Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Kodak EasyShare Z812 IS      recenzje (18)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Kodak

Kodak EasyShare Z812 IS


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
producent : Kodak
recenzje : 18
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa36mm - 432mm
obiektyw/przysłonaF2.8 - F4.8
matryca/pikseli8.8
ISOauto,64,100,200,400,800,1600,3200
czasy migawki1/2s - 1/1000s
LCD2.5"
karty pamięciMMC,SD,SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 18 recenzji


  autor: sgs
  email widać po zalogowaniu
  21-11-2013
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
super jako?? za nie wielkie pieni?dze
Zalety:
TO jeden z najlepszych aparatów Kodaka
Wady:
praktycznie nie ma wad
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kodak
Podsumowanie:
to rewelacyjny aparat szkoda ze takich juz nie produkuj?

 

  autor: Mariusz
  email widać po zalogowaniu
  06-04-2013
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Elektryk - elektronik. Fotografowanie okazjonalne.
Zalety:
Rewelacyjnie robi zdj?cia. Dobrze dobiera ustawienia w automacie. Dobrze dobrane rozmieszczenie przycisków potrzebnych przy robieniu zdj?? w trybie r?cznym.
Wady:
S?abo pracuje na zwyk?ych aku 1.2V trzeba dedykowanych z wy?szym napi?ciem.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
LUMIX DMC-LZ7, CANON SX50
Podsumowanie:
Moim zdaniem dobry sprz?t robi?cy ?wietne fotki. Wad? jest krótkie dzia?anie na zwyk?ych akumulatorkach. Filmy w HD s? ?redniej jako?ci.

 

  autor: Adam
  15-06-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotograf amator, zdj?cia z podró?y, przyrody, rodziny
Zalety:
Ogólna funkcjonalno??,dost?pno?? funkcji,dobry zoom optyczny, zno?ny cyfrowy, zdj?cia w?a?ciwie w czasie rzeczywistym (w odró?nieniu od 712), dobra jako?? zdj??.
Wady:
Trzeba bacznie dobra? ogniwa do zasilania. Jest ono rozdzielone na akumulatorowe (klic 8000) z napi?ciem 3,6V z oddzielnym stykiem dla tego napi?cia, oraz bateryjne 3V. Zastosowanie dwóch zwyk?ych akumulatorów 1,2 V ko?czy si? wczesnym wy??czeniem aparatu, z powodu zbyt niskiego napi?cia. (wy??czenie aparatu nast?puje przy 2,1V niezale?nie od stanu roz?adowania) - rozwi?zanie Akumulator CR-V3 (3V)li-ion 2900mAh + ?adowarka uniwersalna foto/gsm 3.7V produkcji Japo?skiej. Oryginalny akumulatorek Klic 8000 przy swojej pojemno?ci (1600mAh) nie wystarcza na d?ugo.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Ro?ne aparaty tradycyjne (w tym wy?szej jako?ci) dawniej, Kodak Z 712
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat, jedyny mankament to zasilanie rozwiazane przez zemnie w wyzej opisany sposób.

 

  autor: paulina t
  email widać po zalogowaniu
  16-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od bardzo niedawna.Zaczyna to stawa? si? moim hobby, wci?ga.Do?wiadczenie jak na razie jest nik?e.
Zalety:
Jako?? zdj?? jak na moje wymagania jest wystarczaj?ca.Zgrabny, lekki, posiada funkcje dostosowania do ka?dych warunków zarówno wewn?trz jak i na zewn?trz.
Wady:
Brak ogólnych wad.Nie dopatrzone.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
brak.
Podsumowanie:
Podoba mi si? wzgl?dem budowy i ogólnego wygl?du.Funkcje ma potrzebne i my?l? wystarczaj?ce na pocz?tkuj?c? osob?.

 

  autor: etom
  email widać po zalogowaniu
  19-12-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Zgrabny, lekki, poreczny, szybki, dobry i jasny obiektyw, super zdjecia i niezle filmy. Duzo pozycji tematycznych a dla chcacych "kombinowac" tryby P A S M.
Wady:
Zasilanie - o bateriach AA nawet alkalicznych 1.5V mozna zapomniec, tak samo o AKU 1.2V. Jest to zwiazana z tym, ze aparat potrzebuje napiecia 3.7V wiec tylko dedykowany Klick-8000 + ladowarka zalatwia sprawe, ewentualnie baterie litowe. I drobnostka - nieosloniety wyswietlacz, boje sie czy nie bedzie zbyt podatny na zarysowania.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Ami (zamierzchle czasy), Druh ( he he ) Zenith TTL i cyfrak HP 720
Podsumowanie:
Dla mnie super, sczegolnie za ta cene (579zl). Moze makro nie najlepsze - tylko 12 cm - ale zbyt mi to nie przeszkadza. Ciekawostka - znalazlem pare nieudokumentowanych ustawien. W specyfikacji podaja zakres przyslony na 2.8 - 4.8 a faktycznie w ustawieniach recznych mozna osiagnac 2.8 - 8.0 ! Tak samoczas migawki - jest niby 1/2 - 1/1000s a rzeczywiscie mozna ustawic czas do 16s

 

  autor: Krakold
  12-11-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Aparat lekki, robi dobre zdj?cia w pomieszczeniach i na zewn?trz, nawet przy s?abym ?wietle, super programy tematyczne.
Wady:
Porada dla tych cierpi?cych na brak energii zwyk?e jonowo-litowe paluszki energizera trzymaj? d?u?ej ni? ka?dy akumulator nawet oryginalny. Dla mnie 0 wad
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
kompakty: Sony
Podsumowanie:
Super sprz?t do amatorskiej fotografii

 

  autor: ba?ka
  22-08-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jeste?my amatorami od kilku lat. Fotografujemy krajobrazy i nasze dzieci
Zalety:
Aparat jest lekki, nie zas?ania si? obiektywu palcami, robi? zdj?cia z córk? na r?kach i jest super, dobra jako??, dobra jako?? nagranych filmów. Same zalety.
Wady:
wad brak. Zaznaczam, ?e od razu zaopatrzyli?my si? w ?adowark? i akumulatorek Klic 8000.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony, Panasonic.
Podsumowanie:
Jeste?my bardzo zadowoleni z tego sprz?tu, w tej cenie nie znajdziecie lepszego, jest bardzo wygodny i ?adny stylistycznie. Ogólnie bardzo, bardzo pozytywnie.

 

  autor: arasjpn
  30-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografia amatorska.
Zalety:
sporo ciekawych funkcji, dla amatora a? nadto..
Wady:
s?abe macro, i oczywi?cie zasilanie, zwyk?e akumulatorki padaj? zbyt szybko, my?la?em, ?e to wada mojego aparatu i chcia?em ju? reklamowa?..ale widz?, ?e to norma , musz? postara? si? o lepsze zasilanie.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
g?ównie lustrzanki, ulubiony to zenit
Podsumowanie:
polecam, cho? je?li komu? zale?y na d?ugim zasilaniu to warto zastanowi? si? nad innymi modelami.

 

  autor: arek
  08-07-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotograf amator od paru ?adnych lat :)
Zalety:
du?o ustawie? manualnych, ?adny zoom, obiektyw, wygodny kszta?t, du?ym plusem s? filmy w rozdzielczo?ci HD oraz d?wi?kiem stereo (super to wygl?da)
Wady:
szumy na wy?szych czu?o?ciach ISO (powy?ej 800) ale mo?na sobie z tym poradzi?. co do zasilania to kupi?em od razu oryginalny akumulator Kodak KLIC-8000 i jestem z niego zadowolony (?mia?o ponad 400 zdj?? przy wykorzystaniu lampy) kupi?em równie? na allegro zamiennik i te? mog? go poleci? :)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
sporo tego by?o :) m.in. Nikon S10 (klasyk), Panasonic FZ8, Canon A570 itd.
Podsumowanie:
Jak za t? cen? lepszego aparatu nie znajdziecie :) Polecam pocz?tkuj?cym oraz tym troszk? zaawansowanym :) Super sprz?cik :)

 

  autor: paprikacziken
  email widać po zalogowaniu
  29-06-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorem, jednak fotografia wype?nia mi bardzo du?o czasu w ?yciorysie. Zazwyczaj fotografuj? ludzi( portrety, bawi?ce si? dzieci, niespodziewane sytuacje na ulicach miasta).
Zalety:
Aparat super dla kobiet, por?czny i lekki, nie trzeba si? martwi?, ?e po d?u?szej drodze zacznie nam ci??y?. Zdj?cia rewelacja.;)
Wady:
Najwi?ksz? wad? tego aparatu s? akumulatorki, nie wszystkie s? 'wystarczaj?co dobre'. Mia?am du?y problem, gdy? nie wiedzia?am czy te które kupi? s? odpowiednie, jednak trafi?am! Sprawuj? si? dobrze. ( Polecam Energizer Rechargeable 2650 mAh, mi osobi?cie spisuj? sie b.Dobrze)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Panasonic DMC-LS60 z niego korzysta?am nieca?y rok. Aparat dobry, jednak dla mnie osobi?cie nie wystarczaj?cy. Je?li jest to Twój pierwszy aparat to jednak polecam, ma?oskomplikowany i wytrzyma?y.
Podsumowanie:
SUPER!

 

  autor: Dawid
  email widać po zalogowaniu
  23-06-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Du?o fajnych programów - nocny krajobraz, sport. Dobre zdj?cia z automatu oraz du?o opcji dla bardziej zaawansowanych
Wady:
Aku..... stand AA do 20-30 minut, ale Klik 8000 za?atwia sprawe
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon A560
Podsumowanie:
Cena - dobry Funkcje w tej klasie - bardzo dobre Najlepszy aparat w tej klasie cenowo - sprz?towej

 

  autor: przemek
  email widać po zalogowaniu
  01-06-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
jestem amatorem.
Zalety:
po przeczytaniu forum same zalety
Wady:
tez kupilem kodaka.zrobilem glupote bo kupilem akumulatorki. nie wiedzialem ze na akumulatorkach paluszkach sony 25000mah starczy na zrobienie okolo 20 zdjec bez lampy.kasa wyrzucona w bloto.myslalem ze wine ma aparat bo duzy pobor energi.dzieki temu forum dowiedzialem sie w czym problem tkwi.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
moj pierwszy aparat cyfrowy.
Podsumowanie:
kupuje akumulator oryginalny kodaka.polecam sklep euro rtv w necie.cena za akumulator i ladowarka 100.najtaniej tam znalazlem.rewelka.pozdro dla wszystkich!!!

 

  autor: luknck
  email widać po zalogowaniu
  06-02-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lamp?
Zalety:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lamp?
Wady:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lamp?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lamp?
Podsumowanie:
Na klicu 8000 KODAKA zrobisz 400 zdjec z lamp?

 

  autor: Prezii
  email widać po zalogowaniu
  26-01-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator, kilkanascie lat
Zalety:
-fantastyczna szybkosc pracy, pierwsze zdjecie ponizej sekundy -mozliwosc wykonania kolejnych zdjec, zanim poprzednie zostanie zapisane (ok 4-6 zdjec) -bardzo dobre tryby automatyczne -niewielkie szumy -dobry obiektyw -niezly zoom -bardzo lekki jak na mozliwosci ktore oferuje -mozliwosc nagrywania filmow w trybie HD -zoom, AF, wszystko dziala w trybie filmowym -aygodny uchwyt
Wady:
-krotki czas pracy na akumulatorach, co ciekawe, nie wynika to raczej z duzego poboru energii, zauwazylem, ze accu na ktorych kodak juz nie odpala dzialaja jeszcze dlugo dlugo np. w innym aparacie, czyzby nieprawidlowe rozpoznawanie pojemnosci lub mala tolerancja na spadek napiecia? Moze accu 1,5V zamiast 1,2V porawila by znacznie sytuacje... -nienajlepsza jakosc filmow, z tym HD to troche przesada, z drugiej strony to jest aparat a nie kamera...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Kilkanascie kompaktów, testowalem tez Fuji 5700, 5800, 8000, Canon S5 IS, SX100 i kika modeli Olympusa
Podsumowanie:
Aparat kupilem w USA, za te cene jestem bardzo zadowolony. Poza iloscia zdjec wykonywanych na komplecie accu. Jesli znajde rozwiazanie, zapodam na forum.

 

  autor: anonimowy
  09-11-2007
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
na ile zdj?? wystarcza akumulator klik 8000???
Zalety:
na ile zdj?? wystarcza akumulator klik 8000???
Wady:
na ile zdj?? wystarcza akumulator klik 8000???
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
na ile zdj?? wystarcza akumulator klik 8000???
Podsumowanie:
na ile zdj?? wystarcza akumulator klik 8000???

 

  autor: anonimowy
  03-11-2007
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zawaansowany amator
Zalety:
Zamierzam sobie ten aparat kupic. Calkiem fajny.
Wady:
A mam jedno pytanie do was czy makro 12cm to nie wada ?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Fujifilm ... Praktica ....
Podsumowanie:
..

 

  autor: luknck
  email widać po zalogowaniu
  19-10-2007
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorem
Zalety:
Kupie?em kodaka z812 i jest to super aparat. Zdj?cia swietnej jako?ci zoom w praktyce sprawuje sie swietnie i bardzo trzeba sie stara? zeby zrobi? nim nie ostre zdj?cia. Wykonanie na 5. Obs?uga prosta. Jest tez dzia? opcji manualnych to co? dla znaj?cych sie na rzeczy jest co ustawia?!
Wady:
Jedny minus to ze trzeba odrazu zainwestowac w akumulator klic 8000 i to najlepiej oryginalny no i ?adowarka. Wszelkie paluszki akumulatory nawet do 3200mha sa do niczego padaj? po 20 zdj?ciach. Ale je?li chce sie miec sprzet który w jednej sek nastawia sie i naciska ie to trzeba inwestowac gdyz 812 przez caly czas jak jest w??czony gdziekolwiek go skierujemy ustawia sie i pracuje obiektyw wysuwaj?c sie i cofaj?c a to zu?ywa energie, ale daje 100 proc pewno?ci ze w odpowiednim momencie zrobimy zdjecie jakie tylko chcemy.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
wczesniej uzwalem wielu modeli ale ten pierwszy z du?ym zoomem
Podsumowanie:
POLECAM

 

  autor: opoczno4
  22-09-2007
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 10.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Kodak EasyShare Z812 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
l
Zalety:
l
Wady:
l
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
l
Podsumowanie:
l

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.