Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Nikon Coolpix P80      recenzje (14)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Nikon

Nikon Coolpix P80


wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Nikon
recenzje : 14
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa27 - 486 mm
obiektyw/przysłonaf/2.8- f/4.5
matryca/pikselibrak danych
ISOauto,64-1600 ISO
czasy migawki1/2000 - 8 sek
LCD2.7 cala
karty pamięciSD, SDHC




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 14 recenzji


  autor: jari 12
  email widać po zalogowaniu
  28-11-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Interesuje się fotografią od 2 lat. robię zdjęcia portretowe, makro i dokumentalne.
Zalety:
Zaletą tego aparatu jest jego ergonomia ma łatwe menu nawet dzieciak się połapie, jest lekki co pomaga przy tym aparacie, ma świetny tryb makro,
Wady:
Wady,tu można się rozpisać dużo bardziej. Aparat tak ma ISO 6400 super radoch tylko co z tego jak nie da się go użyć, to tylko chwyt marketingowy żeby więcej ludzi na to poleciało, bateria lipna co tu dużo mówić, ma problem z ostrością trzeba go bardzo delikatnie i z uczuciem traktować żeby wyszły ostre zdjęcia w pomieszczeniu bo niestety wychodzi to w sumie jedynie przy dużej cierpliwości i uwadze. może to nikon super firma ale robiąc zdjęcia kompaktem sony tej samej klasy maiłem pewność że zdjęcie jest ostre a niby nikon jest lepszy gówno prawda. Jak bym miał teraz kupić aparat za tą cenę kupił bym jaką używaną lustrzankę bo to jest dobre tylko do makro w słoneczny dzień.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon, fuji, nikon d60, sony
Podsumowanie:
aparat dobry do zdjęć w słoneczny dzień. Trzeba się namęczyć ze złapaniem ostrości, wyśmienity do zdjęć makro. PS: No i ta zaślepka na obiektyw na prawdę chyba ktoś się chciał zemścić bo jest tak wkurwiająca

 

  autor: LemoniaDomy
  09-10-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
świadomie strzelam foty jakieś 20 lat ulubione tematy to sport + zwierzęta
Zalety:
Aparat bardzo poprawny . Można wyciągać nim doskonałe zdjęcia. Potrzebuje trochę światła i cierpliwości. Bateria wytrzymuje 1 dzień w miarę intensywnego fotografowania ale dobrze mieć drugą w zapasie . Na allegro znajdziesz zapasową za 20 zł. Szczególnie warty polecenia jako aparat z drugiej ręki - ja kupiłem za połowę ceny od osoby którą zbyt duża liczba funkcji przerosła i po kilku miesiącach użytkowania się poddała . Moja 11 letnia córka - rozpracowała go w 2 godziny i strzela całkiem poprawne fotki Ja jestem zadowolony i przy odrobinie cierpliwości - można wyciągnąć z tego NIKUSIA całkiem sporo
Wady:
Łapanie ostrości - czasem się zafiksuje i ujęcie ucieka , ziarna gdy mało światła , przeciętnie radzi sobie z ruchem obiektów
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Smiena , Zenit , Kodak , Pentax , Olympus ,Practica , Sony , Canon .... i jeszcze pewnie jakieś były
Podsumowanie:
Polecam a szczególnie na rynku wtórnym może być to prawdziwa okazja

 

  autor: LucaS
  email widać po zalogowaniu
  07-09-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od ponad 20 lat. Parałem się już chyba każdym rodzajem fotografii. Najgorzej u mnie z fotografią ludzi, z powodu braku chętnych modelek/modeli.
Zalety:
Aparat ten jest lekki i bardzo poręczny. Szczególnie dobrze sprawdza się w reportażach z wycieczek lub innych imprez gdzie nie ma zbyt wiele czasu na fotografię i miejsca na noszenie sprzętu. W razie potrzeby i przy wykorzystaniu wiedzy tryby manualne pozwalają na osiągnięcie rewelacyjnych efektów. Bardzo przydatny w wypadku tego aparatu jest mały (rzekłbym mikro) statyw podręczy. Obiektyw spisuje się ogólnie świetnie, spust jest z jednej strony lekki i delikatny ale też dobrze wyczuwalny co jest dużą zaletą. Dla początkujących na pewno dużym atutem będzie wiele programów automatycznych.
Wady:
No cóż. Ponarzekać muszę. Obiektyw - pomimo iż ma naprawdę fascynujący zakres ogniskowych to niestety jest dość ciemny i niestety wolny. Szczególnie przydało by się ręczne szybie ustawianie zoomu, a i ręczne ustawianie ostrości poprzez klikanie po menu też do wygodnych nie należy. Drugą bardzo wielką wadą tego aparatu jest brak możliwości użycia dodatkowej lampy błyskowej, a wbudowana wielkich możliwości nie daje. W szczególności odczuwam tu brak dyfuzora. ISO - jak już wielokrotnie podkreślano - to wielka wada tego aparatu przy wyższych czułościach ziarno jest nieakceptowalne. No i ostatecznie, jak dla mnie to też wada choć może nie dla wszystkich, brak zapisu NEF.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wszystkich to nie jestem w stanie. Ale z tych najważniejszych; Zenith TTL, Canon 1000N, Practica DMZ
Podsumowanie:
Aparat godny polecenia każdemu zaawansowanemu amatorowi, który nie ma kilkunastu tysięcy złotych na profesjonalny sprzęt. Dodatkowo genialny na wycieczki i eventy których głównym celem nie jest fotografia. Największą wadą jest ciemny obiektyw i brak możliwości zapięcia zewnętrznej lampy blyskowej, ale z tym każdy kto ma trochę doświadczenia i statyw poradzi sobie bez problemu. Zresztą ostatecznie zawsze będę powtarzał wszystkim: zdjęcia robi fotograf a nie aparat!

 

  autor: Szyszon
  email widać po zalogowaniu
  29-05-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilku lat. Bardzo lubię bawić się w makro :)
Zalety:
Właściwie cały aparat jest jedną wielką zaletą. Bardzo jestem z niego zadowolony, sprawdza się idealnie na wszelkiego rodzaju wycieczkach, imprezach, sesjach plenerowych z robakami :P jak na kompakt, to świetny sprzęt. Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie w nim tryb makro oraz bateria (nawet na zamiennikach trzaśnie się z 200 zdjęć).
Wady:
Mógłby mieć dłuższą migawkę i trochę więcej możliwości w trybie manualnym. Jak na kompakt nie można narzekać na szumy, aczkolwiek do lustrzanek nie ma co nawet porównywać.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wcześniej miałem jakiegoś Premiera (początki aparatów cyfrowych), później Nikona L4, teraz Nikon P80, Kodak Z8612 IS. Miałem też krótkie epizody z Nikonem D40.
Podsumowanie:
Ogólnie polecam wszystkim, którzy chcą mieć aparat elastyczny, prosty w obsłudze, robiący bardzo ładne zdjęcia. Oczywiście trzeba mieć podstawy wiedzy o fotografii, żeby z tej maszynki wycisnąć ładne efekty :)

 

  autor: luxintenebris
  email widać po zalogowaniu
  18-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
od kilku lat interesuję się fotografią, choć przyznam, że jak na razie zupełnie amatorsko. Fotografuję głównie pejzaże itp. W niedalekiej przyszłości mam zamiar zacząć na poważnie zaistnieć w branży dotyczącej foto-modelingu.
Zalety:
- aparat jest całkiem lekki - stabilny w dłoniach - bardzo dobra opcja umożliwiająca intensywność lampy błyskowej - dużo programów tematycznych - możliwość fotografowania w trybie manualnym itp. - duży, wyraźny wyświetlacz - rewelacyjny zoom cyfrowy i optyczny - bardzo dobry do fotografii makro jak i pejzaży
Wady:
- bateria trzyma zdecydowanie za krótko (zwłaszcza gdy zmieniamy często ustawienia aparatu) - kiepski ISO - częste problemy z dokładnym ustawieniem ostrości, a już zwłaszcza przy słabym świetle
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Dawniej korzystałam z Kodaka Easyshare Z712. Jednak nie długo, bo któregoś razu go upuściłam a potem miałam mega problemy z prawidłowym ustawianiem ostrości... ;/
Podsumowanie:
Nikon Coolpix P80 mimo tego, że to wiąż aparat kompaktowy, ma w sobie namiastkę cach lustrzanek ;) Według mnie jest wart swojej ceny, bo całkiem dobrze się spisuje :) W najbliższym czasie przetestuję czy aparat nadaję się do fotografii portretowej itp ;) pozdrawiam

 

  autor: lukasz
  email widać po zalogowaniu
  17-12-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Doświatczenie około 5 letnie. Fotografia to moje hobby.
Zalety:
Dośc długo trzyma bateria. Lekki i mały jak na 'duże kompakty' Funkcionalnośc
Wady:
ISO - porażka. ! przy urzyciu wartości 400 mamy ziarno takie że aż oczy bolą. Chociaż jak sie ma statyw to i ISO można zmniejszyc. Kłopoty z AF gdy aparat trzyma sie w pionie - dziwne ale tak jest. Poza tym aparat jak na kompakta swietny, lepszy niż Sony.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
-kompakty SONY
Podsumowanie:
Jest naprawde niezły. Tylko tego ISO to nie podaruje.

 

  autor: Ollo
  28-11-2009
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilku lat
Zalety:
Bardzo dobre zdjęcia w dzień,nie za duży,poręczny,zoom optyczny
Wady:
bardzo słabe zdjęcia nocne.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon,Olympus
Podsumowanie:
Fajny aparat dla początkujących.

 

  autor: anonimowy
  13-07-2009
wyposażenie w funkcje :  3
wygoda obsługi :  1
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  3
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
pół-profesjonalnie.
Zalety:
Bardzo dobre makro, zoom optyczny
Wady:
Wszechobecna widoczność szumów, nie da się zrobić dobrego zdjęcia bez flesza przy średnim oświetleniu, na małej odległości, natomiast przy odległości średniej i dużej i średnim oświetleniu, zawsze występują szumy.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon D50, Canon PowerShot SX10 IS, Nikon D90 body
Podsumowanie:
aparat nadający się tylko do makrofotografii

 

  autor: anonimowy
  13-04-2009
wyposażenie w funkcje :  4
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  4
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Krajobrazy
Zalety:
wyglad
Wady:
szumy i jakosc obslugi (toporny)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sony i nikon
Podsumowanie:
do 800zł aparat godny polecenia

 

  autor: napior1516
  email widać po zalogowaniu
  13-04-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 6 lat. Nie jestem ultra profesionalistą ale mogę powiedzieć że potrafie robić dobre zdjęcia xD.
Zalety:
-Duzy ZOOM 18x optyczny jest wystarczający jak dla mnie -Optyka NIKKOR -Tryb Manualny (można samemu dobrać odpowiednie parametry potrzebne do fotografowania) -Mechanizm obróbki obrazu EXPEED i D-Lighting -Makro OD 1CM !!! -Lampa błyskowa jest uktryta nigdy nie zaponisz o wyłączeniu flasha w muzeum
Wady:
-Iso 6400 tylko 3mpx i zdjęcia wychodzą "ziarniste" -Osłona obiektywu jest strasznie badziewna (taka chinska tandeta)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Panasonic LS1 -> Panasonic TZ1 -> Sony H10 -> Panasonic FZ28 (najgorszy wybór w moin życiu) -> Nikon P80
Podsumowanie:
Aparat jest fajny, dobre dobre rozwiązanie do początkującego profesionalisty który ponad 1000zł na aparat W dzien rano i na wieczór jest bdb a na noc potrzbna jest lampa błyskowa i tez wpożądku xD. Wrazie dokładnych pytań odpowiem napior1516@gmail.com

 

  autor: leonardo
  email widać po zalogowaniu
  29-10-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  7
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Witam - fotografuję amatorsko - pejzaże, architekture, portrety, reprodukcje malarstwa. Test nikona p80 wykonałem w Pradze, zdjęcia oraz filmiki można zobaczyć na stronie: www.praga-czeska.yoyo.pl
Zalety:
Najważniejsze zalety: -aparat jest bardzo lekki i wygodny do noszenia na pasku -duży zoom pozwolił mi na robienie zbliżeń katedr, ludzi po drugiej stronie ulicy -robi doskonałe zdjęcia w dzień przy jednakowym oświetleniu - posiada funkcję D-lighting, która pozwoliła mi trochę poprawić zdjęcia, które były częściowo za bardzo ciemne - funcja ta działa na zasadzie wydobywania szczegółów z ciemnych miejsc ale nie ma się co spodziwać cudów bo wydobyte szczegóły mają ziarno i są pozbawione kolorów mają odcień szarości - troche mało tych zalet jak na aparat za 1000zł plus obowiązkowo dodatkowy akumulator, pojemna karta pamięci, futerał i przydał by się jakiś filtr na obiektyw bo bardzo łatwo go dotknąc palcem
Wady:
Wady: - aparat przereklamowany jeśli chodzi o zdjęcia z wysoką czułością iso - przy zdjęciach bez lampy w słabym oświetleniu jest tak duże ziarno że nie wiem do czego niby ma ta wysoka czułośc się przydać? nie wspomnę że ustawienie ostrości w świetle żarówki jest prawie nie możliwe ...i tak trzeba robić zdjęcie z lampą. - na dużym zoomie nie udało mi się zrobić ani jednego ostrego zdjęcia - nawet te najbardziej udane są lekko matowe czy niewyraźne - niezbyt fortunnie umieszczony przycisk włączania - kilka razy przypadkowo i bez problemu włączył mi sie w futerale zanim zdążyłem go z niego wyjąć - bajery typu duża czułość i wielki zoom okazały się niestety tylko bajerami - dają tylko namiastkę i błędne poczucie że ma się aparat lepszy od zwykłego kompaktu.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
dotychczas korzystałem z canona a70 ale niestety poszła matryca i musiałem miesiąc czekać na wymianę w serwisie na żytniej - oczywiście darmową wymianę bo aparat był z tej serii w której matryce były wadliwe. Ale jak porównam zdjęcia zrobione w dzień canonem a70, który teraz można kupić za 100zł to nie widzę żeby nikon p80 robił zdjęcia dziesięc razy lepsze.
Podsumowanie:
Aparat niestety przereklamowany - jak ktoś chce mieć bajery z których nie ma zbyt wielkiego pożytku to proszę bardzo - mogę go odsprzedać:-)

 

  autor: Tomasz
  email widać po zalogowaniu
  24-08-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
witam strzelam wszystko co widze
Zalety:
zaleta jest tylko obiektyw
Wady:
problemy z otroscia przy slabszym swietle brak mocowania lampy
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
nikon 8700 fuji 9600 obecnie nikon d 80
Podsumowanie:
aparat godny polecenia

 

  autor: magik90
  19-08-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 10.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko ale dosyć długo bo ok 10 lat. Interesuje mnie tematyka górska i makro
Zalety:
Znakomite zdjęcia, dobry zoom , właściwie same zalety miałem go na urlopie i spisał się doskonale. Bardzo uniwersalny aparat
Wady:
Brak możliwości zapisu plików RAW drobne kłopoty z ostrzeniem w ciemności ale każdy to ma
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sony różne modele oraz aparaty analogowe
Podsumowanie:
Podsumowując aparat na pewno daje dużo zadowolena nabywcy.

 

  autor: kejta
  13-08-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon Coolpix P80 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jestem ambitnym fotoamatorem. Cykam tak bardziej z pasją od ponad 2lat.
Zalety:
-szerokokątny- 27–486 mm -dobry i duży zoom- 18x -duży wyświetlacz LCD-2,7cala -lekki- 365 g -stabilizacja obrazu -makro od 1 cm -15 programów tematycznych -prostota menu
Wady:
-brak mocowania na dodatkową lampę błyskową -niekiedy problemy ze złapaniem ostrości -brak możliwości domontowania filtrów
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wcześniej korzystałam z Canona A75. Bawiłam się również Fuji s5600
Podsumowanie:
Polecam aparacik. Jest to jedna z lepszych hybryd na rynku-kompromis pomiędzy ogromnym FZ50 lub s9600. Mały, ergonomiczny ale bardzo wygodny w użyciu. Ma spore możliwości, szczególnie dla amatorów chcących się sporo nauczyć!

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.