Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Sony Alpha DSLR A350      recenzje (59)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Sony

Sony Alpha DSLR A350


wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Sony
recenzje : 59
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaw zale?no?ci od obiektywu
obiektyw/przysłonaw zale?no?ci od obiektywu
matryca/pikseli14.2
ISOAuto,ISO 100-ISO 3200
czasy migawki30 do 1/4000 s
LCD2.7 cala
karty pamięciCompactFlash™ Typ I/II




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 59 recenzji


  autor: M..:)
  13-10-2013
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Mam par? pyta?... 1. Jakie obiektywy pasuj?, czy do wszystkich aparatów alpha pasuje ka?dy obiektyw alpha? 2. Co mo?na zrobi? z zalan? lustrzank?? 3. Gdzie mo?na znale?? informacje o ?rednicy otworu na obiektyw?
Zalety:
.
Wady:
.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
.
Podsumowanie:
.

 

  autor: marcin_tuba
  email widać po zalogowaniu
  11-07-2012
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Swoj? przygod? z fotografi? rozpocz??em z aparatami firmy Konica-Minolta, po przesiadce na A350 w 2008 konsekwentnie rozwija?em swoje zainteresowania i umiej?tno?ci w tym obszarze, w chwili obecnej zaliczy?bym si? do grona zaawansowanych fotoamatorów ?wiadomych mo?liwo?ci i ogranicze? narzucanych przez posiadany sprz?t foto. g?owne zainteresowania to potret i pejza?. obecnie jestem w trakcie przesiadki na kostrukcj? póprofesjonaln?, rozwa?am A700 lub nikon D300
Zalety:
Wbrew opiniom przedmówców moim zdaniem konstrukcja aparatu jest b.trwa?a i przez prawie 4 lata intensywnego u?ytkowania nie odnotowa?em ?adnej usterki. w tym okresie moja A350 uzywana by?a w b.zró?nicowanych warunkach od fotografii w strugach deszczu, poprzez zimowe pejza?e przy -20 stopniach, do zdj?? w tumanach kurzu i piachu. wielokrotnie aparat zaliczy? drobne upadki i obicia, nie wp?yn??o to jednak na jego funkcjonowanie, do dzisiaj pomimo przebiegu ponad 70 ty? zdj?? dzia?a bez zarzutu. w zestawieniu z optyk? Minolty aparat zysk?? drug? m?odo??, po zakupie na allegro kilku sta?oogniskowych obiektywów w/w firmy odkry?em rzeczywisty potencja? posiadanego sprz?tu. Sprawdzi?o si? stare porzekad?o, ?e najwa?niejsza jest optyka i umiej?tno?ci, nie korpus. mimo planów, co do zakupu nowego, b.zaawansowanego korpusu stary pos?u?y z pewno?ci? jeszcze cho?by do zg??biania tajników fotografii przez moje Córeczki:)
Wady:
kiepski autofokus, obs?uga wi?kszo?ci funkcji poprzez opcje wewn. menu aparatu - jet to uci??liwe i trzeba si? do tego przyzwyczai? spory szum wysokich ISO, najlepsze fefekty daje wykonywanie zdje? w zakresie ISO 100-400 fatalne umieszczenie wbudowanej lampy b?yskowej
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Minolta dimage Z10, canon EOS 400D, kilka automatycznych aparatów na filmy foto
Podsumowanie:
uwa?am konstrukcj? A350 za udan?. która w zestawieniu z niedrog? i dobr? optyk? Minolty daje ?wietne mo?liwo?ci nie rujnuj?c przy tym naszego bud?etu

 

  autor: csk
  30-06-2012
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  3
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  3
ocena globalna :  4
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Cykam amatorsko od ponad 10ciu lat, architektura i ludzie.
Zalety:
Aparat ma du?y ekran...? I bajeranckie logo SONY które przyci?ga rzesze gimnazjalistek.
Wady:
Sony wojuje gimnazja i bogatych znudzonych ludzi! Seria Alfa to nic innego jak zwyk?y kompakt osadzony w lustrzance. Krety?ski autofokus(non-stop ustawianie ostro?ci), parametry widoczne na ekranie, a nie w wizjerze, brak drugiego ma?ego LCD z tymi parametrami, jedno jedyne kó?eczko do regulacji, bardzo niewygodne. Wida? po zdj?ciach ?e lustrzanka, brakuje jednak tej swobody w dzia?aniu, zdj?cie wychodz? zawsze tak samo. Aparat nachalnie stara si? pomóc w zrobieniu fotki, wi?kszo?? funkcji pochowana w menu etc itd... Gimnazjalistki, je?li chcecie robi? zdj?cia, popro?cie mamusi? i tatusia o Canona D350 - ten aparat czego? was nauczy. A bieganie po miescie ze znaczkiem ALFA na obudowie to po prostu po?miewisko.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Olympus E-10, Canon D350, Nikon D700
Podsumowanie:
Tragedia. Sony nie powinno zajmowa? si? ani aparatami, ani audio(tak przy okazji). No i cena powala, jak na taki aparat.

 

  autor: o.n.a.
  email widać po zalogowaniu
  15-06-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Aparaty obs?uguj? od wczesnych lat dzieci?stwa. Wtedy zacz??a si? moja przygoda z fotografowaniem. Pocz?tkowo by? to aparat na klisze, który pó?niej zmieni?am na Canona Powershot 540 a od 4-5 lat (nie pami?tam dok?adnie) jestem posiadaczk? tej oto lustrzanki. Sta?am si? jedn? z pierwszych posiadaczek tej lustrzanki w Polsce. Jestem zdania ?e nie sprz?t za 10 tys z? robi z cz?owieka fotografa je?li nie ma ,, tego czego?'' w sobie :-)
Zalety:
- ekranik z podgl?dem na ?ywo - dobra jako?? sprz?tu, mimo zrobionych nim tysi?ce zdj?? i up?ywu ok 5 lat u?ywania sprawuje sie fantastycznie - nieskomplikowana obs?uga - dobra, d?ugo wytrzumuj?ca bateria
Wady:
-Niewygodny pasek i chyba tyle
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Aparat na klisze, bajerancka wersja Canon Powershot A540 ( i tu musz? wspomnie? o masakrycznej baterii, która po na?adowaniu wytrzymuje mi 10minut)
Podsumowanie:
Sony Alfa 350 to dobrej jako?ci sprz?t, zarówno amatorzy jak i fotografowie powinni dostrzec w niej du?e mo?liwo?ci. Jedynie co mog? poleci? to zakup lepszego obiektywu do jeszcze wi?kszej mo?liwo?ci robieina zdj??. Sprawdza si? w ka?dych warunkach. Je?li kto? waha si? nad jej kupenm mog? wys?a? kilka zdj?? na e-mail.

 

  autor: Pati
  email widać po zalogowaniu
  29-04-2012
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 4 lat . Cz?sto makro ale równie? przyrode i ludzi .
Zalety:
Aparat jest ?wietny, szybko robi zdj?cia. Bardzo ?atwy w obs?udze.Odchylany ekran, co pomaga w robieniu zdj?? przy nie wygodnej pozycji. Przy wysokim ISO, nie ma du?o szumów. Mo?liwo?? robienia zdjec w trybie OVF jak i LIVE VIEW . Mam go oko?o 3 tyg. i jestem bardzo zadowolona . Dla amatora jest w sam raz ! . Ja mam obiektyw 18-200 i jest wystarczaj?cy . Aparat nie warty swojej ceny, powinien byc dro?szy ! A jest taniutki . Bardzo polecam !!! * Dodam jeszcze i? bateria d?ugo trzymie(wystarczaj?co) :)
Wady:
Jest troche ci??ki, ale da si? przyzwyczai? . Wi?cej wad nie zauwa?y?am ! :))
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
lustrzanka kompaktowa Sony :)
Podsumowanie:
Lustrzanka ?wietna, pomimo z?ych opini innych u?ytkowników. Je?li macie okazje kupi? j? tanio nie zwlekajcie ! :))

 

  autor: other
  19-02-2012
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Od kilku lat fotografuj? amatorsko. Ale jest to co?, co kocham ponad ?ycie. Najbardziej lubi? portrety, ale cz?sto zajmuj? si? fotografi? makro.
Zalety:
Na pewno zalet? j? uchylny i du?y ekran. Mo?liwo?? za?o?enia obiektywów ró?nych producentów. Du?a ilo?? akcesoriów do zakupu.
Wady:
Aparat jest do?? ci??ki. Zdarza mu si? zaci??. Ma niestety dosy? s?ab? lamp?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Cz?sto korzystam z aparatu cyfrowego Kodak. Cz??ciej mam go przy sobie ni? lustrzank? ze wzgl?du na wielko??.
Podsumowanie:
S?dz?, ?e aparat wart jest polecenia. Mimo kilku wad jest na prawd? robi ca?kiem ?adne zdj?cia. Wygodny w u?ytkowaniu.

 

  autor: canon lepszy
  28-12-2011
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  5
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 2 lat. G?ównie fotografuj? szybko poruszaj?ce si? obiekty, ludzi, samoloty.
Zalety:
Uchylany ekran, który przydaje si? do zdj?? ro?lin i innych tego typu.
Wady:
Niestety z biegiem czasu coraz wi?cej rzeczy zaczyna szwankowa? i irytowa?. Wolny AF, kiepska matryca pod wzgl?dem czu?o?ci, system usuwania zabrudze? z matrycy nie dzia?a najlepiej, stopka pod lamy b?yskowe si? brudzi i ci??ko j? wyczy?ci?. Pasek, który jest na prawd? niewygodny i wr?cz kaleczy szyj? gdy si? ma do aparatu przyczepion? lamp? b?yskow? i ci??ki obiektyw. Silniczek AF czasami szwankuje. Aparat przy -35 stopniach Celcjusza robi zdj?cie dopiero po oko?o 5s od naci?ni?cie spustu migawki.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon 60D
Podsumowanie:
Do amatorskich zastosowa? mo?e si? nadaje, ale na d?u?sz? met? ten aparat jest kiepski. g?ównie z powodu matrycy która przy ISO 800 ma takie same szumy jak w innych aparatach przy ISO 3200. Zbyt wolne robienie zdj?? w serii. Niestandardowe mocowanie lampy b?yskowej. Aparat nadaje si? tylko do robienia zdj?? z wakacji.

 

  autor: Amatorka
  23-12-2011
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? w pe?ni amatorsko od 2 lat. Wci?? dokszta?cam si? w tej dziedzinie czytaj?c ksi??ki. Najbardziej interesuje mnie makrofotografia.
Zalety:
Lustrzanka Sony a350 jak na cen? jest bardzo dobrym aparatem. Jej zalet? zdecydowanie jest odchylany ekran. Bardzo przejrzyste i ?atwe w obs?udze menu. ?wietne barwy. Wszystkich zalet nie jestem w stanie wymieni? ale to niektóre z nich.
Wady:
My?l? ?e wad? mo?e by? zbyt nisko osadzona lampa b?yskowa. Wizjer aparatu jest troszk? za ma?y i ci??ko jest si? czasami skupi? na fotografowanym obiekcie. To wszystkie wady które uda?o mi si? dostrzec jak na razie.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Dwa aparaty cyfrowe marki Samsung. U?ywa?am te? lustrzanki Nikona oraz Canona. Musz? przyzna? ?e ten model Sony alfa osi?gn?? lepsze rezultaty ni? lustrzanka Nikon d3000.
Podsumowanie:
Sony a350 jest ?wietn? lustrzank?. Mam ten aparat od pó? roku i jak na razie nie sprawia mi wi?kszych problemów. Gor?co polecam t? lustrzank?! Naprawd? warto.

 

  autor: db
  email widać po zalogowaniu
  09-05-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 5 lat. Interesuje mnie g?ównie architektura.
Zalety:
Bardzo intuicyjna obs?uga aparatu. System stabilizacji dzia?a zaskakuj?co dobrze. Mo?liwo?? kupienia obiektywów w niez?ych cenach, zapewniaj?cymi przy tym nadspodziewanie dobr? jako??. Mocna bateria.
Wady:
Trwa?o??... Aparat co chwile si? psuje... Serwis okrutnie drogi, do tego jedyny oficjalny serwis Sony znajduje si? w Warszawie... Co wi?cej, zdarzy?o mi si?, ?e nie potrafili prawid?owo zdiagnozowa? usterki... Z innych wad czasem (zbyt cz?sto) wyskakuje "b??d aparatu", trzeba wtedy aparat zresetowa?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Kiev 60 6x6, Praktica BX20, Canon EOS 300, Exa 1a
Podsumowanie:
Nie polecam tego aparatu... Ceny proponowane przez Sony s? konkurencyjne wzgl?dem innych producentów, ale koszty które pojawiaj? si? podczas eksploatacji skutecznie niweluj? t? ró?nic?.

 

  autor: Patrisha
  04-12-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  7
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? amatorsko , jakie? 6 lat. Sama lustrzanki nie mam aczkolwiek nied?ugo planuj? kupi? nikona 60d . Z tym aparatem mam styczno?? od dwóch lat . Ma go moja kole?anka , robi? jej cz?sto sesje - portrety.
Zalety:
zalety ? dobre portrety , ale przy bardzo dobrym obiektywie
Wady:
wady ? jest ich du?o ... m.in s?abe makro i z?a stabilizacja obrazu przy troch? gorszym ?wietle
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zwyk?e aparaty cyfrowe
Podsumowanie:
nie polecam tego aparatu. Lepiej zainwestowa? w nikona lub canona

 

  autor: Bartosz
  email widać po zalogowaniu
  25-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  7
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko fotografuj? od 15 lat.
Zalety:
Niezawodno?? i jako??.
Wady:
co do Sony A350 to potwierdzam s?owa ?ukasza. Aparat ma raptem rok i 9 miesi?cy i zpesu?o si? body (nie widzi obiektywu). Sony do niedawna dawa?o tylko roczn? gwarancje na niego. BARDZO DROGI SERWIS np wymiana LCD 300z?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
NIKON F80
Podsumowanie:
Odradzam wynalazki typu Sony. Co do optyki nie mialem a? tak du?ych zastrze?e? ale krucho?? tego aparatu mnie przera??.

 

  autor: SONY_USER
  email widać po zalogowaniu
  24-09-2010
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? ponad 20 lat. Wi?kszo?? to krajobrazy, zdj?cia reporterskie, natura itp. Aparat SONY A300 mam od ponad 2 lat i zrobi?em nim kilkana?cie tysi?cy zdj??.
Zalety:
Aparat le?y dobrze w d?oni i jak si? zapoznasz ze wszystkimi pokr?t?ami i MENU idzie szybko wybra? potrzebne funkcje. Robi dobre zdj?cia, szybko ostrzy, dzia?a bez problemu z zewn?trzn? lamp? b?yskow? oraz pilotem zdalnego sterowania. I tym?e pilotem mo?na robi? zdj?cia BULB bez ogranicze? czasowych. Robi?em zdj?cia nieba nocnego po 2 minuty. W tych samych warunkach i r?kach z Nikonem D90 oraz Canonem D50 robi? porównywalne zdj?cia z takim samym obiektywem 50mm/1.4 A wi?c mo?na rywalizowa? z lepszymi.
Wady:
Ma jednak w stosunku do konkurencji s?aby wizjer. Patrz?c w wizjer obraz jest ma?y i w dalekim tunelu. Przy s?abym ?wietle r?czne ostrzenie przez to jest nieprecyzyjne. |To DU?Y mankament a jako? ma?o kto o tym wspomina!! Tylko ci?gle o szumach na wysokich ISO - dziwne?!. Poza tym ma twardy spust migawki, jak "ka?asznikow", konkurencja ma delikatniejszy. Ostatni? wad?, któr? zauwa?am to blisko po?o?one punkty w obiektywie. S? prawie centralnie w jednym miejscu, podczas gdy ponad po?owa ?wiat?a obiektywu jest pozbawiona punktów AF. To powoduje, ?e trzeba mocno przesuwa? obiektyw chc?c zrobi? ostro?? na skrajnym obiekcie w kadrze. Z mniejszych wad to ruszaj?ca si? klapka od karty CF i gn. USB. Poza tym w s?abym ?wietle autofocus jest bezradny, no i ten kiepski wizjer. Balans bieli jak kto? ju? opisa? nie jest idealny i nale?y si? r?cznie z nim pobawi? - odpowiednio ustawiaj?c. Ale tak jest chyba wsz?dzie. Do nocnych zdj?? nieba - raczej si? nie nadaje. W ci?gu dnia i w pomieszczeniach mo?na nim popracowa?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wykonywa?em zdj?cia z u?yciem takich samych obiektywów Nikonem D90 i Canonem D50. posiadam te? Canona S2IS oraz dwa kieszonkowe "g?uptaki". Poza tym wyrzuci?em kilka Zenithów.
Podsumowanie:
Kupuj?c we? pod uwag? osprz?t: obiektywy, filtry, lampy b?yskowe zewn?trzne, nak?adki itp. Wg mnie SONY ma tanie aparaty natomiast reszta wydaje mi si? dro?sza ni? innych producentów. Kupuj?c jak ja 4 dodatkowe obiektywy wi??esz si? z SONY na dobre :) . Ogólnie jestem zadowolony. Z konkurencj? jak w powy?szym opisie zale?a?o od zdj?cia - by?y ró?ne ale to ?wiadczy o tym, ?e wszystko mo?e si? zda?y? w r?kach fotografa. Je?li zrobisz nim zdj?cie lepsze ni? aparatem konkurencji to wed?ug wi?kszo?ci krytykuj?cyh SONY b?dziesz WIELKIM. I o to chodzi by by? wielkim i walczy? z utartymi sloganami. jak masz charyzm? to "walcz" i my?l - Konika-Minolta :)

 

  autor: jazon
  email widać po zalogowaniu
  19-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat wszystko co tylko mo?na.
Zalety:
Bardzo por?czny, do?? lekki, posiada wszystko co trzeba by robi? bardzo dobre zdj?cia.
Wady:
Jak w ka?dym systemie, aparat to nie wszystko do niego potrzebne s? jeszcze niez?e szk?a.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony Alfa NEX5, A33, A700, A850, A900
Podsumowanie:
Godny polecenia dla wszystkich którzy maj? do?? robienia m?tnych zdj?? za pomoc? ma?pek.

 

  autor: medrehab
  email widać po zalogowaniu
  13-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  5
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko do kilkudzisi?ciu lat, od 2,5 roku Sony A 350 Lubi? fotografowa? przyrod? (obiektyw 300) a szczególnie ptaki
Zalety:
Zgrabny , lekki , du?o mo?liwo?ci ustawie? manualnych
Wady:
Bardzo wolna migawka, nawet w trybie seryjnym Po nieca?ych 2 latach - USZKODZENIE MATRYCY i ?a?osne pertraktacje z Firm? SONY KOSZT NAPRAWY = NOWE BODY
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Leica, Penatconsix
Podsumowanie:
Wi?cej ?adnego Sony . Szkoda tylko wyrzuca? ca?y dodatkowy sprz?t.

 

  autor: ja
  27-07-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? o 2 lat, aktualnie zaczynam zajmowac si? tym profesjonalnie.
Zalety:
Zalety, ?atwo?? obs?ugi,to na pewno, dla pocz?tkuj?cych body jest ?atwe w obs?udze. Ma stabilizacj? obrazu, la tych, którzy spokojnie nie mog? usta? w miejscu ;) o dziwo stabilizacja dzia?a bardzo dobrze:) Sprzedawany cz?sto z obiektywem 17-55, który cho? wart teoretycznie niewiele, ma bardzo dobre jak za t? cen? przej?cia tonalne i nadaje si? do pstrykania krajobrazów, które wygl?daj? przyzwoicie. Mo?na te? dokupi? np. szkie?ko do portretów (ja mia?am minolt?) i robi? pi?kne portrety (nikt nie chcia? wierzy? ?e zrobione sony 350;)
Wady:
Wady, jedn? pokr?t?o od przes?ony i brak drugiego od migawki (ale to nie jest profesjonalny sprz?t) tandetny guziczek do odczepiania obiektywów. Lekko nieszczelny i ?atwo ?apie kurz na matryc?. Jego m?dry samoczyszcz?cy system sprawia, ?e kurz si? czy?ci i... wpada do ?rodka. Bardzo s?aba regulacja balansu, bieli....
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon
Podsumowanie:
Za t? cen? i na dobry pocz?tek.... mo?e by? ;)

 

  autor: anonimowy
  19-06-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
kilkana?cie lat zajmuj? si? fotografi?
Zalety:
Aparat jest w porz?dku. Ludzie którzy nie potrafi? fotografowa? pisz? bzdury o szuamch itp.
Wady:
za t? cen? nie posiada wad
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
canon, nikon, sony
Podsumowanie:
jakby zmieni? nazw? z sony na canon nikt by si? ni gapn?? i nie pisa? bzdur na temat szumów itp. POLECAM ten sprz?t.

 

  autor: AK
  email widać po zalogowaniu
  14-04-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  4
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
-
Zalety:
-
Wady:
Nie polecam. Posiadamy w naszym zak?adzie 5 sztuk Sonu Alpha 350, kupione na podstawie przetargu. Wszystkie zepsu?y si? po ok 1,5 roku u?ytkowania. Faktem jest i? by?y intensywnie u?ytkowane (ok 4-6 ty? zdj?? miesi?cznie) W wypadku wszystkich aparatów uszkodzeniu uleg?o "body", a dok?adanie aurofocus, ze ?rodka wydawa? si? d?wi?k "trajkotania" przy próbie ostrzenia. Na podstawie moich do?wiadcze? (ok 60-65 ty?. zdj?? na ró?nych egzemplarzach) mog? definitywnie odradzi? równie? do??czone kitowe obiektywy. Dwa z pi?ciu dawa?y wyra?ne aberracje. Zdj?cia by?y cz??ciowo rozmyte. Dwa razy si? nie wchodzi do tej samej wody. Tym razem b?dzie zakup czego? trwa?ego, prawdopodobnie którego? Nikona...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
-
Podsumowanie:
-

 

  autor: ?ukasz
  14-03-2010
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
zajmuj? si? od 3 lat profesjonaln? fotografi? uczy?em si? 4 lata o fotografii cz-b jak i kolorowej. Robi? zdj?cia macro, portrety, krajobrazy, oraz ró?ne zdj?cia artystyczne.
Zalety:
ten aparat trzeba przyzna? ?wietnie le?y w d?oni np. ju? 380 330 to tragedia... opcja D-Range sprawia, ?e wida? wi?cej szczegó?ów w cieniach, do?? dobra ?ywotno?? akumulatorka, szybki autofocus, uchylany ekran , np gdy jest si? w terenie i robi si? zdj?cia robaczkom czy ro?linom to przydaje uchylany ekranik który ratuje od niewygodnych pozycji gdy obiekt jest bardzo nisko. Bardzo wygodne rozmieszczenie przycisków.
Wady:
pierwsze co to szumi ju? od 400 ISO w kiepskim ?wietle ... niezbyt dobry balans bieli trzeba kombinowa?, w nikonie to jest bajka ?wietne oddanie barw i oddanie szczegó?ów... niezbyt szybko robi zdj?cia bo tylko 2,5kl/s ale co tu oczekiwa? od aparatu za 2000z?.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ANALOGOWE : Zenit xp12, Nikon FM2 , Mamiya , Canon eos 1000. Lustra cyfrowe: Nikon D40 , Sony alpha 350 , Nikon D300s, Canon EOS 7D
Podsumowanie:
dobry aparat dla pocz?tkuj?cych i zaczynaj?cych przygod? z lustrem ;] za te pieni?dze bardzo fajna lustrzanka.

 

  autor: anonimowy
  30-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Jetem amatk?, nigdy nie uczy?am si? fotografii, ale od dawna robi? zdj?cia.
Zalety:
Zalet jest bardzo wiele. Ma niesamowit? g??bie barw. Uchylny ekran, cho? tak naprawd? ma?o z niego korzystam.I wiele jeszcze innych przydatnych przyrz?dów.
Wady:
Wszyscy narzekaj? na szumy, na pocz?tku te? mnie to denerwowa?o. Ale tylko na pocz?tku, poniewa? jak troch? bardziej pozna?am aparat i zasady robienia fotografii, okaza?o si?, ?e ?adnych szumów ju? nie ma.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ró?ne aparaciki, najcz??ciej po?yczone
Podsumowanie:
Zdecydowanie odradzam amatorom chc?cym pstryka? zdj?cia do albumów rodzinnych, bo do tego lustrzanki si? nie nadaj?. Osobom, które nie potrafi? robi? zdj?? i nigdy nie mia?y lustrzanek w d?oniach tez odradzam, bo nigdy w ?yciu nie wykorzystaj? w pe?ni mo?liwo?ci tego aparatu. Mog? jedynie nabawi? si? frustracji z powodu, a to s?abej ostro?ci, której nie potrafi? ustawi?, albo szumów, których nie potrafi? zredukowa?. Polecam osobom z do?wiadczeniem w fotografii, ale jeszcze nie profesjonalistom.

 

  autor: Mess
  27-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuj? si? dwa lub trzy lata. Lubi? makro oraz panoramy.
Zalety:
Na pewno zalet? jest podgl?d na ?ywo. Mam tak?e mo?liwo?? wyboru wizjer-live view. Uchylny ekran jest przydatny szczególnie w robieniu zdj?? makro. Aparat idealnie pasuje do mojej d?oni, a to bardzo wa?ne. Proste menu i wygodna obs?uga.
Wady:
Nie mo?na aparatu pod??czy? do komputera i robi? zdj??, i od razu ich przegl?da? na ekranie. Gdy chce si? na?wietla? d?u?ej ni? 30 s. potrzebny jest w??yk spustowy. Ekran odchyla si? tylko w jednej p?aszczy?nie.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
W?a?ciwie przed tym aparatem nie mia?em nic konkretnego, wi?c pomin? t? rubryk?.
Podsumowanie:
Ogólnie aparat bardzo dobre jako?ci i polecam go wszystkim, którzy zaczynaj? albo ju? zacz?li zabaw? z fotografi?.

 

  autor: PanZdzich
  26-12-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Cykam od roku. G?ównie zajmuj? si? makrofotografi? i reporta?em.
Zalety:
Podstawow? zalet? jest uchylny ekran LCD, który pomaga,gdy dany obiekt jest bardzo wysoko b?d? nisko. W dodatku Af w trybie podgl?du na ?ywo jest szybki, wi?c mo?na go bez obaw u?ywa? w fotografii sportowej czy reporta?owej. Dalej wbudowana stabilizacja obrazu kurpusie. Ostatnia rzecz to wygoda u?ytkowania: w porównaniu z A230, A330 i A380 trzystapi??dziesi?tka fotografuje si? o wiele wydodniej.
Wady:
Du?e szumy od ISO 1600, lamba b?yskowa strasznie daje po oczach (wed?ug mnie), g?o?na praca AF i mechanizmu migawki, obiektyw kitowy 18-70 jak sama nazwa wskazuje jest do kitu ;)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony Alpha A200, Nikon D60 , Nikon D90, Olympus e-400
Podsumowanie:
A350 nadaje si? zarówno dla pocz?tkuj?cych jak i ale te? dla zaawansowanych amatorów. To dobre rozwi?zanie dla tych, których nie sta? na A550 b?d? A500. Je?li chcesz kupi? ten aparat, to radz? jednak nie kupowa? zestawów z obiektywem kitowym 18-70, chyba ?e to niemo?liwe.

 

  autor: alex
  email widać po zalogowaniu
  09-10-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? od 3 lat, amatorsko, najcz??ciej portrety i zdj?cia marko
Zalety:
a350 ma wiele zalet, na pewno uchylny ekran jest wielkim plusem, przyciski s? umiejscowione bardzo wygodnie, stabilizator obrazu jest ?wietny, aparat ma wiele funkcji i w ogóle zdj?cia wykonane tym aparatem s? ?wietne, maj? du?y rozmiar. cienie na fotografiach s? pokazane na prawd? ?wietnie. zdj?cia s? ostre i nieporuszone, niektóre opcje nadaj? im bajkowy wygl?d. polecam!
Wady:
cena, flash (tylko 5m) strasznie boli w oczy!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
nikon d40
Podsumowanie:
apatrat drogi, ale godny swojej ceny, polecam WSZYSTKIM!

 

  autor: alpacino
  19-08-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko 20 lat.To moja pierwsza lustrzanka cyfrowa.Kupi?em j? g?ównie do fotografowania mojego dziecka, ale lubi? równie? robi? fotki z klimatem, bez u?ycia lampy. Dlatego dokupi?em od razu niedrogi obiektyw Minolta 50mm/F1,7 Kita u?ywam jako szerokiego k?ta, przy ?adnej pogodzie i dobrym ?wietle - na razie mi wystarcza.
Zalety:
Stosunek jako??-cena w przedziale ok. 2.000 z? Live view i uchylny ekran, ?atwiej robi? maluchowi fotki z nad ?ó?eczka ;) Stabilizacja w korpusie Format RAW Du?a ilo?? dost?pnych, niedrogich obiektywów Minolta. Dobra bateria.
Wady:
Rozmieszczenie niektórych przycisków np. przys?ona manual i jej regulacja kó?eczkiem.... hmmmm.. Przy s?abszym ?wietle faktycznie troch? szumi, ale który za te pieni?dze nie szumi ? Obiektyw kit, Sony ju? wyci?gn??o wnioski i w nowszym modelu Alfa 380 daj? przyzwoity obiektyw, no ale te? inna cena.... Brak wyj?cia HDMI
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Analogowe compacty Olympus i Canon. Cyfrowy compact Sony cyber shot.
Podsumowanie:
Jestem zadowolony z tego aparatu. W zupe?no?ci wystarcza do zdj?? rodzinnych, plenerowych i portretu.Nie opisywa?em tu subiektywnych wra?e?, typu zdj?cia robi soft, czy ch?odniejsze, bo wszystko robi? w RAW i wywo?uje w Photoshopie. Fajny amatorski aparat za niedu?e pieni?dze.

 

  autor: kuba
  email widać po zalogowaniu
  15-08-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
jestem m?odym fotoamatorem, najcz??ciej robi? portrety.
Zalety:
-b. wygodny grip (aparat jest do?? du?y i ci??ki, lecz dobrze sie go trzyma) -life view i uchylny ekran to fajna rzecz - cz?sto mi sie przydaje -jasny ekran - czytelny nawet w ostrym s?o?cu -przycisk FN - wszystkie najwa?niejsze funkcje w jednym miejscu -du?y zakres tonalny na niskich czu?o?ciach (w porównaniu do innych aparatów tej klasy) -du?a rozdzielczo?? przydaje si? w dalszej obróbce -b. czytelne menu -stabilizacja obrazu w korpusie to dobre i skuteczne rozwi?zanie - w po??czeniu z wy?sz? czu?o?ci? i jasnym obiektywem mo?na robi? zdj?cia w nocy z r?ki
Wady:
-ma?y, ciemny wizjer -mocno szumi - nawet w iso100 po rozja?nieniu zdj?cia wida? lekki szum, lecz jest zno?ny do ok. iso400 -tryb d-range optimizer niszczy jako?? zdj?cia - lepiej zrobi? w raw-ie i edytowa? w komputerze -wykonanie niektórych elementów mog?oby by? lepsze -obiektyw kitowy s?aby (s?aba ostro??, przy szerokim k?cie aberracje chromatyczne s? monstrualne, fatalne wykonanie)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
BenQ DC C840 + wiele innych (po?yczone itp), np. Nikon D80 i D60, Olympus SP890 UZ, Samsung D600
Podsumowanie:
jest to moja pierwsza lustrzanka, d?ugo na ni? czeka?em. ma swoje wady, ale i tak j? uwielbiam. polecam amatorom i tym bardziej zaawansowanym te?, bo w po??czeniu z dobrym obiektywem i obszern? wiedz? fotograficzn? mo?na z niej du?o wycisn??.

 

  autor: anonimowy
  07-08-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotograf amator. Du?o koncertuje dobr aparat potrzebny, zdecyd.sie na Alfa Sony 350 , polecili...
Zalety:
?adne zdj?cia. autofocus. ?atwo?? obs?ugi.
Wady:
do tej pory ich nie znalaz?am, ?ytkuje od kilku dni
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wcz?sniej mia?am Kodak na film potem cyfrowego i Olympusa cyfr.sp500
Podsumowanie:
zadowolonam!

 

  autor: aleksandra
  email widać po zalogowaniu
  29-07-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografi? interesuj? si? od zawsze, zdj?cia lustrzankami robi? od 3 lat. interesuje mnie fotografia portretowa oraz makrofotografia.
Zalety:
?wietna budowa, trwa?e materia?y, du?y i przejrzysty wy?wietlacz, wiele opcji, dobra jako?? zdj??
Wady:
wysokie szumy na wysokim iso - oczywi?cie...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
nikon d60, nikon d80, sony alfa a300
Podsumowanie:
aparat jest na prawd? rewelacyjny, chocia? obiektyw warto kupi? osobno, gdy? ten z kit-u jest po prostu s?aby. polecam wszystkim!

 

  autor: Michafu
  email widać po zalogowaniu
  15-07-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko g?ównie krajobraz, reporterka i zdj?cia reklamowe
Zalety:
Jako pocz?tkuj?cy u?ytkownik lustra jestem zachwycony jako?ci? zdj?? i szybko?ci? reakcji. Bardzo dobry uk?ad przycisków. Podgl?d zdj?cia na wy?wietlaczu i odchylany ekran pomagaj? przy pracy.
Wady:
Puki co brak jak co? du?ej popstrykam to napisze
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon A50, FujiFilm S9600, Sony Alfa 350
Podsumowanie:
Fajny

 

  autor: Andrzej
  email widać po zalogowaniu
  02-07-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od 40 lat, rózne konkursy foto w kraju i w USA.
Zalety:
Uchylny ekran - mnóstwo okazji do jego u?ycia. ?atwy w obs?udze. Oddzielny przycisk dla ISO. Solidne wykonanie. Trwa?a bateria. Zdalne sterowanie fleszem Sony. Stabilizacja w aparacie.
Wady:
Szumi powy?ej 400, ale daje sie jeszcze zaakceptowac do 800. Staram sie gdzie moge u?ywa? do 200. JPEGi troche zbyt soft na mój gust. Wiedz?c z recenzji, ?e szk?o kitowe jest do kitu, kupi?em samo body a do niego Tamrona 18-250 i wi?kszo?? okazji mam za?atwione. Wizjer zdecydowanie gorszy od np. Nikona D300, ale D300 "nieco" dro?szy...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Analogowe Canony, ostatni Canon to EOS 5. Potem kompaktowe cyfrówki Canona i Lumix TZ5.
Podsumowanie:
Za niedu?e pieni?dze mam wygodny w obs?udze aparat, który przy zaakceptowaniu jego ogranicze?, a wykorzystaniu jego mo?liwo?ci, daje bardzo dobre wyniki w postaci dobrze na?wietlonych, ostrych i poprawnych kolorystycznie zdj??. Ja drukuje takie zdjecia po pewnej obróbce w formacie A4 i jestem zadowolony. Je?eli jednak kto? robi wiele zdj?? przy s?abym o?wietleniu i nie akceptuje kompromisu co do ich jako?ci - niech wyda du?o wi?cej i kupi np. Nikona D300 i porz?dne stabilizowane szk?a. Jak w ?yciu: co? za co?.

 

  autor: anonimowy
  29-06-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilku lat
Zalety:
Liveview jesli ktos tego potrzebuje, autofokus, silniczek af w body, zdjecia do?? dobrej jako?ci
Wady:
Z wad to tylko za du?o pikseli na matrycy i co za tym idzie szumy ale jak sie u?ywa do iso 400 to jest ok. Dla amatora nie ma wiecej wad
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
A200 nikon d90 canon 40d canon 400d
Podsumowanie:
Ta opinia poprzednia to chyba promotora z nikona. Nikon w tej po?ce cenowej nie ma nic do zaoferowania. Jeszcze niedawno kosztowa?a tyle co teraz nikon d60. Ale zdecydowanie najlepszym wyborem w tej po?ce cenowej jest sony a200 albo a230. Konkurencja nie ma tutaj nic do zaproponowania a najgorzej wypada tutaj nikon

 

  autor: anonimowy
  28-06-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  4
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
kilka lat amatorsko
Zalety:
9-cio polowy AF - dzia?a do misi ! ma?o ma zalet
Wady:
s?abe plastiki... trzeszcz? brak pier?cienia ostro?ci D?uuugo ostrzy...
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
du?o tego by?o
Podsumowanie:
taka dresiarska firma aparatów lepszy nikon - zdecydowanie

 

  autor: Kapik
  email widać po zalogowaniu
  04-06-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Witam, jestem pocz?tkuj?cym Fotografem-amatorem.
Zalety:
A350 wybra?em przede wszystkim ze wzgl?du na uchylny LCD.. (da?e? si? z?apa? powiedz? niektórzy) ALE w mojej pracy robi? ró?ne dziwne zdj?cia z perspektyw by które obs?u?y? musz? co? widzie? Druga sprawa: PROSTOTA OBS?UGI- A350 wybrany zosta? równie? ze wzgl?du na dwie u?ytkowniczki :)))) Trzecia sprawa: Waga, lubi? czu? ?e mam co? w r?ce. Po czwarte: G?O?NA MIGAWKA super sprawa ale wszystko zale?y od w?asnych preferencji.
Wady:
Pkt. 1.: Obiektyw z kit'u , mia?em okazj? porobi? zdj?cia kolegi starym Zeissem bez AF ->Wymieniam jak tylko od?o?? troch?. Pkt. 2.: Za t? cen? materia?y mog?yby by? troch? leprze. Pkt. 3.: Brak f-cji sepii /ale od czego jest PC-et/ Pkt. 4.: Jak mam si? ju? czepia? czego? to ustawienia przycisków, by co? ustawi? musz? chwyci? go dwoma r?koma. Pkt. 5.: Dost?pno?? akcesoriów... na Allegro i w innych sklepach dominuj? Nikony i Cannon'y/ Pkt. 6.: Akumulator- wcze?niej pracowa?em na Pentaxie na Paluszki... dedykowane akumulatory s? piekielnie drogie a zamienniki przewa?nie lipnej jako?ci.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Cannon A400 -> A470 Fuji Finepix 6700 Pentax K100 Cannon D1000 Sony A350
Podsumowanie:
Dobry aparat na pocz?tek, nie starcza na d?ugo.

 

  autor: W?ski
  email widać po zalogowaniu
  16-05-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat. G?ównie zdj?cia sytuacyjne i portrety
Zalety:
Dziwi? mnie niektóre opinie na temat tego aparatu, wi?c postaram si? w mojej opinii troszk? je skonstatowa?. Zalety niezaprzeczalne to: cena, intuicyjna obs?uga, LV, uchylny ekran, stabilizacja w body. Chyba nikt nie powie mi ?e lepiej wydawa? straszn? kas? na nowe obiektywy ze stabilizacj? ni? starsze od minolty, bez stabilizacji, ale z AF, czyli kompatybilne. Nie nale?y narzeka? tesz na pr?dko?? i dok??dno?? AF, patrz?c na cen?, oraz pami?taj?c, ?e mamy kilka trybów pracy. Je?li chcecie szybki, to wybierzcie opcj? punktow? i b?dzie chodzi? sprintem. Ale nie wymagajcie, ?e AF wielosegmentowy odgadnie wasz? intencj?, na co ma ostrzy?... Genialnym pomys?em jest optymalizacja D-range - polecam si? tym pobawi?.
Wady:
Wady, oczywi?cie te? si? znajd?. Piszecie o du?ych szumach. Oczywi?cie s?, nie spodziewajcie si? za 2000 z? aparatu bezszumnego. ALE. jeden z kolegów dobrze napisa?, kitowy obiektyw pozostawia wiele do ?yczenia, je?li chcecie nie mie? szumów, to u?yjcie lepszego. Druga sprawa, nauczcie si? w?a?ciwie operowa? przys?on? i czasem. Jak na odczepnego ustawiacie du?? przys?on?, ?eby by?o ostro, uciekacie z czasem na?wietlania i chcecie to nadgoni? czu?o?ci? , no to sorry, takie rzeczy to wylko w ERZE albo lepszych aparatach. FAKT, dost?p do iso denerwuj?cy, fakt, w trybie manual, dost?p do szybkiej zmiany przys?ony nienajlepszy. Ale to ?e nie podnosi si? lustro - hmmm, w?a?nie po to jest technologia Live Viev ?eby si? nie podnosi?o. Ze s?abej jako?ci LCD.... b?agam was, LCD nie jest po to ?eby tam podziwia?, ale jako podgl?d ma s?u?y? jeno... nast?pny fakt - obiektywy - s?abe, o wiele lepsze minoltowskie. Zeby z nich co? wycisn??, trzeba nad zdj?ciem popracowa? i mo?e jakiego? filterku u?y?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Fuji 5600, Minolta A200, A2, Sony R1, Canon EOS 500, Canon EOS 300, Canon EOS 350D, Nikon d60
Podsumowanie:
Krótkie podsumowanie. Drodzy koledzy. Za t? cen?, aparat super. Oczywi?cie mo?na do?o?y? kilka stówek i kupi? lepszy... Tak czy inaczej je?li piszecie o problemach jak wy?ej, polecam najpierw zastanowi? si?, dlaczego na AUTO zdj?cia wychodz? bez szumów a jak robi? na manualu lub na programie to szumi?.... Ot, poniewa? trzeba troszk? poczytac o zale?no?ciach czasu na?wietlania, przys?ony, ISO i wielu innych. Na pewno nei jest to idealny aparat, ale w moim przekonaniu bardzo dobry (ca?y czas maj?c w przyzmacie jego cen?). Ci??ki (co ja akurat odbieram jako zalet?), du?o akcesoriów minolty - czyli ?wietnych i przyst?pnych cenowo obiektywów W PE?NI KOMPATYBILNYCH, to czyni go konkurencjnym. A Prawda te? jest taka, ?e to nie aparat robi zdj?cia...

 

  autor: Drozd
  13-05-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od kilku lat, A350 to moja pierwsza lustrzanka. Mia?em ju? 2 cyfrówki i 2 aparaty na film.
Zalety:
Ilo?? pixeli ro?dzielczo?? wbudowany stabilizator obrazu uchylny ekran dobry autofokus przejrzyste menu
Wady:
zdj?cia troch? zaszumione niewygodnie si? trzyma (zw?aszcza jak si? robi du?o zdj??) brak obudowy chroni?cej przed wilgoci? i kurzem
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Mia?em ju? 2 cyfrówki i 2 aparaty na film.
Podsumowanie:
Wspania?a lustrzanka jak na t? klas? a350 to dobra lustrzanka dla tych co zaczynaj? fotografowa? tego rodzaju aparatami.

 

  autor: awellaz
  email widać po zalogowaniu
  11-04-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 25 lat,fotografuj? g?ównie zabytki, oraz moelki - portret i akt.
Zalety:
Wygoda obs?ugi, rozdzielczosc, kompatybilno?c ze wspania?ymi obiekywami i innymi akcesorjami Minolty. Wysoka jako?c zdj??.Sterowanie bezprzewodowe lampami b?yskowymi Sony
Wady:
Brak gniazda lamp studyjnych.Troch? ma?a szybko?c zdj?c. Ale na klas? w której sie plasuje ten aparat - jest wspania?y
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit, Praktika, kilka rodzajów Minolt - wszystkie lustrzanki.Cyfrowe: Fuji 6500fd,Canon 300D , wróci?em do systemu Sony gdy? mam du?o osprz?tu Minolty - wszystko dzia?a z Sony.
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat dla znajacych podstawy fotografii, Dla niedzielnych amatorów polecam kompakty.

 

  autor: atena
  email widać po zalogowaniu
  08-04-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zajmuj? si? fotografi? od kilku lat. Ostatnio postanowi?am zainwestowa? w lustro, jak wida? wybór pad? na Sony a350
Zalety:
Bez w?tpienia ilo?? zdj?? które mo?na wykona? na jedym pe?nym ogniwie zadowoli wymagaj?cych. Spokojnie starcza mi na kilkudniowe plenery, mo?na polega? nawet na jednym akumulatorze. Wizjer jest wystarczaj?co jasny. Rozmieszczenie przycisków nawigacyjnych w normie, jedynie uwagii co do przycisku ISO.
Wady:
Tych niestety jest znacznie wi?cej. Przede wszystkim SZUMY. Nie po to inwestowa?am w aparat o tak du?ej rozdzielczo?ci z pono? wbudowan? redukcj? szumów by przy ISO 400 strzela? zaszumione zdj?cia w warunkach w których poradzi?aby sobie przecietna cyfrówka! po drugie ekran. Menu za ciemne, gdy rozja?nisz to z kolei w plenerze kompletnie nic nie wida?. co wi?cej, trzeba si? z nim obchodzi? delikatnie, np. po 4 miesi?cach pojawi?a mi si? rysa i niestety trzeba z tym ?y?. :/ a przecie? aparat jest do robienia zdj??, nie po tym by le?a? na pó?ce. Co wi?cej- umieszczenie przycisku ISO. gdybym mia?a dodatkowy 10cm palec to nie by?oby problemu. Ale zmiana czu?o??i iso w trakcie robienia zdj?cia jest wr?cz niemo?liwa. Nast?pnie- lampa. przede wszystkim za niska. Nie sprawdzi?a si? w ciemno?ciach na otwartej przestrzeni. ewentualnie w pomieszczeniach (w moim przypadku podczas koncertów) jest ca?kiem zno?na. Po co konstruktorzy z Minolty umie?cili przysisk podnosz?cy lamp? w poszczególnych trybach gdzie lampa otwiera si? przy delikatnym poci?gni?ciu palcem? ... wad jest niestety wi?cej, nie chc? z drugiej strony ca?kowicie psu? "cudownego" wyobra?enia o Sony. Aparat spe?nia pewne kryteria, ale gdybym mog?a to kupi?abym jednak "gorszego" ustawieniami Canona EOS 450d i by?abym bez w?tpienia bardziej zadowolona.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D40x, Nikon D80, Canon PowerShotA610
Podsumowanie:
generalnie aparat nie spe?nia moich oczekiwa?, poczekam na wymian? obiektywu (na np. 70-300) i mo?e wtedy moje zdanie co do a350 si? zmieni. póki co ?a?uj? zakupu tego aparatu. niemniej "zdj?cie robi fotograf, nie aparat" wi?c przysz?ym w?a?cicielom tego sprz?tu ?ycz? powodzenia.

 

  autor: anonimowy
  28-03-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
x
Zalety:
x
Wady:
x
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony cmena samsung nikon
Podsumowanie:
Korzystalem z wielu aparatów. Jesli chodz o amatorskie lustra to najgorzej wypad nikon. Troch? przeholowali z rozdzielczoscia i szumy ale aparat wart uwagi. Do 2000 z kitemk warto kupic.

 

  autor: amator
  email widać po zalogowaniu
  23-03-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? amatorsko ju? 45 lat mia?em ró?ne aparatym in, Druch, Smiena*,Penti,Kodak, Samsung, Exa, Fuji 5500 a teraz SONY
Zalety:
to dobry aparat ale nie wymagajmy by by? dla profesjonalisty bardzo wygodna funkcja podgl?du
Wady:
moim zdaniem same zalety troch? przyci??ki ale taki ma by?, szumy moim zdaniem w normie
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
ostatnio w fotografii cyfrowej Fuji 5500 ?wietny apart ale nie lustrzanka
Podsumowanie:
Przed zakupem ogl?da?em kilka marek Wyboru dokona?em mi?dzy Nikonem D60,D 80 i kupi?em Sony Alpha 350H i jak na razie nie ?a?uj?

 

  autor: key
  email widać po zalogowaniu
  03-03-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? od kilku lat amatorsko , odkrywam ?wiat fotografii...
Zalety:
Du?e mo?liwo?ci...
Wady:
wady jak w innych aparatach (szumy s? w granicach tj. u konkurencji...:P )
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Kodak CX7525
Podsumowanie:
Polecam go ka?demu ,kto rozpoczyna przygod? z fotografi? a tak?e ?rednio zaawansowanym fotoamatorom

 

  autor: anonimowy
  03-03-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
pracuje w media markt na stoisku AGD ale widze jakie aparaty le?? na pó?ce miedaleko wiec poj?cie mam du?e
Zalety:
Kolor
Wady:
SONY to powinno telewizory produkjowa? a nie aparaty, ledwo co go o ?ciane rzuci?em i sie zepsu?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
zmywarka BOSH i kostki calgonit
Podsumowanie:
badziew bo to sony

 

  autor: Bartosik1989
  email widać po zalogowaniu
  24-02-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografia interesuje sie amatorsko od niecalego roku.
Zalety:
-LV i do tego odchylany ekranik -mozliwosc ustawienia naprawde duzego iso az do 3000 -wygodny w rece -latwosc w ustawianiu aparatu -duzy dobor luster Ten aparat ma wielkie mozliwosci jak na lustrzanke polzawodowa!!!!
Wady:
-szumy
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Korzystalem z cyfrowki Samsunga Digimax700
Podsumowanie:
Aparat swietny lecz tak pewnie jak kazdy posiadajacy minimalne minusy

 

  autor: ble ble ble 21
  email widać po zalogowaniu
  21-02-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
fotografuj? od dwóch lat, g?ównie portrety.
Zalety:
zalet? jest na pewno to, ?e do alphy jest spory wybór optyki i nie mam tu na my?li obiektywów alpha, polecam starsze wersje minolty. alphy sprz?t optyczny owszem jest niez?y i jest ogromny wybór ale zwraca?a bym uwag? tylko na dro?sze, precyzyjniej skonstruowane pierwszej klasy obiektywy. poza tym to 350 jest prosta i przyjemna w obs?udze. ilo?? pixeli to du?y plus w wypadku kiedy kogo? interesuje makro fotografia. mo?na kadrowa? nie trac?c na jako?ci zdj?cia. niska cena.
Wady:
wady to przede wszystkim szumy ju? przy ISO 400, przy u?yciu podstawowego obiektywu (18-70), mo?e to ze wzgl?du na przys?on? stosunkowo ciemn?. kto? kto tych szumów nie widzi chyba ma k?opoty ze wzrokiem albo nie ma poj?cia jak wygl?daj? szumy na zdj?ciach.... przy obiektywie z przys?on? 2.8 jest znacznie lepiej. lepiej u?y? d?u?szego czasu na?wietlania ni? podkr?ca? zdj?cie ISO w przypadku tego aparatu. chocia? efekty b?d? na pewno inne. nie mo?na sobie dostosowa? aparatu, tzn nie ma opcji zapisywania ulubionych ustawie?, szkoda.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
aparaty kompaktowe typu samsung l100 i nikon l18, panasonic fz8
Podsumowanie:
polecam aparat osobom które maj? zamiar kupi? ciekawszy obiektyw ni? 18-70 alphy, polecam szczególnie amatorom, polecam dokupi? statyw, na pewno si? przyda tak jak u?ywanie d?u?szego czasu na?wietlania;) na pocz?tek ?wietny aparat ale po jakim? czasie wymagaj?cym i marudnym zacznie czego? brakowa?.

 

  autor: michalb1978
  email widać po zalogowaniu
  22-01-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amator, od nieca?ego roku posiadam pierwsz? lustrzank?, w?a?nie A350. Poniewa? nie mam ?adnego do?wiadczenia z innymi systemami, nie porównuj? A350 do innych aparatów. Opisuj? wy??cznie swoje wnioski po wykonaniu ni? oko?o 15 tys zdj??.
Zalety:
- tryb live viev, to doskona?e rozwi?zanie: dobrze wida? , mo?na robi? zdj?cia z najró?niejszej pozycji. Szkoda ?e si? nie odchyla na boki - super obs?uga menu, szczególnie dla przyzwyczajonych do menu z kompaktów - ?wietny program "zachód s?o?ca", podbijaj?cy ciep?e barwy
Wady:
- szumy ju? przy 400 ISO s? makabryczne - obiektyw 18-70 jest stanowczo za ciemny (min 3.5) - po??czenie wysokich szumów z kiepskim obiektywem, powoduje ?e w s?abiej o?wietlonych pomieszczeniach, nie ma szans na ostre i czyste zdj?cia w ?wietle zastanym - kiepskie opcje bracketingu, skok tylko o 0,3 lub 0,7 EV - brak mo?liwo?ci "u?o?enia" w?asnych programów, s? tylko manualne i ró?ne z góry ustalone przez producenta. - w trybie zdj?? seryjnych, autofokus wyra?nie si? gubi, i nie trafia z ostro?ci? tak jak przypojedy?czych zdj?ciach
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Przesiad?em si? z kompaktów.
Podsumowanie:
Fajny na pocz?tek, ale bardzo frustruj? jego wady

 

  autor: anonimowy
  11-01-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilkunastu lat, dopiero od niedawna posiadam sony alfe, ale jest to aparat warty polecenia! od samego pocz?tku ?wietnie ze mn? wspó?pracuje, mam nadziej?, ?e i do samego ko?ca b?dzie!
Zalety:
powtórz? wszystkie wymienione ju? wy?ej i dodam, ?e jego najwi?ksz? zalet? jest brak wad!! p.s. wielu z was w wadach wypisuje szumy! ?ADNYCH szumów nie ma! nic! jaki? minimalnych te? brak, nawet na najwy?szym ISO! JESZCZE RAZ POLECAM!
Wady:
-
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Korzysta?am wcze?niej z minolty, równie? bardzo dobry aparat, jeszcze wcze?niej canon 400d ?atwy w obs?udze, równie? polecam amatorom!
Podsumowanie:
WARTO POSIADA? TO CUDE?KO!

 

  autor: Angelika
  email widać po zalogowaniu
  28-12-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko kilka lat - szczególnie ludzi, sceny ?ycia codziennego oraz makro. Oprócz tego d?u?szy czas wspó?pracuj? z Photoshopem.
Zalety:
Przede wszystkim ?atwy w obs?udze, wygodne robienie zdj?c je?eli chodzi o ruchomy monitor. Spodoba?o mi si?, i? aparat szybko i z ?atwo?ci? wy?apuje ostro?c.
Wady:
Fatalne fotografowanie na podgl?dzie "na ?ywo". Strasznie g?o?ny. Oprócz tego cena jest zbyt wygórowana.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon, niestety kompakt. Nie spe?ni? moich wymaga?.
Podsumowanie:
Podsumowuj?c, ta lustrzanka jest dobra - bez szczególnych bajerów, dla pocz?tkuj?cego fotografa. Podpasowa?a mi.

 

  autor: Carvillian
  06-10-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zajmuje sie rycerstwem pisaniem wierszy i amatorsko fotografi?
Zalety:
B?yskawiczne zdj?cia du?a usatwno?? makr, szybki i porzadny a co wa?ne lekkie relatywnie aparat. Du?a ?atwo?? zmiany obiektywów.Pieknie wspólpracuje z szybkimi kartami.
Wady:
fatalny serwis,
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nikon D80, stara konica minolta jeszcze kompkatowa
Podsumowanie:
Uwa?am ?e Sony alfa to dobry wybór ale dzi? juz bym wybra? alfe 900 albo 700. Szysszy procesor wieksza matryca przy alfie 900 24mega piksele, zdjecia kolibra czy ptaka w locie super ostre. Jednak?e powiem tak Alfa 350 wbrew temu co mówi? "profesjonalisci" jest naprawd? bardzo porzadnym i spokojnie mozna powiedzie? pó?profesjonalnym aparatem na którym mi?o sie uczy robnic zdj?cia. jest user frendly.

 

  autor: zbycho77
  email widać po zalogowaniu
  21-09-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko fotografuj? od 40 lat. Interesuje mnie prawie wszystko, od portretu do makrofotografii przyrodniczej i pejza?u. Do ko?ca lat 80 sam obrabia?em chemicznie wszystko co sfotografowa?em. Teraz mog? to robi? ponownie w ciemni-komputerze "wywo?uj?c" pliki RAW.
Zalety:
Por?czny, zgrabny, wygodny no i ten odchylany ekran LCD -?wietne rozwi?zanie oczywi?cie w po??czeniu z podgl?dem kadru. Bardzo przydatna regulacja dioptria?u wizjera. Redukcja drga? pozwala wyd?u?a? czasy ekspozycji. Wysoka rozdzielczo?? daje mo?liwo?ci komputerowej zabawy fragmentami obrazu . Z obiektywem minolty 24-105 sta?? 50 i sigm? 70-300 APO spisuje si? znakomicie. Autofocus dzia?a szybko i przecyzyjnie ale to mo?e zaleta obiektywu. ?atwe i przej?yste menu w j?zyku polskim znakomicie usprawnia obs?ug?.
Wady:
W extremalnych warunkach ekspozycji i czu?o?ci 1600-3200 jednak szumi. Opieszale i czasami dziwacznie reaguje przy trybach manualnych szczególnie gdy r?cznie zmienia si? przys?on?, czasami ogranicza przedzia? mo?liwych nastawów przys?ony w stosunku do mo?liwo?ci obiektywu mimo ?e mie?ci si? w przedziale mo?liwych nastawów czasu migawki.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Fed, Zenit ttl, Praktica LTL przez 30 lat i nadal dzia?a, Pentacon six, kompakty Kodak, Yashica, Olympus, Minolta 500 SI super z ca?? kup? osprz?tu, a z cyfrowych Canon A 710 IS
Podsumowanie:
Dobry aparat który spe?nia moje oczekiwania i na pewno nie zawiedzie wielu amatorów fotografii a tak na marginesie ?ona twierdzi ?e jest ?adny....

 

  autor: Tiruriru
  email widać po zalogowaniu
  24-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od 8 lat. G?ównie portrety ludzi oraz zdarzenia z ?ycia codziennego.
Zalety:
Jak na sprz?t tej klasy ma?y i por?czny. Naprawd? najbardziej denerwuj? mnie sprz?ty, których czasem trzeba u?y? szybko i trafi? "na moment" i ten spisuje si? doskonale. Oczywi?cie to nie jest aparat dedykowany do takiego typu pracy, ale pomaga. Przeczyta?em opinie wy?ej i .. ?mia? mi si? chce z ludzi, którzy pisz? "od lat fotografuj? profesjonalnie na ?lubach i weselach". Ludzie! Jak si? zarabia na fotografowaniu, to kupuje si? z troch? innych pó?ek. Przecie? to sprz?t dla fotoamatorów - zapale?ców. I w tej kategorii spisuje si? doskonale. Baaardzo przydatne ustawiane LCD, naprawd? ?ycie sta?o si? prostsze dzi?ki takiemu durnemu bonusowi.
Wady:
Szumi. Faktycznie mo?na znale?? sprz?t, który jest ta?szy i nie szumi a? tak - bo tak naprawd? to ka?dy ma szumy. Mocno poprawia dorzucenie lepszego i ja?niejszego obiektywu, ale kupuj?c obiektyw kitowy zawsze wie si?, ?e to ?redniak i przy wi?kszych wymaganiach dorzuca co? lepszego. Wi?cej b??dów nie b?d? wymienia?, bo to standardowe problemy - normalna polityka firm - chcesz co? wi?cej to p?a?. LCD te? szumi, ale to tylko podgl?d.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zeniciaki w dzieci?stwie, Olympusy analogowe, Nikon D40X, masa kompaktówek
Podsumowanie:
Sprz?t na 7/10. Je?li kto? chce mocno zakombinowa?, niech kupuje Nikona D40X plus dobr? Sigm? - wyjdzie taniej i podobnie. Nie wiem czemu, mi si? jednak podoba ta alfa. D40X jest troch? dla mnie toporne w u?ytkowaniu a obs?uga tego aparatu jest bezb??dna. Po paru dniach u?ywa si? go prawie z zamkni?tymi oczami. No i ten LCD - uratowa? mi ?ycie w paru momentach :) Jak kto? w miar? obs?uguje Photoshopa/Gimpa to z tym aparatem zrobi cuda!

 

  autor: Krzysztof Dusza
  email widać po zalogowaniu
  01-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zajmuj? si? zawodowo fotografi? ?lubn?, dodatkowo pracuj? jako grafik. Wykonuj? równie? zdj?cia reporterskie (wcze?niej dla lokalnej gazety, obecnie g?ównie dla Centrum Kultury - relacje z imprez itp.
Zalety:
To nie prawda, ?e LV przydaj? si? tylko w makro. Mo?na uzyska? ciekaw? prerspektyw?, bez k?adzenia si? na ziemi. Przydawa?o mi si? na sali ?lubnej (mo?na strzeli? fot? z góry np. gdy ludzie ta?cz? w kó?eczku ciasnym). Do aparatu mo?na dosta? genialne obiektywy zeissa, a jak kto? poszuka to s? ta?sze, równie dobrze obiektywy minolty z serii G. AF nie jest z?y jak na lustrzank? amatorsk?, du?o szybszy ni? np. w starej minolcie 5D. Stabilizacja naprawd? dobra i to w korpusie. Z ci??kim szk?em (minolta 28-70 G mo?na z r?ki spokojnie utrzyma? nawet 1/20s !).
Wady:
Przede wszystkim du?e szumy. Brak podgl?du g??bi ostro?ci (ale nie jest to wielki minus). Szkoda te?, ?e zabrak?o przycisku balansu bieli. Dobrze, ?e w miar? szybko mo?na to zrobi? z poziomu menu. Wed?ug mnie a du?a rodzdzielczo?? matrycy. Wystarczy?oby mi 10 mp spokojnie, a tak mniej si? mie?ci na karcie (RAW 11 - 15 mb!), 14 mp to du?e szumy. Uwaga - drogie baterie!!! (300 350 z?!), wi?c lepiej nosi? ze sob? ?adowark? (te? drog?, ale s? dobre zamienniki pozwalaj?ce pod??czy? akumulator do zapalniczki w aucie).
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Minolta Dynaxx 5D Sony A 350
Podsumowanie:
Dobry aparat, by?by bardzo dobry, gdyby nie szumy. DU?O lepiej i taniej kupi? A 300. Nie mia?em niestety okazji sprawdzi?, czy szumi mniej. Pozostaje poczeja? na A900 - nawet jak b?dzie drogi, to pewninie cena A700 spadnie (ta pono? z szumami nie ma problemu).

 

  autor: Kuba
  29-06-2008
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  3
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Od 16 lat interesuj? si? fotografi?. Od 4 lat posiadam w?asn? firm?. Uko?czy?em technikum foto. Na swoim koncie mam kilka udzia?ów i wygranych w konukrach i wystawach.
Zalety:
Zalety ??? - mo?e LV i ruchomy ekran. Te dwie funkcje s? pomocne przy robieniu uj?? makro - ALE TYLKO DO TEGO CELU. Ja raczej obs?uguj? ró?ne uroczysto?ci, gale i koncerty wi?c mi to jest nieprzydatne.
Wady:
WADY - niestety jest ich sporo. Aparat za takie pieni?dze ma ich stanowczo za du?o. Poczynaj?c od wolnego AF, nienajlepszego SS, czy du?ych szumów, nienajlepiej rozmieszczonych przycisków, s?abej jako?ci ekranu na braku podnoszenia lustra ko?cz?c. NIESTETY JEST TO APARAT DO NAUKI DLA AMATORA. Pisz? niestety bo reklamuj? go mocno - a nie jest tego wart. Mia?em nadziej? ?e b?dzie to co? czym b?d? móg? si? pobawi? - ZAWIOD?EM SI?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Obecnie na codzie? korzystam z Nikona D80 + obiektyw 18-70 (kit) + filtry. Dodatkowo posiadam D200, D40, kilka prostych Fuji i jednego Canona.
Podsumowanie:
Jak kto? chce kupi? porz?dny "pó?profesjonalny" sprz?t niech porówna co? Nikona lub Canona. Polecam D40, D60 lub D80 SZKODA KASY NA SONY !!!!!!!!!! Ten model to pomy?ka - cena za body nie powinna by? wi?ksza jak 1000 PLN (to i tak za du?o)

 

  autor: seba
  24-06-2008
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od 15 lat
Zalety:
Prosty w obs?udze
Wady:
1.Najpowa?niejsza mimo i? Carl Zaiss przyk?ada? ?apy to nawet w amatorskim aparacie plastikowe obiektywy s? rzecz? niedopuszczaln?. 2.Ekran LCD - przerost formy i reklamy nad tre?ci?!!! jako?? fatalna. 3.AF nie tak dok?adny, znowu wp?yw reklamy!!!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit TTL, PENTAX MZ10, PENTAX K200, NIKON D80
Podsumowanie:
Sony jak to sony, nazwa i nic poza tym. Ogólnie przereklamowany aparat z aspiracjami lustrzanki w bardzo amatorskim wydaniu.Poniewa? nie jestem piewc? ochów i achów podesz?em krytycznie do tego aparatu. Matryca 14 mln piks. po co tyle? wiadomo ?e przy tych obiektywach nie jest wykorzystana, LCD niestety nast?pny chwyt reklamowy!!! Za te pieni?dze mo?na kupi? NIKONA D40 + obiektyw np. SIGMY lub PENTAX-a K200

 

  autor: tomlot
  email widać po zalogowaniu
  23-06-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorsko i zawodowo
Zalety:
-z dobrym obiektywem bdb jako?? -LV -?atwa obs?uga
Wady:
- szumy - ma?a jasno?? lcd
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
nikon d80
Podsumowanie:
z obiektywem Zeissa b. udane narz?dzie warte swej ceny

 

  autor: ?ukasz
  email widać po zalogowaniu
  05-06-2008
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  5
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zajmuje si? fotografi? od dawna pracuj? w pewnym sklepie na dziale Foto.
Zalety:
No i tu zaczyna si? problem.Zalety A350 to tyko ten uchylny ekran i nie zbyt wygórowna caena
Wady:
14 mil piks.Po co komu tyle w takim aparacie. Af nie zbyt dok?adny Podgl?d na ?ywo to tragedia
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
No bardzo du?ó tego by?o.Ale je?li chodzi o Sony to tylko model R1 jest bardzo dobry
Podsumowanie:
W tej cenie co A350 mo?na kupi? Canona450D lub Nikona D80 i b?dzie o niebo lepszym aparatem ni? A350

 

  autor: tomlot
  email widać po zalogowaniu
  22-05-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
wykorzystanie amatorskie i zawodowe (krajobraz)
Zalety:
-odchylany ekran z LV sprawdza si? znakomicie -z bdb obiektywem niespotykana ostro?? -du?e mo?liwo?ci kadrowania i obróbki na kompie -dobre ako -bdb funkcja D-Range -bardzo prosta obs?uga
Wady:
-kitowy obiektyw nie odda mo?liwo?ci body -du?e szumy ju? od 800 ISO
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
lustrzanki analogowe i Nikon D80
Podsumowanie:
Dobry produkt dla wymagaj?cych amatorów, wart swej ceny! Ale je?li nie zamierzasz kupowa? lepszego obiektywu to kup A300.

 

  autor: ANONIMOWY
  email widać po zalogowaniu
  21-05-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
jestem dopiero ma?odo?wiadczony fotografem!!
Zalety:
W zaletach hmm...:: np: -nietrudno si? nauczy? obs?ugi -bardzo du?e mo?liwo?ci -ITP,ITD,...,...,...,...,...,
Wady:
TA LUSTRZANKA CYFROWA NIEMA ?ADNYCH WAD
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
NIE KORZYSTA?EM Z INNEGO SPRZ?TU
Podsumowanie:
JEST SUPER, HIPER, SXTRA?NIE WYPASISSTA LUSTRZANKA CYFROWA DSLR-A350 ^^^^ ^^^^ ==== ==== ++++++

 

  autor: mares66
  01-05-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
od kilku lat amatorsko - pejza?, makro
Zalety:
-szybkie ostrzenie -przydatny podgl?d na ?ywo, ruchomy ekran -ergonomia -du?o przydatnych funkcji -dobre odwzorowanie kolorów
Wady:
-zbyt g?o?ny
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
DSC-H1
Podsumowanie:
solidny sprz?t

 

  autor: anonimowy
  30-04-2008
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Sony p200, Canon 30D, Nikon d80
Zalety:
uchylny ekran
Wady:
aparat wciaz dla amatorów, brak wielu funkcji, niepotrzebne 14 megapikseli - duzo szumu o nic. Przereklamowany sprzet... Przykro mi ale szumy sa duze!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Sony p200 w posiadaniu, Canon 30d pozyczany, Nikon d80 w posiadaniu
Podsumowanie:
przereklamowany aparat - ekran którego zaden zaawansowany fotograf nie uzywa, szumy i podkolorowane fotografie

 

  autor: anonimowy
  27-04-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
amatorsko
Zalety:
cena vs jako?? - naprawd? dobry aparat za dobre pieni?dze, uchylny ekran LV zdaj?cy egzamin przy makro oraz znad g?owy (co dosy? cz?sto u?ywam). Bardzo prosta (wr?cz intuicyjna) obs?uga. Po dniu zabawy foci?em bez przeszkód. ?wietnie le?y w d?oni. Bardzo trafny pomiar ?wiat?a oraz autofocus jak na aparat tej klasy.
Wady:
Brak wst?pnego podnoszenia lustra oraz podgl?du g??bi ostro?ci. Dosy? du?e szumy przy wysokich ISO (ale od czego s? inne ustawienia oraz Photoshop ;) ), przy ISO<800 wszystko pi?knie. Obudowa troszk? skrzypi (mo?e si? tylko czepiam :P)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Samsung DX10 z "przeszkadzajkami", Canon 350D, Canon s3is i kilka innych ;)
Podsumowanie:
Aparacik warty polecenia zarówno dla pocz?tkuj?cych jak i tych co ju? sp?dzili cz??? ?ycia zagl?daj?c w wizjer aparatu. ?wietne rozwi?zanie LV które przes?dzi?o o wyborze tego aparatu a brakowa?o w innych puszkach. B?d?c na koncercie, w t?umie lub w terenie uchylny ekran jest wr?cz zbawienny. Ogólnie - POLECAM!!!

 

  autor: Piro
  email widać po zalogowaniu
  26-04-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Zajmuje si? fotogafi? ... hmmm .. co? pomi?dzy amatorsko, a profesjonalnie :)
Zalety:
Ten aparat jest boskiiii ! Kupi?am go i nie ?a?uje jest najlepszy dla profesjonalistów ... je?li chodzi o amatorów to nie polecam ... dosy? trudny w obs?udze <<< nie wystarczy tylko klikn?? i ma si? idealne zdj?cie :) ... trzeba troch? si? pom?czy? >>>
Wady:
Moim skromnym zdaniem nie ma ?adnych wad :)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
wcze?niej mia?am ró?ne aparaty firmy Sony i ze wszystkich by?am zadowolona :)
Podsumowanie:
Tojest ?wietny aparat i naprawd? wart swojej ceny :) polecam

 

  autor: Kryspin1
  10-04-2008
  liczba ocen: 4
  średnia ocen: 8.8
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Mam 11 lat makrofotografi? interesuje si? od 5 lat .Moje zainteresowania to :fotografia,malarstwo,motoryzacja.
Zalety:
Zdj?cia wyostrzone ,aparat pe?en opcji .Je?li chodzi o makrofotografie trafili?cie w 10 ma on ekranik lcd który odgina si? do góry lub do do?u,tylko ?eby macro by?o dobre kupuje pier?cie? . Zoom bardzo dobry wyostrzony .0gólnie super ,bateria wytrzyma?a
Wady:
?adnych szumów nie ma ,wszystkie opcje w tym aparacie usterki naprawiaj? ,ten aparat mam od wej?cia na Polski rynek ,do tej pory ?wietnie mi si? z nim pracuje .
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
sony h-3 ,nikon coolpix p50 i oczywi?cie Sony Alpha dslr-a350
Podsumowanie:
aparat nie jest lekki ale wygodny w trzymaniu ,macro dobre tylko do tego aparatu trzeba kupi? pare rzeczy gdzie? do 1000 z? najlepiej kupi? na gie?dzie oszcz?dzisz 800 z? a kosztuje 2500z? na gie?dzie masz tam du?o plecaczków na aparaty filtry karty pami?ci i inne akcesoria foto.Je?li chodzi o warszaw? to przy gie?dzie komputerowej w klubie stodo?a od 10:00 w niedziel?

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.