Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Olympus Camedia C-765 UZ      recenzje (9)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Olympus

Olympus Camedia C-765 UZ


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
producent : Olympus
recenzje : 9
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa38 - 380mm
obiektyw/przysłonaF2.8 - F3.7
matryca/pikseli4.13
ISOAuto, 50, 100, 200, 400
czasy migawki16 - 1/1000sek
LCD1.8"
karty pamięcixD Picture Card




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 9 recenzji


  autor: AGA
  email widać po zalogowaniu
  10-02-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
OD 5 LAT PRACA Z TYM MODELEM
Zalety:
WYTRZYMAŁOŚĆ NA WSTRZĄSY,APARAT KILKA RAZY UPADŁ,MA TROCHĘ WGNIECIONĄ OBUDOWĘ I OBIEKTYW MIMO TO CIĄGLE DZIAŁA.DŁUGI CZAS PRACY NA BATERII,SZEROKI SPÓD POZWALA NA USTAWIENIE GO NA CZYMKOLWIEK BY SAM ZROBIŁ FOTKE
Wady:
WADĄ SĄ SŁABE ZDJĘCIA W POMIESZCZENIACH PRZY ZŁEJ POGODZIE LUB NOCĄ.POD ŚWIATŁO RÓŻNIE BYWA-PRZEWAŻNIE WYCHODZĄ KIEPSKO. OD JAKIEGOŚ CZASU MIMO NACIŚNIĘCIA PAWER NIC NIE ROBI SAM ŁAPIE OSTROŚĆ TRZEBA JESZCZE RAZ WCISKAĆ BY ZROBIŁ ZDJĘCIE ALE TO MOŻE WINA LAT
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
ANALOGOWE
Podsumowanie:
W SUMIE DOBRY SPRZĘT GDYBY JESZCZE W NOCY ROBIŁ ŁADNE FOTKI BYŁOBY WSZYSTKO OK.BARDZO WYTRZYMAŁY NA UPADKI

 

  autor: tomekleba
  email widać po zalogowaniu
  28-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zdjęcia robię amatorsko (na razie) Planuję zakup lustrzanki.
Zalety:
Największą zaletą jest oczywiście doskonała jakość zdjęć, oraz bardzo duży zoom optyczny. Aparat doskonale radzi sobie z robieniem zdjęć pod słońce. Daje doskonale efekty w niemalże każdych warunkach.
Wady:
Wadą jest brak stabilizacji optycznej, poza tym wszystko ok, chyba ze ktos zamierza robić dużo zdjęc w słabych warunkach oświetleniowych rownież można sie przyczepić do nieco gorszej jakości.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Różne, różne generalnie kompakty
Podsumowanie:
Serdecznie polecam ten aparat, szczególnie przy dzisiejszym stosunku jakości do ceny.

 

  autor: anonimowy
  31-01-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję amatorsko makro pejzaże
Zalety:
dużo funkcji dobre zdjęcia makro ,dobre foto przy świetle dziennym małe gabaryty aparatu możliwość nagrywania filmików
Wady:
wada trochę długi czas uruchamiania i kolory przy fotografowaniu ciała nie naturalne balans nie pomaga .
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
smiena zenit
Podsumowanie:
dla amatora wystarczy można nagrywać filmiki działa bez zarzutu

 

  autor: anonimowy
  06-10-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuję się pół-profesjonalnie, robię kilkanaście tysięcy zdjęć rocznie.
Zalety:
Aparat z wysokiej półki. Zdjęcia bardzo dobrej jakości, szczególnie gdy potrafi się wykorzystać bardzo bogate wyposażenie w funkcje.
Wady:
Obiektyw lekko niestabilny, ale to akurat nie może być wada, skoro mamy obiektyw o tak dużych możliwościach optycznych.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Olympus C740UZ, Olympus C60, Zenit 122K, Canon EOS3000N
Podsumowanie:
Aparat bardzo dobry, szczególnie, że ostatnio cena bardzo spadła i można dostać tego cyfraka za całkiem rozsądną kwotę.

 

  autor: anonimowy
  15-05-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuję się amatorsko. Moją pasją są zdjęcia rodzinne.
Zalety:
Mnóstwo możliwości, małe gabaryty, niezłe zdjęcia.
Wady:
Klekocący obiektyw, kolosalnie drogi osprzęt (ładowarka, która na szczęście jest w zestawie w zestawie, kosztuje 400 zł), fatalna sprawa jeśli chodzi o akumulatory - stanowczo za mało fotek "na jednym ładowaniu", konieczny zakup zapasowego akumulatorka
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
analogowy KODAK
Podsumowanie:
Jeśli ma ktoś kasę - można kupić. Lepiej jednak poczekać aż cena spadnie.

 

  autor: anonimowy
  19-02-2005
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od roku. Dopiero zaczynam
Zalety:
Aparacik naprawde fajny. Dużo opcji, ultra zoom, dobre kolory, szybki, więcej opcji :).
Wady:
Brak stabilizacji obrazu co przy tym zoomie powoduje ze ciekzo jest nie ruszyc. Obiektyw troche za luzny i zbyt wystający ale jak na tą cene to jest dobrze
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
HP 735, lustrzanki
Podsumowanie:
Aparacik super. Za taką cene nie patrzeć tylko brać.

 

  autor: anonimowy
  08-02-2005
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuje amatorsko od kilku lat :)
Zalety:
Zalety ?.... prawie same ,aparacik sprawuje sie naprawde rewelacyjnie
Wady:
wady.?hmmmmm troche telepiacy sie obiektyw
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
www.fotografia.artneo.pl
Podsumowanie:
Zapraszam serdecznie na moja strone www.fotografia.artneo.pl Fotki na tej stronie zostały zrobione własnie tym aparatem.Zapraszam do ksiegi gosci,czekam na opinie :)

 

  autor: anonimowy
  18-01-2005
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Witam serdecznie.Chciałbym pomóc Państwu w wybraniu aparatu.Jestem od roku posiadaczem Olympusa c765.Jest to naprawde rewelacyjny aparat,ma duzo fajnych funkcji.Jedkanze zeby zdjecia wychodzily naprawde ładnie należy troche się nim pobawići wyczuc go.Polecam strone z moimi fotkami zrobionymi właśnie tym aparatem.Serdecznie zapraszam www.galeria.artneo.pl ------> ,,przygody Marka z apratem ' pozostałe zdjęcia w innych galeriach były robione również Olympusem jednakże C720(nie przeze mnie) Jesłi bylyby Państwo zainteresowani zrobieniem profesjonalnej galerii zdjęć lub inernetowej strony prosze o kontakt: gg:3842094 marek_flis@yahoo.com
Zalety:
ok
Wady:
ok
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
ok
Podsumowanie:
ok

 

  autor: anonimowy
  19-08-2004
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Olympus Camedia C-765 UZ :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Witam Fotografuję w sumie amatorsko, ale już od jakiegoś czasu i to dośc dużo. Kilka cyfrówek już przerobiłem :))
Zalety:
Skupmy się na Olympus C-765. Aparacik był by super gdyby nie ..... (w wadach zobacz). Reszta to dokładnie to czego się spodziewałem, a spodziewałem sie naprawdę dużo.
Wady:
Wadą C-765 jest to, że przy fotografowaniu ludzkiego ciała kolory są nie za ciekawe. Ciało wychodzi albo koloru takiego sinego, albo brązowo sinego. Dodam tylko że zabawa z balansem bieli nic nie daje. Robienie innych zdjęć np. szklanek, kluczy, kotka, pieska i niewiem czego tam jeszcze jest przyjemności - kolory SUPER !!! Jeżeli chodzi o ludzkie ciało to w/g mnie totalna padaka !!!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Przedtem bawiłem się Canon A70, Olympus C-750 (ta sama wada co w C-765), Olympus C-60.
Podsumowanie:
Aparat OK, ale program graficzny do poprawy kolorów jest niezbędny !!!

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.