Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Nikon Coolpix L100      recenzje (41)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Nikon

Nikon Coolpix L100


wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
producent : Nikon
recenzje : 41
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa28-420 mm
obiektyw/przysłonaf/3.5- f/5.4
matryca/pikselibrak danych
ISOauto, w zakresie 80-800 ISO, tryb wysoka czułość: 720-3200 ISO
czasy migawki8-1/2000 s
LCD3 cale
karty pamięciSD, SDHC,




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 41 recenzji


  autor: mario
  email widać po zalogowaniu
  19-01-2014
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
witam wszystkich.to mój drugi aparat i spodziewałem sie czegoś lepszego
Zalety:
jedyna zaleta tego aparatu to prosta obsługa
Wady:
Na zewnątrz przy dobrej pogodzie zdięcia wychodzą przyzwoicie chociaż nie powala zdjęcia wychodzą rozmazane ciężkozłapać ostrośc nagrywanie filmów lepiej wychodzi ze zwykłej komórki
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
zenit
Podsumowanie:
zapłaciłem za niego 1000zł to był zły wybór

 

  autor: anonimowy
  06-01-2012
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  6
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Mój pierwszy aparat( 2 lata), kiedy na poważnie zaczęłam coś robić z aparatami, oczywiście amatorsko.
Zalety:
fajne zdjęcia makro, pod dobrym światłem. Wszystkie zdjęcia zależą od światła.Łatwy w obsłudze i dobra cena :)
Wady:
Wieczorem zdjęcia nie wychodzą , trzeba robić je przy lampie, ogólnie wszystkie trzeba przy lampie jeśli mają być wyraźne. Przy robieniu zdjęć trzeba zwrócić uwagę na światło, bo twarz wychodzi żółta i nie ma na to sposobu. Powrócę jeszcze do nocnych zdjęć - nawet jak jest opcja ustawiona,ze "nocne" zdjęcia to i tak nic nie zmienia.A zdjęci są rozświetlone i rozmazane.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
tak na prawdę to mój pierwszy aparat na poważnie, teraz zamierzam kupić lustrzankę .
Podsumowanie:
Na samym początku aparat robił świetne zdjęcia i dalej tak jest przy dobrym świetle i najlepiej na dworze. Jednak z biegiem miesięcy zaczęłam bardziej obcować z fotografią i zauważać błędy aparatu. Aparat dla początkujących jest dobry, ale do czasu :)

 

  autor: Niedzwiedz
  29-10-2010
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od 3 lat. Głównie pamiątkowe zdjęcia i rodzinne oraz na wypadach w wakacje. Aparatem zrobiłem około 400-500 zdjęć.
Zalety:
-Dobra stabilizacja obrazu. -15 krotny zoom optyczny. -Długi czas pracy na bateriach niklowo-wodorowych. -Dobre makro. -Dobra lampa błyskowa.
Wady:
-Brak możliwości zmiany jakiegokolwiek parametru (nawet iso). -Zdjęcia wychodzą prześwietlone, a jak nie to zbyt ciemne. -Badziewna automatyka.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
HP C912, analogowy aparat fuji na film, telefon k800i, lumix DMC-F2.
Podsumowanie:
Jest to sprzęt, którego wadą jest automatyka, która nie potrafi ustawić poprawnych parametrów, a funkcja manualnego nastawiania ekspozycji jest w nim nie dostępna. Co w przypadku sprzętu, który w swoim czasie kosztował 700-1000 zł jest niedopuszczalne, a niestety nikt kto kupuje sprzęt w tej cenie nie ma zamiaru używać tylko automatu. Widzę, że co niektórzy piszą tu, że ktoś się na niego skarży, bo nie umie fotografować, a jak tu zrobić dobre zdjęcie jeżeli wszystko robi za nas aparat.

 

  autor: anonimowy
  09-10-2010
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorko od dziecka. Najbardziej lubię fotografie makro.
Zalety:
Aparat przy dobrym świetle robi naprawdę dobre, ostre zdjęcia. Często bawię się kontrastem i wykonuje zdjęcia pod światło, można uzyskać naprawde ciekawe efekty. Poza tym marko też wychodzi bardzo dobre.
Wady:
Najczęściej po wykonaniu zdjęć kuszę się, by je przerobić, ponieważ kolory są dziwne. Ponadto nie radzę wykonywać zdjęć przy słabym oświetleniu, bo aparat się "pluje" i efekt jest marny. Zdjęcia z lampą błyskową ? Nienajlepsze rozwiazanie, gdy fotografujemy postacie.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wielu ;>
Podsumowanie:
Przede wszystkim należy pamiętać, że to, czy zdjęcie jest dobre, czy nie, zależy od fotografa. Aparat jest mniej ważny. Jestem zadowolona z zakupu tego produktu, choć w przyszłości zamierzam zamienić aparat na lepszy. Cena też nie jest wygórowana, więc jeżeli ktoś zaczyna przygodę z fotografią, to jak najbardziej polecam ;)

 

  autor: nrjtklsgb
  03-10-2010
wyposażenie w funkcje :  4
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od 2 lat.
Zalety:
Przy dobrym świetle jakość zdjęc jest naprawdę dobra. Świetne makro. Ładne i wyraźne kolory.
Wady:
Oj sporo. Przy złym oświetleniu szczególnie na zewnątrz aparat nie nadaje się do niczego. W pomieszczeniach bez światła zdjęcia nawet z lampą są kompletnie nieostre. Zdjęcia często wychodzą prześwietlone. Tandetna obudowa.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon D60
Podsumowanie:
Aparat jest dobry na ' pstrykanie ' zdjęć w stylu ' u cioci na imieninach ' zero profesjonalizmu, wtedy będzie idealny.

 

  autor: JingJang
  email widać po zalogowaniu
  27-07-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od kilku lat. Głównie są to zdjęcia makro, krajobrazy, portrety.
Zalety:
Duży zoom, robi świetne zdjęcia makro, łatwa obsługa, podręczny, widzę w nim dużo zalet.
Wady:
Czasem powstają szumy.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Dużo sprzętu przewinęło mi się przez ręce.
Podsumowanie:
To jest bardzo dobry aparat, robi genialne zdjęcia. Ci którzy wypowiadali się że jest taki beznadziejny to po prostu kiepscy fotografowie, nawet gdyby mieli najlepszą lustrzankę to i tak z ich rąk byłyby marne zdjęcia.

 

  autor: anonimowy
  06-07-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od ponad roku. Przede wszystkim - makro, krajobrazy, natura i trochę portrety.
Zalety:
lekki, fajnie trzyma się w dłoni, dużo funkcji typu makro, krajobrazy, portrety (i co z tego, że automaty)
Wady:
przy złym świetle ciężko idzie zrobić naprawdę fajne zdjęcie
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
ten był pierwszym
Podsumowanie:
aparat jest bdb dla początkującego. można się wiele na nim nauczyć, być może nie ma wielu fajnych funkcji, ale sztuką jest zrobić zdjęcie bez specjalnych 'bajerów'. niestety przy niefajnym świetle wiele się nim nie zdziała, chociaż dla chcącego nic trudnego. byłam w szoku, że ten aparat potrafi robić takie świetne zdjęcia makro!

 

  autor: TOMEK
  06-04-2010
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  2
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
JESTEM AMATOREM OD KILKU LAT
Zalety:
WYGLĄD I OBIEKTYW
Wady:
TO POPROSTU ZWYKŁY ZTARY KOPAKT Z WIELKIM OBIEKTYWEM I W ŁADNEJ OBUDOWIE
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
NIKON L 20 CONON EOS 450D
Podsumowanie:
DLA AMATORA TAKIEGO JAK JA LEPIEJ KUPIĆ NIKONA L20 CHYBA ŻE MYŚLIMY POWAŻNIEJ O FOTOGRAFI TO KUPIĆ LEPSZY SPRZĘT NA TYM APARACIE ZAWIODŁEM SIĘ

 

  autor: Rell
  email widać po zalogowaniu
  02-04-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografowaniem interesuję się krótko,od października 2009. Coolpixa l100 kupiłam w styczniu.
Zalety:
Na początku myślałam,że to zły aparat na początek fotografii, jednak ma sporo zalet. - lekki,poręczny - cudowne makro - bokeh w tle - nie tylko makro,ale nawet postacie - brak szumów i wiele więcej Trzeba dostrzec wszystko, i umieć fotografować.. ludzie!
Wady:
hmmm.. czasem problemy z ostrością i z dobraniem scenerii. Ale nawet do fotografowania postaci używam trybu makro i jest dobrze.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
żaden, ale używałam lustrzanek od rodziny. Nikon d3000
Podsumowanie:
Na pierwszą przygodę - w sam raz! Dla ciekawych, moje portfolio: www.lubieorzechy.fbl.pl

 

  autor: Dorcia
  01-03-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorką z wielkimi ambicjami.
Zalety:
Fajnie leży w ręce, pełna automatyka(mi to nie pasi), duży zoom, wiele opcji, ładne fotki, szybki czas pracy, świetne macro
Wady:
paskudne szumy w podglądzie na żywo, brak wizjera, głośno chodzi, przesadzone kolory np. mam skarpetki fioletowe a wychodzą niebieskie, ludzka skóra wychodzi czasem wręcz czerwona, zoom ma swoje kaprysy raz foto wyjdzie a raz nie...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
różnie to bywało
Podsumowanie:
Troszkę się zawiodłam, ale muszę nad nim posiedzieć i go wyczuć. Ogólnie dobry, ale bez zachwytu:)

 

  autor: mvbg
  email widać po zalogowaniu
  27-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
pstrykam zdjątka od pół roku
Zalety:
aparat jet dobry
Wady:
brak
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
niko l20 totalna porażka
Podsumowanie:
nikon l 100 to dobry aparat

 

  autor: majcherkor
  email widać po zalogowaniu
  18-01-2010
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuje przy okazji uroczystości itp
Zalety:
wszystko w jednym
Wady:
trafiłem na złom raz w serwisie wymienili wszystko co mogli i jak sie okazało to autofocus niedziała- serwis nikon polska to najgorszy z jakim się spotkałem
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon olimpus
Podsumowanie:
bez komentarza

 

  autor: annnka
  email widać po zalogowaniu
  13-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję amatorsko
Zalety:
po pierwsze sama budowa aparatu jest poręczna nie jest za ciężki ale czuć go w rękach. po drugie zdjęcia robi dobre ja osobiście bardzo dużo zdjęć robię w trybie makro bo takowe zdjęcia lubię robić. po trzecie tryb łatwa automatyka pomoże dobrać tryb do panujących warunków.
Wady:
Zdjęcia robione w ciemnym pejzażu.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
xxx.
Podsumowanie:
Jak ktoś nie umie robić zdjęć to nawet najlepszą lustrzanką zrobi słabe i rozmazane zdjęcie, więc jeśli ktoś pisze że aparat beznadziejny i wszystko w nim jest beznadziejne i nie ma żadnych zalet to ja wnioskuje że jest słabym fotografem. Owszem aparat może mieć wady - jak każda przy ziemska rzecz - ale ma również zalety i trzeba je dostrzegać. Jak ktoś weźmie zrobi zdjęcie i stwierdzi że jest beznadziejny no to niech się zastanowi nad swoimi umiejętnościami. A jak są słabe to niech się nie wypowiada.

 

  autor: krzysiek9559
  13-01-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem typowym amatorem
Zalety:
poręczny, duzy wyswietlacz, szybkie menu dostosowań do zdjęć
Wady:
brak wizjera, brak osłony na wyswietlacz, słabe zjęcia bez lampy
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
analogowe, HP photosmart, Panasonic Lumix, samsung 8mp
Podsumowanie:
aparat wystarczający dla amatorów, dobre zdjecia jak na automatyczne ustawienia, trzeba poprostu dobrze go przetestować na wszystkich wartościach i dostosowac programy do swoich potrzeb ot cała filozofia dobrych zdjęć, pozatym lekki w porównaniu z lustrzankami, wiec zawsze może on być pod ręką dostępny

 

  autor: Piotr Kawecki
  email widać po zalogowaniu
  30-12-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Dostałem aparat na gwiazdke.Zdjęcia robi bardzo ładne.Przy słabym oświetleniu trzeba włączyć lampę błyskową bo jak nie to wyjdą kiepskie zdjęcia ale jak z to zadowalające.
Zalety:
Widzę bardzo dużo ale nie będę się wypisywał.
Wady:
Bez wad.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Moim poprzednim aparatem był Olympus FE360.Fotografowałem nim rok.
Podsumowanie:
No po prostu polecam go każdemu.

 

  autor: anonimowy
  28-12-2009
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amator
Zalety:
Zalet brak bo zdjęcia są straszne
Wady:
Wszystko. ten aparat to tragedia
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Smena, i potem małpka samsunga
Podsumowanie:
Ten aparat to jedna wielka tragedia i wogole nie powinien się pojawić na rynku

 

  autor: celluar
  28-12-2009
  liczba ocen: 6
  średnia ocen: 4.5
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Wszystko po troszku mnie interesuje ale chyba najbardziej przyroda
Zalety:
Zalety?? A ten aparat je ma? A tak na poważnie to nie widze żadnych. Jeśli szumy i aberracje to zalety to ten aparat jest świetny:)
Wady:
Szumy, Powolność i aberracha chromatyczna a no i jeszcze brak manuala i jeszcze to że niektórzy się powołują na markę. Mimo że to nikon to i tak to jest chłam jakich mało a ci co się pozytywnie wypowiadają to mają coś z oczami. Co do P90 to mam taka sama opinię
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon d80 i d90. Sony a200, Sony wx1
Podsumowanie:
Beznadzieja taka sama jak nikon p90 i nawet p6000. Nie wiem po co nikon robi kompakty jak tego robic nie umnie. Wszystkie kompakty nikona to tragedia ale te od 10mpix to juz jest brak zdjęcia. S220 S230 L100 i P90 to porażka totalna. To nie robi zdjęć. Ja wymieniłem l100 na Sony H50 bo jeszcze wtedy miałem taką możliwość. Za te same pieniądze dostałem lepszy aparat i nawet bateria własną a nie paluszki

 

  autor: Takijeden
  28-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Zoom, ekran LCD, matryca, rozmiar, praktyczność, czytelne i proste menu.
Wady:
Problemy z ostrością przy dużym zoomie i slabym świetle.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Różne kompaty
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat dla początkujacych i osób chcących szybko i dobrze robic zdjecia amatorsko do rodzinnego albumu. Nie jest to aparat dla wymagających i oczekujących super efektów typu lustrzanka...

 

  autor: Bursztynka
  28-12-2009
wyposażenie w funkcje :  4
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Od czterech lat fotografuję dziką przyrodę, w szczególności zwierzęta.
Zalety:
Wytrzymałość i wygląd. Szeroki ekran
Wady:
W mało kontrastowym otoczeniu nie łapie ostrości Nie ma "wizjera"
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
X
Podsumowanie:
Jest idealny dla amatorów, którzy nie dbają o osrość ani jakość. Dobrze sprawuje się we wnętrzach ale jeśli ktoś chce robić zdjęcia np. w ruchu niech lepiej zapomni o tym aparacie.

 

  autor: wydra123
  email widać po zalogowaniu
  25-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografią zajmuje się od roku ponieważ jest to moje hobby będę to kontynułował
Zalety:
-bardzo duży zoom optyczny i cyfrowy -wygodny w obsłudze -polskie menu -posiada lampę błyskową -wejście na kartę SD -ekran 3 cale -funkcja serja zdjęć -funkcja wykrywania drgań
Wady:
-brak wizjera
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
olympus stylus 820 > nikon coolpix l00
Podsumowanie:
Aparat dobry (Bardzo dobry) jeżeli chodzi o zdjęcia z odległości dalszej niż 1 metr. Mnie aparat sie podoba

 

  autor: Habalaba
  email widać po zalogowaniu
  15-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuję się amatorsko od kilku lat. Niejeden aparat przez moje ręce przeszedł.
Zalety:
Wygoda obsługi Duży zoom Dobra jakość video Polskie Menu Dobrze leży w dłoni
Wady:
BEZNADZIEJNA jeszcze raz BEZNADZIEJNA jakość zdjęć przy słabym oświetleniu (ogromne szumy, hot pixele), przy normalnym dużo lepiej ale wciąż kiepsko. Brak trybu manualnego i możliwość dopasowania bardziej zaawansowanych parametrów ekspozycji Duże zniekształcenia obrazu przy dużych przybliżeniach
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon D80, Nikon F70, Canon Powershot A640, Premier DC-6331
Podsumowanie:
Aparat dobry dla osób nieoczekujących wiele od aparatu nie przejmujących się jakością zdjęć

 

  autor: anonimowy
  03-12-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorem, fotografuję na imprezach itp, po prostu kiedy przyjdzie okazja coś pstryknę.
Zalety:
Do zalet na pewno zaliczyłbym 15x zoom a do tego trzeba dodać zoom cyfrowy. Przyzwoita jakość zdjęć nawet na zoomach. Szybkość działania-tym aparatem można masowo robić zdjęcia, a jak na kompakt to zaleta, łatwa obsługa nawet dla amatora, duży tylny wyświetlacz.
Wady:
Krótki czas pracy na zwykłych bateriach (4), zrobiłem 10 zdjęć i były one po prostu wyczerpane, sytuacja się poprawiła na alkaicznych bateriach Philipsa-zapewniły one długą i komfortową pracę, nawet przy zabawie z lampą błyskową. Ręcznie wyciągana lampa błyskowa, ale to kwestia gustu, przyzwyczajenia. Tylny wyświetlacz jest duży, ale niestety nie jest chowany tj w innych aparatach-trzeba na niego uważać. Waga aparatu nie jest mała, trochę gorsza jakość zdjęć przy małym oświetleniu. Zaśnieżony obraz LCD, ale zdjęcia wychodzą dobrze. Zdjęcia na zoomie trzeba umieć robić, inaczej są zamglone.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Technaxx x7 3.2 Mpix i z telefonu Samsung Omnia 5 Mpix
Podsumowanie:
Jeśli jesteś nastawiony na kompakt z dużym zoomem i chcesz szybko robić zdjęcia bez zbędnego grzebania w aparacie, to polecam. Jakość zdjęć jest przyzwoita. Hmm...jak za 600-700 myślę że warto, jak drożej to zastanowiłbym się, co nie zmienia faktu że z aparatu jestem zadowolony.

 

  autor: maniac
  email widać po zalogowaniu
  02-12-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko
Zalety:
Wiele funkcji fotografowania. Dobra jakość zdjęć, dóży wyświetlacz aparatu,
Wady:
mam go 2 tygodnie i nie widze jako amator żadnych wad.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Aparaty anaogowe, konica minolta, lumix
Podsumowanie:
Ktos napisał że nie mozna zastosować akumulatorków otuż mozna ja kożystam i jest ok, Aparat jak za te cene sprawuje sie dobze i sprawia że fotografowanie staje się przyjemne.

 

  autor: motoholica
  email widać po zalogowaniu
  30-11-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  3
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję amatorsko od kilkunastu lat. Ostatnio fotografuję z paralotni.
Zalety:
jak każdy
Wady:
nie wiem co sie dzieje z zasilaniem; kupuję nowe duracelki, a tu za chwilę pojawia sie komnikat o wyczerpanej baterii, kupuję nowe, chyba nowe bo w sklepie i po kilkunastusekundowym działaniu aparatu, to samo. Akumulatorów nie próbowałem, bo instrukcja zabrania używania akumulatorów, dlaczego? nie wiem.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
korzystałem z analogowych
Podsumowanie:
podsumowując, należy używac zasilania z zasilacza, więc trzeba zabierać ze sobą elektrownię

 

  autor: TrueBlue
  22-11-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Swietny aparat kompakowy.Potezny zoom,duzo programow tematycznych. Prosty w obsludze.Brak akumulatora.
Wady:
Jak ze te cene i klase aparatu - wad nie widze.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Panasonic lumix FZ 8 ,Nikon coolpix 5700, Olympus FE230
Podsumowanie:
Polecam amatorom

 

  autor: lukasz
  20-10-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zupełny amator. Nikon cool... to mój pierwszy aparat.
Zalety:
Aparat naprawdę super, wybrałem ten model ze względu na niezłe parametry 15x zoom itp., i jego ładny wygląd. Przy pierwszym kontakcie aparat robi wrażenie naprawdę profesjonalnego sprzętu, ma ładny kształt, dobrze leży w dłoni. Jeśli chodzi o obsługę to dla amatora ideał! Zdjęcia ładne, może bez fajerwerków ale na swoje potrzeby wystarcza.
Wady:
Ja większych wad nie zauważyłem.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nic wcześniej Nikon to mój 1 aparat.
Podsumowanie:
Ogólnie Nikon coolpix l100 to dla początkującego, ale szukającego porządnego sprzętu idealne rozwiązanie. Mam go dopiero od miesiąca, ale jestem z niego w 100% zadowolony. I denerwują mnie wypowiedzi niektórych ''znawców'' fotografii. Nikon cool... to aparat kompaktowy a nie lustrzanka, nie można wymagać od niego nie wiadomo czego! Osobiście i szczerze mogę go polecić każdemu początkującemu fotografowi. Naprawdę solidny sprzęt!

 

  autor: gizmokp
  email widać po zalogowaniu
  24-09-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko;praktycznie wszystko
Zalety:
na tę cenę aparat godny polecenia !!! do wykonywania amatorskich zdjęć ma wszystko co jest potrzebne ; fajny wygląd,duży zoom;mnóstwo funkcji i łatwość w obsłudze !!!
Wady:
-
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
-
Podsumowanie:
Dla mnie ten aparat to małe cudeńko !!! Polecam w 100% dla amatorów fotografowania.

 

  autor: anonimowy
  30-08-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
x
Zalety:
zalet to w sumie brak bo nawet cena nie jest niska jak na ten badziew
Wady:
Wady....hmmm chyba wszystko. Najgorzej jest z matryca i obiektywem. Co d matrycy to za duza rozdzielczosc(szumy szumy szumy). Z tego co wiem to nikon bierze matryce od sony i od jakiegos czasu nie wysdzedl mu zaden kompakt. Powinien sie poradzic zaopatrzeniowca bo sony w kompatkach jak na razie bije nikona na głowę
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sprzedaje aparaty. Korzystalem z prawie wszystkiego. W kompaktach najgorszy jest nikon kodak i casio
Podsumowanie:
Za ta cene tragedia ktora nie powinna sie pojawic na rynku. Jak ktos ma zdanie ze tylko canon i nikon umie robic aparaty to polecam tego nikona i zycze powodzenia bo w sumie, nikon, to uznana marka i za wszystko mozna go usprawiedliwic i dostanie zapewne usprawiedliwienie bo to nikon i tu akurat mu nie wyszlo (hehe z p 90 i p 6000 tez mu nie wyszlo) a te aparaty to tez tragedia

 

  autor: Krzyho123
  email widać po zalogowaniu
  27-08-2009
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Co raz bardziej zaawansowany amator.
Zalety:
X
Wady:
Zniekształcenia geometryczne, złe zdjęcia przy słabym świetle, słabe makro, niektóre zdjęcia są prześwietlone a niektóre zbyt ciemne lub to i to na raz na jednym zdjęciu, duża masa nawet bez baterii, nie zbyt dobre odwzorowanie kolorów na dużej odległości, nieczysty dźwięk.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
X
Podsumowanie:
Nikona L100 mam już kilka miesięcy. W mojej pierwszej recenzji oceniłem go źle, po zrobieniu dosłownie kilku zdjęć. Jak na razie zrobiłem nim kilka tysięcy zdjęć i widzę jakie ma wady.

 

  autor: anonimowy
  21-07-2009
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  3
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amator. najbar ziej lubie fotografowac przyrode
Zalety:
hmmm oprocz wygladu zadnych zalet
Wady:
wady optyczne obiektywu i szumy. na iso 200 jest juz tragedia. do tego straszna aberracja chromatyczna
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
obecnie malpka samsunga sony a200 i nikon d90
Podsumowanie:
aparat za drogi ogolnie tragedia. nikon jest dobry w drogich lustrzankach i nic poza tym. zadna renoma. matryce i tak od sonego bierze. w kompaktach i d40 d60 nikona bym odpuscil bo oni u sie nie postarali

 

  autor: amator
  email widać po zalogowaniu
  21-07-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko chodź zdjęcia mojego autorstwa cieszą nie tylko w albumach ale równiez jako plakaty i obrazy.
Zalety:
Świetny wygląd, 2 rodzaje kart, dobry obiektyw, aparat idealny dla osob chcących zaglębiś sie w tajniki fotografii.
Wady:
brak
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon Coolpix L6, Nikon P80, Panasonic
Podsumowanie:
czytając wypowiedzi niektórych osob widać, ze amator to przy was jest znawcą. To co piszecie to sa wasze wymysły i nieznajomość sprzętu. Pan od marki Nikon. Otóż Nikon ma jedne z najlepszych aparatów i nie ma co tutaj psuc ich renomy. Ale wiadomo, że porducent nie produkuje jednej sztuki a inni go powielaja tylko zajmuje sie produkcją masową więc nie jest w stani sprawdzic jakie zdjęcia robi kazdy np. z miliona aparatów. A poza tym każdy fotografujący zdjęcie zroi inaczej i czy one bedą piękne czy brzydkie zalezy tylko od niego. Osoby, które pisza o szumach na zdjeciach. Albo kupcie sobie aparat z małą rozdzielczościa matrycy albo poczytajcie dlaczego one pojawiają sie na zdjęciach. Im wieksze iso tym większa czułośc matrycy czyli więcej szumów. Wady aparatu brak baterii w zestawie czy czegos tam... to juz szczyt smieszności. Chcecie kupić sprzęt za male pieniądze z pełnym wyposazeniem?? pamiętajcie akumulator to dodatkowy koszt rzedu ok. 100 zł. I jeszcze inf dla pana któr robi zdjęcia od 20 lat... niech pan sie nie przyznaje do tego bo wstyd. Lepiej napisz o lustrzance a nie zwykłym kompakcie. Uważam, ze aparat jest interesujący, robi fajne zdjęcia jak na swoje parametry techniczne, mozna fajnie sie nim pobawic.

 

  autor: Kajtek
  16-07-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Profesjonalista
Zalety:
Moje zdanie jest takie że jeśli chcesz nauczyć się fotografowania ( kadrowania,makro itd ) owym aparatem można te czynności wykonać doskonale ,dzięki automatyce co w przyszłości odzwierciedli się w praktyce na dobrej klasy lustrzance.Dobrej klasy mam na myśli aparaty w przedziale cenowym od 25,000 zł.Takie są realia profesjonalnej fotografii z odpowiednim osprzętem.
Wady:
żadnych
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
oj nie będę się przechwalał :)
Podsumowanie:
Aparat godny uwagi,brawo dla Nikona za dobry materiał.

 

  autor: Picasa
  14-07-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Początkująca amatorka. Pierwszy aparat coś znaczący dla mnie.
Zalety:
Duży ekran LCD(3 cale). Opcja łatwa automatyka w pełni przydatna. Szybkie zapisywanie zdjęć. Cena przystępna. Dobrze leży w dłoni. Przejrzystość przycisków.
Wady:
Przy przewijaniu zrobionych zdjeć, obraz jest na początku niewyraźny, ale po jakiejś 12 sekundy obraz się wyostrza. Troche to na początku wkurzające ale po jakimś czasie się przyzwyczajasz.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon coolpix 2200
Podsumowanie:
Aparat bardzo zautomayzowany, lecz mnie o to chodziło. U mnie przeznaczony do wszystkiego po troszku:) Nie dla tych którzy chcą się bawić z ustawienami. Naprawdę nie rozumiem ludzi którzy mają 20- letni staż w fotografii lub chcą kupić lustrzankę. Kupują taki aparacik i narzekają że nie taki jaki chcieli, że obudowa nie taka, autofokus też zły i wychodzi że aparat to totalna pomyłka. Ja uważam że super Nikonek jak na tą cenę. Oraz dla osób ceniących szybkość i łatwość obsługi. Pozdrawiam.

 

  autor: mala
  14-07-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amatorka, robie zdjecia rodzince, przyjaciolom, dziecim...ten aparat kupilam rodzicom
Zalety:
bardzo fajne parametry - na opisie technicznym. malo funkcji (amator nie musi sie za bardzo zastanawiac, jak robic zdjecia, po prostu pstryka i tyle).
Wady:
zgadzam sie z panem, ktory napisal, ze ten aparat nie powinien ujrzec swiatla dziennego - jedna wielka wada, nawet jak dla amatora; zdjecia robione moim 5ciopixelowym canonem sa o niebo lepsze.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon a700, canon S2 IS, olympus ??UZ
Podsumowanie:
ladne parametry, atrakcyjna cena, wydawaloby sie, ze idealny dla laika, ale nie chcialabym go nawet za darmo.

 

  autor: julia
  email widać po zalogowaniu
  30-06-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję sobie amatorsko
Zalety:
15x zoom, 10 Mpix, , Mocna lampa błyskowa, Mały pobór baterii, duża ilość trybów tematycznych, Duża rozdzielczość filmów i zdjęć, Bardzo szybkie zdjęcia seryjne, Bardzo dobre ostrzenie w trybie makro (!),Duży i czytelny wyświetlacz, wygląd, wiele części w zestawie (linka do obiektywu, smycz, baterie,...), pięknie nasycone kolory, dużo szczegółów na zdjęciach
Wady:
może to że nie schowa się go do kieszenie, ale w końcu sami wybieramy tej wielkości model, jeszcze jedną wadą jest to, kiedy włączymy aparat i nie zdejmiemy ochraniacza obiektywu, to wyskakuje znany- bład obiektywu i trzeba wyłączać i włączać aparat, trochę to stresujące, ze się coś popsuło, zy coś, ale zawsze jest wszystko ok.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon (L11), Fujifilm , HP
Podsumowanie:
Człowiek który uznał "Gdy w kadrze znajdzie się jakiś bardzo jasny punkt np ostre słońce czy jasna żarówka, pojawia się kolorowa linia na monitorze, idąca z tego punktu w górę i w dół. Po zrobieniu zdięcia już jej nie ma, choć czasem zdarza się tak, że pozostaje." za wadę... cóż... wiadomo że to po prostu tak zwane smużenie, zdarza się prawie zawsze, w kazdym aparacie. Aparat gorąco polecam!! Mój egzemplarz w ogóle nie pasuje do wszystkich tych negatywnych opiniio! w ogóle ich nie rozumiem, może zawodowi fotografowie mieli lepsze zabawki...nie rozumiem więc po co kupują sprzęt za 8 stów! Aparat jest boski jka na swoją cenę!!

 

  autor: Photographer
  04-06-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Sporo ............
Zalety:
...................
Wady:
............
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Fujifilm Sony Olympus
Podsumowanie:
Czytajac wypowiedzi innych mozna sie usmiac ... po 1 to uzytkownik robie zdjecie a nie sam aparat i niema co zwalac na sprzet ze zle wyszlo /// po 2 trzeba sie nauczyc robic zdjecia ... Czytajac opinie Pana co niby zajmuje sie fotografia od 20 lat dochodze do wniosku ze zmarnowal 20 lat ... Kazdy kto zajmuje sie foto od dluzszego czasu nie siegnie po sprzet tej klasy. Sam przetestowalem ten aparat i zdjecia wcale nie sa zle trzymaja poziom klasy sprzetu i przedzialu cenowego.

 

  autor: Jare
  email widać po zalogowaniu
  28-04-2009
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografia od 20 lat.
Zalety:
Na sile moglbym wylapac ale ilosc wad jest tak wielka, ze nie ma sesnu w ogole wypisywac zalet tego szmelcu!
Wady:
Chyba wszystkie. Ten aparat to jedna wielka wada. Nie powinien ujrzec swiatla dziennego!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon 5D, 30D , 50D, Nikon D700
Podsumowanie:
G--wno! wystrzegac sie jak ognia! to jest tak syfny aparat ze az szkoda mowic. Wymienilem w ciagu 2 godzin.. za 50 zl wiecej kupilem SONY H50 ktory pozarl tego Nikona na sniadanie. wstyd mi ze firma dla ktorej zmienilem system Canona wypuszcza taki szmelc!

 

  autor: anonimowy
  07-04-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  3
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  3
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Lbie fotografowac przyrodę
Zalety:
wygląd
Wady:
Paluszki a brak akumulatora w zestawie, cena i szumy
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
smena nikon sony canon
Podsumowanie:
Hmm aparat wart moze z 500zł. Ten co pisal opinie przede mna to chyba ma cos z oczami. Aparat za 100zl a jednorazowka iso400 robi lepsze fotki

 

  autor: Krzyho123
  email widać po zalogowaniu
  07-04-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Średnio zaawansowany amator.
Zalety:
Duży zoom, 10 Mpix, Duży i czytelny wyświetlacz, Mocna lampa błyskowa, Mały pobór prądu, Mnogość trybów tematycznych, Duża rozdzielczość filmów i zdjęć, Bardzo szybkie zdjęcia seryjne, Bardzo dobre ostrzenie w trybie makro, Intuicyjna obsługa.
Wady:
Brak wizjera optycznego, Niewielkie problemy przy ostrzeniu na dużym zoomie, Gdy w kadrze znajdzie się jakiś bardzo jasny punkt np ostre słońce czy jasna żarówka, pojawia się kolorowa linia na monitorze, idąca z tego punktu w górę i w dół. Po zrobieniu zdęcia już jej nie ma, choć czasem zdarza się tak, że pozostaje.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
X
Podsumowanie:
Super aparat (jak na kompaktowego ultrazooma). Niewiele wad i bardzo dużo zalet skłoniło mnie do wyboru właśnie tego aparatu. Nie zawiodłem się na nim. Polecam.

 

  autor: anonimowy
  28-03-2009
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  2
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
x
Zalety:
x
Wady:
x
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
x
Podsumowanie:
Hm nie bede sie rozpisywal. Ide go jutro wymienic na co innego.

 

  autor: ALLL
  17-03-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko
Zalety:
Duży zoom
Wady:
Potężna aberracja chromatyczna i szumy. Można wykorzystać zdjęcia z tego aparatu jako przykłady błędów optycznych. Ponadto plastik z którego wykonany jest aparat jest strasznie tandetny
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Różnego rodzaju małpki cyfrowe i stara analogowa CMENA
Podsumowanie:
Hmm w sumie po zrobieniu kilku zdjęć w różnych warunkach jestem zniesmaczony tym aparatem. Dobrze że to był tylko test a go nie kupiłem. Nikon chyba chce jechać na marce bo jego produkty oprócz marki nic nie reprezentują. Jak bedzie kosztował z 600zl to może będzie wtedy wart swojej ceny

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.