Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Olympus SP-590 Ultra Zoom      recenzje (10)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Olympus

Olympus SP-590 Ultra Zoom


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Olympus
recenzje : 10
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowa26 - 676 mm
obiektyw/przysłonaf/2.8-f/5.0
matryca/pikseli12.3
ISOauto,80,100,200,400,800,1600 ISO
czasy migawki1/2 sek. - 1/2000 sek
LCD2.7 cala
karty pamięcixD-Picture Card




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 10 recenzji


  autor: kawior
  07-04-2012
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  8
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografia amatorska zajmuje mi czas od 9 lat
Zalety:
zalety? Aparat ma ich mało jeśli chodzi o praktyczne wykorzystanie jego możliwości. Z kolei patrząc na specyfikację techniczną ma ich wiele, m.in. zoom x26, potencjalnie 12MPix matryca.
Wady:
wolny czas zapisu zdjęcia, słabe odzwierciedlenie kolorów, szczegółów, rzekłbym bardzo duże szumy w słabych warunkach oświetleniowych, podobnie i tu paradoks w dobrych warunkach np. w słoneczny dzień, jakby źle funkcjonował balans bieli. Brak możliwości korzystania z filtrów (brak gwintu) można je stosować z tuleją krótką przy szerokim kącie bądź należy ją przedłużyć aby korzystać z nich w tele - żenujący pomysł...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
aparaty różnych marek, różne modele, było tego sporo.
Podsumowanie:
życzył bym sobie aby firmy skończyły wojnę na pixele i zoomy. Ostatnie dobre Olki produkowano w erze modeli Camedia, coraz częściej można przeczytać podobny osąd.

 

  autor: maniek
  email widać po zalogowaniu
  02-04-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  7
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografia zajmuje mi sporą część czasu wolnego, od kilku już lat.
Zalety:
Szybki czas uruchamiania, reakcji, baterie AA, ergonomia, jakość wykonania.
Wady:
jakość zdjęć, matryca 12MPix (kiedy ten wyścig się skończy)brak gwintu na obiektywie umożliwiającego mocowanie filtrów czy soczewek.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
wszystko co wpadło w ręce, lustra, ultrazoomy, małpy.
Podsumowanie:
Podsumowując zmienię nazwę działu na "Pobożne życzenie" Otóż życzyłbym sobie ten aparat z matrycą choćby z modelu Camedia C315 i mielibyśmy pełnię szczęścia dla amatora. W/g mnie dobra jakość kompaktów skończyła się na rozdzielczości 7MPix, każdy niemal aparat który ma więcej pixeli prezentuje coraz gorszą jakość obrazu, a to jest przecież najważniejsze.

 

  autor: kinematograf
  01-03-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amator fotografowania od niemal początków fotografii cyfrowej, pierwsze pstrykadło to MT Chorus, później bardzo wiele kompaktów i ultrazoomów różnych marek aż po najtańszy segment lustrzanek cyfrowych ;)
Zalety:
pierwszą zaletą jest fakt że to jest właśnie Olympus traktowany zawsze po macoszemu przez pseudo znawców i fascynatów jedynych słusznych firm co jest już z założenia bzdurne. Następnie można aparat pochwalić za zoom użyteczny w pełnym zakresie nawet na maksymalnych zbliżeniach. Użyteczne menu, aparat uruchamia się bardzo szybko, równie szybko reaguje na zoom i AF. Kolory rzeczywiste, szum w normie, ostrość na dobrym poziomie.
Wady:
Niezbyt ergonomiczny, nieco długi czas zapisu zdjęć, karty xD.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
było tego sporo rożnych firm, różnych typów, wystarczająco aby wiedzieć o czym się pisze :)
Podsumowanie:
Aparat dobrej jakości, bardzo uniwersalny, wszystko w jednym i to na dobrym poziomie zarówno pod kątem jakości samego aparatu jak i tego co z niego można wycisnąć czyli jakość zdjęć, sa na prawdę dobrej jakości, oczywiście wśród aparatów na tym samym poziomie matryc czyli powyżej 10 MPix ;) Godny polecenia wśród konkurencji Nikona P90, Canona SX10 dla których jest dużą bryłką soli w oku, i słusznie, sa ku temu powody.

 

  autor: TommyT
  email widać po zalogowaniu
  28-08-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorka od roku.Robie zdjecia wszytkiego.
Zalety:
*Zakres Ogniskowych *Manual jak w prawdziwej lustrzance *Gabaryty (lubie wiedziec co trzymam) *Wykonanie *Jasny obiektyw *Pezprzewodowa praca z lampami *Zakres ISO ( o dziwo powyzej 400 przy normalnych zdjeciach jest srednio ale np przy robieniu zdjec na imprezach klubowych i eventach ISO 3200 daje rade , kazdy kto wie jak ciezkie warunki swietlne panuja na tego typu imprezach ten wie o co chodzi.wystarczy wtedy foty lekko odszumic na jakims programie do tego przeznaczonym i jest naprawde dobrze ) *Dobry AF przy swietle dziennym *WYSWIETLACZ ! (chociaz nie obrotowy ale wrazenie robi) *MAKRO *Zoom *tryb migawki BULB do 8 min ! *i teraz najwazniejsze - Prawdziwy podglad na zywo. tak jak ustawisz ekspozycje tak ci pokaze wyswietlacz i wlasnie identycznie bedzie wygladac zdjecie ! mialem teraz do czynienia z bardzo popularnumNikonem P100 i ego nie posiada ! Moje male portfolio z poczynan tym Aparatem zapraszam http://picasaweb.google.com/TomaszTyczkowski
Wady:
*Słaby AF przy zlymswitle *Brak prawdziwego MF (pierscien) *Slaby czujnik zuzycia AKU *ZBYT duzo Mpix jak na taka matryce CCD (powinna byc CMOS)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Kodak ZD710. Canon S5 IS. Eos 50D. Masa małpek ;)
Podsumowanie:
Za ta cene sprzet pierwsza klasa !

 

  autor: anonimowy
  05-02-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
10
Zalety:
10
Wady:
10
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
10
Podsumowanie:
10

 

  autor: anonimowy
  23-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
typowo amatorsko ogulem fotografuje wszystko co sie rusza
Zalety:
jest troszke ustawiania tych parametrów ale zdjecia wychodza super mozna tylko polecic ten aparacik ja postawilem na olipmusa ogladajac zdjecie z wesela robione przez amatorów tak szczeze to olimpus przebil wszystkich a dodam jeszcze ze foty były robione na auto a jesli cjhodzi o zuma troszke zniekształca ale przy takiej armacie to i tak wspaniały wyrub fotek dla mnie jak dla amatora aparacik zajefajny i nic tylko polecam
Wady:
jak narazie brak
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sony leczmarki nie pamietam i wczeniej z zenita
Podsumowanie:
olacalo sie wydac te pienizki i nic lepszego juz bym nie szukał

 

  autor: krzysztof
  email widać po zalogowaniu
  15-08-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografia od dziecka na aparatach zenith feed analogowe benq dc 740 sony 200 makro pejzaz
Zalety:
zalety jasny obiektyw super odwzorowanie barw nieziemska ostrosc makro na zoom taz ok znikome szumy powyzej iso 400 prosty manual menu intuicyjne mozliwy teleconwenter i filtry zdjecia dokladne w pomieszczeniach zdjecia lepiej robi na manualu automat tez dosc dobra jakosc zdjec ale zalecam manual abbracja fotochromatyczna znikoma
Wady:
wskaznik poziomu akumulatorow malo precyzyjny niski poziom pokazuje od razu z pelnego i za ok 20zdjec aku pada
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
pisalem wczesniej
Podsumowanie:
polecam nie pozalujesz zakupu ma wszystko no i niewielka waga lustro z obiektywami to nieporownywalny ciezar a tu mamy aparacik uniwersalny

 

  autor: Jasiek
  01-06-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  6
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator w fotografii
Zalety:
Ergonomia Wykonanie
Wady:
Szumy Krótki czas pracy na akumularotkach (duzy pobor mocy) wygórowana cena w stosunku do jakości
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
TZ5
Podsumowanie:
Te parametry można mieć za znacznie niższe pieniądze no może poza zoomem (ale kto fotografuje na x26)

 

  autor: Bobo
  email widać po zalogowaniu
  21-05-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję półprofesjonalnie.
Zalety:
Dobra konstrukcj, rewelacyjny zoom, wszystko na swoim miejscu.
Wady:
Po miesiącu użytkowania nie zauważyłem istotnych wad.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Olympys SP 560 UZ, Sony H5.
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat za niewygórowaną cenę. Daje duże możliwości - od świetnego makro do dobrego zoom.

 

  autor: tomcio
  email widać po zalogowaniu
  14-05-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Olympus SP-590 Ultra Zoom :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuje amatorsko
Zalety:
zoom poparty znakomita stabilizacja obrazu,latwosc obslugi,mnogosc funkcji
Wady:
fabryczne baterie
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
zawsze olek:)
Podsumowanie:
wart wydanych pieniedzy,lustrzanke z podobnymi bajerami kosztowalaby ok.6-8 tys.

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.