Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Nikon D700      recenzje (7)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Nikon

Nikon D700


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
producent : Nikon
recenzje : 7
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaw zale?no?ci od obiektywu
obiektyw/przysłonaw zale?no?ci od obiektywu
matryca/pikseli12.9
ISO200 - 640
czasy migawki30-1/8000 sek.
LCD3"
karty pamięciCompact Flash




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 7 recenzji


  autor: KubaS
  06-06-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od ponad roku. Pierwsz? moj? lustrzank? by? Pentax K200D, którego mile wspominam. Pó?niej przesiad?em si? na Nikona D90. W tej chwili mam D700.
Zalety:
Solidnie wykonany, 51 pól AF, FX, 3 calowy wy?wietlacz, w pe?ni u?yteczne ISO 3200 i wiele innych, których nie sposób wymieni?.
Wady:
Z pewno?ci? brak.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
AF-S 80-200mm, 10-20mm HSM, AF-S 300mm/4, AF-S 24-70mm, AF-S VR micro 105mm.
Podsumowanie:
Aparat jest znakomity do zdj?? przyrodniczych. Z przyjemno?ci? si? nim pracuje.

 

  autor: Adam
  email widać po zalogowaniu
  07-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Uprawiam klasyczn? fotografi? czarno-bia?? ma?ym (24x36mm) i ?rednim formatem (56x72mm) od wielu lat. Nikon D700 by? tegorocznym prezentem na Bo?e Narodzenie.
Zalety:
Aparat ma dwie znacz?ce zalety. Po pierwsze wspó?pracuje z obiektywami MF (typu Ai i AiS). Po drugie posiada szeroki zakres ASA (akceptowalne szumy nawet przy ASA 3200). Warto podkre?li? du?? staranno?? wykonania oraz stosunkowo jasny wizjer. Ma?y, por?czny korpus z solidnego materia?u. Waga OK.
Wady:
Jako?? obrazu nadal nieporównywalna z profesjonalnym skanem niskoczu?ego negatywu (ASA 20). (Fotografi? tradycyjn? postrzegam jako ca?kowicie inn? "lig?". Powy?szego spostrze?enia nie uwzgl?dniam w ocenie punktowej.)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Z regularnie u?ywanych: Nikon FM2n, F5 + AiS 1,4/85mm, AiS 1,2/50mm, AiS 2,8/24mm, Ai 2,8/105mm micro oraz Tamron AF 2,8/28-75mm. A tak?e Pentax 6x7II z kompletem obiektywów.
Podsumowanie:
Aparat o wszechstronnych mo?liwo?ciach, ze szczególnym wskazaniem dla zawodowych podró?ników-fotoreporterów, fotografuj?cych w ?wietle zastanym. Szeroki zakres tonalny oraz wystarczaj?ca rozdzielczo?? matrycy na miar? profesjonalnego druku. Aparat odradzam posiadaczom obiektywów typu DX (lepsza alternatywa D300/D300s/D90) oraz fotografuj?cym szukaj?cym w tym aparacie programów tematycznych, usprawiedliwiaj?cych od samodzielnego my?lenia. Tutaj chyba zdradzi?em g?ówn? zalet? tego Nikona: aparat nie narzuca w?asnej "szko?y fotografii" lecz pozostawia fotografuj?cemu pe?n? dowolno??. Aparat nie robi zdj?? - robi je cz?owiek. Aparat polecam i pozdrawiam!

 

  autor: anonimowy
  05-09-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  5
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Dosta?em D300 na komuni? ale chrzestny by? tak mi?y i mi go wymieni? na FF :)
Zalety:
Wi?kszy, profesjonalny, ma fajny okr?g?y wziernik z zas?onk?. Pasuje mi to bo i tak zas?aniam przez ca?y czas. Po co ma przeszkadza?, jak i tak kadruje si? na ekranie? Gostki od 5D (nawet ci od Mark II) wreszcie przestali si? ze mnie nabijac ?e mam ma?? matryce :)
Wady:
Obiektywu nie daj? w zestawie takiego jak do D300 bo 18-200 sie nie nadaje. teraz mam dwa i musz? zmienia?. Jest podobno jaki? Tamron do D700 ale to kundel, ja tam che Nikona. Brak programów do robienia zdj?c, jest tylko jeden i jakie? literki.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Tylko z 5D chrzestnego par? razy ale sam powiedzia?, ze kupi mi Nikona bo wytrzymalszy jest.
Podsumowanie:
Fajna pucha, szpan jest, laski si? ogl?daj? tylko ten obiektyw :/

 

  autor: marek
  email widać po zalogowaniu
  29-08-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  9
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Posiadam od kilku miesiecy Nikona D700 podkre?lam japo?skiego, poniewa? po zakupie w zesz?ym roku Nikona D300 z tajlandzkiej fabryki wiem ze to nie mia?o zadnego sensu i nikon niszczy sobie jedynie mark?. Totalna tragedia inne modele ni? japo?skie. Japo?ski D700 jest rewelacyjny
Zalety:
zalety jako?? zdj?? - ostro??, odzorowanie kolorow brak szumow na wysokich iso, czesto nie uzywam lampy bo mam mozliwosc robienia zdjec na weselach w swietle zastanym - goraco polecam robi? g?ównie zdj?cia portretowe i obiektywami staloognisowymi i jestem bardzo zadowolony, wrescie jako?? która mi odpowiada a mam wymagania do?? du?e
Wady:
czasami sie gupi autofocus tak samo jak w D300 pokaz slajdow jest w malym okienku nie mozna zobaczyc pelnego zdjecia
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
nikona d300, nikona f65
Podsumowanie:
jesli mialbym kupic D3 ciezki aparat to testowaniu i porownaniu z d700 wole D700 a pozosta?a kwote z roznicy ceny przeznaczyc na obiektywy, dla mnie d3 jest zaciezki i ma funkcje ktora sie w sumie rzadko wykorzystuje lub sa jak dla mnie nie tak wazne ze nie mozna bez nich zyc

 

  autor: ?ukasz
  email widać po zalogowaniu
  07-01-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od roku pó? zawodowo sprzedaje aparaty w pewnym sklepie w warszawi
Zalety:
Zaskakuj?ca jako?? na wysokich czu?o?ciach podoba mi si? inter fejs aparatu wukonanie i dzwi?k lustra jest to jeden z najlepszych aparatów Nikona genialnie oddaje biel i szaro??
Wady:
95%pokrycia kadru i tylko to
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
olympus E-3 nikon-y wszystkie oprusz d3x canon 5D Pentax k20 sony A700 du?o tego by?o:)
Podsumowanie:
Super sprz?t odpowiedni do ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

  autor: Arkadiusz
  email widać po zalogowaniu
  25-09-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuj? si? od kilku lat. W przysz?ym roku ko?cz? Szko?? Kreatywnej Fotografii w Krakowie. Fotografia jest moj? g?ówn? ?yciow? pasj?. Efekty mojej pracy mo?na ogl?da? na www.gabrus.eu
Zalety:
D700 to aparat ?wietnie wykonany, o bardzo dobrej ergonomii. Jako?? zdj?? nie pozostawia wiele do ?yczenia. AF jest precyzyjny. Wysokie ISO daje niespotykane do tej pory mo?liwo?ci fotografowania. LCD o ozdzielczo?ci 920 tys. punktów daje wygodny podgl?d zrobionego zdj?cia. Aparat ?wietnie odwzorowuje szczegó?y.
Wady:
Minusem jest brak predefiniowanego ISO 100 i ISO 50 (owszem aparat daje mo?lwo?? korzystania z trybu ISO 100 ale na zasadzie Low ISO). Drugi zauwa?ony minus to 95% pokrycia kadru w wizjerze.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
EOS 5D, EOS 300D, EOS 350D, Konica Minolata 5D, Leica M4.
Podsumowanie:
Aparat jest idealny. Wg. mnie nie ma na rynku korpusu konkurencyjnego dla D700 (D3 i 1D nie licz?). Warto wyda? du?e pieni?dze - jako?? jak? oferuje Nikon jest adekwatna do ceny

 

  autor: Ali
  28-08-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od ok. 20 lat z hakiem, mam swoj? ciemni?, lubi? ekspeymentowa?. Robi? g?ównie zdj?cia reporta?owe, krajobrazy, w trudnych warunkach o?wietleniowych
Zalety:
Aparat posiadam od prawie miesi?ca (par? dni po premierze) i przesiad?em si? z d300. Niestety d300 mia? fatalnie brudny ekran LCD i ba?em si? ?e w ko?cu padnie. Wra?enia z d700 s? zapieraj?ce dech. Wydaje si? bardzo podobny do d300 ale ma lepszy wizjer z okr?g?ym oczkiem i zas?onk?. LCD jest mniej podrasowany jak w D300 i posiada lepszy wybierak z centralnie umieszczonym przyciskiem. Lepszy balans bieli do d300 i lepsza praca w s?abszym o?wietleniu. O iso 25000 nie b?d? wspomina?wiele ale naprawd? to nie bajer! Trzeba si? samemu przekona?. Mo?liwo?? kalibracji obiektywu, korekcja winetowania to tylko u?amek zalet teko korpusu. Ca?o?? sprawia wra?enie niezwyk?ej solidno?ci i pancerno?ci (wi?kszej ni? w d300) a do tego napis Made in Japan budzi wi?ksze zaufanie.
Wady:
51 pól AF umieszono na zbyt ma?ej powierzchni i wizjer z pokryciem tylko 95%. Zastosowano gniazdo micro HDMI (w d300 by?o normalne) ma?a rzecz a k?opotliwa. Poza tym jak na razie innych wad nie stwierdzi?em.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Smena 8M, Zenit 122, Canon Eos 1000, Canon EOS 100, Canon EOS 5, Canon EOS 1, Nikon FE2, Nikon F90X, Nikon D50, Nikon D300
Podsumowanie:
Z AF-S 24-70/2,8G IF N D700 staje si? najlepszym aparatem bez gripa na rynku. Na pe?n? ocen? trzeba jeszcze b?dzie poczeka? bo jeszcze jest za krótko na rynku...

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.