Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Nikon Coolpix P80      recenzje (14)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Nikon

Nikon Coolpix P80


wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Nikon
recenzje : 14
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa27 - 486 mm
obiektyw/przysłonaf/2.8- f/4.5
matryca/pikselibrak danych
ISOauto,64-1600 ISO
czasy migawki1/2000 - 8 sek
LCD2.7 cala
karty pamięciSD, SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 14 recenzji


  autor: jari 12
  email widać po zalogowaniu
  28-11-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Interesuje si? fotografi? od 2 lat. robi? zdj?cia portretowe, makro i dokumentalne.
Zalety:
Zalet? tego aparatu jest jego ergonomia ma ?atwe menu nawet dzieciak si? po?apie, jest lekki co pomaga przy tym aparacie, ma ?wietny tryb makro,
Wady:
Wady,tu mo?na si? rozpisa? du?o bardziej. Aparat tak ma ISO 6400 super radoch tylko co z tego jak nie da si? go u?y?, to tylko chwyt marketingowy ?eby wi?cej ludzi na to polecia?o, bateria lipna co tu du?o mówi?, ma problem z ostro?ci? trzeba go bardzo delikatnie i z uczuciem traktowa? ?eby wysz?y ostre zdj?cia w pomieszczeniu bo niestety wychodzi to w sumie jedynie przy du?ej cierpliwo?ci i uwadze. mo?e to nikon super firma ale robi?c zdj?cia kompaktem sony tej samej klasy mai?em pewno?? ?e zdj?cie jest ostre a niby nikon jest lepszy gówno prawda. Jak bym mia? teraz kupi? aparat za t? cen? kupi? bym jak? u?ywan? lustrzank? bo to jest dobre tylko do makro w s?oneczny dzie?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon, fuji, nikon d60, sony
Podsumowanie:
aparat dobry do zdj?? w s?oneczny dzie?. Trzeba si? nam?czy? ze z?apaniem ostro?ci, wy?mienity do zdj?? makro. PS: No i ta za?lepka na obiektyw na prawd? chyba kto? si? chcia? zem?ci? bo jest tak wkurwiaj?ca

 

  autor: LemoniaDomy
  09-10-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
?wiadomie strzelam foty jakie? 20 lat ulubione tematy to sport + zwierz?ta
Zalety:
Aparat bardzo poprawny . Mo?na wyci?ga? nim doskona?e zdj?cia. Potrzebuje troch? ?wiat?a i cierpliwo?ci. Bateria wytrzymuje 1 dzie? w miar? intensywnego fotografowania ale dobrze mie? drug? w zapasie . Na allegro znajdziesz zapasow? za 20 z?. Szczególnie warty polecenia jako aparat z drugiej r?ki - ja kupi?em za po?ow? ceny od osoby któr? zbyt du?a liczba funkcji przeros?a i po kilku miesi?cach u?ytkowania si? podda?a . Moja 11 letnia córka - rozpracowa?a go w 2 godziny i strzela ca?kiem poprawne fotki Ja jestem zadowolony i przy odrobinie cierpliwo?ci - mo?na wyci?gn?? z tego NIKUSIA ca?kiem sporo
Wady:
?apanie ostro?ci - czasem si? zafiksuje i uj?cie ucieka , ziarna gdy ma?o ?wiat?a , przeci?tnie radzi sobie z ruchem obiektów
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Smiena , Zenit , Kodak , Pentax , Olympus ,Practica , Sony , Canon .... i jeszcze pewnie jakie? by?y
Podsumowanie:
Polecam a szczególnie na rynku wtórnym mo?e by? to prawdziwa okazja

 

  autor: LucaS
  email widać po zalogowaniu
  07-09-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od ponad 20 lat. Para?em si? ju? chyba ka?dym rodzajem fotografii. Najgorzej u mnie z fotografi? ludzi, z powodu braku ch?tnych modelek/modeli.
Zalety:
Aparat ten jest lekki i bardzo por?czny. Szczególnie dobrze sprawdza si? w reporta?ach z wycieczek lub innych imprez gdzie nie ma zbyt wiele czasu na fotografi? i miejsca na noszenie sprz?tu. W razie potrzeby i przy wykorzystaniu wiedzy tryby manualne pozwalaj? na osi?gni?cie rewelacyjnych efektów. Bardzo przydatny w wypadku tego aparatu jest ma?y (rzek?bym mikro) statyw podr?czy. Obiektyw spisuje si? ogólnie ?wietnie, spust jest z jednej strony lekki i delikatny ale te? dobrze wyczuwalny co jest du?? zalet?. Dla pocz?tkuj?cych na pewno du?ym atutem b?dzie wiele programów automatycznych.
Wady:
No có?. Ponarzeka? musz?. Obiektyw - pomimo i? ma naprawd? fascynuj?cy zakres ogniskowych to niestety jest do?? ciemny i niestety wolny. Szczególnie przyda?o by si? r?czne szybie ustawianie zoomu, a i r?czne ustawianie ostro?ci poprzez klikanie po menu te? do wygodnych nie nale?y. Drug? bardzo wielk? wad? tego aparatu jest brak mo?liwo?ci u?ycia dodatkowej lampy b?yskowej, a wbudowana wielkich mo?liwo?ci nie daje. W szczególno?ci odczuwam tu brak dyfuzora. ISO - jak ju? wielokrotnie podkre?lano - to wielka wada tego aparatu przy wy?szych czu?o?ciach ziarno jest nieakceptowalne. No i ostatecznie, jak dla mnie to te? wada cho? mo?e nie dla wszystkich, brak zapisu NEF.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wszystkich to nie jestem w stanie. Ale z tych najwa?niejszych; Zenith TTL, Canon 1000N, Practica DMZ
Podsumowanie:
Aparat godny polecenia ka?demu zaawansowanemu amatorowi, który nie ma kilkunastu tysi?cy z?otych na profesjonalny sprz?t. Dodatkowo genialny na wycieczki i eventy których g?ównym celem nie jest fotografia. Najwi?ksz? wad? jest ciemny obiektyw i brak mo?liwo?ci zapi?cia zewn?trznej lampy blyskowej, ale z tym ka?dy kto ma troch? do?wiadczenia i statyw poradzi sobie bez problemu. Zreszt? ostatecznie zawsze b?d? powtarza? wszystkim: zdj?cia robi fotograf a nie aparat!

 

  autor: Szyszon
  email widać po zalogowaniu
  29-05-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilku lat. Bardzo lubi? bawi? si? w makro :)
Zalety:
W?a?ciwie ca?y aparat jest jedn? wielk? zalet?. Bardzo jestem z niego zadowolony, sprawdza si? idealnie na wszelkiego rodzaju wycieczkach, imprezach, sesjach plenerowych z robakami :P jak na kompakt, to ?wietny sprz?t. Bardzo pozytywnie zaskoczy? mnie w nim tryb makro oraz bateria (nawet na zamiennikach trza?nie si? z 200 zdj??).
Wady:
Móg?by mie? d?u?sz? migawk? i troch? wi?cej mo?liwo?ci w trybie manualnym. Jak na kompakt nie mo?na narzeka? na szumy, aczkolwiek do lustrzanek nie ma co nawet porównywa?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wcze?niej mia?em jakiego? Premiera (pocz?tki aparatów cyfrowych), pó?niej Nikona L4, teraz Nikon P80, Kodak Z8612 IS. Mia?em te? krótkie epizody z Nikonem D40.
Podsumowanie:
Ogólnie polecam wszystkim, którzy chc? mie? aparat elastyczny, prosty w obs?udze, robi?cy bardzo ?adne zdj?cia. Oczywi?cie trzeba mie? podstawy wiedzy o fotografii, ?eby z tej maszynki wycisn?? ?adne efekty :)

 

  autor: luxintenebris
  email widać po zalogowaniu
  18-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
od kilku lat interesuj? si? fotografi?, cho? przyznam, ?e jak na razie zupe?nie amatorsko. Fotografuj? g?ównie pejza?e itp. W niedalekiej przysz?o?ci mam zamiar zacz?? na powa?nie zaistnie? w bran?y dotycz?cej foto-modelingu.
Zalety:
- aparat jest ca?kiem lekki - stabilny w d?oniach - bardzo dobra opcja umo?liwiaj?ca intensywno?? lampy b?yskowej - du?o programów tematycznych - mo?liwo?? fotografowania w trybie manualnym itp. - du?y, wyra?ny wy?wietlacz - rewelacyjny zoom cyfrowy i optyczny - bardzo dobry do fotografii makro jak i pejza?y
Wady:
- bateria trzyma zdecydowanie za krótko (zw?aszcza gdy zmieniamy cz?sto ustawienia aparatu) - kiepski ISO - cz?ste problemy z dok?adnym ustawieniem ostro?ci, a ju? zw?aszcza przy s?abym ?wietle
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Dawniej korzysta?am z Kodaka Easyshare Z712. Jednak nie d?ugo, bo którego? razu go upu?ci?am a potem mia?am mega problemy z prawid?owym ustawianiem ostro?ci... ;/
Podsumowanie:
Nikon Coolpix P80 mimo tego, ?e to wi?? aparat kompaktowy, ma w sobie namiastk? cach lustrzanek ;) Wed?ug mnie jest wart swojej ceny, bo ca?kiem dobrze si? spisuje :) W najbli?szym czasie przetestuj? czy aparat nadaj? si? do fotografii portretowej itp ;) pozdrawiam

 

  autor: lukasz
  email widać po zalogowaniu
  17-12-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Do?wiatczenie oko?o 5 letnie. Fotografia to moje hobby.
Zalety:
Do?c d?ugo trzyma bateria. Lekki i ma?y jak na 'du?e kompakty' Funkcionalno?c
Wady:
ISO - pora?ka. ! przy urzyciu warto?ci 400 mamy ziarno takie ?e a? oczy bol?. Chocia? jak sie ma statyw to i ISO mo?na zmniejszyc. K?opoty z AF gdy aparat trzyma sie w pionie - dziwne ale tak jest. Poza tym aparat jak na kompakta swietny, lepszy ni? Sony.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
-kompakty SONY
Podsumowanie:
Jest naprawde niez?y. Tylko tego ISO to nie podaruje.

 

  autor: Ollo
  28-11-2009
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilku lat
Zalety:
Bardzo dobre zdj?cia w dzie?,nie za du?y,por?czny,zoom optyczny
Wady:
bardzo s?abe zdj?cia nocne.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon,Olympus
Podsumowanie:
Fajny aparat dla pocz?tkuj?cych.

 

  autor: anonimowy
  13-07-2009
wyposażenie w funkcje :  3
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  3
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
pó?-profesjonalnie.
Zalety:
Bardzo dobre makro, zoom optyczny
Wady:
Wszechobecna widoczno?? szumów, nie da si? zrobi? dobrego zdj?cia bez flesza przy ?rednim o?wietleniu, na ma?ej odleg?o?ci, natomiast przy odleg?o?ci ?redniej i du?ej i ?rednim o?wietleniu, zawsze wyst?puj? szumy.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D50, Canon PowerShot SX10 IS, Nikon D90 body
Podsumowanie:
aparat nadaj?cy si? tylko do makrofotografii

 

  autor: anonimowy
  13-04-2009
wyposażenie w funkcje :  4
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Krajobrazy
Zalety:
wyglad
Wady:
szumy i jakosc obslugi (toporny)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
sony i nikon
Podsumowanie:
do 800z? aparat godny polecenia

 

  autor: napior1516
  email widać po zalogowaniu
  13-04-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 6 lat. Nie jestem ultra profesionalist? ale mog? powiedzie? ?e potrafie robi? dobre zdj?cia xD.
Zalety:
-Duzy ZOOM 18x optyczny jest wystarczaj?cy jak dla mnie -Optyka NIKKOR -Tryb Manualny (mo?na samemu dobra? odpowiednie parametry potrzebne do fotografowania) -Mechanizm obróbki obrazu EXPEED i D-Lighting -Makro OD 1CM !!! -Lampa b?yskowa jest uktryta nigdy nie zaponisz o wy??czeniu flasha w muzeum
Wady:
-Iso 6400 tylko 3mpx i zdj?cia wychodz? "ziarniste" -Os?ona obiektywu jest strasznie badziewna (taka chinska tandeta)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Panasonic LS1 -> Panasonic TZ1 -> Sony H10 -> Panasonic FZ28 (najgorszy wybór w moin ?yciu) -> Nikon P80
Podsumowanie:
Aparat jest fajny, dobre dobre rozwi?zanie do pocz?tkuj?cego profesionalisty który ponad 1000z? na aparat W dzien rano i na wieczór jest bdb a na noc potrzbna jest lampa b?yskowa i tez wpo??dku xD. Wrazie dok?adnych pyta? odpowiem napior1516@gmail.com

 

  autor: leonardo
  email widać po zalogowaniu
  29-10-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Witam - fotografuj? amatorsko - pejza?e, architekture, portrety, reprodukcje malarstwa. Test nikona p80 wykona?em w Pradze, zdj?cia oraz filmiki mo?na zobaczy? na stronie: www.praga-czeska.yoyo.pl
Zalety:
Najwa?niejsze zalety: -aparat jest bardzo lekki i wygodny do noszenia na pasku -du?y zoom pozwoli? mi na robienie zbli?e? katedr, ludzi po drugiej stronie ulicy -robi doskona?e zdj?cia w dzie? przy jednakowym o?wietleniu - posiada funkcj? D-lighting, która pozwoli?a mi troch? poprawi? zdj?cia, które by?y cz??ciowo za bardzo ciemne - funcja ta dzia?a na zasadzie wydobywania szczegó?ów z ciemnych miejsc ale nie ma si? co spodziwa? cudów bo wydobyte szczegó?y maj? ziarno i s? pozbawione kolorów maj? odcie? szaro?ci - troche ma?o tych zalet jak na aparat za 1000z? plus obowi?zkowo dodatkowy akumulator, pojemna karta pami?ci, futera? i przyda? by si? jaki? filtr na obiektyw bo bardzo ?atwo go dotkn?c palcem
Wady:
Wady: - aparat przereklamowany je?li chodzi o zdj?cia z wysok? czu?o?ci? iso - przy zdj?ciach bez lampy w s?abym o?wietleniu jest tak du?e ziarno ?e nie wiem do czego niby ma ta wysoka czu?o?c si? przyda?? nie wspomn? ?e ustawienie ostro?ci w ?wietle ?arówki jest prawie nie mo?liwe ...i tak trzeba robi? zdj?cie z lamp?. - na du?ym zoomie nie uda?o mi si? zrobi? ani jednego ostrego zdj?cia - nawet te najbardziej udane s? lekko matowe czy niewyra?ne - niezbyt fortunnie umieszczony przycisk w??czania - kilka razy przypadkowo i bez problemu w??czy? mi sie w futerale zanim zd??y?em go z niego wyj?? - bajery typu du?a czu?o?? i wielki zoom okaza?y si? niestety tylko bajerami - daj? tylko namiastk? i b??dne poczucie ?e ma si? aparat lepszy od zwyk?ego kompaktu.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
dotychczas korzysta?em z canona a70 ale niestety posz?a matryca i musia?em miesi?c czeka? na wymian? w serwisie na ?ytniej - oczywi?cie darmow? wymian? bo aparat by? z tej serii w której matryce by?y wadliwe. Ale jak porównam zdj?cia zrobione w dzie? canonem a70, który teraz mo?na kupi? za 100z? to nie widz? ?eby nikon p80 robi? zdj?cia dziesi?c razy lepsze.
Podsumowanie:
Aparat niestety przereklamowany - jak kto? chce mie? bajery z których nie ma zbyt wielkiego po?ytku to prosz? bardzo - mog? go odsprzeda?:-)

 

  autor: Tomasz
  email widać po zalogowaniu
  24-08-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
witam strzelam wszystko co widze
Zalety:
zaleta jest tylko obiektyw
Wady:
problemy z otroscia przy slabszym swietle brak mocowania lampy
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
nikon 8700 fuji 9600 obecnie nikon d 80
Podsumowanie:
aparat godny polecenia

 

  autor: magik90
  19-08-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 10.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko ale dosy? d?ugo bo ok 10 lat. Interesuje mnie tematyka górska i makro
Zalety:
Znakomite zdj?cia, dobry zoom , w?a?ciwie same zalety mia?em go na urlopie i spisa? si? doskonale. Bardzo uniwersalny aparat
Wady:
Brak mo?liwo?ci zapisu plików RAW drobne k?opoty z ostrzeniem w ciemno?ci ale ka?dy to ma
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
sony ró?ne modele oraz aparaty analogowe
Podsumowanie:
Podsumowuj?c aparat na pewno daje du?o zadowolena nabywcy.

 

  autor: kejta
  13-08-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jestem ambitnym fotoamatorem. Cykam tak bardziej z pasj? od ponad 2lat.
Zalety:
-szerokok?tny- 27–486 mm -dobry i du?y zoom- 18x -du?y wy?wietlacz LCD-2,7cala -lekki- 365 g -stabilizacja obrazu -makro od 1 cm -15 programów tematycznych -prostota menu
Wady:
-brak mocowania na dodatkow? lamp? b?yskow? -niekiedy problemy ze z?apaniem ostro?ci -brak mo?liwo?ci domontowania filtrów
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wcze?niej korzysta?am z Canona A75. Bawi?am si? równie? Fuji s5600
Podsumowanie:
Polecam aparacik. Jest to jedna z lepszych hybryd na rynku-kompromis pomi?dzy ogromnym FZ50 lub s9600. Ma?y, ergonomiczny ale bardzo wygodny w u?yciu. Ma spore mo?liwo?ci, szczególnie dla amatorów chc?cych si? sporo nauczy?!

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.