Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Nikon D700      recenzje (7)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Nikon

Nikon D700


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
producent : Nikon
recenzje : 7
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaw zależności od obiektywu
obiektyw/przysłonaw zależności od obiektywu
matryca/pikseli12.9
ISO200 - 640
czasy migawki30-1/8000 sek.
LCD3"
karty pamięciCompact Flash




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 7 recenzji


  autor: KubaS
  06-06-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od ponad roku. Pierwszą moją lustrzanką był Pentax K200D, którego mile wspominam. Później przesiadłem się na Nikona D90. W tej chwili mam D700.
Zalety:
Solidnie wykonany, 51 pól AF, FX, 3 calowy wyświetlacz, w pełni użyteczne ISO 3200 i wiele innych, których nie sposób wymienić.
Wady:
Z pewnością brak.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
AF-S 80-200mm, 10-20mm HSM, AF-S 300mm/4, AF-S 24-70mm, AF-S VR micro 105mm.
Podsumowanie:
Aparat jest znakomity do zdjęć przyrodniczych. Z przyjemnością się nim pracuje.

 

  autor: Adam
  email widać po zalogowaniu
  07-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Uprawiam klasyczną fotografię czarno-białą małym (24x36mm) i średnim formatem (56x72mm) od wielu lat. Nikon D700 był tegorocznym prezentem na Boże Narodzenie.
Zalety:
Aparat ma dwie znaczące zalety. Po pierwsze współpracuje z obiektywami MF (typu Ai i AiS). Po drugie posiada szeroki zakres ASA (akceptowalne szumy nawet przy ASA 3200). Warto podkreślić dużą staranność wykonania oraz stosunkowo jasny wizjer. Mały, poręczny korpus z solidnego materiału. Waga OK.
Wady:
Jakość obrazu nadal nieporównywalna z profesjonalnym skanem niskoczułego negatywu (ASA 20). (Fotografię tradycyjną postrzegam jako całkowicie inną "ligę". Powyższego spostrzeżenia nie uwzględniam w ocenie punktowej.)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Z regularnie używanych: Nikon FM2n, F5 + AiS 1,4/85mm, AiS 1,2/50mm, AiS 2,8/24mm, Ai 2,8/105mm micro oraz Tamron AF 2,8/28-75mm. A także Pentax 6x7II z kompletem obiektywów.
Podsumowanie:
Aparat o wszechstronnych możliwościach, ze szczególnym wskazaniem dla zawodowych podróżników-fotoreporterów, fotografujących w świetle zastanym. Szeroki zakres tonalny oraz wystarczająca rozdzielczość matrycy na miarę profesjonalnego druku. Aparat odradzam posiadaczom obiektywów typu DX (lepsza alternatywa D300/D300s/D90) oraz fotografującym szukającym w tym aparacie programów tematycznych, usprawiedliwiających od samodzielnego myślenia. Tutaj chyba zdradziłem główną zaletę tego Nikona: aparat nie narzuca własnej "szkoły fotografii" lecz pozostawia fotografującemu pełną dowolność. Aparat nie robi zdjęć - robi je człowiek. Aparat polecam i pozdrawiam!

 

  autor: anonimowy
  05-09-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  5
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Dostałem D300 na komunię ale chrzestny był tak miły i mi go wymienił na FF :)
Zalety:
Większy, profesjonalny, ma fajny okrągły wziernik z zasłonką. Pasuje mi to bo i tak zasłaniam przez cały czas. Po co ma przeszkadzać, jak i tak kadruje się na ekranie? Gostki od 5D (nawet ci od Mark II) wreszcie przestali się ze mnie nabijac że mam małą matryce :)
Wady:
Obiektywu nie dają w zestawie takiego jak do D300 bo 18-200 sie nie nadaje. teraz mam dwa i muszę zmieniać. Jest podobno jakiś Tamron do D700 ale to kundel, ja tam che Nikona. Brak programów do robienia zdjęc, jest tylko jeden i jakieś literki.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Tylko z 5D chrzestnego parę razy ale sam powiedział, ze kupi mi Nikona bo wytrzymalszy jest.
Podsumowanie:
Fajna pucha, szpan jest, laski się oglądają tylko ten obiektyw :/

 

  autor: marek
  email widać po zalogowaniu
  29-08-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  9
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Posiadam od kilku miesiecy Nikona D700 podkreślam japońskiego, ponieważ po zakupie w zeszłym roku Nikona D300 z tajlandzkiej fabryki wiem ze to nie miało zadnego sensu i nikon niszczy sobie jedynie markę. Totalna tragedia inne modele niż japońskie. Japoński D700 jest rewelacyjny
Zalety:
zalety jakość zdjęć - ostrość, odzorowanie kolorow brak szumow na wysokich iso, czesto nie uzywam lampy bo mam mozliwosc robienia zdjec na weselach w swietle zastanym - goraco polecam robię głównie zdjęcia portretowe i obiektywami staloognisowymi i jestem bardzo zadowolony, wrescie jakość która mi odpowiada a mam wymagania dość duże
Wady:
czasami sie gupi autofocus tak samo jak w D300 pokaz slajdow jest w malym okienku nie mozna zobaczyc pelnego zdjecia
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
nikona d300, nikona f65
Podsumowanie:
jesli mialbym kupic D3 ciezki aparat to testowaniu i porownaniu z d700 wole D700 a pozostała kwote z roznicy ceny przeznaczyc na obiektywy, dla mnie d3 jest zaciezki i ma funkcje ktora sie w sumie rzadko wykorzystuje lub sa jak dla mnie nie tak wazne ze nie mozna bez nich zyc

 

  autor: Łukasz
  email widać po zalogowaniu
  07-01-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje od roku pół zawodowo sprzedaje aparaty w pewnym sklepie w warszawi
Zalety:
Zaskakująca jakość na wysokich czułościach podoba mi się inter fejs aparatu wukonanie i dzwięk lustra jest to jeden z najlepszych aparatów Nikona genialnie oddaje biel i szarość
Wady:
95%pokrycia kadru i tylko to
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
olympus E-3 nikon-y wszystkie oprusz d3x canon 5D Pentax k20 sony A700 dużo tego było:)
Podsumowanie:
Super sprzęt odpowiedni do ceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

  autor: Arkadiusz
  email widać po zalogowaniu
  25-09-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuję się od kilku lat. W przyszłym roku kończę Szkołę Kreatywnej Fotografii w Krakowie. Fotografia jest moją główną życiową pasją. Efekty mojej pracy można oglądać na www.gabrus.eu
Zalety:
D700 to aparat świetnie wykonany, o bardzo dobrej ergonomii. Jakość zdjęć nie pozostawia wiele do życzenia. AF jest precyzyjny. Wysokie ISO daje niespotykane do tej pory możliwości fotografowania. LCD o ozdzielczości 920 tys. punktów daje wygodny podgląd zrobionego zdjęcia. Aparat świetnie odwzorowuje szczegóły.
Wady:
Minusem jest brak predefiniowanego ISO 100 i ISO 50 (owszem aparat daje możlwość korzystania z trybu ISO 100 ale na zasadzie Low ISO). Drugi zauważony minus to 95% pokrycia kadru w wizjerze.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
EOS 5D, EOS 300D, EOS 350D, Konica Minolata 5D, Leica M4.
Podsumowanie:
Aparat jest idealny. Wg. mnie nie ma na rynku korpusu konkurencyjnego dla D700 (D3 i 1D nie liczę). Warto wydać duże pieniądze - jakość jaką oferuje Nikon jest adekwatna do ceny

 

  autor: Ali
  28-08-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Nikon D700 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od ok. 20 lat z hakiem, mam swoją ciemnię, lubię ekspeymentować. Robię głównie zdjęcia reportażowe, krajobrazy, w trudnych warunkach oświetleniowych
Zalety:
Aparat posiadam od prawie miesiąca (parę dni po premierze) i przesiadłem się z d300. Niestety d300 miał fatalnie brudny ekran LCD i bałem się że w końcu padnie. Wrażenia z d700 są zapierające dech. Wydaje się bardzo podobny do d300 ale ma lepszy wizjer z okrągłym oczkiem i zasłonką. LCD jest mniej podrasowany jak w D300 i posiada lepszy wybierak z centralnie umieszczonym przyciskiem. Lepszy balans bieli do d300 i lepsza praca w słabszym oświetleniu. O iso 25000 nie będę wspominałwiele ale naprawdę to nie bajer! Trzeba się samemu przekonać. Możliwość kalibracji obiektywu, korekcja winetowania to tylko ułamek zalet teko korpusu. Całość sprawia wrażenie niezwykłej solidności i pancerności (większej niż w d300) a do tego napis Made in Japan budzi większe zaufanie.
Wady:
51 pól AF umieszono na zbyt małej powierzchni i wizjer z pokryciem tylko 95%. Zastosowano gniazdo micro HDMI (w d300 było normalne) mała rzecz a kłopotliwa. Poza tym jak na razie innych wad nie stwierdziłem.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Smena 8M, Zenit 122, Canon Eos 1000, Canon EOS 100, Canon EOS 5, Canon EOS 1, Nikon FE2, Nikon F90X, Nikon D50, Nikon D300
Podsumowanie:
Z AF-S 24-70/2,8G IF N D700 staje się najlepszym aparatem bez gripa na rynku. Na pełną ocenę trzeba jeszcze będzie poczekać bo jeszcze jest za krótko na rynku...

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.