Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Nikon Coolpix L100      recenzje (41)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Nikon

Nikon Coolpix L100


wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
producent : Nikon
recenzje : 41
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa28-420 mm
obiektyw/przysłonaf/3.5- f/5.4
matryca/pikselibrak danych
ISOauto, w zakresie 80-800 ISO, tryb wysoka czu?o??: 720-3200 ISO
czasy migawki8-1/2000 s
LCD3 cale
karty pamięciSD, SDHC,




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 41 recenzji


  autor: mario
  email widać po zalogowaniu
  19-01-2014
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
witam wszystkich.to mój drugi aparat i spodziewa?em sie czego? lepszego
Zalety:
jedyna zaleta tego aparatu to prosta obs?uga
Wady:
Na zewn?trz przy dobrej pogodzie zdi?cia wychodz? przyzwoicie chocia? nie powala zdj?cia wychodz? rozmazane ci??koz?apa? ostro?c nagrywanie filmów lepiej wychodzi ze zwyk?ej komórki
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zenit
Podsumowanie:
zap?aci?em za niego 1000z? to by? z?y wybór

 

  autor: anonimowy
  06-01-2012
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  6
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Mój pierwszy aparat( 2 lata), kiedy na powa?nie zacz??am co? robi? z aparatami, oczywi?cie amatorsko.
Zalety:
fajne zdj?cia makro, pod dobrym ?wiat?em. Wszystkie zdj?cia zale?? od ?wiat?a.?atwy w obs?udze i dobra cena :)
Wady:
Wieczorem zdj?cia nie wychodz? , trzeba robi? je przy lampie, ogólnie wszystkie trzeba przy lampie je?li maj? by? wyra?ne. Przy robieniu zdj?? trzeba zwróci? uwag? na ?wiat?o, bo twarz wychodzi ?ó?ta i nie ma na to sposobu. Powróc? jeszcze do nocnych zdj?? - nawet jak jest opcja ustawiona,ze "nocne" zdj?cia to i tak nic nie zmienia.A zdj?ci s? roz?wietlone i rozmazane.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
tak na prawd? to mój pierwszy aparat na powa?nie, teraz zamierzam kupi? lustrzank? .
Podsumowanie:
Na samym pocz?tku aparat robi? ?wietne zdj?cia i dalej tak jest przy dobrym ?wietle i najlepiej na dworze. Jednak z biegiem miesi?cy zacz??am bardziej obcowa? z fotografi? i zauwa?a? b??dy aparatu. Aparat dla pocz?tkuj?cych jest dobry, ale do czasu :)

 

  autor: Niedzwiedz
  29-10-2010
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od 3 lat. G?ównie pami?tkowe zdj?cia i rodzinne oraz na wypadach w wakacje. Aparatem zrobi?em oko?o 400-500 zdj??.
Zalety:
-Dobra stabilizacja obrazu. -15 krotny zoom optyczny. -D?ugi czas pracy na bateriach niklowo-wodorowych. -Dobre makro. -Dobra lampa b?yskowa.
Wady:
-Brak mo?liwo?ci zmiany jakiegokolwiek parametru (nawet iso). -Zdj?cia wychodz? prze?wietlone, a jak nie to zbyt ciemne. -Badziewna automatyka.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
HP C912, analogowy aparat fuji na film, telefon k800i, lumix DMC-F2.
Podsumowanie:
Jest to sprz?t, którego wad? jest automatyka, która nie potrafi ustawi? poprawnych parametrów, a funkcja manualnego nastawiania ekspozycji jest w nim nie dost?pna. Co w przypadku sprz?tu, który w swoim czasie kosztowa? 700-1000 z? jest niedopuszczalne, a niestety nikt kto kupuje sprz?t w tej cenie nie ma zamiaru u?ywa? tylko automatu. Widz?, ?e co niektórzy pisz? tu, ?e kto? si? na niego skar?y, bo nie umie fotografowa?, a jak tu zrobi? dobre zdj?cie je?eli wszystko robi za nas aparat.

 

  autor: anonimowy
  09-10-2010
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorko od dziecka. Najbardziej lubi? fotografie makro.
Zalety:
Aparat przy dobrym ?wietle robi naprawd? dobre, ostre zdj?cia. Cz?sto bawi? si? kontrastem i wykonuje zdj?cia pod ?wiat?o, mo?na uzyska? naprawde ciekawe efekty. Poza tym marko te? wychodzi bardzo dobre.
Wady:
Najcz??ciej po wykonaniu zdj?? kusz? si?, by je przerobi?, poniewa? kolory s? dziwne. Ponadto nie radz? wykonywa? zdj?? przy s?abym o?wietleniu, bo aparat si? "pluje" i efekt jest marny. Zdj?cia z lamp? b?yskow? ? Nienajlepsze rozwiazanie, gdy fotografujemy postacie.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wielu ;>
Podsumowanie:
Przede wszystkim nale?y pami?ta?, ?e to, czy zdj?cie jest dobre, czy nie, zale?y od fotografa. Aparat jest mniej wa?ny. Jestem zadowolona z zakupu tego produktu, cho? w przysz?o?ci zamierzam zamieni? aparat na lepszy. Cena te? nie jest wygórowana, wi?c je?eli kto? zaczyna przygod? z fotografi?, to jak najbardziej polecam ;)

 

  autor: nrjtklsgb
  03-10-2010
wyposażenie w funkcje :  4
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od 2 lat.
Zalety:
Przy dobrym ?wietle jako?? zdj?c jest naprawd? dobra. ?wietne makro. ?adne i wyra?ne kolory.
Wady:
Oj sporo. Przy z?ym o?wietleniu szczególnie na zewn?trz aparat nie nadaje si? do niczego. W pomieszczeniach bez ?wiat?a zdj?cia nawet z lamp? s? kompletnie nieostre. Zdj?cia cz?sto wychodz? prze?wietlone. Tandetna obudowa.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D60
Podsumowanie:
Aparat jest dobry na ' pstrykanie ' zdj?? w stylu ' u cioci na imieninach ' zero profesjonalizmu, wtedy b?dzie idealny.

 

  autor: JingJang
  email widać po zalogowaniu
  27-07-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od kilku lat. G?ównie s? to zdj?cia makro, krajobrazy, portrety.
Zalety:
Du?y zoom, robi ?wietne zdj?cia makro, ?atwa obs?uga, podr?czny, widz? w nim du?o zalet.
Wady:
Czasem powstaj? szumy.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Du?o sprz?tu przewin??o mi si? przez r?ce.
Podsumowanie:
To jest bardzo dobry aparat, robi genialne zdj?cia. Ci którzy wypowiadali si? ?e jest taki beznadziejny to po prostu kiepscy fotografowie, nawet gdyby mieli najlepsz? lustrzank? to i tak z ich r?k by?yby marne zdj?cia.

 

  autor: anonimowy
  06-07-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od ponad roku. Przede wszystkim - makro, krajobrazy, natura i troch? portrety.
Zalety:
lekki, fajnie trzyma si? w d?oni, du?o funkcji typu makro, krajobrazy, portrety (i co z tego, ?e automaty)
Wady:
przy z?ym ?wietle ci??ko idzie zrobi? naprawd? fajne zdj?cie
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ten by? pierwszym
Podsumowanie:
aparat jest bdb dla pocz?tkuj?cego. mo?na si? wiele na nim nauczy?, by? mo?e nie ma wielu fajnych funkcji, ale sztuk? jest zrobi? zdj?cie bez specjalnych 'bajerów'. niestety przy niefajnym ?wietle wiele si? nim nie zdzia?a, chocia? dla chc?cego nic trudnego. by?am w szoku, ?e ten aparat potrafi robi? takie ?wietne zdj?cia makro!

 

  autor: TOMEK
  06-04-2010
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  2
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
JESTEM AMATOREM OD KILKU LAT
Zalety:
WYGL?D I OBIEKTYW
Wady:
TO POPROSTU ZWYK?Y ZTARY KOPAKT Z WIELKIM OBIEKTYWEM I W ?ADNEJ OBUDOWIE
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
NIKON L 20 CONON EOS 450D
Podsumowanie:
DLA AMATORA TAKIEGO JAK JA LEPIEJ KUPI? NIKONA L20 CHYBA ?E MY?LIMY POWA?NIEJ O FOTOGRAFI TO KUPI? LEPSZY SPRZ?T NA TYM APARACIE ZAWIOD?EM SI?

 

  autor: Rell
  email widać po zalogowaniu
  02-04-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografowaniem interesuj? si? krótko,od pa?dziernika 2009. Coolpixa l100 kupi?am w styczniu.
Zalety:
Na pocz?tku my?la?am,?e to z?y aparat na pocz?tek fotografii, jednak ma sporo zalet. - lekki,por?czny - cudowne makro - bokeh w tle - nie tylko makro,ale nawet postacie - brak szumów i wiele wi?cej Trzeba dostrzec wszystko, i umie? fotografowa?.. ludzie!
Wady:
hmmm.. czasem problemy z ostro?ci? i z dobraniem scenerii. Ale nawet do fotografowania postaci u?ywam trybu makro i jest dobrze.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
?aden, ale u?ywa?am lustrzanek od rodziny. Nikon d3000
Podsumowanie:
Na pierwsz? przygod? - w sam raz! Dla ciekawych, moje portfolio: www.lubieorzechy.fbl.pl

 

  autor: Dorcia
  01-03-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem amatork? z wielkimi ambicjami.
Zalety:
Fajnie le?y w r?ce, pe?na automatyka(mi to nie pasi), du?y zoom, wiele opcji, ?adne fotki, szybki czas pracy, ?wietne macro
Wady:
paskudne szumy w podgl?dzie na ?ywo, brak wizjera, g?o?no chodzi, przesadzone kolory np. mam skarpetki fioletowe a wychodz? niebieskie, ludzka skóra wychodzi czasem wr?cz czerwona, zoom ma swoje kaprysy raz foto wyjdzie a raz nie...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ró?nie to bywa?o
Podsumowanie:
Troszk? si? zawiod?am, ale musz? nad nim posiedzie? i go wyczu?. Ogólnie dobry, ale bez zachwytu:)

 

  autor: mvbg
  email widać po zalogowaniu
  27-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
pstrykam zdj?tka od pó? roku
Zalety:
aparat jet dobry
Wady:
brak
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
niko l20 totalna pora?ka
Podsumowanie:
nikon l 100 to dobry aparat

 

  autor: majcherkor
  email widać po zalogowaniu
  18-01-2010
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje przy okazji uroczysto?ci itp
Zalety:
wszystko w jednym
Wady:
trafi?em na z?om raz w serwisie wymienili wszystko co mogli i jak sie okaza?o to autofocus niedzia?a- serwis nikon polska to najgorszy z jakim si? spotka?em
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon olimpus
Podsumowanie:
bez komentarza

 

  autor: annnka
  email widać po zalogowaniu
  13-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? amatorsko
Zalety:
po pierwsze sama budowa aparatu jest por?czna nie jest za ci??ki ale czu? go w r?kach. po drugie zdj?cia robi dobre ja osobi?cie bardzo du?o zdj?? robi? w trybie makro bo takowe zdj?cia lubi? robi?. po trzecie tryb ?atwa automatyka pomo?e dobra? tryb do panuj?cych warunków.
Wady:
Zdj?cia robione w ciemnym pejza?u.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
xxx.
Podsumowanie:
Jak kto? nie umie robi? zdj?? to nawet najlepsz? lustrzank? zrobi s?abe i rozmazane zdj?cie, wi?c je?li kto? pisze ?e aparat beznadziejny i wszystko w nim jest beznadziejne i nie ma ?adnych zalet to ja wnioskuje ?e jest s?abym fotografem. Owszem aparat mo?e mie? wady - jak ka?da przy ziemska rzecz - ale ma równie? zalety i trzeba je dostrzega?. Jak kto? we?mie zrobi zdj?cie i stwierdzi ?e jest beznadziejny no to niech si? zastanowi nad swoimi umiej?tno?ciami. A jak s? s?abe to niech si? nie wypowiada.

 

  autor: krzysiek9559
  13-01-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem typowym amatorem
Zalety:
por?czny, duzy wyswietlacz, szybkie menu dostosowa? do zdj??
Wady:
brak wizjera, brak os?ony na wyswietlacz, s?abe zj?cia bez lampy
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
analogowe, HP photosmart, Panasonic Lumix, samsung 8mp
Podsumowanie:
aparat wystarczaj?cy dla amatorów, dobre zdjecia jak na automatyczne ustawienia, trzeba poprostu dobrze go przetestowa? na wszystkich warto?ciach i dostosowac programy do swoich potrzeb ot ca?a filozofia dobrych zdj??, pozatym lekki w porównaniu z lustrzankami, wiec zawsze mo?e on by? pod r?k? dost?pny

 

  autor: Piotr Kawecki
  email widać po zalogowaniu
  30-12-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Dosta?em aparat na gwiazdke.Zdj?cia robi bardzo ?adne.Przy s?abym o?wietleniu trzeba w??czy? lamp? b?yskow? bo jak nie to wyjd? kiepskie zdj?cia ale jak z to zadowalaj?ce.
Zalety:
Widz? bardzo du?o ale nie b?d? si? wypisywa?.
Wady:
Bez wad.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Moim poprzednim aparatem by? Olympus FE360.Fotografowa?em nim rok.
Podsumowanie:
No po prostu polecam go ka?demu.

 

  autor: anonimowy
  28-12-2009
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  1
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amator
Zalety:
Zalet brak bo zdj?cia s? straszne
Wady:
Wszystko. ten aparat to tragedia
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Smena, i potem ma?pka samsunga
Podsumowanie:
Ten aparat to jedna wielka tragedia i wogole nie powinien si? pojawi? na rynku

 

  autor: celluar
  28-12-2009
  liczba ocen: 6
  średnia ocen: 4.5
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Wszystko po troszku mnie interesuje ale chyba najbardziej przyroda
Zalety:
Zalety?? A ten aparat je ma? A tak na powa?nie to nie widze ?adnych. Je?li szumy i aberracje to zalety to ten aparat jest ?wietny:)
Wady:
Szumy, Powolno?? i aberracha chromatyczna a no i jeszcze brak manuala i jeszcze to ?e niektórzy si? powo?uj? na mark?. Mimo ?e to nikon to i tak to jest ch?am jakich ma?o a ci co si? pozytywnie wypowiadaj? to maj? co? z oczami. Co do P90 to mam taka sama opini?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon d80 i d90. Sony a200, Sony wx1
Podsumowanie:
Beznadzieja taka sama jak nikon p90 i nawet p6000. Nie wiem po co nikon robi kompakty jak tego robic nie umnie. Wszystkie kompakty nikona to tragedia ale te od 10mpix to juz jest brak zdj?cia. S220 S230 L100 i P90 to pora?ka totalna. To nie robi zdj??. Ja wymieni?em l100 na Sony H50 bo jeszcze wtedy mia?em tak? mo?liwo??. Za te same pieni?dze dosta?em lepszy aparat i nawet bateria w?asn? a nie paluszki

 

  autor: Takijeden
  28-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Zoom, ekran LCD, matryca, rozmiar, praktyczno??, czytelne i proste menu.
Wady:
Problemy z ostro?ci? przy du?ym zoomie i slabym ?wietle.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Ró?ne kompaty
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat dla pocz?tkujacych i osób chc?cych szybko i dobrze robic zdjecia amatorsko do rodzinnego albumu. Nie jest to aparat dla wymagaj?cych i oczekuj?cych super efektów typu lustrzanka...

 

  autor: Bursztynka
  28-12-2009
wyposażenie w funkcje :  4
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Od czterech lat fotografuj? dzik? przyrod?, w szczególno?ci zwierz?ta.
Zalety:
Wytrzyma?o?? i wygl?d. Szeroki ekran
Wady:
W ma?o kontrastowym otoczeniu nie ?apie ostro?ci Nie ma "wizjera"
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
X
Podsumowanie:
Jest idealny dla amatorów, którzy nie dbaj? o osro?? ani jako??. Dobrze sprawuje si? we wn?trzach ale je?li kto? chce robi? zdj?cia np. w ruchu niech lepiej zapomni o tym aparacie.

 

  autor: wydra123
  email widać po zalogowaniu
  25-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografi? zajmuje si? od roku poniewa? jest to moje hobby b?d? to kontynu?owa?
Zalety:
-bardzo du?y zoom optyczny i cyfrowy -wygodny w obs?udze -polskie menu -posiada lamp? b?yskow? -wej?cie na kart? SD -ekran 3 cale -funkcja serja zdj?? -funkcja wykrywania drga?
Wady:
-brak wizjera
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
olympus stylus 820 > nikon coolpix l00
Podsumowanie:
Aparat dobry (Bardzo dobry) je?eli chodzi o zdj?cia z odleg?o?ci dalszej ni? 1 metr. Mnie aparat sie podoba

 

  autor: Habalaba
  email widać po zalogowaniu
  15-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuj? si? amatorsko od kilku lat. Niejeden aparat przez moje r?ce przeszed?.
Zalety:
Wygoda obs?ugi Du?y zoom Dobra jako?? video Polskie Menu Dobrze le?y w d?oni
Wady:
BEZNADZIEJNA jeszcze raz BEZNADZIEJNA jako?? zdj?? przy s?abym o?wietleniu (ogromne szumy, hot pixele), przy normalnym du?o lepiej ale wci?? kiepsko. Brak trybu manualnego i mo?liwo?? dopasowania bardziej zaawansowanych parametrów ekspozycji Du?e zniekszta?cenia obrazu przy du?ych przybli?eniach
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D80, Nikon F70, Canon Powershot A640, Premier DC-6331
Podsumowanie:
Aparat dobry dla osób nieoczekuj?cych wiele od aparatu nie przejmuj?cych si? jako?ci? zdj??

 

  autor: anonimowy
  03-12-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem amatorem, fotografuj? na imprezach itp, po prostu kiedy przyjdzie okazja co? pstrykn?.
Zalety:
Do zalet na pewno zaliczy?bym 15x zoom a do tego trzeba doda? zoom cyfrowy. Przyzwoita jako?? zdj?? nawet na zoomach. Szybko?? dzia?ania-tym aparatem mo?na masowo robi? zdj?cia, a jak na kompakt to zaleta, ?atwa obs?uga nawet dla amatora, du?y tylny wy?wietlacz.
Wady:
Krótki czas pracy na zwyk?ych bateriach (4), zrobi?em 10 zdj?? i by?y one po prostu wyczerpane, sytuacja si? poprawi?a na alkaicznych bateriach Philipsa-zapewni?y one d?ug? i komfortow? prac?, nawet przy zabawie z lamp? b?yskow?. R?cznie wyci?gana lampa b?yskowa, ale to kwestia gustu, przyzwyczajenia. Tylny wy?wietlacz jest du?y, ale niestety nie jest chowany tj w innych aparatach-trzeba na niego uwa?a?. Waga aparatu nie jest ma?a, troch? gorsza jako?? zdj?? przy ma?ym o?wietleniu. Za?nie?ony obraz LCD, ale zdj?cia wychodz? dobrze. Zdj?cia na zoomie trzeba umie? robi?, inaczej s? zamglone.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Technaxx x7 3.2 Mpix i z telefonu Samsung Omnia 5 Mpix
Podsumowanie:
Je?li jeste? nastawiony na kompakt z du?ym zoomem i chcesz szybko robi? zdj?cia bez zb?dnego grzebania w aparacie, to polecam. Jako?? zdj?? jest przyzwoita. Hmm...jak za 600-700 my?l? ?e warto, jak dro?ej to zastanowi?bym si?, co nie zmienia faktu ?e z aparatu jestem zadowolony.

 

  autor: maniac
  email widać po zalogowaniu
  02-12-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko
Zalety:
Wiele funkcji fotografowania. Dobra jako?? zdj??, dó?y wy?wietlacz aparatu,
Wady:
mam go 2 tygodnie i nie widze jako amator ?adnych wad.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Aparaty anaogowe, konica minolta, lumix
Podsumowanie:
Ktos napisa? ?e nie mozna zastosowa? akumulatorków otu? mozna ja ko?ystam i jest ok, Aparat jak za te cene sprawuje sie dobze i sprawia ?e fotografowanie staje si? przyjemne.

 

  autor: motoholica
  email widać po zalogowaniu
  30-11-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  3
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat. Ostatnio fotografuj? z paralotni.
Zalety:
jak ka?dy
Wady:
nie wiem co sie dzieje z zasilaniem; kupuj? nowe duracelki, a tu za chwil? pojawia sie komnikat o wyczerpanej baterii, kupuj? nowe, chyba nowe bo w sklepie i po kilkunastusekundowym dzia?aniu aparatu, to samo. Akumulatorów nie próbowa?em, bo instrukcja zabrania u?ywania akumulatorów, dlaczego? nie wiem.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
korzysta?em z analogowych
Podsumowanie:
podsumowuj?c, nale?y u?ywac zasilania z zasilacza, wi?c trzeba zabiera? ze sob? elektrowni?

 

  autor: TrueBlue
  22-11-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator
Zalety:
Swietny aparat kompakowy.Potezny zoom,duzo programow tematycznych. Prosty w obsludze.Brak akumulatora.
Wady:
Jak ze te cene i klase aparatu - wad nie widze.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Panasonic lumix FZ 8 ,Nikon coolpix 5700, Olympus FE230
Podsumowanie:
Polecam amatorom

 

  autor: lukasz
  20-10-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zupe?ny amator. Nikon cool... to mój pierwszy aparat.
Zalety:
Aparat naprawd? super, wybra?em ten model ze wzgl?du na niez?e parametry 15x zoom itp., i jego ?adny wygl?d. Przy pierwszym kontakcie aparat robi wra?enie naprawd? profesjonalnego sprz?tu, ma ?adny kszta?t, dobrze le?y w d?oni. Je?li chodzi o obs?ug? to dla amatora idea?! Zdj?cia ?adne, mo?e bez fajerwerków ale na swoje potrzeby wystarcza.
Wady:
Ja wi?kszych wad nie zauwa?y?em.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nic wcze?niej Nikon to mój 1 aparat.
Podsumowanie:
Ogólnie Nikon coolpix l100 to dla pocz?tkuj?cego, ale szukaj?cego porz?dnego sprz?tu idealne rozwi?zanie. Mam go dopiero od miesi?ca, ale jestem z niego w 100% zadowolony. I denerwuj? mnie wypowiedzi niektórych ''znawców'' fotografii. Nikon cool... to aparat kompaktowy a nie lustrzanka, nie mo?na wymaga? od niego nie wiadomo czego! Osobi?cie i szczerze mog? go poleci? ka?demu pocz?tkuj?cemu fotografowi. Naprawd? solidny sprz?t!

 

  autor: gizmokp
  email widać po zalogowaniu
  24-09-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko;praktycznie wszystko
Zalety:
na t? cen? aparat godny polecenia !!! do wykonywania amatorskich zdj?? ma wszystko co jest potrzebne ; fajny wygl?d,du?y zoom;mnóstwo funkcji i ?atwo?? w obs?udze !!!
Wady:
-
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
-
Podsumowanie:
Dla mnie ten aparat to ma?e cude?ko !!! Polecam w 100% dla amatorów fotografowania.

 

  autor: anonimowy
  30-08-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
x
Zalety:
zalet to w sumie brak bo nawet cena nie jest niska jak na ten badziew
Wady:
Wady....hmmm chyba wszystko. Najgorzej jest z matryca i obiektywem. Co d matrycy to za duza rozdzielczosc(szumy szumy szumy). Z tego co wiem to nikon bierze matryce od sony i od jakiegos czasu nie wysdzedl mu zaden kompakt. Powinien sie poradzic zaopatrzeniowca bo sony w kompatkach jak na razie bije nikona na g?ow?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
sprzedaje aparaty. Korzystalem z prawie wszystkiego. W kompaktach najgorszy jest nikon kodak i casio
Podsumowanie:
Za ta cene tragedia ktora nie powinna sie pojawic na rynku. Jak ktos ma zdanie ze tylko canon i nikon umie robic aparaty to polecam tego nikona i zycze powodzenia bo w sumie, nikon, to uznana marka i za wszystko mozna go usprawiedliwic i dostanie zapewne usprawiedliwienie bo to nikon i tu akurat mu nie wyszlo (hehe z p 90 i p 6000 tez mu nie wyszlo) a te aparaty to tez tragedia

 

  autor: Krzyho123
  email widać po zalogowaniu
  27-08-2009
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Co raz bardziej zaawansowany amator.
Zalety:
X
Wady:
Zniekszta?cenia geometryczne, z?e zdj?cia przy s?abym ?wietle, s?abe makro, niektóre zdj?cia s? prze?wietlone a niektóre zbyt ciemne lub to i to na raz na jednym zdj?ciu, du?a masa nawet bez baterii, nie zbyt dobre odwzorowanie kolorów na du?ej odleg?o?ci, nieczysty d?wi?k.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
X
Podsumowanie:
Nikona L100 mam ju? kilka miesi?cy. W mojej pierwszej recenzji oceni?em go ?le, po zrobieniu dos?ownie kilku zdj??. Jak na razie zrobi?em nim kilka tysi?cy zdj?? i widz? jakie ma wady.

 

  autor: anonimowy
  21-07-2009
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  3
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amator. najbar ziej lubie fotografowac przyrode
Zalety:
hmmm oprocz wygladu zadnych zalet
Wady:
wady optyczne obiektywu i szumy. na iso 200 jest juz tragedia. do tego straszna aberracja chromatyczna
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
obecnie malpka samsunga sony a200 i nikon d90
Podsumowanie:
aparat za drogi ogolnie tragedia. nikon jest dobry w drogich lustrzankach i nic poza tym. zadna renoma. matryce i tak od sonego bierze. w kompaktach i d40 d60 nikona bym odpuscil bo oni u sie nie postarali

 

  autor: amator
  email widać po zalogowaniu
  21-07-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko chod? zdj?cia mojego autorstwa ciesz? nie tylko w albumach ale równiez jako plakaty i obrazy.
Zalety:
?wietny wygl?d, 2 rodzaje kart, dobry obiektyw, aparat idealny dla osob chc?cych zagl?bi? sie w tajniki fotografii.
Wady:
brak
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon Coolpix L6, Nikon P80, Panasonic
Podsumowanie:
czytaj?c wypowiedzi niektórych osob wida?, ze amator to przy was jest znawc?. To co piszecie to sa wasze wymys?y i nieznajomo?? sprz?tu. Pan od marki Nikon. Otó? Nikon ma jedne z najlepszych aparatów i nie ma co tutaj psuc ich renomy. Ale wiadomo, ?e porducent nie produkuje jednej sztuki a inni go powielaja tylko zajmuje sie produkcj? masow? wi?c nie jest w stani sprawdzic jakie zdj?cia robi kazdy np. z miliona aparatów. A poza tym ka?dy fotografuj?cy zdj?cie zroi inaczej i czy one bed? pi?kne czy brzydkie zalezy tylko od niego. Osoby, które pisza o szumach na zdjeciach. Albo kupcie sobie aparat z ma?? rozdzielczo?cia matrycy albo poczytajcie dlaczego one pojawiaj? sie na zdj?ciach. Im wieksze iso tym wi?ksza czu?o?c matrycy czyli wi?cej szumów. Wady aparatu brak baterii w zestawie czy czegos tam... to juz szczyt smieszno?ci. Chcecie kupi? sprz?t za male pieni?dze z pe?nym wyposazeniem?? pami?tajcie akumulator to dodatkowy koszt rzedu ok. 100 z?. I jeszcze inf dla pana któr robi zdj?cia od 20 lat... niech pan sie nie przyznaje do tego bo wstyd. Lepiej napisz o lustrzance a nie zwyk?ym kompakcie. Uwa?am, ze aparat jest interesuj?cy, robi fajne zdj?cia jak na swoje parametry techniczne, mozna fajnie sie nim pobawic.

 

  autor: Kajtek
  16-07-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Profesjonalista
Zalety:
Moje zdanie jest takie ?e je?li chcesz nauczy? si? fotografowania ( kadrowania,makro itd ) owym aparatem mo?na te czynno?ci wykona? doskonale ,dzi?ki automatyce co w przysz?o?ci odzwierciedli si? w praktyce na dobrej klasy lustrzance.Dobrej klasy mam na my?li aparaty w przedziale cenowym od 25,000 z?.Takie s? realia profesjonalnej fotografii z odpowiednim osprz?tem.
Wady:
?adnych
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
oj nie b?d? si? przechwala? :)
Podsumowanie:
Aparat godny uwagi,brawo dla Nikona za dobry materia?.

 

  autor: Picasa
  14-07-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Pocz?tkuj?ca amatorka. Pierwszy aparat co? znacz?cy dla mnie.
Zalety:
Du?y ekran LCD(3 cale). Opcja ?atwa automatyka w pe?ni przydatna. Szybkie zapisywanie zdj??. Cena przyst?pna. Dobrze le?y w d?oni. Przejrzysto?? przycisków.
Wady:
Przy przewijaniu zrobionych zdje?, obraz jest na pocz?tku niewyra?ny, ale po jakiej? 12 sekundy obraz si? wyostrza. Troche to na pocz?tku wkurzaj?ce ale po jakim? czasie si? przyzwyczajasz.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon coolpix 2200
Podsumowanie:
Aparat bardzo zautomayzowany, lecz mnie o to chodzi?o. U mnie przeznaczony do wszystkiego po troszku:) Nie dla tych którzy chc? si? bawi? z ustawienami. Naprawd? nie rozumiem ludzi którzy maj? 20- letni sta? w fotografii lub chc? kupi? lustrzank?. Kupuj? taki aparacik i narzekaj? ?e nie taki jaki chcieli, ?e obudowa nie taka, autofokus te? z?y i wychodzi ?e aparat to totalna pomy?ka. Ja uwa?am ?e super Nikonek jak na t? cen?. Oraz dla osób ceni?cych szybko?? i ?atwo?? obs?ugi. Pozdrawiam.

 

  autor: mala
  14-07-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorka, robie zdjecia rodzince, przyjaciolom, dziecim...ten aparat kupilam rodzicom
Zalety:
bardzo fajne parametry - na opisie technicznym. malo funkcji (amator nie musi sie za bardzo zastanawiac, jak robic zdjecia, po prostu pstryka i tyle).
Wady:
zgadzam sie z panem, ktory napisal, ze ten aparat nie powinien ujrzec swiatla dziennego - jedna wielka wada, nawet jak dla amatora; zdjecia robione moim 5ciopixelowym canonem sa o niebo lepsze.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon a700, canon S2 IS, olympus ??UZ
Podsumowanie:
ladne parametry, atrakcyjna cena, wydawaloby sie, ze idealny dla laika, ale nie chcialabym go nawet za darmo.

 

  autor: julia
  email widać po zalogowaniu
  30-06-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? sobie amatorsko
Zalety:
15x zoom, 10 Mpix, , Mocna lampa b?yskowa, Ma?y pobór baterii, du?a ilo?? trybów tematycznych, Du?a rozdzielczo?? filmów i zdj??, Bardzo szybkie zdj?cia seryjne, Bardzo dobre ostrzenie w trybie makro (!),Du?y i czytelny wy?wietlacz, wygl?d, wiele cz??ci w zestawie (linka do obiektywu, smycz, baterie,...), pi?knie nasycone kolory, du?o szczegó?ów na zdj?ciach
Wady:
mo?e to ?e nie schowa si? go do kieszenie, ale w ko?cu sami wybieramy tej wielko?ci model, jeszcze jedn? wad? jest to, kiedy w??czymy aparat i nie zdejmiemy ochraniacza obiektywu, to wyskakuje znany- b?ad obiektywu i trzeba wy??cza? i w??cza? aparat, troch? to stresuj?ce, ze si? co? popsu?o, zy co?, ale zawsze jest wszystko ok.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon (L11), Fujifilm , HP
Podsumowanie:
Cz?owiek który uzna? "Gdy w kadrze znajdzie si? jaki? bardzo jasny punkt np ostre s?o?ce czy jasna ?arówka, pojawia si? kolorowa linia na monitorze, id?ca z tego punktu w gór? i w dó?. Po zrobieniu zdi?cia ju? jej nie ma, cho? czasem zdarza si? tak, ?e pozostaje." za wad?... có?... wiadomo ?e to po prostu tak zwane smu?enie, zdarza si? prawie zawsze, w kazdym aparacie. Aparat gor?co polecam!! Mój egzemplarz w ogóle nie pasuje do wszystkich tych negatywnych opiniio! w ogóle ich nie rozumiem, mo?e zawodowi fotografowie mieli lepsze zabawki...nie rozumiem wi?c po co kupuj? sprz?t za 8 stów! Aparat jest boski jka na swoj? cen?!!

 

  autor: Photographer
  04-06-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Sporo ............
Zalety:
...................
Wady:
............
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Fujifilm Sony Olympus
Podsumowanie:
Czytajac wypowiedzi innych mozna sie usmiac ... po 1 to uzytkownik robie zdjecie a nie sam aparat i niema co zwalac na sprzet ze zle wyszlo /// po 2 trzeba sie nauczyc robic zdjecia ... Czytajac opinie Pana co niby zajmuje sie fotografia od 20 lat dochodze do wniosku ze zmarnowal 20 lat ... Kazdy kto zajmuje sie foto od dluzszego czasu nie siegnie po sprzet tej klasy. Sam przetestowalem ten aparat i zdjecia wcale nie sa zle trzymaja poziom klasy sprzetu i przedzialu cenowego.

 

  autor: Jare
  email widać po zalogowaniu
  28-04-2009
wyposażenie w funkcje :  1
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  1
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografia od 20 lat.
Zalety:
Na sile moglbym wylapac ale ilosc wad jest tak wielka, ze nie ma sesnu w ogole wypisywac zalet tego szmelcu!
Wady:
Chyba wszystkie. Ten aparat to jedna wielka wada. Nie powinien ujrzec swiatla dziennego!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon 5D, 30D , 50D, Nikon D700
Podsumowanie:
G--wno! wystrzegac sie jak ognia! to jest tak syfny aparat ze az szkoda mowic. Wymienilem w ciagu 2 godzin.. za 50 zl wiecej kupilem SONY H50 ktory pozarl tego Nikona na sniadanie. wstyd mi ze firma dla ktorej zmienilem system Canona wypuszcza taki szmelc!

 

  autor: anonimowy
  07-04-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  3
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  3
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Lbie fotografowac przyrod?
Zalety:
wygl?d
Wady:
Paluszki a brak akumulatora w zestawie, cena i szumy
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
smena nikon sony canon
Podsumowanie:
Hmm aparat wart moze z 500z?. Ten co pisal opinie przede mna to chyba ma cos z oczami. Aparat za 100zl a jednorazowka iso400 robi lepsze fotki

 

  autor: Krzyho123
  email widać po zalogowaniu
  07-04-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
?rednio zaawansowany amator.
Zalety:
Du?y zoom, 10 Mpix, Du?y i czytelny wy?wietlacz, Mocna lampa b?yskowa, Ma?y pobór pr?du, Mnogo?? trybów tematycznych, Du?a rozdzielczo?? filmów i zdj??, Bardzo szybkie zdj?cia seryjne, Bardzo dobre ostrzenie w trybie makro, Intuicyjna obs?uga.
Wady:
Brak wizjera optycznego, Niewielkie problemy przy ostrzeniu na du?ym zoomie, Gdy w kadrze znajdzie si? jaki? bardzo jasny punkt np ostre s?o?ce czy jasna ?arówka, pojawia si? kolorowa linia na monitorze, id?ca z tego punktu w gór? i w dó?. Po zrobieniu zd?cia ju? jej nie ma, cho? czasem zdarza si? tak, ?e pozostaje.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
X
Podsumowanie:
Super aparat (jak na kompaktowego ultrazooma). Niewiele wad i bardzo du?o zalet sk?oni?o mnie do wyboru w?a?nie tego aparatu. Nie zawiod?em si? na nim. Polecam.

 

  autor: anonimowy
  28-03-2009
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  2
ocena globalna :  2
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
x
Zalety:
x
Wady:
x
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
x
Podsumowanie:
Hm nie bede sie rozpisywal. Ide go jutro wymienic na co innego.

 

  autor: ALLL
  17-03-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  5
Nikon Coolpix L100 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko
Zalety:
Du?y zoom
Wady:
Pot??na aberracja chromatyczna i szumy. Mo?na wykorzysta? zdj?cia z tego aparatu jako przyk?ady b??dów optycznych. Ponadto plastik z którego wykonany jest aparat jest strasznie tandetny
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Ró?nego rodzaju ma?pki cyfrowe i stara analogowa CMENA
Podsumowanie:
Hmm w sumie po zrobieniu kilku zdj?? w ró?nych warunkach jestem zniesmaczony tym aparatem. Dobrze ?e to by? tylko test a go nie kupi?em. Nikon chyba chce jecha? na marce bo jego produkty oprócz marki nic nie reprezentuj?. Jak bedzie kosztowa? z 600zl to mo?e b?dzie wtedy wart swojej ceny

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.