fotografuj? od okolo 20 lat.
Zalety:
Prosta obs?uga i bardzo du?e mo?liwo?ci. Rewelacyjne zdj?cia. Obracany ekranik bardzo u?atwiajacy robienie zdj??. Tryb manualny z którego naprawd? mo?na du?o wycisn??.
Wady:
Zoom optyczny moglby byc wiekszy. Po 9 tys zdjec i 5 latach eksploatacji padla metryca.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit 12XP, Canon SX 120
Podsumowanie:
Bardzo udany aparat kompaktowy. Robi swietne zdjecia a o to przeciez glownie chodzi. Szczeze polecam poczatkujacym fotografom

 

  autor: kuba rubaj
  email widać po zalogowaniu
  11-07-2006
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  5
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje od 4-5 lat amatorsko cyframi i analogami
Zalety:
zalety: rozbudowany tryb manualny, ladne zdjecia nocne, porecznosc,
Wady:
bardzo bardzo slaba jakosc matrycy, olbrzymie szumy czasem nawet przy iso 100 (o iso 400 nie wspominajac) niewierne oddanie kolorow i kontrastow, musialem robic zdjecia bardzo przeswietlone zeby wyglodaly znosnie na monitorze. sbabe krajobrazy zdjecia nieostre na krawedziach. mam stara minolte s414 ktora zrobila okolo 100 000 zdjec i jakosc tych zdjec jest miazdzaca dla tego canona; (minolta i tak ma 2 megapiksele mniej) ten aparat do glupia strzelawka. nie polecam. ja moj wygralem wiec nie czuje straty gotowki. przy zdjeciach np z gorach lub krajobrazach zasze jedna czesc krajobrazu wychodzi zle, albo dol za ciemny i wtedy dobre niebo, albo dobra ziemia i przeswietlone na maksa niebo. balans bieli swiruje. tyle
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kijev 19, zenit E, Praktica MTL5, Canon eos 650, Minolta s414, canon a95, Canon eos 350d - (nie moj)
Podsumowanie:
nie polecam, ostania rzecz na ktora bym wydal kase. slabe zdjecia, nawet gdy ktos wie jak zrobic dobre zdjecie to ten aparat je popsuje

 

  autor: anonimowy
  04-03-2006
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje od niedawna lubie fotografowac ruchome ?eczy np: Samochody, rowery itp
Zalety:
dosy? dobra jako?? zdj??. uniwersalno??
Wady:
niepor?czny
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
?adet o muj pierwszy aparat
Podsumowanie:
wsumie jest niez?y

 

  autor: anonimowy
  07-02-2006
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko ale zaawansowanie. (oko?o 15 lat)
Zalety:
-ustawienia r?czne -r?czny balans bieli -zasilanie z ogólnodostepnych akumulatorków 4xAA (dzi?ki 4 akumulatorom troch? dlu?ej dzia?a) -ruchomy monitor - bardzo du?a zaleta -prawid?owa kolorystyka cho? troch? zamglona(adekwatna do klasy aparatu) -chyba najlepsze zdj?cia w swojej klasie
Wady:
-zdj?cia widoczne na wyswietlaczu nie odpowiadaj? tym widocznym na monitorze PC-ta -zamglone kolory -bardzo du?a abberacja (obwódki koloru niebieskiego) -zdj?cia z prawej strony kadru s? nieostre, rozmywane od 1/4 na szerokim k?cie - ogólnie niska klasa obiektywu -plastikowy gwint do statywu -ma?y zoom, dzi? 3x to standard -filmy mo?na nakr?ca? sekwencyjnie - co kilka minut w??cza si? pauza -histogram tylko przy odtwarzaniu -szumy od ISO 200 -nie ?apie ostro?ci przy s?abym ?wietle mimo wbudowanej lampki wspomagajacej
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
lustrzanki analogowe CANONa, cyfraki kompaktowe NIKONa
Podsumowanie:
Z aparatu jestem srednio zadowolony. Ale niestety prawie wszystkie fotki musz? by? skorygowane w PC-cie - ale tylko podstawy jak: kontrast, jasno?? i ... gamma. Nastepcy A95 wi?kszo?? wad maj? usuniete.

 

  autor: anonimowy
  14-01-2006
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko, od kilku lat. Nie mam szczególnych zainteresowa?, lubi? robi? jak najpi?kniejsze zdj?cia a temat musi mnie po prostu zainteresowa?: czy to b?dzie pejza? czy makrofotografia czy akt to zale?y od sytuacji i nastroju ;)
Zalety:
Ten aparacik, chocia? tani - zw?aszcza teraz, kiedy wesz?y nowe modele - ma mnóstwo u?ytecznych funkcji. Programy preselekcji czasu, przys?ony, pe?ny manual, automatyczna ekspozycja z pe?na regulacj? innych parametrów plus programy "gotowe": szybka przys?ona, wolna przys?ona, portret, pejza? i SCN (zdj?cia na ?niegu, pla?y - kompensacja kolorów, wewnatrz - trudne oswietlenie a brak statywu itp) powoduja iz od zupelnego "zoltodzioba" az po osobe zaawansowana, kazdy znajdzie cos co umozliwi mu robienie ladnych zdjec zaleznie od umiejetnosci. A zdjecia ten aparacik robi naprawde bardzo, bardzo piekne. 5 MP pozwoli nam swobodnie na wydruk nawet A4 w bardzo dobrej jakosci, nie mowiac o mniejszych odbitkach.
Wady:
- karta Compact Flash - dzisiaj to juz troche zabytek, do tego duze wymiary - 4 baterie AA - troche tego jest, jednak akumulatorki rzedu 2300mAh zalatwiaja sprawe - brak trybu sync flash w dowolnym programie (jedynie "Nightscene") - brak mozliwosci wyzwalania flasha przez druga kurtyne - plastykowa stopka do statywu - ilekros go montuje, boje sie ze ja zniszcze - autofocus ma klopoty z ostrzeniem w slabym swietle - przypadlosc chyba wszystkich kompaktow - szumy - matryca mala a ma upakowane 5mln pikseli - to widac, niestety juz w 200 ISO. 400 ISO wedlug mnie zupelnie nieuzyteczne - w wiekszosci przypadkow szum nie do przyjecia - 3x zoom - jak dla mnie to juz troche malo, i nie, nie chodzi o "paparazzi" ;) - brak dowolnego ustawienia timera (jedynie 2 i 10 sek). Nowe Canony maja juz te funkcje
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Spu??my zas?on? milczenia na lata wczesnej m?odo?ci i idiotenkamery z tamtego okresu z "zafiksowanym" focusem :) Potem troch? Canon EOS 300, troch? na lustrzankach Minolty. Teraz Powershot A95 w?a?nie i Canon EOS Digital Rebel czyli europejski Canon EOS 300D
Podsumowanie:
Ogolnie naprawde bardzo dobry aparat za niewielkie pieniadze. Kiedy chce miec pelna kontrole i poeksperymentowac - mam tryby manualne i polmanualne. Kiedy liczy sie czas - sa tryby automatyczne na kazda okazje. Do tego zdjecia bardzo dobrej jakosci, tryb makro, manualny focus, panorama, manualny balans bieli i kilka predefiniowanych ustawien. Jednym slowem, poza wymienionymi wadami, ktore zaczely mi doskwierac po jakims roku uzytkowania (i kilku tysiacach zdjec) ale nie sa jakies uciazliwe, jestem bardzo zadowolony z zakupu. Poprzedzilo go wprawdzie gruntowne czytanie/sprawdzanie/szperanie po sieci (m.in. i FR :D) ale oplacilo sie.

 

  autor: anonimowy
  31-05-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Mam dopiero 13 lat, ale fotografia interesowa?a mnie od zawsze! Moj? pasj? s? zdj?cia makro lubi? robi? ?adne foty :-)
Zalety:
Zalet jest baaardzo wiele! Ten Canonik robi bardzo ?adne foty! Podoba mi si? bardzo jakie robi zdj?cia makro, ?wietnie rozmyte t?o!!! Bardzo ?atwa obs?uga i oczywi?cie DOSKONA?E TRYBY MANUALNE! Zawsze przy robieniu zdj?? ustawiam sobie pokr?t?o na literke "M" i wszystko co mo?liwe ustawiam sobie r?cznie REWELACJA! Zwróc? te? uwag? na to, ?e Canon daje w zestawie dobr? i szybk? kart? pami?ci 32mb, nie tak jak inni 16mb. Aparat kr?ci te? ?wietne filmiki i bardzo mnie zadawala to ?e po pod??czeniu do telewizora wszystko jest jak na wy?wietlaczu! NIE MA ?ADNYCH OGRANICZE?!!!! Co do wy?wietlacza: du?y, czytelny, obracany co si? BARDZO przydaje i bardzo jasny (w nocy przydaje si? jako latarka :-) )
Wady:
1. Za ma?y zoom optyczny 2. Troche za ci??ki
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Analogowe: - BAAARDZO DUU?O nie chce mi si? wymienia? Cyfrowe: 1. Media-Tech MT-406 2. Media-Tech MT-409
Podsumowanie:
Aparat jest super :-)

 

  autor: a_czapla
  14-03-2005
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od pó? wieku, oczywi?cie dawniej "analogowymi" (nie wiem sk?d taka modna teraz nazwa wszystkich aparatów na ta?m? filmow?). Interesuj? si? ka?d? dziedzin? fotografi no mo?e najbardziej pejza?em. Teraz z rado?ci? si?gn??em do cyfrowego zapisu obrazu. Najwi?cej rado?ci daje to ?e efekt jest dost?pny od r?ki.
Zalety:
D?ugo zastanawia?em si? co mo?na kupic tanio, ale jednocze?nie mie? najwi?cej mo?liwo?ci w ingerencj? tego wszystkiego co fotografuj? i wybór pad? na A-95. I nie ?a?uj? czasu po?wi?conego na poszukiwania. Znalaz?em wszysko czego oczekiwa?em. Niewielki, dosyc ci??ki, ale to nie wada a nawet zaleta. Pe?ny manual wszyskich czynno?ci i automatyka. Bardzo dobra jako?? zdj??, oszcz?dno?? na akumulatorkach (tanie akumulatorki typu AA), funkcja fleksi-zone (w ustawianiuo stro?ci i swiat?a), histogram, lupka przy zdj?ciach makro (z ustawian? manualnie odleg?osci?). Nie sposób wymieni? wszyskich zalet z braku czasu. Zapomnia? bym o najwa?niejszym, uchylny wy?wietlacz LCD, pozwalaj?cy robi? zdj?cia z pozycji ?aby bez potrzeby le?enia w b?ocie, jak i robienia nad g?owami innych.
Wady:
Wady, to niew?tpliwie gwint do statywu wykonany z tworzywa sztucznego i na dodatek stosunkowo mi?kiego (trzeba uwa?a? przy wkr?caniu aby nie naci?? krzywo gwintu) Szkoda ?e histogram ukazuje si? dopiero przy przeg??daniu kadrów, a nie w czasie robienia zdj?cia. Brak mo?liwo?ci zmiany jasno?ci wy?wietlacza, i zbyt ma?y wizjer ( t/z w wizjerze wida? znacznie mniej ni? b?dzie na zdj?ciu). Niektórzy mówi? zbyt ma?y zoom, no jak kto? nastawia si? na "paparazzi" to faktycznie. Wi?cej wad nie zauwa?y?em, mo?e kto? inny znajdzie.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Pomin? tutaj aparaty na ta?m? filmow?, "Olympus C-150", "Canon A-60" i obecnie "Canon A-95".
Podsumowanie:
Wi?cej ni? ?wietna jako?? za nisk? cen?. Ju? teraz na "Allegro" mo?na kupic za 1100z?.

 

  autor: anonimowy
  08-12-2004
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko od kilku tygodni .Interesuja mnie scenki z zycia wziete
Zalety:
Jestem nie doswiadczonym amatorem ale opanowanie canona A95 zaje?o mi zaledwie 2 dni zaletami tego aparatu sa: latwa obs?uga obrotowy ekranik o wysokim kontrascie oprogramowanie no i rewelacyjne zdiecia czy to w dzien czy w nocy a i ze zdieciami w ruchu radzi sobie bardzo dobrze duzo automatycznych programow ktore u?atwiaja obs?uge na poczatku i znakomity tryb manualny
Wady:
jedyna wada w tym aparacie jest zoom szkoda ze tylko 3 krotny
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
to jest muj pierwszy aparat
Podsumowanie:
wysmienity aparat dla poczatkujacego i bardziej za awansowanego uzytkownika

 

  autor: anonimowy
  26-10-2004
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Robi? zdj?cia amatorsko od ponad 10 lat. Kiedy? czarno-bia?e zenitem, potem niestety tylko g?upawk?. Rok temu kupi?em Canona a 70, teraz zmieni?em na a95
Zalety:
Najwi?ksza zaleta tego aparatu to pi?kne zdj?cia, kolorki, ostro?? super! A obrotowy ekran jest bardzo przydatn? rzecz?. Bardzo fajn? spraw? s? du?e mo?liwo?ci ustawie? manualnych, cz?sto robi? zdj?cia podczas meczów koszykówki i bez manuala by?oby to bardzo utrudnione. Podczas ostatniej wyprawy do Zakopanego mia?em mo?liwo?? porównania fotek z koleg?, który robi? zdjecia Canonem G5 i ku mojemu zdumieniu jego fotki robione w tych samych miejscach by?y o wiele gorsze...
Wady:
Troch? plastikowy, dopiero jak w?o?y akumulatory to co? czu? w r?ku. Nieco za ma?y zoom optyczny, ale musz? powiedzie? ?e na cyfrowym x 12 robi zaskakuj?co ?adne zdj?cia
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Ostatnio przez rok mia?em Canona a70
Podsumowanie:
Jak najbardziej polecam! W tej cenie to najlepszy aparat na rynku!

 

  autor: anonimowy
  08-10-2004
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Canon PowerShot A95 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Tak naprawd? to moj? pasj? jest bryd?. Fotografi? zajmowa?em si? jako nastolatek - pierwsz? ciemni? zrobi?em w szafie maj?c 8 lat :)
Zalety:
Moja ocena b?dzie do?? subiektywna - nigdy nie mia?em innego cyfrowego aparatu w d?oniach. Za to od roku czyta?em ró?ne recenzje, forum itp. - dotycz?ce aparatów cyfrowych... Po pierwsze - CACKO!! Dla mnie zasadnicze kryterium to jako?? zdj?? - po trzech dniach zabawy robi? zdj?cia jak za dawnych lat tylko o niebo lepsze... Czasem widywa?em w Internecie fotki - które mi si? wyj?tkowo podob?y pod wzgl?dem jako?ci- teraz robi? nie gorsze :) Doskona?e menu, wr?cz intuicyjne! Obracany du?y wy?wietlacz LCD - kiedy robisz foto patrz?? w zwyk?y wziernik nie chuchasz na LCD ! Zaleta dodatkowy program który sam sobie definiujesz w 100% z napisem C - tego nie by?o nawet w a80. Mnogo? programów tematycznych to raczej dla mojej ?ony - ja jad? w trybi? manualnym - a aparat i tak mi podpowiada czy wszystko jest ok :)
Wady:
Jedyn? jak? zauwa?y?em - to aparacik jest troche za ma?y - kiedy trzymam go w d?oniach tak by nie zas?ania? lampy i tych czujników na podczerwie? troch? si? boj? ?e go upuszcz? :( Cena da?em na Allegro 1350 z? z wysy?k? nie jest wad? zbyt wielk? - z?otówki nie ?a?uj?. Jak jestem przy wadch to aparat ?re pr?d - o ile to wada. Na zwyk?ych bateriach zrobi?em 1 zdj?cie i zdech?o - po wstawieni akumulatrów - dzia?? ok 6 godzi? non stop 0 jest ok.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Robi?em kiedy? zdj?cia Zenitem, ale to stare dzieje ..
Podsumowanie:
Do?u?cie do a95 - a80 ma par? "bajerów" mniej i nie wypisz? ich bo to mo?na znale?? wsz?dzie, Ale dodam bo sam si? zaskoczy?em na PLUS, ?e aparat ma histogram - czyli graficzny wykres na?wietlenia obrazu!! Rewela - no iten szok kiedy robi?em zdj?cie w pionie a na wy?wietlaczu wy?wietli?o sie w pionie !!!(ma jakie? czujniki) Opragramowanie mi si?nie podoba - za to odejm? 1 punkt. Tylko ?e aparat robi takie foty ?e nie ma potrzeby tego obrabia?:) NIE ?A?UJE ZAKUPU - no mo?e troch? bo mam mniej czasu na bryd?a:)

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.