Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Konica Minolta DiMAGE A200      recenzje (18)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Konica - Minolta

Konica Minolta DiMAGE A200


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
producent : Konica Minolta
recenzje : 18
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa28-200 mm
obiektyw/przysłonaF2.8 - F3.5 / F11
matryca/pikseli8.30
ISOAuto, 50, 100, 200, 400, 800
czasy migawki30 sek + B (30 sec) - 1/3200 sek
LCD1.8 cala
karty pamięciCompact Flash (Type I or II)




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 18 recenzji


  autor: fotofreak
  29-01-2011
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Aparatami interesuj? si? od ok. 5 lat. Od 2 lat na powa?nie. Zaczyna?em od kompakta Samsunga A40, ko?cz?c na lustrzankach cyfrowych i analogowych. Szczególne zami?owanie/zainteresowanie Konic? Minolt? i Samsungiem.
Zalety:
kompaktowe wymiary, obrotowy LCD, stabilizacja matrycy, silna lampa b?yskowa, ?wietne szk?a APO, aberracji nie dostrzeg?em, mo?e tylko minimalne..., format RAW i szczegó?owo?? JPEG'ów
Wady:
tylko ma?y LCD, wi?cej nie dostrzeg?em..., a mo?e af lekko gubi si? na bia?ym ?niegu podczas makro?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
du?o tego by?o, od kompaktu A40 Samsunga, lustra GX10 Samsunga, Sony A100, Konica Minolta 5D i 7D oraz kilka innych ma?pek, np HP 945, po HX1 Sonego dzisiaj...
Podsumowanie:
?wietny aparacik do ceny 500 pln wg mojej opinii, za wi?cej lepiej dop?aci? drugie tyle i kupi? cyfraka np Sony HX1 z filmami prawie FHD i dobrym szk?em wsz?do?azem, ale dla zabawy zaawansowanego amatora lepsza A200 Minolty...

 

  autor: jasio.m
  email widać po zalogowaniu
  14-06-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od pi?tnastu lat. Mnóstwo pejza?y. Du?o macro. Chyba wychodzi nie?le. Od pi?ciu u?ywam Dimage A200.
Zalety:
Zdecydowan? zalet? jest ergonomia. Ka?dy przycisk jest tam, gdzie powinien by?, a obr?cze na obiektywie - dzisiaj w kompaktach zupe?nie zaniechane - w sposób niebotyczny u?atwiaj? robienie zdj??. Aparat trzyma si? jak lustrzank? - jedn? ?ap? za obiektyw. Niez?a wydaje mi si? by? optyka. Porównanie mam niewielkie - zrobi?em par? zdj?? jakimi? Nikonami i Panasonicami, ale A200 wypada tu nie?le. Sanki na lamp? s? ju? rzadko spotykane, a ta przydaje si? we wn?trzach. Stabilizacja obrazu faktycznie dzia?a. Jak si? cz?owiek zepnie, to mo?na zrobi? nieporuszone zdj?cie na 2-3" W niewielu aparatach jest ekran w wizjerze. Co prawda cz?sto generuje ?mieszne sytuacje, gdy ogl?dam w wizjerze efekty swojej pracy i jestem pytany, czemu fotografuj? ziemi?. Jednak kto?, kto bawi? si? lustrzankami i nie robi zdj?? z wyci?gni?tymi r?kami b?dzie zadowolony. Oprócz PASM i nigdy przeze mnie nie u?ywanych programów tematycznych jest te? MR - Memory Record. Pozwala zapisa? pi?? ró?nych ustawie? dla trybu P i przywo?ywa? je. Wygodny manual focus sterowany obr?cz? i powi?kszaj?cy obraz, by sprawdzi? czy faktycznie jest ostre (cho? to powi?kszanie akurat czasem wkurza). Zdj?cia seryjne dzia?aj?. Nie mam porównania z innymi aparatami, prócz nowego Soniaca, ale zdarzy?o mi si? b?ogos?awi? t? funkcj?.
Wady:
Marny autofocus. Zasadniczo u?ywam go rzadko, bo cz?sto ma problemy, lub dzia?a dla mnie za d?ugo. Troch? go ratuje mo?liwo?? r?cznego ustawienia mu, do którego punktu na obrazie ma ustawia? ostro??. Macro tylko dla ogniskowej 28mm i 200mm. Warto?ci po?rednie nie daj? mo?liwo?ci zrobienia zdj?cia macro. Robi troch? za mi?kkie zdj?cia. Zapisywanie w RAW tu pomaga. Mam wra?enie, ?e troch? za ma?o pojemny jest bufor zapisu na kart?, wi?c zdarza si?, ?e si? zapcha. Lampa b?yskowa mog?aby by? mocniejsza. U?ywam zewn?trznej. Dekielek na obiektyw si? po?ama?, a nowy Hamy nie jest kompatybilny z kwiatkiem przeciws?onecznym.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Najbardziej kocha?em Minolt? X300s z bli?ej niezidentyfikowanym obiektywem Exacty (35-70mm). By?y te? jakie? Zenity (oczywi?cie obiektywy Helios). Canon EOS 3000. Potem fotog?up-cyfrak Canon PowerShot A60.
Podsumowanie:
Patrz?c na aparaty moich kolegów i efekty ich pracy mam wra?enie, ?e dzi? - po 6 latach od wypuszczenia na rynek - Konica Minolta DIMAGE A200 spokojnie broni si? przed m?odsz? konkurencj?. Oczywi?cie nowe aparaty maj? wi?ksz? matryc? ni? te 8 megapikseli, ale nie zdarzy?o mi si? tapetowa? zdj?ciem ?ciany, ?eby to mia?o znaczenie. Podobnie obiektyw 28-200mm wydaje mi si? wystarczaj?cy - no mo?e tele mog?oby by? troch? bardziej. Nie oceniam funkcji wideo, bo chyba ze dwa razy u?y?em.

 

  autor: Receptura
  28-12-2009
  liczba ocen: 4
  średnia ocen: 8.5
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  8
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 9 lat. Ostatnio zaj??em si? fotografi? pó?profesjonalnie, zainwestowa?em w nowy sprz?t i zamierzam si? tym zajmowa? pó?profesjonalnie.
Zalety:
Idealny aparat dla amatora fotografii z profesjonalnym zaci?ciem.Aparat posiada ustawienia takie jak w lustrzankach. Mo?na ustawia? balans bieli, rodzaj ?wiat?a, flesz, redukcj? czerwonych oczu, automatyczna stabilizacja obrazu Anti-Shake itp. Idealny jako aparat przed profesjonaln? lustrzank?. Aparat umo?liwia nagrywanie filmów w bdb jako?ci. Do?? bogate wyposa?enie na start dodawane przez producenta (pilot, smycz, kable, tulipan (os?ona na ob. przeciws?oneczna). Bogate menu. Odchylany monitor. Robi na prawd? dobre wyra?ne zdj?cia. Bardzo dobrze le?y w d?oni. Nic si? nie psuje, nie odkleja itp.
Wady:
Wolno si? w??cza, czasem d?ugo robi zdj?cia oraz d?ugo je zapisuje na kart?. Denerwuj?co g?o?ny d?wi?k (którego chyba nie da si? wy??czy?) przy w??czaniu aparatu. W czasach gdy go kupi?em (ok. 4 lata temu) cena by?a najwi?ksz? wad? - ponad 3000 z?. Stabilizacja obrazu wra?enia nie robi, przyda?by si? statyw.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Jaki? kompakt (nazwa si? star?a) na klisz? po tacie - z tych nowszych z w?gier. Potem Konica Minolta DiMAGE A200. Nast?pnie SONY A550 + SAL DT 18-55 SAM + SIGMA DG APO Macro 70-300mm F4-5.6.
Podsumowanie:
Opcja nagrywania filmów jest bardzo przydatna w momencie gdy nie posiadamy kamery (lub po prostu nas na ni? nie sta?) a chcemy uwieczni? jakie? wydarzenie, które na zdj?ciu nie odda?oby tego samego. Bardzo dobra wprawka przed zakupem lustrzanki. Wart polecenia amatorom fotografii cyfrowej.

 

  autor: Tomek
  08-12-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Aparacik kupi?em u?ywany na aukcji internetowej. Wybra?em go z po?ród wielu dost?pnych tam maszynek, do zakupu przekona? mnie brat, (który posiada model minolta dimage A1) oraz jako?? zdj?? jak? pora?a? wcze?niej wymieniony A1.
Zalety:
Zaletami na pewno s? jako?? zdj??, system stabilizacji matrycy Anti-shake, ?wietna ergonomia, optyka, solidno?? i jako?? wykonania, pilot zdalnego sterowania
Wady:
AF gubi si? w ciemnych pomieszczeniach, szumy przy izo 400, 800, wzgl?dnie ma?a pojemno?? akumulatora
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
olympus
Podsumowanie:
Podsumowuj?c, aparacik jest na rynku ju? kilka lat, moim zdaniem jak na razie jest ponad czasowy i swoimi mo?liwo?ciami dorównuje, wr?cz czasami przewy?sza nowe modele powstaj?ce obecnie

 

  autor: Siarra
  email widać po zalogowaniu
  05-07-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Witam. Pstrykam amatorsko ju? niez?e 8 lat. Pocz?tkowo analogowymi kompaktami oraz lustrzank? Zenit. Od jakich? trzech lat z hakiem cykam cyfrakami (wci?? amatorsko)
Zalety:
Co do jako?ci zdj?? nie mog? mie? jakichkolwiek zastrze?e?, w zasadzie bez wi?kszego trudu i praktycznie w ka?dych warunkach mo?na strzeli? ?wietn? fotk?. Pomaga w tym niezaprzeczalnie genialna wr?cz ergonomia aparatu i jego ?wietna optyka. Niesamowicie intuicyjne podwójne menu dost?pne z dwóch ró?nych przycisków, pierwsze dotycz?ce wy??cznie parametrów zdj?ciowych, drugie ca?ej reszty funkcji aparatu znacznie u?atwia i przy?piesza dobranie odpowiednich ustawie? w zale?no?ci od sytuacji. Nie ma tutaj w zasadzie ?adnego porównania do jakiegokolwiek aparatu tej klasy dost?pnego w tej chwili na rynku, porównywa? go mo?na pod tym wzgl?dem jedynie z lustrzankami ale to rzecz jasna nieco inna bajka. Co do osób które wypisuj?, ?e "pora?ka", ?e autofocus do bani itp., powiem jedynie, ?e wystarczy troch? oleju w g?owie aby domy?li? si?, ?e je?eli aparat nie posiada funkcji do?wietlenia sceny to do poprawnego dzia?ania AF niezb?dny jest skrawek obiektu na którym wyst?puje w miar? wyra?ny kontrast oraz stabilna r?ka aby obiekt ten utrzyma? w polu dzia?ania AF. I to tyle - pozytywny efekt gwarantowany!!! Co do najistotniejszych zalet to b?d? to: - jak ju? wcze?niej wspomina?em, ?wietna ergonomia - optyka naprawd? top klasy (16 soczewek w 13 grupach w tym asferyczna i apochromatyczna robi? swoje) - bardzo wysoka jako?? zdj?? (dlaczego - patrz wy?ej) - obs?uga profesjonalnych kart CompactFlash (do 8GB) - nagrywanie zupe?nie przyzwoitej jako?ci video - obracany we wszystkich p?aszczyznach wy?wietlacz du?ej rozdzielczo?ci + pilot zdalnego sterowania (tego nie ma ?aden kompaktowy aparat na rynku) - mo?liwo?? pod??czenia zewn?trznej lampy b?yskowej (gor?ca stopka - nie wszystkie kompakty s? w ni? wyposa?one) - solidno?? i jako?? wykonania (mój egzemplarz Made in Japan - mo?e dlatego ;-D)
Wady:
Krótko o wadach a nie jest ich zbyt wiele: - czasami w niedo?wietlonych pomieszczeniach AF do?? d?ugo ustawia ostro?? (mo?na jednak ostro?? szybko ustawi? r?cznie przy pomocy pier?cienia - wystarczy nieco treningu a wszystko b?dzie proste) - w niektórych warunkach auto balans bieli nie funkcjonuje precyzyjnie i trzeba mu pomóc r?cznie (trwa to dos?ownie 3 sekundy dzi?ki ?wietnie zorganizowanemu menu) - nieco wolny w porównaniu z obecnymi nowo?ciami rynkowymi, no ale to przecie? konstrukcja z przed ponad 5-ciu lat!!! Bior?c to pod uwag? trzeba jedynie bi? pok?ony dla in?ynierów KM za tak genialne rozwi?zania, które po takim czasie wci?? bij? na g?ow? wi?kszo?? kompaktów dost?pnych na rynku. No i to by by?o chyba tyle na temat jego wad.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Pstryka?em nieco na cyfro-lustrzance Canona, kompaktowym Olympusie oraz Sony H9. Pierwszy rzecz jasna full profesjonalizm. Przyciski do sterowania funkcjami dos?ownie wsz?dzie dooko?a aparatu, aby doprowadzi? si? do stanu jako takiego zaznajomienia z aparatem nale?y zdoktoryzowa? si? w dziedzinie profesjonalnej fotografii. Do amatorskich zastosowa? raczej si? on nie nadawa?, po pierwsze: nieco przydu?e gabaryty, po drugie nieco uci??liwa obs?uga (brak podgl?du na ?ywo na wy?wietlaczu LCD, po trzecie nieakceptowalna wr?cz cena. Kompaktowy Olympus nie powiem ca?kiem ca?kiem. Solidny, dobra jako?? zdj??, ogólnie bardzo dobry z dwoma mankamentami: pierwszy - karty pami?ci xD Picture-Card (max. 2GB), drugi - nieruchomy wy?wietlacz który przydaje si? do?? cz?sto wbrew pozorom. Ostatni z "obje?d?anych" przeze mnie cyfraków to Sony H9. Niestety z jakiego? zupe?nie abstrakcyjnego dla mnie powodu Sony które przej??o swego czasu Konice-Minolt? nie przenios?o zupe?nie nic z osi?gni?? KM i w dalszym ci?gu t?uk? swoj? badziewn? seri? H w której ergonomi? porówna? mo?na co najwy?ej do kowad?a lub Syreny 104 Bosto - po prostu dno.
Podsumowanie:
Ogólnie moja ocena oraz wra?enia z obs?ugi, niezawodno?ci oraz jako?ci zdj?? jest bardzo, bardzo pozytywna. Nawet dzisiaj po wielu latach od jego premiery wci?? nie ust?puje on zbytnio konkurentom w swoim segmencie. Jedyne czego mo?na ?a?owa? to fakt, i? Sony poch?on??o i z nieznanych mi powodów zniszczy?o mark? Konica-Minolta. Kto wie, jak genialne aparaty mog?yby si? pojawi? gdyby KM w dalszym ci?gu istnia?a. Kto zna aparaty z serii Dynax (7D, 5D) pewnie wie co mam na my?li...

 

  autor: kris
  29-06-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  5
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
wcze?niej zenit, a200 pierwsza cyfrówka- juz 3 rok
Zalety:
- masa r?cznych ustawie? - r?czny zoom - du?y zakres ogniskowych - obrotowy wy?wietlacz - ogólnie wyposa?enie na 5 - podobno stabilizacja
Wady:
- AF to jest jakie? nieporozumienie, ostro?? ustawia wieki a i tak jedno na 10 zdj?? jest jako tako ostre- naprawd? dobrze ustawiona ostro?? to jest cud - AF w troch? trudniejszych warunkach- nie mam mowy, totolotek - R?czne ustawienie ostro?ci- chwyt marketingowy, mog?oby go nie by?- porostu nie da si? go u?ywa?- spróbujecie zobaczycie - Balans Bieli- hahaha- jak sobie sam nie ustawisz to b?dzie ka?dy tylko nie ten który mia? by?... a i tak nic pewnego - Szum- powy?ej 100 wyra?ny- ale to mo?ne ju? ze staro?ci
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zenit
Podsumowanie:
Ostre zdj?cie- rzadko?? ?adnie nasycone- rzadko?? Oste & nasycone- Cud Zrobienie zdj?cia trwa wieki bo trzeba wszystko r?cznie ustawia?- a i tak nie ma pewno?ci, ?e si? uda. najlepiej fotografowa? co? co jest przybite do pod?ogi i o?wietlone 1000W.

 

  autor: anonimowy
  06-04-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od roku, g?ównie pejza?e oraz motoryzacj?.
Zalety:
r?czny zoom, odchylany LCD, naturalne kolory, sporo przydatnych funkcji, dobry tryb manualny, intuicyjna obs?uga
Wady:
bardzo trudno dosta? oryginalny akumulator, a zamienniki s? bardzo kiepskie, slaby tryb automatyczny (ale z takim aparatem i tak ma?o kto go u?ywa :) )
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
wcze?niej tylko typowe tanie kompakty
Podsumowanie:
ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego aparatu i uwa?am go za jedn? z lepszych "hybryd" na rynku mimo up?ywu czasu jak sie nie ma kasy na dobr? lustrzank? to warto go kupi?

 

  autor: anonimowy
  15-03-2007
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  5
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat. Moja wiedza w dziedzinie fotografii pochodzi z kilku przeczytanych ksi??ek, porad fachowca i do?wiadczenia.
Zalety:
Dobry obiektyw ze szk?em APO, Manualny ZOOM, mo?liwo?? montowania filtrów na popularny gwint 49mm.
Wady:
Wolny autofocus - mam porównanie do manualnych jak i cyfrowych lustrzanek.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit 12XP, Nikon F601, kilka marek i modeli kompaktów cyfrowych, Canon EOS-D30
Podsumowanie:
Lepiej kupi? najprostsz? lustrzank? cyfrow?.

 

  autor: Mariusz
  13-10-2006
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  5
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zawodowo.
Zalety:
Fajnie wyglada.
Wady:
Mydlane zdjecia. ala dynamika. Ktos kto pisze ze to cos robi zdjecia na 10 chyba nie mial zadnej cyfrowki przed A 200. Sony maluski kompakt T5 robi o niebo lepsze i miesci sie w kieszeni koszuli ;)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon G6, A 85, T5. 20D, 70D. i analogi
Podsumowanie:
Zenujacy aparat za wysoka cene- zreszta czego wymagac Konika-Minolta oni nic chyba nie wniesli w dziedzinie fotografi powinni zaczac produkowac tostery.

 

  autor: anonimowy
  01-03-2006
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko tar? lat. Nale?? do klubu fotograficznego
Zalety:
- Precyzyjny, jasny obiektyw – regulowany mechanicznie. Du?a matryca 2/3 cala, dzi?ki której mniej szumi i mo?na uzyska? mniejsz? GO. - Szybki procesor i jego pi?kne naturalne kolory (?adnych cukierków, cho? i taki mo?na ustawi?). - Zakres ogniskowych. 28mm przydatne przy robieniu krajobrazów. A200 jest lekka mo?na j? spokojnie zabiera? cho?by w góry. Bywam cz?sto, wi?c to robi znaczenie, co si? ma w plecaku. - B. dobra ergonomia. Aparat obs?uguje si? intuicyjnie i szybko. ?miesz? mnie teksty w stylu „mi?kko ostrzy” np. Pana grafika. Je?eli kto? trzyma ten aparat 2 godz. To nie dziwi? si?, ?e mu zdj?cia nie wychodz?. Mi te? na pocz?tku nie wychodzi?y, ale jak si? pozna ten aparat… Robi?em zdj?cia testowe rejestracji samochodowych, samochodowych ró?nym o?wietleniu. I zastanawiam si? gdzie te rozmycia? Wysz?o ostro, w dodatku bez aberracji. Zreszt? mo?na sobie ustawi? to czy aparat ma robi? mi?kkie, normalne, czy ostre fotki.
Wady:
- s?aba bateria - gorszy wy?wietlacz EVF ni? w A2
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit, Nikon 8800
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat dla ludzi zainteresowanych amatorsk? fotografi?. Niespecjalny dla osób stosuj?cych tylko tryb auto.

 

  autor: anonimowy
  22-12-2005
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Pracuje w sklepie z aparatami. Testuje ka?dy interesuj?cy model ze wzgl?du na pasj?.
Zalety:
Przedewszystkim jest to jeden z niewielu aparatów który poprostu bierzemy do r?ki i robimy udane zdj?cia. Rewelacynjy system przeciwstrz?sowy gdy go poruwnuj? z innymi wynalazkami w tej dziedzinie potrafi zdeklasowa? niektore uznane marki. Z pewno?ci? nie jest doskona?y (mi?kko??) ale jak kto? nie jest policjantem to doczyta ?e czasem wystarczy wy??czy? pewne funkcje wspomagaj?ce aby otrzyma? po??dany efekt. Skracaj?? stosunek ceny do jako??i jest bardzo pozytywny. Funkcjonalno?? równie?.
Wady:
- akumulator (osobi?cie wl? mie? w zapasie drugi na?adowany a to ju? wydatek) - a? si? prosi o d?uzszy zoom - nieco nieprzystaj?ca do reszty obudowa - nie mia?em problemów z serwisem (ale je?li jest tak jak przedmówca nadmieni? to duzy problem) psuj? si? ?adko. Mia?em okazj? wysy?a? kilka sztuk - oby?o si? ez k?opotów najmniejszych. Wsz?dzie tam gdzie ludzie - tam b??dy. Polecam monit do Minolta Polska ( Bardzo uczynni ludzie ch?tnie pomagaj? w trudnych sytuacjach)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Testowa?em wi?kszo?? dost?pnych cyfrówek z wyj?tkiem Sony i HP ( z ca?ym szacunkiem dla ich urzytkowników). Nie mam niestety wielkich do?wiadcze? je?li chodzi o fotografi? analogow?.
Podsumowanie:
Z racji zawodu i anonimowo?ci mog? pozwoli? sobie na pe?n? OBIEKTYWNO?? - nie sta? mnie na ten aparat. Bardzo powa?n? konkurencj? stanowic mo?? Fui S9500 ( obecnie w podobnej cenie) przetestuje - napisz? :) pozdrawiam.

 

  autor: WOYO1
  29-10-2005
  liczba ocen: 2
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat,aparaty tradycyjne-zenith,fed,automaty np.premier,dotychczas aparaty cyfrowe by?y poza moim zasi?giem-cena, mam mnóstwo czarno-bia?ych zdj?? z zenitha,kiedy? by?o trudno o kolorowy film..
Zalety:
A 200,posiada pot??ne mo?liwo?ci manualne,pocz?wszy od r?cznego balansu bieli,kontrastu,nasyceniu barw ,sko?czywszy na wewn?trznych filtrach,jasny obiektyw, 1:2,8-3,5,co daje du?? mo?liwo?ci przy szerokim k?cie, aparat jest niedu?y,ale znakomicie le?y w r?ce,oczywi?cie anti-shake,który pozwala robic foty- 1/20s,f 3,2-w pomieszczeniach bez lampy-nieporuszone, ruchomy wy?wietlacz lcd,daje kapitalne mo?liwo??i,zw?aszcza przy stosowaniu filtrów polar,gdzie k?t padania ?wiat?a jest wa?ny,mozliwo?? dok?adania akcesoriów typu-soczewka makro,konwertery-szerokok?tny i tele-jeszcze bardziej zwi?kszaja mo?liwo?ci aparatu,akumulator trzyma nie?le oczywi??ie bardzo por?czny jest pier??ie? zoom na obiektywie,poza tym programy tematyczne,pilot zdalnego sterowania,gor?ca stopka..i du?a matryca 2/3 cala+8mpx,przejrzyste menu,klawisze funkcji jak najbardziej pod palcem.
Wady:
je?li chodzi o wady..-ma?y pier?cie? zoom(?rednica)- ale mo?na przywykn??,makro od 25-30 cm,ale temu te? mo?na zaradzi?-raynox dcr-250,lub cl 49-200, plastikowa stopka do lampy zewn?trznej,krótki zasi?g lampy wbudowanej-4m,i ..to chyba tyle.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
tradycyjne -zenith,fed,automaty na film, z cyfrowych konicaminolta z5.
Podsumowanie:
Aparat ma du?e mo?liwo?ci ustawie?,du?y zakres przes?ony i czasów na?wietlania,oczywi??ie programy tematyczne,obecnie mo?na go kupic w cenie ok-2,2PLN gor?co polecam ?rednio i bardziej zaawansowanym amatorom,robi?cych zdj?cia w ró?nych okoliczno?ciach, ten aparat to dos?ownie ma?y krok do lustrzanki.

 

  autor: korek69
  23-09-2005
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? interesuje si? od dawna (pami?tam, ?e na topie by?y wtedy SMIENY 8M) Pstryka?em kilkoma aparatami analogowymi, a? nadszed? czas na cyfrówk?. Najpierw by? to kompakt, a teraz hybryda KM A200
Zalety:
Do zalet mog? zaliczy? bogat? funkcjonalno??, mechaniczny zoom, ma?e gabaryty jak na hybryd?. Mo?liwo?? dok?adania mnóstwa dodatkowych akcesoriów.
Wady:
W nocy s?abo dzia?a AF. Czasami w nocnych fotkach pojawiaj? si? szumy. Mi?kko?? zdj??.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
MINOLTA RIVA 35 SONY DSC-P52 NIKON COOLPIX 5200 NIKON COOLPIX 5700
Podsumowanie:
Je?eli kto? szuka hybrydy, która sprawdzi si? w ró?nych sytuacjach, gdy nie ma czasu na zmiany obiektywów itd, to gor?co polecam. Wystarczy nauczy? si? ustawie? w ró?nych sytuacjach(najlepiej metod? prób i b??dów) Przede wszystkim trzeba pozna? w?a?ciwo?ci tego aparatu a gwarantuj?, ?e b?dziecie bardzo zaskoczeni i zadowoleni.

 

  autor: anonimowy
  07-08-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? ju? wiele lat czysto amatorsko. Najczesciej pejzaze, portrety i zapisuje historie mojej rodziny(jak powaznie to zabrzmialo:)). To jest moja pierwsza cyfra
Zalety:
Aparat jest ok, ma wszystko co zaawansowany amator moze od niego oczekiwac a nawet wiecej. Duzym plusem jest mechaniczny zoom (jak do tej pory zadkosc w kompaktach) dzieki któremu mamy pelna kontrole nad kadrem. Obiektyw, wysoka jakosc optyczna i zakres zooma. Anti-shake, ju? nie wszedzie musimy dzwigac statyw. Najwazniejsze, zdjecia sa swietne. Cena, w tej klasie aparatow chyba najlepsza.
Wady:
Jest plstikowy, co jest wad?, ale dzi?ki temu jest lekki. Bateria moglaby byc wiekszej pojemnosci. Osobiscie wole aby do funkcji byl latwiejszy dostep, ale menu jest dosyc sensownie rozwiazane. Faktycznie zdjecia sa troche miekkie, ale bez przesady nie jest zle. Jak we wczesniejszej recenzji jest napisane aparat nie nadaje sie dla policjanta ale z innego powodu ;-))
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenity, Praktica, Nikon
Podsumowanie:
Mam A200 miesi?c zrobilem nim ok 2000 zdjec i gdybym jeszcze raz mial kupowac aparat wybral bym znowu KM A200. Oczywiscie ze wtej chwili ceny lustrzanek cyfrowych leca w dol i moze niedlugi jest czas ze bede mogl wrocic do lustra ale puki co wszystkim polecam. Jest to aparat na ktory warto wydac swoje ciezko zarobione pieniadze.

 

  autor: anonimowy
  30-06-2005
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  3
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
zawodowo
Zalety:
du?o funkcji
Wady:
Najwi?ksz? wad? tego aparatu jest producent czyli Konica Minolta. Chcia?abym uprzedzi? wszystkich potencjalnych nabywców aparatów tej marki, ?e przede wszystkim psuj? si?, gwarancja to 12 miesi?cy, czas za?atwienia reklamacji to 28 dni, a serwis jest tylko jeden na ca?? Polsk?. I nie liczcie na to, ?e mo?na co? szybciej naprawi?. Serwisanci zachowuj? si? jak urz?dnicy. To wy jeste?cie dla nich a nie oni dla was. Pozdrawiam
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
dimage a2
Podsumowanie:
?enada

 

  autor: anonimowy
  27-04-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografowa??m do tej pory g?ównie Lustrzankami analogowymi. Zdj?cia ró?ne, wycieczki góry pejza?e przyroda.
Zalety:
Pier??ie? Optycznego Zoom, Doskona?y Obiektyw. Pier?cie? Focusa. ?wietnie wywarzony aparat, lekki jak na swoje mozliwo?ci. bardzo dobra ergonomia. doskona?y odchylany wy?wietlacz, b.dobry wizjer, przemy?lale i przejrzyste menu. szybko?? w docieraniu do istotnych ustawie?
Wady:
Za s?aby Akumulator, brak paska zabezpieczaj?cego zgubienie os?ony obiektywu
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Cannon EOS300D, Cannon G5, Zenit
Podsumowanie:
Aparat sprawuje sie rewelacyjnie, w tej klasie cenowej jaknajbardzej polecam

 

  autor: anonimowy
  24-04-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
jestem grafikiem i dotychczas mia?em doczynienia g?ównie z lustrzanekami, chcia?em sobie kupi? lepsz? cyfr?
Zalety:
parametry, manualne ustawienia, filmowanie, antishock w niskiej cenie
Wady:
mia?em kupi? w?a?nie ten aparat ze wzgl?du na jego parametry, manualny zoom i inne, ale jak dla mnie to ten aparat wyeliminowa?a "mi?kko??" czyli nieostro?? zdj?? skoro chc? jakie? 8MPIX, to nie po to aby uzyska? jako?? w styl 5MPIX, tylko lepsz? ! niestety nie kupi?em, szkoda, bo gdyby obraz w nim by? ostry "to to by bylo w?a?nie to czego szukam" mo?e komu? lekkie rozmycie nie przeszkadza, w moim przypadku BARDZO test wykona?em fotografuj?c gazety w plenerze, patrzy?em na apisy na nich - by?y rozmyte pomimo w?a?ciwego ustawiania ostro?ci, testowa?em przez 2 godziny 2 ró?ne egzemplarze, ten parat napewno nie nadaje si? dla policjanta dokumentuj?cego miejsce zbrodni, bo nie wida? czy le?y pet papierosa czy ?uska po naboju, ale nie ka?dy stawia tak ostre kryteria jak ja w ko?cu do rozmywania obrazu s?u?? funkcje w Corelu lub Photoshopie, a nie APARAT
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
porównywa?em z olympusem 8080, coolpix 8700, ale g?ównie posluguj? si? standartowymi kliszowymi lustrami
Podsumowanie:
szkoda, ?e tak wysz?o z tym rozmyciem (sprawdza?em 2 egzemplarze i przeczyta?em to w apru zachodnich opiniach) wielka szkoda, bo aparat by?by super a tak go chcia?em kupi?

 

  autor: anonimowy
  13-04-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Konica Minolta DiMAGE A200 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 4 lat. Handluj? sprz?tem foto.
Zalety:
Przede wszystkim Konica-Minolta A200 wyposa?ona jest w NORMALNY zoom - a nie regulowany przyciskami, na który mo?na za?o?y? filtr polaryzuj?cy bez jakiej? zasr.. tulejki. Dobre odwzorowanie kolorów. Ma?e rozmiary.
Wady:
Troch? mi?kkie zdj?cia - ale nie a? tak jak pokazuj? na dpreview. Wolno robi zdj?cia.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony F-828
Podsumowanie:
W porównaniu do Soniaka - wolniejszy, ale mniej szumi. W s?o?cu wol? soniaka, jak si? tylko troch? zciemni minolt? A200

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.