Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Kodak EasyShare Z812 IS      recenzje (18)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Kodak

Kodak EasyShare Z812 IS


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
producent : Kodak
recenzje : 18
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa36mm - 432mm
obiektyw/przysłonaF2.8 - F4.8
matryca/pikseli8.8
ISOauto,64,100,200,400,800,1600,3200
czasy migawki1/2s - 1/1000s
LCD2.5"
karty pamięciMMC,SD,SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 18 recenzji


  autor: sgs
  email widać po zalogowaniu
  21-11-2013
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
super jakość za nie wielkie pieniądze
Zalety:
TO jeden z najlepszych aparatów Kodaka
Wady:
praktycznie nie ma wad
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
kodak
Podsumowanie:
to rewelacyjny aparat szkoda ze takich juz nie produkują

 

  autor: Mariusz
  email widać po zalogowaniu
  06-04-2013
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Elektryk - elektronik. Fotografowanie okazjonalne.
Zalety:
Rewelacyjnie robi zdjęcia. Dobrze dobiera ustawienia w automacie. Dobrze dobrane rozmieszczenie przycisków potrzebnych przy robieniu zdjęć w trybie ręcznym.
Wady:
Słabo pracuje na zwykłych aku 1.2V trzeba dedykowanych z wyższym napięciem.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
LUMIX DMC-LZ7, CANON SX50
Podsumowanie:
Moim zdaniem dobry sprzęt robiący świetne fotki. Wadą jest krótkie działanie na zwykłych akumulatorkach. Filmy w HD są średniej jakości.

 

  autor: Adam
  15-06-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotograf amator, zdjęcia z podróży, przyrody, rodziny
Zalety:
Ogólna funkcjonalność,dostępność funkcji,dobry zoom optyczny, znośny cyfrowy, zdjęcia właściwie w czasie rzeczywistym (w odróżnieniu od 712), dobra jakość zdjęć.
Wady:
Trzeba bacznie dobrać ogniwa do zasilania. Jest ono rozdzielone na akumulatorowe (klic 8000) z napięciem 3,6V z oddzielnym stykiem dla tego napięcia, oraz bateryjne 3V. Zastosowanie dwóch zwykłych akumulatorów 1,2 V kończy się wczesnym wyłączeniem aparatu, z powodu zbyt niskiego napięcia. (wyłączenie aparatu następuje przy 2,1V niezależnie od stanu rozładowania) - rozwiązanie Akumulator CR-V3 (3V)li-ion 2900mAh + ładowarka uniwersalna foto/gsm 3.7V produkcji Japońskiej. Oryginalny akumulatorek Klic 8000 przy swojej pojemności (1600mAh) nie wystarcza na długo.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Rożne aparaty tradycyjne (w tym wyższej jakości) dawniej, Kodak Z 712
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat, jedyny mankament to zasilanie rozwiazane przez zemnie w wyzej opisany sposób.

 

  autor: paulina t
  email widać po zalogowaniu
  16-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od bardzo niedawna.Zaczyna to stawać się moim hobby, wciąga.Doświadczenie jak na razie jest nikłe.
Zalety:
Jakość zdjęć jak na moje wymagania jest wystarczająca.Zgrabny, lekki, posiada funkcje dostosowania do każdych warunków zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz.
Wady:
Brak ogólnych wad.Nie dopatrzone.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
brak.
Podsumowanie:
Podoba mi się względem budowy i ogólnego wyglądu.Funkcje ma potrzebne i myślę wystarczające na początkującą osobę.

 

  autor: etom
  email widać po zalogowaniu
  19-12-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Zgrabny, lekki, poreczny, szybki, dobry i jasny obiektyw, super zdjecia i niezle filmy. Duzo pozycji tematycznych a dla chcacych "kombinowac" tryby P A S M.
Wady:
Zasilanie - o bateriach AA nawet alkalicznych 1.5V mozna zapomniec, tak samo o AKU 1.2V. Jest to zwiazana z tym, ze aparat potrzebuje napiecia 3.7V wiec tylko dedykowany Klick-8000 + ladowarka zalatwia sprawe, ewentualnie baterie litowe. I drobnostka - nieosloniety wyswietlacz, boje sie czy nie bedzie zbyt podatny na zarysowania.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Ami (zamierzchle czasy), Druh ( he he ) Zenith TTL i cyfrak HP 720
Podsumowanie:
Dla mnie super, sczegolnie za ta cene (579zl). Moze makro nie najlepsze - tylko 12 cm - ale zbyt mi to nie przeszkadza. Ciekawostka - znalazlem pare nieudokumentowanych ustawien. W specyfikacji podaja zakres przyslony na 2.8 - 4.8 a faktycznie w ustawieniach recznych mozna osiagnac 2.8 - 8.0 ! Tak samoczas migawki - jest niby 1/2 - 1/1000s a rzeczywiscie mozna ustawic czas do 16s

 

  autor: Krakold
  12-11-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Aparat lekki, robi dobre zdjęcia w pomieszczeniach i na zewnątrz, nawet przy słabym świetle, super programy tematyczne.
Wady:
Porada dla tych cierpiących na brak energii zwykłe jonowo-litowe paluszki energizera trzymają dłużej niż każdy akumulator nawet oryginalny. Dla mnie 0 wad
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
kompakty: Sony
Podsumowanie:
Super sprzęt do amatorskiej fotografii

 

  autor: baśka
  22-08-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jesteśmy amatorami od kilku lat. Fotografujemy krajobrazy i nasze dzieci
Zalety:
Aparat jest lekki, nie zasłania się obiektywu palcami, robię zdjęcia z córką na rękach i jest super, dobra jakość, dobra jakość nagranych filmów. Same zalety.
Wady:
wad brak. Zaznaczam, że od razu zaopatrzyliśmy się w ładowarkę i akumulatorek Klic 8000.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony, Panasonic.
Podsumowanie:
Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego sprzętu, w tej cenie nie znajdziecie lepszego, jest bardzo wygodny i ładny stylistycznie. Ogólnie bardzo, bardzo pozytywnie.

 

  autor: arasjpn
  30-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografia amatorska.
Zalety:
sporo ciekawych funkcji, dla amatora aż nadto..
Wady:
słabe macro, i oczywiście zasilanie, zwykłe akumulatorki padają zbyt szybko, myślałem, że to wada mojego aparatu i chciałem już reklamować..ale widzę, że to norma , muszę postarać się o lepsze zasilanie.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
głównie lustrzanki, ulubiony to zenit
Podsumowanie:
polecam, choć jeśli komuś zależy na długim zasilaniu to warto zastanowić się nad innymi modelami.

 

  autor: arek
  08-07-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotograf amator od paru ładnych lat :)
Zalety:
dużo ustawień manualnych, ładny zoom, obiektyw, wygodny kształt, dużym plusem są filmy w rozdzielczości HD oraz dźwiękiem stereo (super to wygląda)
Wady:
szumy na wyższych czułościach ISO (powyżej 800) ale można sobie z tym poradzić. co do zasilania to kupiłem od razu oryginalny akumulator Kodak KLIC-8000 i jestem z niego zadowolony (śmiało ponad 400 zdjęć przy wykorzystaniu lampy) kupiłem również na allegro zamiennik i też mogę go polecić :)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sporo tego było :) m.in. Nikon S10 (klasyk), Panasonic FZ8, Canon A570 itd.
Podsumowanie:
Jak za tą cenę lepszego aparatu nie znajdziecie :) Polecam początkującym oraz tym troszkę zaawansowanym :) Super sprzęcik :)

 

  autor: paprikacziken
  email widać po zalogowaniu
  29-06-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorem, jednak fotografia wypełnia mi bardzo dużo czasu w życiorysie. Zazwyczaj fotografuję ludzi( portrety, bawiące się dzieci, niespodziewane sytuacje na ulicach miasta).
Zalety:
Aparat super dla kobiet, poręczny i lekki, nie trzeba się martwić, że po dłuższej drodze zacznie nam ciążyć. Zdjęcia rewelacja.;)
Wady:
Największą wadą tego aparatu są akumulatorki, nie wszystkie są 'wystarczająco dobre'. Miałam duży problem, gdyż nie wiedziałam czy te które kupię są odpowiednie, jednak trafiłam! Sprawują się dobrze. ( Polecam Energizer Rechargeable 2650 mAh, mi osobiście spisują sie b.Dobrze)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Panasonic DMC-LS60 z niego korzystałam niecały rok. Aparat dobry, jednak dla mnie osobiście nie wystarczający. Jeśli jest to Twój pierwszy aparat to jednak polecam, małoskomplikowany i wytrzymały.
Podsumowanie:
SUPER!

 

  autor: Dawid
  email widać po zalogowaniu
  23-06-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Dużo fajnych programów - nocny krajobraz, sport. Dobre zdjęcia z automatu oraz dużo opcji dla bardziej zaawansowanych
Wady:
Aku..... stand AA do 20-30 minut, ale Klik 8000 załatwia sprawe
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon A560
Podsumowanie:
Cena - dobry Funkcje w tej klasie - bardzo dobre Najlepszy aparat w tej klasie cenowo - sprzętowej

 

  autor: przemek
  email widać po zalogowaniu
  01-06-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
jestem amatorem.
Zalety:
po przeczytaniu forum same zalety
Wady:
tez kupilem kodaka.zrobilem glupote bo kupilem akumulatorki. nie wiedzialem ze na akumulatorkach paluszkach sony 25000mah starczy na zrobienie okolo 20 zdjec bez lampy.kasa wyrzucona w bloto.myslalem ze wine ma aparat bo duzy pobor energi.dzieki temu forum dowiedzialem sie w czym problem tkwi.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
moj pierwszy aparat cyfrowy.
Podsumowanie:
kupuje akumulator oryginalny kodaka.polecam sklep euro rtv w necie.cena za akumulator i ladowarka 100.najtaniej tam znalazlem.rewelka.pozdro dla wszystkich!!!

 

  autor: luknck
  email widać po zalogowaniu
  06-02-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lampą
Zalety:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lampą
Wady:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lampą
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lampą
Podsumowanie:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lampą

 

  autor: Prezii
  email widać po zalogowaniu
  26-01-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator, kilkanascie lat
Zalety:
-fantastyczna szybkosc pracy, pierwsze zdjecie ponizej sekundy -mozliwosc wykonania kolejnych zdjec, zanim poprzednie zostanie zapisane (ok 4-6 zdjec) -bardzo dobre tryby automatyczne -niewielkie szumy -dobry obiektyw -niezly zoom -bardzo lekki jak na mozliwosci ktore oferuje -mozliwosc nagrywania filmow w trybie HD -zoom, AF, wszystko dziala w trybie filmowym -aygodny uchwyt
Wady:
-krotki czas pracy na akumulatorach, co ciekawe, nie wynika to raczej z duzego poboru energii, zauwazylem, ze accu na ktorych kodak juz nie odpala dzialaja jeszcze dlugo dlugo np. w innym aparacie, czyzby nieprawidlowe rozpoznawanie pojemnosci lub mala tolerancja na spadek napiecia? Moze accu 1,5V zamiast 1,2V porawila by znacznie sytuacje... -nienajlepsza jakosc filmow, z tym HD to troche przesada, z drugiej strony to jest aparat a nie kamera...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Kilkanascie kompaktów, testowalem tez Fuji 5700, 5800, 8000, Canon S5 IS, SX100 i kika modeli Olympusa
Podsumowanie:
Aparat kupilem w USA, za te cene jestem bardzo zadowolony. Poza iloscia zdjec wykonywanych na komplecie accu. Jesli znajde rozwiazanie, zapodam na forum.

 

  autor: anonimowy
  09-11-2007
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
na ile zdjęć wystarcza akumulator klik 8000???
Zalety:
na ile zdjęć wystarcza akumulator klik 8000???
Wady:
na ile zdjęć wystarcza akumulator klik 8000???
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
na ile zdjęć wystarcza akumulator klik 8000???
Podsumowanie:
na ile zdjęć wystarcza akumulator klik 8000???

 

  autor: anonimowy
  03-11-2007
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zawaansowany amator
Zalety:
Zamierzam sobie ten aparat kupic. Calkiem fajny.
Wady:
A mam jedno pytanie do was czy makro 12cm to nie wada ?
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Fujifilm ... Praktica ....
Podsumowanie:
..

 

  autor: luknck
  email widać po zalogowaniu
  19-10-2007
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorem
Zalety:
Kupiełem kodaka z812 i jest to super aparat. Zdjęcia swietnej jakości zoom w praktyce sprawuje sie swietnie i bardzo trzeba sie starać zeby zrobić nim nie ostre zdjęcia. Wykonanie na 5. Obsługa prosta. Jest tez dział opcji manualnych to coś dla znających sie na rzeczy jest co ustawiać!
Wady:
Jedny minus to ze trzeba odrazu zainwestowac w akumulator klic 8000 i to najlepiej oryginalny no i ładowarka. Wszelkie paluszki akumulatory nawet do 3200mha sa do niczego padają po 20 zdjęciach. Ale jeśli chce sie miec sprzet który w jednej sek nastawia sie i naciska ie to trzeba inwestowac gdyz 812 przez caly czas jak jest włączony gdziekolwiek go skierujemy ustawia sie i pracuje obiektyw wysuwając sie i cofając a to zużywa energie, ale daje 100 proc pewności ze w odpowiednim momencie zrobimy zdjecie jakie tylko chcemy.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
wczesniej uzwalem wielu modeli ale ten pierwszy z dużym zoomem
Podsumowanie:
POLECAM

 

  autor: opoczno4
  22-09-2007
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 10.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
l
Zalety:
l
Wady:
l
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
l
Podsumowanie:
l

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.