Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Olympus Camedia C-765 UZ      recenzje (10)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Olympus

Olympus Camedia C-765 UZ


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
producent : Olympus
recenzje : 10
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa38 - 380mm
obiektyw/przysłonaF2.8 - F3.7
matryca/pikseli4.13
ISOAuto, 50, 100, 200, 400
czasy migawki16 - 1/1000sek
LCD1.8"
karty pamięcixD Picture Card




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 10 recenzji


  autor: y
  03-09-2014
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? czysto amatorsko, czasem mnie napadnie ch?? poszukania ciekawych uj?? przyrodniczych lub makro.
Zalety:
Ogólnie udany aparat. W ma?ym kompakcie poza automatami upakowano mo?liwo?ci pracy pó?automatycznej lub manualnej. Dobrze dzia?a ustawianie balansu bieli. Zdj?cia bardzo dobrej (jak na kompakt) jako?ci - tu daje o sobie zna? optyka Olympusa. W ciemnym otoczeniu (np. pomieszczenia) ju? tak ciekawie nie jest. Wspania?y tryb makro i supermakro, wiele osób ogl?daj? zdj?cia pyta?o o to, jakim aparatem uda?o mi si? to zrobi?. Mimo up?ywu 9 lat, aparat ca?y czas pracuje.
Wady:
Najwi?ksza bol?czka to du?y pobór pr?du, dedykowane akumulatorki nie s? w stanie nakarmi? aparatu podczas jednodniowej wycieczki (o niededykowanych w ogóle nie wspominam). Porównywa?em to z "ma?pk?" Canon'a i tam dwa paluszki co najmniej kilkakrotnie pobi?y Olka na tym polu. Brak stabilizacji obrazu czasami przeszkadza, szczególnie przy wi?kszym zoomie, albo w ciemniejszych pomieszczeniach, kiedy mamy d?u?szy czas na?wietlania. Ma?a masa jest zalet? w torebce, ale wad? przy utrzymywaniu aparatu w jednej pozycji. W pomieszczeniach (czyli w gorszym ?wietle) zdj?cia do?? gwa?townie trac? na jako?ci, lampa w ogóle odbiera im urok, cho? o?wietla do?? równo. Jak tu kto? pisa?, co? jest z oddaniem naturalnego koloru ludzkiej skóry, inne marki robi? to lepiej.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Smiena 8M, Zenith 11, Kijev, Olympus Camedia 765UZ
Podsumowanie:
Ogólnie bardzo dobry sprz?t, 4m to wbrew pozorom do dzisiaj przydatna rozdzielczo??, szczególnie przy tak dobrej optyce. Na co dzie? najbardziej dokuczliwe s? "krótkie" akumulatorki, to naprawd? irytuje.

 

  autor: AGA
  email widać po zalogowaniu
  10-02-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
OD 5 LAT PRACA Z TYM MODELEM
Zalety:
WYTRZYMA?O?? NA WSTRZ?SY,APARAT KILKA RAZY UPAD?,MA TROCH? WGNIECION? OBUDOW? I OBIEKTYW MIMO TO CI?GLE DZIA?A.D?UGI CZAS PRACY NA BATERII,SZEROKI SPÓD POZWALA NA USTAWIENIE GO NA CZYMKOLWIEK BY SAM ZROBI? FOTKE
Wady:
WAD? S? S?ABE ZDJ?CIA W POMIESZCZENIACH PRZY Z?EJ POGODZIE LUB NOC?.POD ?WIAT?O RÓ?NIE BYWA-PRZEWA?NIE WYCHODZ? KIEPSKO. OD JAKIEGO? CZASU MIMO NACI?NI?CIA PAWER NIC NIE ROBI SAM ?APIE OSTRO?? TRZEBA JESZCZE RAZ WCISKA? BY ZROBI? ZDJ?CIE ALE TO MO?E WINA LAT
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ANALOGOWE
Podsumowanie:
W SUMIE DOBRY SPRZ?T GDYBY JESZCZE W NOCY ROBI? ?ADNE FOTKI BY?OBY WSZYSTKO OK.BARDZO WYTRZYMA?Y NA UPADKI

 

  autor: tomekleba
  email widać po zalogowaniu
  28-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zdj?cia robi? amatorsko (na razie) Planuj? zakup lustrzanki.
Zalety:
Najwi?ksz? zalet? jest oczywi?cie doskona?a jako?? zdj??, oraz bardzo du?y zoom optyczny. Aparat doskonale radzi sobie z robieniem zdj?? pod s?o?ce. Daje doskonale efekty w niemal?e ka?dych warunkach.
Wady:
Wad? jest brak stabilizacji optycznej, poza tym wszystko ok, chyba ze ktos zamierza robi? du?o zdj?c w s?abych warunkach o?wietleniowych rownie? mo?na sie przyczepi? do nieco gorszej jako?ci.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Ró?ne, ró?ne generalnie kompakty
Podsumowanie:
Serdecznie polecam ten aparat, szczególnie przy dzisiejszym stosunku jako?ci do ceny.

 

  autor: anonimowy
  31-01-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? amatorsko makro pejza?e
Zalety:
du?o funkcji dobre zdj?cia makro ,dobre foto przy ?wietle dziennym ma?e gabaryty aparatu mo?liwo?? nagrywania filmików
Wady:
wada troch? d?ugi czas uruchamiania i kolory przy fotografowaniu cia?a nie naturalne balans nie pomaga .
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
smiena zenit
Podsumowanie:
dla amatora wystarczy mo?na nagrywa? filmiki dzia?a bez zarzutu

 

  autor: anonimowy
  06-10-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuj? si? pó?-profesjonalnie, robi? kilkana?cie tysi?cy zdj?? rocznie.
Zalety:
Aparat z wysokiej pó?ki. Zdj?cia bardzo dobrej jako?ci, szczególnie gdy potrafi si? wykorzysta? bardzo bogate wyposa?enie w funkcje.
Wady:
Obiektyw lekko niestabilny, ale to akurat nie mo?e by? wada, skoro mamy obiektyw o tak du?ych mo?liwo?ciach optycznych.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Olympus C740UZ, Olympus C60, Zenit 122K, Canon EOS3000N
Podsumowanie:
Aparat bardzo dobry, szczególnie, ?e ostatnio cena bardzo spad?a i mo?na dosta? tego cyfraka za ca?kiem rozs?dn? kwot?.

 

  autor: anonimowy
  15-05-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuj? si? amatorsko. Moj? pasj? s? zdj?cia rodzinne.
Zalety:
Mnóstwo mo?liwo?ci, ma?e gabaryty, niez?e zdj?cia.
Wady:
Klekoc?cy obiektyw, kolosalnie drogi osprz?t (?adowarka, która na szcz??cie jest w zestawie w zestawie, kosztuje 400 z?), fatalna sprawa je?li chodzi o akumulatory - stanowczo za ma?o fotek "na jednym ?adowaniu", konieczny zakup zapasowego akumulatorka
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
analogowy KODAK
Podsumowanie:
Je?li ma kto? kas? - mo?na kupi?. Lepiej jednak poczeka? a? cena spadnie.

 

  autor: anonimowy
  19-02-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od roku. Dopiero zaczynam
Zalety:
Aparacik naprawde fajny. Du?o opcji, ultra zoom, dobre kolory, szybki, wi?cej opcji :).
Wady:
Brak stabilizacji obrazu co przy tym zoomie powoduje ze ciekzo jest nie ruszyc. Obiektyw troche za luzny i zbyt wystaj?cy ale jak na t? cene to jest dobrze
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
HP 735, lustrzanki
Podsumowanie:
Aparacik super. Za tak? cene nie patrze? tylko bra?.

 

  autor: anonimowy
  08-02-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje amatorsko od kilku lat :)
Zalety:
Zalety ?.... prawie same ,aparacik sprawuje sie naprawde rewelacyjnie
Wady:
wady.?hmmmmm troche telepiacy sie obiektyw
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
www.fotografia.artneo.pl
Podsumowanie:
Zapraszam serdecznie na moja strone www.fotografia.artneo.pl Fotki na tej stronie zosta?y zrobione w?asnie tym aparatem.Zapraszam do ksiegi gosci,czekam na opinie :)

 

  autor: anonimowy
  18-01-2005
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Witam serdecznie.Chcia?bym pomóc Pa?stwu w wybraniu aparatu.Jestem od roku posiadaczem Olympusa c765.Jest to naprawde rewelacyjny aparat,ma duzo fajnych funkcji.Jedkanze zeby zdjecia wychodzily naprawde ?adnie nale?y troche si? nim pobawi?i wyczuc go.Polecam strone z moimi fotkami zrobionymi w?a?nie tym aparatem.Serdecznie zapraszam www.galeria.artneo.pl ------> ,,przygody Marka z apratem ' pozosta?e zdj?cia w innych galeriach by?y robione równie? Olympusem jednak?e C720(nie przeze mnie) Jes?i bylyby Pa?stwo zainteresowani zrobieniem profesjonalnej galerii zdj?? lub inernetowej strony prosze o kontakt: gg:3842094 marek_flis@yahoo.com
Zalety:
ok
Wady:
ok
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ok
Podsumowanie:
ok

 

  autor: anonimowy
  19-08-2004
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Witam Fotografuj? w sumie amatorsko, ale ju? od jakiego? czasu i to do?c du?o. Kilka cyfrówek ju? przerobi?em :))
Zalety:
Skupmy si? na Olympus C-765. Aparacik by? by super gdyby nie ..... (w wadach zobacz). Reszta to dok?adnie to czego si? spodziewa?em, a spodziewa?em sie naprawd? du?o.
Wady:
Wad? C-765 jest to, ?e przy fotografowaniu ludzkiego cia?a kolory s? nie za ciekawe. Cia?o wychodzi albo koloru takiego sinego, albo br?zowo sinego. Dodam tylko ?e zabawa z balansem bieli nic nie daje. Robienie innych zdj?? np. szklanek, kluczy, kotka, pieska i niewiem czego tam jeszcze jest przyjemno?ci - kolory SUPER !!! Je?eli chodzi o ludzkie cia?o to w/g mnie totalna padaka !!!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Przedtem bawi?em si? Canon A70, Olympus C-750 (ta sama wada co w C-765), Olympus C-60.
Podsumowanie:
Aparat OK, ale program graficzny do poprawy kolorów jest niezb?dny !!!

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.