Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Olympus SP-590 Ultra Zoom      recenzje (10)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Olympus

Olympus SP-590 Ultra Zoom


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Olympus
recenzje : 10
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa26 - 676 mm
obiektyw/przysłonaf/2.8-f/5.0
matryca/pikseli12.3
ISOauto,80,100,200,400,800,1600 ISO
czasy migawki1/2 sek. - 1/2000 sek
LCD2.7 cala
karty pamięcixD-Picture Card




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 10 recenzji


  autor: kawior
  07-04-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  8
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografia amatorska zajmuje mi czas od 9 lat
Zalety:
zalety? Aparat ma ich ma?o je?li chodzi o praktyczne wykorzystanie jego mo?liwo?ci. Z kolei patrz?c na specyfikacj? techniczn? ma ich wiele, m.in. zoom x26, potencjalnie 12MPix matryca.
Wady:
wolny czas zapisu zdj?cia, s?abe odzwierciedlenie kolorów, szczegó?ów, rzek?bym bardzo du?e szumy w s?abych warunkach o?wietleniowych, podobnie i tu paradoks w dobrych warunkach np. w s?oneczny dzie?, jakby ?le funkcjonowa? balans bieli. Brak mo?liwo?ci korzystania z filtrów (brak gwintu) mo?na je stosowa? z tulej? krótk? przy szerokim k?cie b?d? nale?y j? przed?u?y? aby korzysta? z nich w tele - ?enuj?cy pomys?...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
aparaty ró?nych marek, ró?ne modele, by?o tego sporo.
Podsumowanie:
?yczy? bym sobie aby firmy sko?czy?y wojn? na pixele i zoomy. Ostatnie dobre Olki produkowano w erze modeli Camedia, coraz cz??ciej mo?na przeczyta? podobny os?d.

 

  autor: maniek
  email widać po zalogowaniu
  02-04-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografia zajmuje mi spor? cz??? czasu wolnego, od kilku ju? lat.
Zalety:
Szybki czas uruchamiania, reakcji, baterie AA, ergonomia, jako?? wykonania.
Wady:
jako?? zdj??, matryca 12MPix (kiedy ten wy?cig si? sko?czy)brak gwintu na obiektywie umo?liwiaj?cego mocowanie filtrów czy soczewek.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
wszystko co wpad?o w r?ce, lustra, ultrazoomy, ma?py.
Podsumowanie:
Podsumowuj?c zmieni? nazw? dzia?u na "Pobo?ne ?yczenie" Otó? ?yczy?bym sobie ten aparat z matryc? cho?by z modelu Camedia C315 i mieliby?my pe?ni? szcz??cia dla amatora. W/g mnie dobra jako?? kompaktów sko?czy?a si? na rozdzielczo?ci 7MPix, ka?dy niemal aparat który ma wi?cej pixeli prezentuje coraz gorsz? jako?? obrazu, a to jest przecie? najwa?niejsze.

 

  autor: kinematograf
  01-03-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amator fotografowania od niemal pocz?tków fotografii cyfrowej, pierwsze pstrykad?o to MT Chorus, pó?niej bardzo wiele kompaktów i ultrazoomów ró?nych marek a? po najta?szy segment lustrzanek cyfrowych ;)
Zalety:
pierwsz? zalet? jest fakt ?e to jest w?a?nie Olympus traktowany zawsze po macoszemu przez pseudo znawców i fascynatów jedynych s?usznych firm co jest ju? z za?o?enia bzdurne. Nast?pnie mo?na aparat pochwali? za zoom u?yteczny w pe?nym zakresie nawet na maksymalnych zbli?eniach. U?yteczne menu, aparat uruchamia si? bardzo szybko, równie szybko reaguje na zoom i AF. Kolory rzeczywiste, szum w normie, ostro?? na dobrym poziomie.
Wady:
Niezbyt ergonomiczny, nieco d?ugi czas zapisu zdj??, karty xD.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
by?o tego sporo ro?nych firm, ró?nych typów, wystarczaj?co aby wiedzie? o czym si? pisze :)
Podsumowanie:
Aparat dobrej jako?ci, bardzo uniwersalny, wszystko w jednym i to na dobrym poziomie zarówno pod k?tem jako?ci samego aparatu jak i tego co z niego mo?na wycisn?? czyli jako?? zdj??, sa na prawd? dobrej jako?ci, oczywi?cie w?ród aparatów na tym samym poziomie matryc czyli powy?ej 10 MPix ;) Godny polecenia w?ród konkurencji Nikona P90, Canona SX10 dla których jest du?? bry?k? soli w oku, i s?usznie, sa ku temu powody.

 

  autor: TommyT
  email widać po zalogowaniu
  28-08-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorka od roku.Robie zdjecia wszytkiego.
Zalety:
*Zakres Ogniskowych *Manual jak w prawdziwej lustrzance *Gabaryty (lubie wiedziec co trzymam) *Wykonanie *Jasny obiektyw *Pezprzewodowa praca z lampami *Zakres ISO ( o dziwo powyzej 400 przy normalnych zdjeciach jest srednio ale np przy robieniu zdjec na imprezach klubowych i eventach ISO 3200 daje rade , kazdy kto wie jak ciezkie warunki swietlne panuja na tego typu imprezach ten wie o co chodzi.wystarczy wtedy foty lekko odszumic na jakims programie do tego przeznaczonym i jest naprawde dobrze ) *Dobry AF przy swietle dziennym *WYSWIETLACZ ! (chociaz nie obrotowy ale wrazenie robi) *MAKRO *Zoom *tryb migawki BULB do 8 min ! *i teraz najwazniejsze - Prawdziwy podglad na zywo. tak jak ustawisz ekspozycje tak ci pokaze wyswietlacz i wlasnie identycznie bedzie wygladac zdjecie ! mialem teraz do czynienia z bardzo popularnumNikonem P100 i ego nie posiada ! Moje male portfolio z poczynan tym Aparatem zapraszam http://picasaweb.google.com/TomaszTyczkowski
Wady:
*S?aby AF przy zlymswitle *Brak prawdziwego MF (pierscien) *Slaby czujnik zuzycia AKU *ZBYT duzo Mpix jak na taka matryce CCD (powinna byc CMOS)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Kodak ZD710. Canon S5 IS. Eos 50D. Masa ma?pek ;)
Podsumowanie:
Za ta cene sprzet pierwsza klasa !

 

  autor: anonimowy
  05-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
10
Zalety:
10
Wady:
10
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
10
Podsumowanie:
10

 

  autor: anonimowy
  23-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
typowo amatorsko ogulem fotografuje wszystko co sie rusza
Zalety:
jest troszke ustawiania tych parametrów ale zdjecia wychodza super mozna tylko polecic ten aparacik ja postawilem na olipmusa ogladajac zdjecie z wesela robione przez amatorów tak szczeze to olimpus przebil wszystkich a dodam jeszcze ze foty by?y robione na auto a jesli cjhodzi o zuma troszke zniekszta?ca ale przy takiej armacie to i tak wspania?y wyrub fotek dla mnie jak dla amatora aparacik zajefajny i nic tylko polecam
Wady:
jak narazie brak
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
sony leczmarki nie pamietam i wczeniej z zenita
Podsumowanie:
olacalo sie wydac te pienizki i nic lepszego juz bym nie szuka?

 

  autor: krzysztof
  email widać po zalogowaniu
  15-08-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografia od dziecka na aparatach zenith feed analogowe benq dc 740 sony 200 makro pejzaz
Zalety:
zalety jasny obiektyw super odwzorowanie barw nieziemska ostrosc makro na zoom taz ok znikome szumy powyzej iso 400 prosty manual menu intuicyjne mozliwy teleconwenter i filtry zdjecia dokladne w pomieszczeniach zdjecia lepiej robi na manualu automat tez dosc dobra jakosc zdjec ale zalecam manual abbracja fotochromatyczna znikoma
Wady:
wskaznik poziomu akumulatorow malo precyzyjny niski poziom pokazuje od razu z pelnego i za ok 20zdjec aku pada
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
pisalem wczesniej
Podsumowanie:
polecam nie pozalujesz zakupu ma wszystko no i niewielka waga lustro z obiektywami to nieporownywalny ciezar a tu mamy aparacik uniwersalny

 

  autor: Jasiek
  01-06-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  6
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator w fotografii
Zalety:
Ergonomia Wykonanie
Wady:
Szumy Krótki czas pracy na akumularotkach (duzy pobor mocy) wygórowana cena w stosunku do jako?ci
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
TZ5
Podsumowanie:
Te parametry mo?na mie? za znacznie ni?sze pieni?dze no mo?e poza zoomem (ale kto fotografuje na x26)

 

  autor: Bobo
  email widać po zalogowaniu
  21-05-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? pó?profesjonalnie.
Zalety:
Dobra konstrukcj, rewelacyjny zoom, wszystko na swoim miejscu.
Wady:
Po miesi?cu u?ytkowania nie zauwa?y?em istotnych wad.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Olympys SP 560 UZ, Sony H5.
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat za niewygórowan? cen?. Daje du?e mo?liwo?ci - od ?wietnego makro do dobrego zoom.

 

  autor: tomcio
  email widać po zalogowaniu
  14-05-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuje amatorsko
Zalety:
zoom poparty znakomita stabilizacja obrazu,latwosc obslugi,mnogosc funkcji
Wady:
fabryczne baterie
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zawsze olek:)
Podsumowanie:
wart wydanych pieniedzy,lustrzanke z podobnymi bajerami kosztowalaby ok.6-8 tys.

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.