Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Sony Alpha DSLR A350      recenzje (59)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Sony

Sony Alpha DSLR A350


wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
producent : Sony
recenzje : 59
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowaw zależności od obiektywu
obiektyw/przysłonaw zależności od obiektywu
matryca/pikseli14.2
ISOAuto,ISO 100-ISO 3200
czasy migawki30 do 1/4000 s
LCD2.7 cala
karty pamięciCompactFlash™ Typ I/II




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 59 recenzji


  autor: M..:)
  13-10-2013
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Mam parę pytań... 1. Jakie obiektywy pasują, czy do wszystkich aparatów alpha pasuje każdy obiektyw alpha? 2. Co można zrobić z zalaną lustrzanką? 3. Gdzie można znaleźć informacje o średnicy otworu na obiektyw?
Zalety:
.
Wady:
.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
.
Podsumowanie:
.

 

  autor: marcin_tuba
  email widać po zalogowaniu
  11-07-2012
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  7
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Swoją przygodę z fotografią rozpocząłem z aparatami firmy Konica-Minolta, po przesiadce na A350 w 2008 konsekwentnie rozwijałem swoje zainteresowania i umiejętności w tym obszarze, w chwili obecnej zaliczyłbym się do grona zaawansowanych fotoamatorów świadomych możliwości i ograniczeń narzucanych przez posiadany sprzęt foto. głowne zainteresowania to potret i pejzaż. obecnie jestem w trakcie przesiadki na kostrukcję póprofesjonalną, rozważam A700 lub nikon D300
Zalety:
Wbrew opiniom przedmówców moim zdaniem konstrukcja aparatu jest b.trwała i przez prawie 4 lata intensywnego użytkowania nie odnotowałem żadnej usterki. w tym okresie moja A350 uzywana była w b.zróżnicowanych warunkach od fotografii w strugach deszczu, poprzez zimowe pejzaże przy -20 stopniach, do zdjęć w tumanach kurzu i piachu. wielokrotnie aparat zaliczył drobne upadki i obicia, nie wpłynęło to jednak na jego funkcjonowanie, do dzisiaj pomimo przebiegu ponad 70 tyś zdjęć działa bez zarzutu. w zestawieniu z optyką Minolty aparat zyskął drugą młodość, po zakupie na allegro kilku stałoogniskowych obiektywów w/w firmy odkryłem rzeczywisty potencjał posiadanego sprzętu. Sprawdziło się stare porzekadło, że najważniejsza jest optyka i umiejętności, nie korpus. mimo planów, co do zakupu nowego, b.zaawansowanego korpusu stary posłuży z pewnością jeszcze choćby do zgłębiania tajników fotografii przez moje Córeczki:)
Wady:
kiepski autofokus, obsługa większości funkcji poprzez opcje wewn. menu aparatu - jet to uciążliwe i trzeba się do tego przyzwyczaić spory szum wysokich ISO, najlepsze fefekty daje wykonywanie zdjeć w zakresie ISO 100-400 fatalne umieszczenie wbudowanej lampy błyskowej
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Minolta dimage Z10, canon EOS 400D, kilka automatycznych aparatów na filmy foto
Podsumowanie:
uważam konstrukcję A350 za udaną. która w zestawieniu z niedrogą i dobrą optyką Minolty daje świetne możliwości nie rujnując przy tym naszego budżetu

 

  autor: csk
  30-06-2012
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  3
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  7
cena/możliwości :  3
ocena globalna :  4
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Cykam amatorsko od ponad 10ciu lat, architektura i ludzie.
Zalety:
Aparat ma duży ekran...? I bajeranckie logo SONY które przyciąga rzesze gimnazjalistek.
Wady:
Sony wojuje gimnazja i bogatych znudzonych ludzi! Seria Alfa to nic innego jak zwykły kompakt osadzony w lustrzance. Kretyński autofokus(non-stop ustawianie ostrości), parametry widoczne na ekranie, a nie w wizjerze, brak drugiego małego LCD z tymi parametrami, jedno jedyne kółeczko do regulacji, bardzo niewygodne. Widać po zdjęciach że lustrzanka, brakuje jednak tej swobody w działaniu, zdjęcie wychodzą zawsze tak samo. Aparat nachalnie stara się pomóc w zrobieniu fotki, większość funkcji pochowana w menu etc itd... Gimnazjalistki, jeśli chcecie robić zdjęcia, poproście mamusię i tatusia o Canona D350 - ten aparat czegoś was nauczy. A bieganie po miescie ze znaczkiem ALFA na obudowie to po prostu pośmiewisko.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Olympus E-10, Canon D350, Nikon D700
Podsumowanie:
Tragedia. Sony nie powinno zajmować się ani aparatami, ani audio(tak przy okazji). No i cena powala, jak na taki aparat.

 

  autor: o.n.a.
  email widać po zalogowaniu
  15-06-2012
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Aparaty obsługuję od wczesnych lat dzieciństwa. Wtedy zaczęła się moja przygoda z fotografowaniem. Początkowo był to aparat na klisze, który później zmieniłam na Canona Powershot 540 a od 4-5 lat (nie pamiętam dokładnie) jestem posiadaczką tej oto lustrzanki. Stałam się jedną z pierwszych posiadaczek tej lustrzanki w Polsce. Jestem zdania że nie sprzęt za 10 tys zł robi z człowieka fotografa jeśli nie ma ,, tego czegoś'' w sobie :-)
Zalety:
- ekranik z podglądem na żywo - dobra jakość sprzętu, mimo zrobionych nim tysiące zdjęć i upływu ok 5 lat używania sprawuje sie fantastycznie - nieskomplikowana obsługa - dobra, długo wytrzumująca bateria
Wady:
-Niewygodny pasek i chyba tyle
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Aparat na klisze, bajerancka wersja Canon Powershot A540 ( i tu muszę wspomnieć o masakrycznej baterii, która po naładowaniu wytrzymuje mi 10minut)
Podsumowanie:
Sony Alfa 350 to dobrej jakości sprzęt, zarówno amatorzy jak i fotografowie powinni dostrzec w niej duże możliwości. Jedynie co mogę polecić to zakup lepszego obiektywu do jeszcze większej możliwości robieina zdjęć. Sprawdza się w każdych warunkach. Jeśli ktoś waha się nad jej kupenm mogę wysłać kilka zdjęć na e-mail.

 

  autor: Pati
  email widać po zalogowaniu
  29-04-2012
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 4 lat . Często makro ale również przyrode i ludzi .
Zalety:
Aparat jest świetny, szybko robi zdjęcia. Bardzo łatwy w obsłudze.Odchylany ekran, co pomaga w robieniu zdjęć przy nie wygodnej pozycji. Przy wysokim ISO, nie ma dużo szumów. Możliwość robienia zdjec w trybie OVF jak i LIVE VIEW . Mam go około 3 tyg. i jestem bardzo zadowolona . Dla amatora jest w sam raz ! . Ja mam obiektyw 18-200 i jest wystarczający . Aparat nie warty swojej ceny, powinien byc droższy ! A jest taniutki . Bardzo polecam !!! * Dodam jeszcze iż bateria długo trzymie(wystarczająco) :)
Wady:
Jest troche ciężki, ale da się przyzwyczaić . Więcej wad nie zauważyłam ! :))
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
lustrzanka kompaktowa Sony :)
Podsumowanie:
Lustrzanka świetna, pomimo złych opini innych użytkowników. Jeśli macie okazje kupić ją tanio nie zwlekajcie ! :))

 

  autor: other
  19-02-2012
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Od kilku lat fotografuję amatorsko. Ale jest to coś, co kocham ponad życie. Najbardziej lubię portrety, ale często zajmuję się fotografią makro.
Zalety:
Na pewno zaletą ją uchylny i duży ekran. Możliwość założenia obiektywów różnych producentów. Duża ilość akcesoriów do zakupu.
Wady:
Aparat jest dość ciężki. Zdarza mu się zaciąć. Ma niestety dosyć słabą lampę.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Często korzystam z aparatu cyfrowego Kodak. Częściej mam go przy sobie niż lustrzankę ze względu na wielkość.
Podsumowanie:
Sądzę, że aparat wart jest polecenia. Mimo kilku wad jest na prawdę robi całkiem ładne zdjęcia. Wygodny w użytkowaniu.

 

  autor: canon lepszy
  28-12-2011
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  5
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 2 lat. Głównie fotografuję szybko poruszające się obiekty, ludzi, samoloty.
Zalety:
Uchylany ekran, który przydaje się do zdjęć roślin i innych tego typu.
Wady:
Niestety z biegiem czasu coraz więcej rzeczy zaczyna szwankować i irytować. Wolny AF, kiepska matryca pod względem czułości, system usuwania zabrudzeń z matrycy nie działa najlepiej, stopka pod lamy błyskowe się brudzi i ciężko ją wyczyścić. Pasek, który jest na prawdę niewygodny i wręcz kaleczy szyję gdy się ma do aparatu przyczepioną lampę błyskową i ciężki obiektyw. Silniczek AF czasami szwankuje. Aparat przy -35 stopniach Celcjusza robi zdjęcie dopiero po około 5s od naciśnięcie spustu migawki.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon 60D
Podsumowanie:
Do amatorskich zastosowań może się nadaje, ale na dłuższą metę ten aparat jest kiepski. głównie z powodu matrycy która przy ISO 800 ma takie same szumy jak w innych aparatach przy ISO 3200. Zbyt wolne robienie zdjęć w serii. Niestandardowe mocowanie lampy błyskowej. Aparat nadaje się tylko do robienia zdjęć z wakacji.

 

  autor: Amatorka
  23-12-2011
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję w pełni amatorsko od 2 lat. Wciąż dokształcam się w tej dziedzinie czytając książki. Najbardziej interesuje mnie makrofotografia.
Zalety:
Lustrzanka Sony a350 jak na cenę jest bardzo dobrym aparatem. Jej zaletą zdecydowanie jest odchylany ekran. Bardzo przejrzyste i łatwe w obsłudze menu. Świetne barwy. Wszystkich zalet nie jestem w stanie wymienić ale to niektóre z nich.
Wady:
Myślę że wadą może być zbyt nisko osadzona lampa błyskowa. Wizjer aparatu jest troszkę za mały i ciężko jest się czasami skupić na fotografowanym obiekcie. To wszystkie wady które udało mi się dostrzec jak na razie.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Dwa aparaty cyfrowe marki Samsung. Używałam też lustrzanki Nikona oraz Canona. Muszę przyznać że ten model Sony alfa osiągnął lepsze rezultaty niż lustrzanka Nikon d3000.
Podsumowanie:
Sony a350 jest świetną lustrzanką. Mam ten aparat od pół roku i jak na razie nie sprawia mi większych problemów. Gorąco polecam tę lustrzankę! Naprawdę warto.

 

  autor: db
  email widać po zalogowaniu
  09-05-2011
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 5 lat. Interesuje mnie głównie architektura.
Zalety:
Bardzo intuicyjna obsługa aparatu. System stabilizacji działa zaskakująco dobrze. Możliwość kupienia obiektywów w niezłych cenach, zapewniającymi przy tym nadspodziewanie dobrą jakość. Mocna bateria.
Wady:
Trwałość... Aparat co chwile się psuje... Serwis okrutnie drogi, do tego jedyny oficjalny serwis Sony znajduje się w Warszawie... Co więcej, zdarzyło mi się, że nie potrafili prawidłowo zdiagnozować usterki... Z innych wad czasem (zbyt często) wyskakuje "błąd aparatu", trzeba wtedy aparat zresetować.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Kiev 60 6x6, Praktica BX20, Canon EOS 300, Exa 1a
Podsumowanie:
Nie polecam tego aparatu... Ceny proponowane przez Sony są konkurencyjne względem innych producentów, ale koszty które pojawiają się podczas eksploatacji skutecznie niwelują tą różnicę.

 

  autor: Patrisha
  04-12-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  7
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję amatorsko , jakieś 6 lat. Sama lustrzanki nie mam aczkolwiek niedługo planuję kupić nikona 60d . Z tym aparatem mam styczność od dwóch lat . Ma go moja koleżanka , robię jej często sesje - portrety.
Zalety:
zalety ? dobre portrety , ale przy bardzo dobrym obiektywie
Wady:
wady ? jest ich dużo ... m.in słabe makro i zła stabilizacja obrazu przy trochę gorszym świetle
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
zwykłe aparaty cyfrowe
Podsumowanie:
nie polecam tego aparatu. Lepiej zainwestować w nikona lub canona

 

  autor: Bartosz
  email widać po zalogowaniu
  25-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  7
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko fotografuję od 15 lat.
Zalety:
Niezawodność i jakość.
Wady:
co do Sony A350 to potwierdzam słowa Łukasza. Aparat ma raptem rok i 9 miesięcy i zpesuło się body (nie widzi obiektywu). Sony do niedawna dawało tylko roczną gwarancje na niego. BARDZO DROGI SERWIS np wymiana LCD 300zł
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
NIKON F80
Podsumowanie:
Odradzam wynalazki typu Sony. Co do optyki nie mialem aż tak dużych zastrzeżeń ale kruchość tego aparatu mnie przerażą.

 

  autor: SONY_USER
  email widać po zalogowaniu
  24-09-2010
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję ponad 20 lat. Większość to krajobrazy, zdjęcia reporterskie, natura itp. Aparat SONY A300 mam od ponad 2 lat i zrobiłem nim kilkanaście tysięcy zdjęć.
Zalety:
Aparat leży dobrze w dłoni i jak się zapoznasz ze wszystkimi pokrętłami i MENU idzie szybko wybrać potrzebne funkcje. Robi dobre zdjęcia, szybko ostrzy, działa bez problemu z zewnętrzną lampą błyskową oraz pilotem zdalnego sterowania. I tymże pilotem można robić zdjęcia BULB bez ograniczeń czasowych. Robiłem zdjęcia nieba nocnego po 2 minuty. W tych samych warunkach i rękach z Nikonem D90 oraz Canonem D50 robił porównywalne zdjęcia z takim samym obiektywem 50mm/1.4 A więc można rywalizować z lepszymi.
Wady:
Ma jednak w stosunku do konkurencji słaby wizjer. Patrząc w wizjer obraz jest mały i w dalekim tunelu. Przy słabym świetle ręczne ostrzenie przez to jest nieprecyzyjne. |To DUŻY mankament a jakoś mało kto o tym wspomina!! Tylko ciągle o szumach na wysokich ISO - dziwne?!. Poza tym ma twardy spust migawki, jak "kałasznikow", konkurencja ma delikatniejszy. Ostatnią wadą, którą zauważam to blisko położone punkty w obiektywie. Są prawie centralnie w jednym miejscu, podczas gdy ponad połowa światła obiektywu jest pozbawiona punktów AF. To powoduje, że trzeba mocno przesuwać obiektyw chcąc zrobić ostrość na skrajnym obiekcie w kadrze. Z mniejszych wad to ruszająca się klapka od karty CF i gn. USB. Poza tym w słabym świetle autofocus jest bezradny, no i ten kiepski wizjer. Balans bieli jak ktoś już opisał nie jest idealny i należy się ręcznie z nim pobawić - odpowiednio ustawiając. Ale tak jest chyba wszędzie. Do nocnych zdjęć nieba - raczej się nie nadaje. W ciągu dnia i w pomieszczeniach można nim popracować.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wykonywałem zdjęcia z użyciem takich samych obiektywów Nikonem D90 i Canonem D50. posiadam też Canona S2IS oraz dwa kieszonkowe "głuptaki". Poza tym wyrzuciłem kilka Zenithów.
Podsumowanie:
Kupując weż pod uwagę osprzęt: obiektywy, filtry, lampy błyskowe zewnętrzne, nakładki itp. Wg mnie SONY ma tanie aparaty natomiast reszta wydaje mi się droższa niż innych producentów. Kupując jak ja 4 dodatkowe obiektywy wiążesz się z SONY na dobre :) . Ogólnie jestem zadowolony. Z konkurencją jak w powyższym opisie zależało od zdjęcia - były różne ale to świadczy o tym, że wszystko może się zdażyć w rękach fotografa. Jeśli zrobisz nim zdjęcie lepsze niż aparatem konkurencji to według większości krytykującyh SONY będziesz WIELKIM. I o to chodzi by być wielkim i walczyć z utartymi sloganami. jak masz charyzmę to "walcz" i myśl - Konika-Minolta :)

 

  autor: jazon
  email widać po zalogowaniu
  19-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilkunastu lat wszystko co tylko można.
Zalety:
Bardzo poręczny, dość lekki, posiada wszystko co trzeba by robić bardzo dobre zdjęcia.
Wady:
Jak w każdym systemie, aparat to nie wszystko do niego potrzebne są jeszcze niezłe szkła.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony Alfa NEX5, A33, A700, A850, A900
Podsumowanie:
Godny polecenia dla wszystkich którzy mają dość robienia mętnych zdjęć za pomocą małpek.

 

  autor: medrehab
  email widać po zalogowaniu
  13-09-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  5
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko do kilkudzisięciu lat, od 2,5 roku Sony A 350 Lubię fotografować przyrodę (obiektyw 300) a szczególnie ptaki
Zalety:
Zgrabny , lekki , dużo możliwości ustawień manualnych
Wady:
Bardzo wolna migawka, nawet w trybie seryjnym Po niecałych 2 latach - USZKODZENIE MATRYCY i żałosne pertraktacje z Firmą SONY KOSZT NAPRAWY = NOWE BODY
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Leica, Penatconsix
Podsumowanie:
Więcej żadnego Sony . Szkoda tylko wyrzucać cały dodatkowy sprzęt.

 

  autor: ja
  27-07-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję o 2 lat, aktualnie zaczynam zajmowac się tym profesjonalnie.
Zalety:
Zalety, łatwość obsługi,to na pewno, dla początkujących body jest łatwe w obsłudze. Ma stabilizację obrazu, la tych, którzy spokojnie nie mogą ustać w miejscu ;) o dziwo stabilizacja działa bardzo dobrze:) Sprzedawany często z obiektywem 17-55, który choć wart teoretycznie niewiele, ma bardzo dobre jak za tą cenę przejścia tonalne i nadaje się do pstrykania krajobrazów, które wyglądają przyzwoicie. Można też dokupić np. szkiełko do portretów (ja miałam minoltę) i robić piękne portrety (nikt nie chciał wierzyć że zrobione sony 350;)
Wady:
Wady, jedną pokrętło od przesłony i brak drugiego od migawki (ale to nie jest profesjonalny sprzęt) tandetny guziczek do odczepiania obiektywów. Lekko nieszczelny i łatwo łapie kurz na matrycę. Jego mądry samoczyszczący system sprawia, że kurz się czyści i... wpada do środka. Bardzo słaba regulacja balansu, bieli....
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon
Podsumowanie:
Za tą cenę i na dobry początek.... może być ;)

 

  autor: anonimowy
  19-06-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
kilkanaście lat zajmuję się fotografią
Zalety:
Aparat jest w porządku. Ludzie którzy nie potrafią fotografować piszą bzdury o szuamch itp.
Wady:
za tę cenę nie posiada wad
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
canon, nikon, sony
Podsumowanie:
jakby zmienić nazwę z sony na canon nikt by się ni gapnął i nie pisał bzdur na temat szumów itp. POLECAM ten sprzęt.

 

  autor: AK
  email widać po zalogowaniu
  14-04-2010
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  2
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  4
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
-
Zalety:
-
Wady:
Nie polecam. Posiadamy w naszym zakładzie 5 sztuk Sonu Alpha 350, kupione na podstawie przetargu. Wszystkie zepsuły się po ok 1,5 roku użytkowania. Faktem jest iż były intensywnie użytkowane (ok 4-6 tyś zdjęć miesięcznie) W wypadku wszystkich aparatów uszkodzeniu uległo "body", a dokładanie aurofocus, ze środka wydawał się dźwięk "trajkotania" przy próbie ostrzenia. Na podstawie moich doświadczeń (ok 60-65 tyś. zdjęć na różnych egzemplarzach) mogę definitywnie odradzić również dołączone kitowe obiektywy. Dwa z pięciu dawały wyraźne aberracje. Zdjęcia były częściowo rozmyte. Dwa razy się nie wchodzi do tej samej wody. Tym razem będzie zakup czegoś trwałego, prawdopodobnie któregoś Nikona...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
-
Podsumowanie:
-

 

  autor: Łukasz
  14-03-2010
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
zajmuję się od 3 lat profesjonalną fotografią uczyłem się 4 lata o fotografii cz-b jak i kolorowej. Robię zdjęcia macro, portrety, krajobrazy, oraz różne zdjęcia artystyczne.
Zalety:
ten aparat trzeba przyznać świetnie leży w dłoni np. już 380 330 to tragedia... opcja D-Range sprawia, że widać więcej szczegółów w cieniach, dość dobra żywotność akumulatorka, szybki autofocus, uchylany ekran , np gdy jest się w terenie i robi się zdjęcia robaczkom czy roślinom to przydaje uchylany ekranik który ratuje od niewygodnych pozycji gdy obiekt jest bardzo nisko. Bardzo wygodne rozmieszczenie przycisków.
Wady:
pierwsze co to szumi już od 400 ISO w kiepskim świetle ... niezbyt dobry balans bieli trzeba kombinować, w nikonie to jest bajka świetne oddanie barw i oddanie szczegółów... niezbyt szybko robi zdjęcia bo tylko 2,5kl/s ale co tu oczekiwać od aparatu za 2000zł.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
ANALOGOWE : Zenit xp12, Nikon FM2 , Mamiya , Canon eos 1000. Lustra cyfrowe: Nikon D40 , Sony alpha 350 , Nikon D300s, Canon EOS 7D
Podsumowanie:
dobry aparat dla początkujących i zaczynających przygodę z lustrem ;] za te pieniądze bardzo fajna lustrzanka.

 

  autor: anonimowy
  30-01-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Jetem amatką, nigdy nie uczyłam się fotografii, ale od dawna robię zdjęcia.
Zalety:
Zalet jest bardzo wiele. Ma niesamowitą głębie barw. Uchylny ekran, choć tak naprawdę mało z niego korzystam.I wiele jeszcze innych przydatnych przyrządów.
Wady:
Wszyscy narzekają na szumy, na początku też mnie to denerwowało. Ale tylko na początku, ponieważ jak trochę bardziej poznałam aparat i zasady robienia fotografii, okazało się, że żadnych szumów już nie ma.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
różne aparaciki, najczęściej pożyczone
Podsumowanie:
Zdecydowanie odradzam amatorom chcącym pstrykać zdjęcia do albumów rodzinnych, bo do tego lustrzanki się nie nadają. Osobom, które nie potrafią robić zdjęć i nigdy nie miały lustrzanek w dłoniach tez odradzam, bo nigdy w życiu nie wykorzystają w pełni możliwości tego aparatu. Mogą jedynie nabawić się frustracji z powodu, a to słabej ostrości, której nie potrafią ustawić, albo szumów, których nie potrafią zredukować. Polecam osobom z doświadczeniem w fotografii, ale jeszcze nie profesjonalistom.

 

  autor: Mess
  27-12-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuję się dwa lub trzy lata. Lubię makro oraz panoramy.
Zalety:
Na pewno zaletą jest podgląd na żywo. Mam także możliwość wyboru wizjer-live view. Uchylny ekran jest przydatny szczególnie w robieniu zdjęć makro. Aparat idealnie pasuje do mojej dłoni, a to bardzo ważne. Proste menu i wygodna obsługa.
Wady:
Nie można aparatu podłączyć do komputera i robić zdjęć, i od razu ich przeglądać na ekranie. Gdy chce się naświetlać dłużej niż 30 s. potrzebny jest wężyk spustowy. Ekran odchyla się tylko w jednej płaszczyźnie.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Właściwie przed tym aparatem nie miałem nic konkretnego, więc pominę tę rubrykę.
Podsumowanie:
Ogólnie aparat bardzo dobre jakości i polecam go wszystkim, którzy zaczynają albo już zaczęli zabawę z fotografią.

 

  autor: PanZdzich
  26-12-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 8.0
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Cykam od roku. Głównie zajmuję się makrofotografią i reportażem.
Zalety:
Podstawową zaletą jest uchylny ekran LCD, który pomaga,gdy dany obiekt jest bardzo wysoko bądź nisko. W dodatku Af w trybie podglądu na żywo jest szybki, więc można go bez obaw używać w fotografii sportowej czy reportażowej. Dalej wbudowana stabilizacja obrazu kurpusie. Ostatnia rzecz to wygoda użytkowania: w porównaniu z A230, A330 i A380 trzystapięćdziesiątka fotografuje się o wiele wydodniej.
Wady:
Duże szumy od ISO 1600, lamba błyskowa strasznie daje po oczach (według mnie), głośna praca AF i mechanizmu migawki, obiektyw kitowy 18-70 jak sama nazwa wskazuje jest do kitu ;)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony Alpha A200, Nikon D60 , Nikon D90, Olympus e-400
Podsumowanie:
A350 nadaje się zarówno dla początkujących jak i ale też dla zaawansowanych amatorów. To dobre rozwiązanie dla tych, których nie stać na A550 bądź A500. Jeśli chcesz kupić ten aparat, to radzę jednak nie kupować zestawów z obiektywem kitowym 18-70, chyba że to niemożliwe.

 

  autor: alex
  email widać po zalogowaniu
  09-10-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję od 3 lat, amatorsko, najczęściej portrety i zdjęcia marko
Zalety:
a350 ma wiele zalet, na pewno uchylny ekran jest wielkim plusem, przyciski są umiejscowione bardzo wygodnie, stabilizator obrazu jest świetny, aparat ma wiele funkcji i w ogóle zdjęcia wykonane tym aparatem są świetne, mają duży rozmiar. cienie na fotografiach są pokazane na prawdę świetnie. zdjęcia są ostre i nieporuszone, niektóre opcje nadają im bajkowy wygląd. polecam!
Wady:
cena, flash (tylko 5m) strasznie boli w oczy!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
nikon d40
Podsumowanie:
apatrat drogi, ale godny swojej ceny, polecam WSZYSTKIM!

 

  autor: alpacino
  19-08-2009
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko 20 lat.To moja pierwsza lustrzanka cyfrowa.Kupiłem ją głównie do fotografowania mojego dziecka, ale lubię również robić fotki z klimatem, bez użycia lampy. Dlatego dokupiłem od razu niedrogi obiektyw Minolta 50mm/F1,7 Kita używam jako szerokiego kąta, przy ładnej pogodzie i dobrym świetle - na razie mi wystarcza.
Zalety:
Stosunek jakość-cena w przedziale ok. 2.000 zł Live view i uchylny ekran, łatwiej robić maluchowi fotki z nad łóżeczka ;) Stabilizacja w korpusie Format RAW Duża ilość dostępnych, niedrogich obiektywów Minolta. Dobra bateria.
Wady:
Rozmieszczenie niektórych przycisków np. przysłona manual i jej regulacja kółeczkiem.... hmmmm.. Przy słabszym świetle faktycznie trochę szumi, ale który za te pieniądze nie szumi ? Obiektyw kit, Sony już wyciągnęło wnioski i w nowszym modelu Alfa 380 dają przyzwoity obiektyw, no ale też inna cena.... Brak wyjścia HDMI
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Analogowe compacty Olympus i Canon. Cyfrowy compact Sony cyber shot.
Podsumowanie:
Jestem zadowolony z tego aparatu. W zupełności wystarcza do zdjęć rodzinnych, plenerowych i portretu.Nie opisywałem tu subiektywnych wrażeń, typu zdjęcia robi soft, czy chłodniejsze, bo wszystko robię w RAW i wywołuje w Photoshopie. Fajny amatorski aparat za nieduże pieniądze.

 

  autor: kuba
  email widać po zalogowaniu
  15-08-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  6
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
jestem młodym fotoamatorem, najczęściej robię portrety.
Zalety:
-b. wygodny grip (aparat jest dość duży i ciężki, lecz dobrze sie go trzyma) -life view i uchylny ekran to fajna rzecz - często mi sie przydaje -jasny ekran - czytelny nawet w ostrym słońcu -przycisk FN - wszystkie najważniejsze funkcje w jednym miejscu -duży zakres tonalny na niskich czułościach (w porównaniu do innych aparatów tej klasy) -duża rozdzielczość przydaje się w dalszej obróbce -b. czytelne menu -stabilizacja obrazu w korpusie to dobre i skuteczne rozwiązanie - w połączeniu z wyższą czułością i jasnym obiektywem można robić zdjęcia w nocy z ręki
Wady:
-mały, ciemny wizjer -mocno szumi - nawet w iso100 po rozjaśnieniu zdjęcia widać lekki szum, lecz jest znośny do ok. iso400 -tryb d-range optimizer niszczy jakość zdjęcia - lepiej zrobić w raw-ie i edytować w komputerze -wykonanie niektórych elementów mogłoby być lepsze -obiektyw kitowy słaby (słaba ostrość, przy szerokim kącie aberracje chromatyczne są monstrualne, fatalne wykonanie)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
BenQ DC C840 + wiele innych (pożyczone itp), np. Nikon D80 i D60, Olympus SP890 UZ, Samsung D600
Podsumowanie:
jest to moja pierwsza lustrzanka, długo na nią czekałem. ma swoje wady, ale i tak ją uwielbiam. polecam amatorom i tym bardziej zaawansowanym też, bo w połączeniu z dobrym obiektywem i obszerną wiedzą fotograficzną można z niej dużo wycisnąć.

 

  autor: anonimowy
  07-08-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotograf amator. Dużo koncertuje dobr aparat potrzebny, zdecyd.sie na Alfa Sony 350 , polecili...
Zalety:
ładne zdjęcia. autofocus. łatwość obsługi.
Wady:
do tej pory ich nie znalazłam, żytkuje od kilku dni
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wczęsniej miałam Kodak na film potem cyfrowego i Olympusa cyfr.sp500
Podsumowanie:
zadowolonam!

 

  autor: aleksandra
  email widać po zalogowaniu
  29-07-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografią interesuję się od zawsze, zdjęcia lustrzankami robię od 3 lat. interesuje mnie fotografia portretowa oraz makrofotografia.
Zalety:
świetna budowa, trwałe materiały, duży i przejrzysty wyświetlacz, wiele opcji, dobra jakość zdjęć
Wady:
wysokie szumy na wysokim iso - oczywiście...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
nikon d60, nikon d80, sony alfa a300
Podsumowanie:
aparat jest na prawdę rewelacyjny, chociaż obiektyw warto kupić osobno, gdyż ten z kit-u jest po prostu słaby. polecam wszystkim!

 

  autor: Michafu
  email widać po zalogowaniu
  15-07-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuje amatorsko głównie krajobraz, reporterka i zdjęcia reklamowe
Zalety:
Jako początkujący użytkownik lustra jestem zachwycony jakością zdjęć i szybkością reakcji. Bardzo dobry układ przycisków. Podgląd zdjęcia na wyświetlaczu i odchylany ekran pomagają przy pracy.
Wady:
Puki co brak jak coś dużej popstrykam to napisze
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon A50, FujiFilm S9600, Sony Alfa 350
Podsumowanie:
Fajny

 

  autor: Andrzej
  email widać po zalogowaniu
  02-07-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od 40 lat, rózne konkursy foto w kraju i w USA.
Zalety:
Uchylny ekran - mnóstwo okazji do jego użycia. Łatwy w obsłudze. Oddzielny przycisk dla ISO. Solidne wykonanie. Trwała bateria. Zdalne sterowanie fleszem Sony. Stabilizacja w aparacie.
Wady:
Szumi powyżej 400, ale daje sie jeszcze zaakceptowac do 800. Staram sie gdzie moge używać do 200. JPEGi troche zbyt soft na mój gust. Wiedząc z recenzji, że szkło kitowe jest do kitu, kupiłem samo body a do niego Tamrona 18-250 i większość okazji mam załatwione. Wizjer zdecydowanie gorszy od np. Nikona D300, ale D300 "nieco" droższy...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Analogowe Canony, ostatni Canon to EOS 5. Potem kompaktowe cyfrówki Canona i Lumix TZ5.
Podsumowanie:
Za nieduże pieniądze mam wygodny w obsłudze aparat, który przy zaakceptowaniu jego ograniczeń, a wykorzystaniu jego możliwości, daje bardzo dobre wyniki w postaci dobrze naświetlonych, ostrych i poprawnych kolorystycznie zdjęć. Ja drukuje takie zdjecia po pewnej obróbce w formacie A4 i jestem zadowolony. Jeżeli jednak ktoś robi wiele zdjęć przy słabym oświetleniu i nie akceptuje kompromisu co do ich jakości - niech wyda dużo więcej i kupi np. Nikona D300 i porządne stabilizowane szkła. Jak w życiu: coś za coś.

 

  autor: anonimowy
  29-06-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od kilku lat
Zalety:
Liveview jesli ktos tego potrzebuje, autofokus, silniczek af w body, zdjecia dość dobrej jakości
Wady:
Z wad to tylko za dużo pikseli na matrycy i co za tym idzie szumy ale jak sie używa do iso 400 to jest ok. Dla amatora nie ma wiecej wad
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
A200 nikon d90 canon 40d canon 400d
Podsumowanie:
Ta opinia poprzednia to chyba promotora z nikona. Nikon w tej połce cenowej nie ma nic do zaoferowania. Jeszcze niedawno kosztowała tyle co teraz nikon d60. Ale zdecydowanie najlepszym wyborem w tej połce cenowej jest sony a200 albo a230. Konkurencja nie ma tutaj nic do zaproponowania a najgorzej wypada tutaj nikon

 

  autor: anonimowy
  28-06-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  4
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
kilka lat amatorsko
Zalety:
9-cio polowy AF - działa do misi ! mało ma zalet
Wady:
słabe plastiki... trzeszczą brak pierścienia ostrości Dłuuugo ostrzy...
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
dużo tego było
Podsumowanie:
taka dresiarska firma aparatów lepszy nikon - zdecydowanie

 

  autor: Kapik
  email widać po zalogowaniu
  04-06-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Witam, jestem początkującym Fotografem-amatorem.
Zalety:
A350 wybrałem przede wszystkim ze względu na uchylny LCD.. (dałeś się złapać powiedzą niektórzy) ALE w mojej pracy robię różne dziwne zdjęcia z perspektyw by które obsłużyć muszę coś widzieć Druga sprawa: PROSTOTA OBSŁUGI- A350 wybrany został również ze względu na dwie użytkowniczki :)))) Trzecia sprawa: Waga, lubię czuć że mam coś w ręce. Po czwarte: GŁOŚNA MIGAWKA super sprawa ale wszystko zależy od własnych preferencji.
Wady:
Pkt. 1.: Obiektyw z kit'u , miałem okazję porobić zdjęcia kolegi starym Zeissem bez AF ->Wymieniam jak tylko odłożę trochę. Pkt. 2.: Za tę cenę materiały mogłyby być trochę leprze. Pkt. 3.: Brak f-cji sepii /ale od czego jest PC-et/ Pkt. 4.: Jak mam się już czepiać czegoś to ustawienia przycisków, by coś ustawić muszę chwycić go dwoma rękoma. Pkt. 5.: Dostępność akcesoriów... na Allegro i w innych sklepach dominują Nikony i Cannon'y/ Pkt. 6.: Akumulator- wcześniej pracowałem na Pentaxie na Paluszki... dedykowane akumulatory są piekielnie drogie a zamienniki przeważnie lipnej jakości.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Cannon A400 -> A470 Fuji Finepix 6700 Pentax K100 Cannon D1000 Sony A350
Podsumowanie:
Dobry aparat na początek, nie starcza na długo.

 

  autor: Wąski
  email widać po zalogowaniu
  16-05-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilkunastu lat. Głównie zdjęcia sytuacyjne i portrety
Zalety:
Dziwią mnie niektóre opinie na temat tego aparatu, więc postaram się w mojej opinii troszkę je skonstatować. Zalety niezaprzeczalne to: cena, intuicyjna obsługa, LV, uchylny ekran, stabilizacja w body. Chyba nikt nie powie mi że lepiej wydawać straszną kasę na nowe obiektywy ze stabilizacją niż starsze od minolty, bez stabilizacji, ale z AF, czyli kompatybilne. Nie należy narzekać tesz na prędkość i dokłądność AF, patrząc na cenę, oraz pamiętając, że mamy kilka trybów pracy. Jeśli chcecie szybki, to wybierzcie opcję punktową i będzie chodził sprintem. Ale nie wymagajcie, że AF wielosegmentowy odgadnie waszą intencję, na co ma ostrzyć... Genialnym pomysłem jest optymalizacja D-range - polecam się tym pobawić.
Wady:
Wady, oczywiście też się znajdą. Piszecie o dużych szumach. Oczywiście są, nie spodziewajcie się za 2000 zł aparatu bezszumnego. ALE. jeden z kolegów dobrze napisał, kitowy obiektyw pozostawia wiele do życzenia, jeśli chcecie nie mieć szumów, to użyjcie lepszego. Druga sprawa, nauczcie się właściwie operować przysłoną i czasem. Jak na odczepnego ustawiacie dużą przysłonę, żeby było ostro, uciekacie z czasem naświetlania i chcecie to nadgonić czułością , no to sorry, takie rzeczy to wylko w ERZE albo lepszych aparatach. FAKT, dostęp do iso denerwujący, fakt, w trybie manual, dostęp do szybkiej zmiany przysłony nienajlepszy. Ale to że nie podnosi się lustro - hmmm, właśnie po to jest technologia Live Viev żeby się nie podnosiło. Ze słabej jakości LCD.... błagam was, LCD nie jest po to żeby tam podziwiać, ale jako podgląd ma służyć jeno... następny fakt - obiektywy - słabe, o wiele lepsze minoltowskie. Zeby z nich coś wycisnąć, trzeba nad zdjęciem popracować i może jakiegoś filterku użyć
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Fuji 5600, Minolta A200, A2, Sony R1, Canon EOS 500, Canon EOS 300, Canon EOS 350D, Nikon d60
Podsumowanie:
Krótkie podsumowanie. Drodzy koledzy. Za tą cenę, aparat super. Oczywiście można dołośyć kilka stówek i kupić lepszy... Tak czy inaczej jeśli piszecie o problemach jak wyżej, polecam najpierw zastanowić się, dlaczego na AUTO zdjęcia wychodzą bez szumów a jak robię na manualu lub na programie to szumią.... Ot, ponieważ trzeba troszkę poczytac o zależnościach czasu naświetlania, przysłony, ISO i wielu innych. Na pewno nei jest to idealny aparat, ale w moim przekonaniu bardzo dobry (cały czas mając w przyzmacie jego cenę). Ciężki (co ja akurat odbieram jako zaletę), dużo akcesoriów minolty - czyli świetnych i przystępnych cenowo obiektywów W PEŁNI KOMPATYBILNYCH, to czyni go konkurencjnym. A Prawda też jest taka, że to nie aparat robi zdjęcia...

 

  autor: Drozd
  13-05-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od kilku lat, A350 to moja pierwsza lustrzanka. Miałem już 2 cyfrówki i 2 aparaty na film.
Zalety:
Ilość pixeli roździelczość wbudowany stabilizator obrazu uchylny ekran dobry autofokus przejrzyste menu
Wady:
zdjęcia trochę zaszumione niewygodnie się trzyma (zwłaszcza jak się robi dużo zdjęć) brak obudowy chroniącej przed wilgocią i kurzem
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Miałem już 2 cyfrówki i 2 aparaty na film.
Podsumowanie:
Wspaniała lustrzanka jak na tą klasę a350 to dobra lustrzanka dla tych co zaczynają fotografować tego rodzaju aparatami.

 

  autor: awellaz
  email widać po zalogowaniu
  11-04-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 25 lat,fotografuję głównie zabytki, oraz moelki - portret i akt.
Zalety:
Wygoda obsługi, rozdzielczosc, kompatybilnośc ze wspaniałymi obiekywami i innymi akcesorjami Minolty. Wysoka jakośc zdjęć.Sterowanie bezprzewodowe lampami błyskowymi Sony
Wady:
Brak gniazda lamp studyjnych.Trochę mała szybkośc zdjęc. Ale na klasę w której sie plasuje ten aparat - jest wspaniały
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenit, Praktika, kilka rodzajów Minolt - wszystkie lustrzanki.Cyfrowe: Fuji 6500fd,Canon 300D , wróciłem do systemu Sony gdyż mam dużo osprzętu Minolty - wszystko działa z Sony.
Podsumowanie:
Bardzo dobry aparat dla znajacych podstawy fotografii, Dla niedzielnych amatorów polecam kompakty.

 

  autor: atena
  email widać po zalogowaniu
  08-04-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  5
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zajmuję się fotografią od kilku lat. Ostatnio postanowiłam zainwestować w lustro, jak widać wybór padł na Sony a350
Zalety:
Bez wątpienia ilość zdjęć które można wykonać na jedym pełnym ogniwie zadowoli wymagających. Spokojnie starcza mi na kilkudniowe plenery, można polegać nawet na jednym akumulatorze. Wizjer jest wystarczająco jasny. Rozmieszczenie przycisków nawigacyjnych w normie, jedynie uwagii co do przycisku ISO.
Wady:
Tych niestety jest znacznie więcej. Przede wszystkim SZUMY. Nie po to inwestowałam w aparat o tak dużej rozdzielczości z ponoć wbudowaną redukcją szumów by przy ISO 400 strzelać zaszumione zdjęcia w warunkach w których poradziłaby sobie przecietna cyfrówka! po drugie ekran. Menu za ciemne, gdy rozjaśnisz to z kolei w plenerze kompletnie nic nie widać. co więcej, trzeba się z nim obchodzić delikatnie, np. po 4 miesiącach pojawiła mi się rysa i niestety trzeba z tym żyć. :/ a przecież aparat jest do robienia zdjęć, nie po tym by leżał na półce. Co więcej- umieszczenie przycisku ISO. gdybym miała dodatkowy 10cm palec to nie byłoby problemu. Ale zmiana czułośći iso w trakcie robienia zdjęcia jest wręcz niemożliwa. Następnie- lampa. przede wszystkim za niska. Nie sprawdziła się w ciemnościach na otwartej przestrzeni. ewentualnie w pomieszczeniach (w moim przypadku podczas koncertów) jest całkiem znośna. Po co konstruktorzy z Minolty umieścili przysisk podnoszący lampę w poszczególnych trybach gdzie lampa otwiera się przy delikatnym pociągnięciu palcem? ... wad jest niestety więcej, nie chcę z drugiej strony całkowicie psuć "cudownego" wyobraźenia o Sony. Aparat spełnia pewne kryteria, ale gdybym mogła to kupiłabym jednak "gorszego" ustawieniami Canona EOS 450d i byłabym bez wątpienia bardziej zadowolona.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon D40x, Nikon D80, Canon PowerShotA610
Podsumowanie:
generalnie aparat nie spełnia moich oczekiwań, poczekam na wymianę obiektywu (na np. 70-300) i może wtedy moje zdanie co do a350 się zmieni. póki co żałuję zakupu tego aparatu. niemniej "zdjęcie robi fotograf, nie aparat" więc przyszłym właścicielom tego sprzętu życzę powodzenia.

 

  autor: anonimowy
  28-03-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
x
Zalety:
x
Wady:
x
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony cmena samsung nikon
Podsumowanie:
Korzystalem z wielu aparatów. Jesli chodz o amatorskie lustra to najgorzej wypad nikon. Trochę przeholowali z rozdzielczoscia i szumy ale aparat wart uwagi. Do 2000 z kitemk warto kupic.

 

  autor: amator
  email widać po zalogowaniu
  23-03-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję amatorsko już 45 lat miałem różne aparatym in, Druch, Smiena*,Penti,Kodak, Samsung, Exa, Fuji 5500 a teraz SONY
Zalety:
to dobry aparat ale nie wymagajmy by był dla profesjonalisty bardzo wygodna funkcja podglądu
Wady:
moim zdaniem same zalety trochę przyciężki ale taki ma być, szumy moim zdaniem w normie
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
ostatnio w fotografii cyfrowej Fuji 5500 świetny apart ale nie lustrzanka
Podsumowanie:
Przed zakupem oglądałem kilka marek Wyboru dokonałem między Nikonem D60,D 80 i kupiłem Sony Alpha 350H i jak na razie nie żałuję

 

  autor: key
  email widać po zalogowaniu
  03-03-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję od kilku lat amatorsko , odkrywam świat fotografii...
Zalety:
Duże możliwości...
Wady:
wady jak w innych aparatach (szumy są w granicach tj. u konkurencji...:P )
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Kodak CX7525
Podsumowanie:
Polecam go każdemu ,kto rozpoczyna przygodę z fotografią a także średnio zaawansowanym fotoamatorom

 

  autor: anonimowy
  03-03-2009
wyposażenie w funkcje :  5
wygoda obsługi :  5
jakość wykonania :  1
zdjęcia :  2
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  2
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
pracuje w media markt na stoisku AGD ale widze jakie aparaty leżą na półce miedaleko wiec pojęcie mam duże
Zalety:
Kolor
Wady:
SONY to powinno telewizory produkjować a nie aparaty, ledwo co go o ściane rzuciłem i sie zepsuł
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
zmywarka BOSH i kostki calgonit
Podsumowanie:
badziew bo to sony

 

  autor: Bartosik1989
  email widać po zalogowaniu
  24-02-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografia interesuje sie amatorsko od niecalego roku.
Zalety:
-LV i do tego odchylany ekranik -mozliwosc ustawienia naprawde duzego iso az do 3000 -wygodny w rece -latwosc w ustawianiu aparatu -duzy dobor luster Ten aparat ma wielkie mozliwosci jak na lustrzanke polzawodowa!!!!
Wady:
-szumy
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Korzystalem z cyfrowki Samsunga Digimax700
Podsumowanie:
Aparat swietny lecz tak pewnie jak kazdy posiadajacy minimalne minusy

 

  autor: ble ble ble 21
  email widać po zalogowaniu
  21-02-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
fotografuję od dwóch lat, głównie portrety.
Zalety:
zaletą jest na pewno to, że do alphy jest spory wybór optyki i nie mam tu na myśli obiektywów alpha, polecam starsze wersje minolty. alphy sprzęt optyczny owszem jest niezły i jest ogromny wybór ale zwracała bym uwagę tylko na droższe, precyzyjniej skonstruowane pierwszej klasy obiektywy. poza tym to 350 jest prosta i przyjemna w obsłudze. ilość pixeli to duży plus w wypadku kiedy kogoś interesuje makro fotografia. można kadrować nie tracąc na jakości zdjęcia. niska cena.
Wady:
wady to przede wszystkim szumy już przy ISO 400, przy użyciu podstawowego obiektywu (18-70), może to ze względu na przysłonę stosunkowo ciemną. ktoś kto tych szumów nie widzi chyba ma kłopoty ze wzrokiem albo nie ma pojęcia jak wyglądają szumy na zdjęciach.... przy obiektywie z przysłoną 2.8 jest znacznie lepiej. lepiej użyć dłuższego czasu naświetlania niż podkręcać zdjęcie ISO w przypadku tego aparatu. chociaż efekty będą na pewno inne. nie można sobie dostosować aparatu, tzn nie ma opcji zapisywania ulubionych ustawień, szkoda.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
aparaty kompaktowe typu samsung l100 i nikon l18, panasonic fz8
Podsumowanie:
polecam aparat osobom które mają zamiar kupić ciekawszy obiektyw niż 18-70 alphy, polecam szczególnie amatorom, polecam dokupić statyw, na pewno się przyda tak jak używanie dłuższego czasu naświetlania;) na początek świetny aparat ale po jakimś czasie wymagającym i marudnym zacznie czegoś brakować.

 

  autor: michalb1978
  email widać po zalogowaniu
  22-01-2009
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  3
cena/możliwości :  5
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amator, od niecałego roku posiadam pierwszą lustrzankę, właśnie A350. Ponieważ nie mam żadnego doświadczenia z innymi systemami, nie porównuję A350 do innych aparatów. Opisuję wyłącznie swoje wnioski po wykonaniu nią około 15 tys zdjęć.
Zalety:
- tryb live viev, to doskonałe rozwiązanie: dobrze widać , można robić zdjęcia z najróżniejszej pozycji. Szkoda że się nie odchyla na boki - super obsługa menu, szczególnie dla przyzwyczajonych do menu z kompaktów - świetny program "zachód słońca", podbijający ciepłe barwy
Wady:
- szumy już przy 400 ISO są makabryczne - obiektyw 18-70 jest stanowczo za ciemny (min 3.5) - połączenie wysokich szumów z kiepskim obiektywem, powoduje że w słabiej oświetlonych pomieszczeniach, nie ma szans na ostre i czyste zdjęcia w świetle zastanym - kiepskie opcje bracketingu, skok tylko o 0,3 lub 0,7 EV - brak możliwości "ułożenia" własnych programów, są tylko manualne i różne z góry ustalone przez producenta. - w trybie zdjęć seryjnych, autofokus wyraźnie się gubi, i nie trafia z ostrością tak jak przypojedyńczych zdjęciach
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Przesiadłem się z kompaktów.
Podsumowanie:
Fajny na początek, ale bardzo frustrują jego wady

 

  autor: anonimowy
  11-01-2009
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilkunastu lat, dopiero od niedawna posiadam sony alfe, ale jest to aparat warty polecenia! od samego początku świetnie ze mną współpracuje, mam nadzieję, że i do samego końca będzie!
Zalety:
powtórzę wszystkie wymienione już wyżej i dodam, że jego największą zaletą jest brak wad!! p.s. wielu z was w wadach wypisuje szumy! ŻADNYCH szumów nie ma! nic! jakiś minimalnych też brak, nawet na najwyższym ISO! JESZCZE RAZ POLECAM!
Wady:
-
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Korzystałam wcześniej z minolty, również bardzo dobry aparat, jeszcze wcześniej canon 400d łatwy w obsłudze, również polecam amatorom!
Podsumowanie:
WARTO POSIADAĆ TO CUDEŃKO!

 

  autor: Angelika
  email widać po zalogowaniu
  28-12-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko kilka lat - szczególnie ludzi, sceny życia codziennego oraz makro. Oprócz tego dłuższy czas współpracuję z Photoshopem.
Zalety:
Przede wszystkim łatwy w obsłudze, wygodne robienie zdjęc jeżeli chodzi o ruchomy monitor. Spodobało mi się, iż aparat szybko i z łatwością wyłapuje ostrośc.
Wady:
Fatalne fotografowanie na podglądzie "na żywo". Strasznie głośny. Oprócz tego cena jest zbyt wygórowana.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon, niestety kompakt. Nie spełnił moich wymagań.
Podsumowanie:
Podsumowując, ta lustrzanka jest dobra - bez szczególnych bajerów, dla początkującego fotografa. Podpasowała mi.

 

  autor: Carvillian
  06-10-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zajmuje sie rycerstwem pisaniem wierszy i amatorsko fotografią
Zalety:
Błyskawiczne zdjęcia duża usatwność makr, szybki i porzadny a co ważne lekkie relatywnie aparat. Duża łatwość zmiany obiektywów.Pieknie wspólpracuje z szybkimi kartami.
Wady:
fatalny serwis,
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nikon D80, stara konica minolta jeszcze kompkatowa
Podsumowanie:
Uważam że Sony alfa to dobry wybór ale dziś juz bym wybrał alfe 900 albo 700. Szysszy procesor wieksza matryca przy alfie 900 24mega piksele, zdjecia kolibra czy ptaka w locie super ostre. Jednakże powiem tak Alfa 350 wbrew temu co mówią "profesjonalisci" jest naprawdę bardzo porzadnym i spokojnie mozna powiedzieć półprofesjonalnym aparatem na którym miło sie uczy robnic zdjęcia. jest user frendly.

 

  autor: zbycho77
  email widać po zalogowaniu
  21-09-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko fotografuję od 40 lat. Interesuje mnie prawie wszystko, od portretu do makrofotografii przyrodniczej i pejzażu. Do końca lat 80 sam obrabiałem chemicznie wszystko co sfotografowałem. Teraz mogę to robić ponownie w ciemni-komputerze "wywołując" pliki RAW.
Zalety:
Poręczny, zgrabny, wygodny no i ten odchylany ekran LCD -świetne rozwiązanie oczywiście w połączeniu z podglądem kadru. Bardzo przydatna regulacja dioptriażu wizjera. Redukcja drgań pozwala wydłużać czasy ekspozycji. Wysoka rozdzielczość daje możliwości komputerowej zabawy fragmentami obrazu . Z obiektywem minolty 24-105 stałą 50 i sigmą 70-300 APO spisuje się znakomicie. Autofocus działa szybko i przecyzyjnie ale to może zaleta obiektywu. Łatwe i przejżyste menu w języku polskim znakomicie usprawnia obsługę.
Wady:
W extremalnych warunkach ekspozycji i czułości 1600-3200 jednak szumi. Opieszale i czasami dziwacznie reaguje przy trybach manualnych szczególnie gdy ręcznie zmienia się przysłonę, czasami ogranicza przedział możliwych nastawów przysłony w stosunku do możliwości obiektywu mimo że mieści się w przedziale możliwych nastawów czasu migawki.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Fed, Zenit ttl, Praktica LTL przez 30 lat i nadal działa, Pentacon six, kompakty Kodak, Yashica, Olympus, Minolta 500 SI super z całą kupą osprzętu, a z cyfrowych Canon A 710 IS
Podsumowanie:
Dobry aparat który spełnia moje oczekiwania i na pewno nie zawiedzie wielu amatorów fotografii a tak na marginesie żona twierdzi że jest ładny....

 

  autor: Tiruriru
  email widać po zalogowaniu
  24-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od 8 lat. Głównie portrety ludzi oraz zdarzenia z życia codziennego.
Zalety:
Jak na sprzęt tej klasy mały i poręczny. Naprawdę najbardziej denerwują mnie sprzęty, których czasem trzeba użyć szybko i trafić "na moment" i ten spisuje się doskonale. Oczywiście to nie jest aparat dedykowany do takiego typu pracy, ale pomaga. Przeczytałem opinie wyżej i .. śmiać mi się chce z ludzi, którzy piszą "od lat fotografuję profesjonalnie na ślubach i weselach". Ludzie! Jak się zarabia na fotografowaniu, to kupuje się z trochę innych półek. Przecież to sprzęt dla fotoamatorów - zapaleńców. I w tej kategorii spisuje się doskonale. Baaardzo przydatne ustawiane LCD, naprawdę życie stało się prostsze dzięki takiemu durnemu bonusowi.
Wady:
Szumi. Faktycznie można znaleźć sprzęt, który jest tańszy i nie szumi aż tak - bo tak naprawdę to każdy ma szumy. Mocno poprawia dorzucenie lepszego i jaśniejszego obiektywu, ale kupując obiektyw kitowy zawsze wie się, że to średniak i przy większych wymaganiach dorzuca coś lepszego. Więcej błędów nie będę wymieniał, bo to standardowe problemy - normalna polityka firm - chcesz coś więcej to płać. LCD też szumi, ale to tylko podgląd.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zeniciaki w dzieciństwie, Olympusy analogowe, Nikon D40X, masa kompaktówek
Podsumowanie:
Sprzęt na 7/10. Jeśli ktoś chce mocno zakombinować, niech kupuje Nikona D40X plus dobrą Sigmę - wyjdzie taniej i podobnie. Nie wiem czemu, mi się jednak podoba ta alfa. D40X jest trochę dla mnie toporne w użytkowaniu a obsługa tego aparatu jest bezbłędna. Po paru dniach używa się go prawie z zamkniętymi oczami. No i ten LCD - uratował mi życie w paru momentach :) Jak ktoś w miarę obsługuje Photoshopa/Gimpa to z tym aparatem zrobi cuda!

 

  autor: Krzysztof Dusza
  email widać po zalogowaniu
  01-07-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  7
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zajmuję się zawodowo fotografią ślubną, dodatkowo pracuję jako grafik. Wykonuję również zdjęcia reporterskie (wcześniej dla lokalnej gazety, obecnie głównie dla Centrum Kultury - relacje z imprez itp.
Zalety:
To nie prawda, że LV przydaję się tylko w makro. Można uzyskać ciekawą prerspektywę, bez kładzenia się na ziemi. Przydawało mi się na sali ślubnej (można strzelić fotę z góry np. gdy ludzie tańczą w kółeczku ciasnym). Do aparatu można dostać genialne obiektywy zeissa, a jak ktoś poszuka to są tańsze, równie dobrze obiektywy minolty z serii G. AF nie jest zły jak na lustrzankę amatorską, dużo szybszy niż np. w starej minolcie 5D. Stabilizacja naprawdę dobra i to w korpusie. Z ciężkim szkłem (minolta 28-70 G można z ręki spokojnie utrzymać nawet 1/20s !).
Wady:
Przede wszystkim duże szumy. Brak podglądu głębi ostrości (ale nie jest to wielki minus). Szkoda też, że zabrakło przycisku balansu bieli. Dobrze, że w miarę szybko można to zrobić z poziomu menu. Według mnie a duża rodzdzielczość matrycy. Wystarczyłoby mi 10 mp spokojnie, a tak mniej się mieści na karcie (RAW 11 - 15 mb!), 14 mp to duże szumy. Uwaga - drogie baterie!!! (300 350 zł!), więc lepiej nosić ze sobą ładowarkę (też drogą, ale są dobre zamienniki pozwalające podłączyć akumulator do zapalniczki w aucie).
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Minolta Dynaxx 5D Sony A 350
Podsumowanie:
Dobry aparat, byłby bardzo dobry, gdyby nie szumy. DUŻO lepiej i taniej kupić A 300. Nie miałem niestety okazji sprawdzić, czy szumi mniej. Pozostaje poczejać na A900 - nawet jak będzie drogi, to pewninie cena A700 spadnie (ta ponoć z szumami nie ma problemu).

 

  autor: Kuba
  29-06-2008
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  3
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Od 16 lat interesuję się fotografią. Od 4 lat posiadam własną firmę. Ukończyłem technikum foto. Na swoim koncie mam kilka udziałów i wygranych w konukrach i wystawach.
Zalety:
Zalety ??? - może LV i ruchomy ekran. Te dwie funkcje są pomocne przy robieniu ujęć makro - ALE TYLKO DO TEGO CELU. Ja raczej obsługuję różne uroczystości, gale i koncerty więc mi to jest nieprzydatne.
Wady:
WADY - niestety jest ich sporo. Aparat za takie pieniądze ma ich stanowczo za dużo. Poczynając od wolnego AF, nienajlepszego SS, czy dużych szumów, nienajlepiej rozmieszczonych przycisków, słabej jakości ekranu na braku podnoszenia lustra kończąc. NIESTETY JEST TO APARAT DO NAUKI DLA AMATORA. Piszę niestety bo reklamują go mocno - a nie jest tego wart. Miałem nadzieję że będzie to coś czym będę mógł się pobawić - ZAWIODŁEM SIĘ
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Obecnie na codzień korzystam z Nikona D80 + obiektyw 18-70 (kit) + filtry. Dodatkowo posiadam D200, D40, kilka prostych Fuji i jednego Canona.
Podsumowanie:
Jak ktoś chce kupić porządny "półprofesjonalny" sprzęt niech porówna coś Nikona lub Canona. Polecam D40, D60 lub D80 SZKODA KASY NA SONY !!!!!!!!!! Ten model to pomyłka - cena za body nie powinna być większa jak 1000 PLN (to i tak za dużo)

 

  autor: seba
  24-06-2008
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  4
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Amatorsko od 15 lat
Zalety:
Prosty w obsłudze
Wady:
1.Najpoważniejsza mimo iż Carl Zaiss przykładał łapy to nawet w amatorskim aparacie plastikowe obiektywy są rzeczą niedopuszczalną. 2.Ekran LCD - przerost formy i reklamy nad treścią!!! jakość fatalna. 3.AF nie tak dokładny, znowu wpływ reklamy!!!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenit TTL, PENTAX MZ10, PENTAX K200, NIKON D80
Podsumowanie:
Sony jak to sony, nazwa i nic poza tym. Ogólnie przereklamowany aparat z aspiracjami lustrzanki w bardzo amatorskim wydaniu.Ponieważ nie jestem piewcą ochów i achów podeszłem krytycznie do tego aparatu. Matryca 14 mln piks. po co tyle? wiadomo że przy tych obiektywach nie jest wykorzystana, LCD niestety następny chwyt reklamowy!!! Za te pieniądze można kupić NIKONA D40 + obiektyw np. SIGMY lub PENTAX-a K200

 

  autor: tomlot
  email widać po zalogowaniu
  23-06-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  8
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amatorsko i zawodowo
Zalety:
-z dobrym obiektywem bdb jakość -LV -łatwa obsługa
Wady:
- szumy - mała jasność lcd
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
nikon d80
Podsumowanie:
z obiektywem Zeissa b. udane narzędzie warte swej ceny

 

  autor: Łukasz
  email widać po zalogowaniu
  05-06-2008
wyposażenie w funkcje :  2
wygoda obsługi :  7
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  5
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zajmuje się fotografią od dawna pracuję w pewnym sklepie na dziale Foto.
Zalety:
No i tu zaczyna się problem.Zalety A350 to tyko ten uchylny ekran i nie zbyt wygórowna caena
Wady:
14 mil piks.Po co komu tyle w takim aparacie. Af nie zbyt dokładny Podgląd na żywo to tragedia
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
No bardzo dużó tego było.Ale jeśli chodzi o Sony to tylko model R1 jest bardzo dobry
Podsumowanie:
W tej cenie co A350 można kupić Canona450D lub Nikona D80 i będzie o niebo lepszym aparatem niż A350

 

  autor: tomlot
  email widać po zalogowaniu
  22-05-2008
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  8
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  8
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
wykorzystanie amatorskie i zawodowe (krajobraz)
Zalety:
-odchylany ekran z LV sprawdza się znakomicie -z bdb obiektywem niespotykana ostrość -duże możliwości kadrowania i obróbki na kompie -dobre ako -bdb funkcja D-Range -bardzo prosta obsługa
Wady:
-kitowy obiektyw nie odda możliwości body -duże szumy już od 800 ISO
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
lustrzanki analogowe i Nikon D80
Podsumowanie:
Dobry produkt dla wymagających amatorów, wart swej ceny! Ale jeśli nie zamierzasz kupować lepszego obiektywu to kup A300.

 

  autor: ANONIMOWY
  email widać po zalogowaniu
  21-05-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
jestem dopiero małodoświadczony fotografem!!
Zalety:
W zaletach hmm...:: np: -nietrudno się nauczyć obsługi -bardzo duże możliwości -ITP,ITD,...,...,...,...,...,
Wady:
TA LUSTRZANKA CYFROWA NIEMA ŻADNYCH WAD
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
NIE KORZYSTAŁEM Z INNEGO SPRZĘTU
Podsumowanie:
JEST SUPER, HIPER, SXTRAŚNIE WYPASISSTA LUSTRZANKA CYFROWA DSLR-A350 ^^^^ ^^^^ ==== ==== ++++++

 

  autor: mares66
  01-05-2008
  liczba ocen: 1
  średnia ocen: 9.0
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
od kilku lat amatorsko - pejzaż, makro
Zalety:
-szybkie ostrzenie -przydatny podgląd na żywo, ruchomy ekran -ergonomia -dużo przydatnych funkcji -dobre odwzorowanie kolorów
Wady:
-zbyt głośny
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
DSC-H1
Podsumowanie:
solidny sprzęt

 

  autor: anonimowy
  30-04-2008
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  5
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  6
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Sony p200, Canon 30D, Nikon d80
Zalety:
uchylny ekran
Wady:
aparat wciaz dla amatorów, brak wielu funkcji, niepotrzebne 14 megapikseli - duzo szumu o nic. Przereklamowany sprzet... Przykro mi ale szumy sa duze!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Sony p200 w posiadaniu, Canon 30d pozyczany, Nikon d80 w posiadaniu
Podsumowanie:
przereklamowany aparat - ekran którego zaden zaawansowany fotograf nie uzywa, szumy i podkolorowane fotografie

 

  autor: anonimowy
  27-04-2008
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
amatorsko
Zalety:
cena vs jakość - naprawdę dobry aparat za dobre pieniądze, uchylny ekran LV zdający egzamin przy makro oraz znad głowy (co dosyć często używam). Bardzo prosta (wręcz intuicyjna) obsługa. Po dniu zabawy fociłem bez przeszkód. Świetnie leży w dłoni. Bardzo trafny pomiar światła oraz autofocus jak na aparat tej klasy.
Wady:
Brak wstępnego podnoszenia lustra oraz podglądu głębi ostrości. Dosyć duże szumy przy wysokich ISO (ale od czego są inne ustawienia oraz Photoshop ;) ), przy ISO<800 wszystko pięknie. Obudowa troszkę skrzypi (może się tylko czepiam :P)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Samsung DX10 z "przeszkadzajkami", Canon 350D, Canon s3is i kilka innych ;)
Podsumowanie:
Aparacik warty polecenia zarówno dla początkujących jak i tych co już spędzili część życia zaglądając w wizjer aparatu. Świetne rozwiązanie LV które przesądziło o wyborze tego aparatu a brakowało w innych puszkach. Będąc na koncercie, w tłumie lub w terenie uchylny ekran jest wręcz zbawienny. Ogólnie - POLECAM!!!

 

  autor: Piro
  email widać po zalogowaniu
  26-04-2008
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Zajmuje się fotogafią ... hmmm .. coś pomiędzy amatorsko, a profesjonalnie :)
Zalety:
Ten aparat jest boskiiii ! Kupiłam go i nie żałuje jest najlepszy dla profesjonalistów ... jeśli chodzi o amatorów to nie polecam ... dosyć trudny w obsłudze <<< nie wystarczy tylko kliknąć i ma się idealne zdjęcie :) ... trzeba trochę się pomęczyć >>>
Wady:
Moim skromnym zdaniem nie ma żadnych wad :)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
wcześniej miałam różne aparaty firmy Sony i ze wszystkich byłam zadowolona :)
Podsumowanie:
Tojest świetny aparat i naprawdę wart swojej ceny :) polecam

 

  autor: Kryspin1
  10-04-2008
  liczba ocen: 4
  średnia ocen: 8.8
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  9
Sony Alpha DSLR A350 :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Mam 11 lat makrofotografią interesuje się od 5 lat .Moje zainteresowania to :fotografia,malarstwo,motoryzacja.
Zalety:
Zdjęcia wyostrzone ,aparat pełen opcji .Jeśli chodzi o makrofotografie trafiliście w 10 ma on ekranik lcd który odgina się do góry lub do dołu,tylko żeby macro było dobre kupuje pierścień . Zoom bardzo dobry wyostrzony .0gólnie super ,bateria wytrzymała
Wady:
żadnych szumów nie ma ,wszystkie opcje w tym aparacie usterki naprawiają ,ten aparat mam od wejścia na Polski rynek ,do tej pory świetnie mi się z nim pracuje .
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
sony h-3 ,nikon coolpix p50 i oczywiście Sony Alpha dslr-a350
Podsumowanie:
aparat nie jest lekki ale wygodny w trzymaniu ,macro dobre tylko do tego aparatu trzeba kupić pare rzeczy gdzieś do 1000 zł najlepiej kupić na giełdzie oszczędzisz 800 zł a kosztuje 2500zł na giełdzie masz tam dużo plecaczków na aparaty filtry karty pamięci i inne akcesoria foto.Jeśli chodzi o warszawę to przy giełdzie komputerowej w klubie stodoła od 10:00 w niedzielę

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.