Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu główne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon PowerShot SX10 IS      recenzje (8)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon PowerShot SX10 IS


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
producent : Canon
recenzje : 8
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowadla formatu 4/3: 28 - 560 mm, dla formatu 16/9: 29 - 580 mm
obiektyw/przysłonaf/2.8 - 5.7
matryca/pikseli10.0
ISOAuto,80, 100, 200, 400, 800, 1600 ISO
czasy migawki15-1/3200 sek.
LCD2.8 cala
karty pamięciSD, SDHC, MMC, MMCplus, HC MMC plus




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 8 recenzji


  autor: Piotr
  email widać po zalogowaniu
  28-12-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od ponad 20 lat. Bawię się w różną fotografię (za wyjątkiem podwodnej). Obecnie najczęściej tematem są dzieci ale nie tylko.
Zalety:
Posiadam canona sx 10 is od 1,5 roku. Aparat jest przede wszystkim wszechstronny. Dla kogoś kto lubi przygody z aparatem idealny do przeróżnych eksperymentów zaczynając od zdjęć makro (ostrzy od 0cm, czyli można położyć obiekt na obiektywie), poprzez krajobrazy, imprezy, sport kończąc na polowaniu na ptaszki. Optyka aparatu bez zarzutu. Dla "leniwych" duża gama programów tematycznych. Rewelacyjny pomysł z obracanym ekranem (nieoceniony w trudnych sytuacjach zdjęciowych, unikamy klękania do biedronki i "strzelania" w ciemno na koncercie). Mimo dobrej lampy możliwość podłączenia lampy zewnętrznej (co w kompaktach nie często się zdarza). Dobrze sobie radzi w słabym oświetleniu (posiada diodę do poprawy ustawienia ostrości). Filmy do wyświetlania na komputerze są w sam raz no i dźwięk stereo + dyktafon. Łatwe menu, szybko można zmienić ustawienia aparatu no ale instrukcję trzeba przeczytać bo trochę potrafi. Spory gabarytowo ale prądożerny nie jest i działa na wszędzie dostępne "paluszki". Matryca ładnie odwzorowuje kolory, może nawet jest trochę za duża no ale takie są wymagania rynku :) Szybko się uruchamia i jest niezawodny.
Wady:
Wady to jedynie subiektywne odczucie. Może bym trochę inaczej rozmieścił przyciski na korpusie (albo mam za duże ręce) no i jak zawsze mógłby być tańszy ale wart jest swojej ceny.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
dużo tego było: analogowe przeróżne ostatni był zenith ET i 12XP, pierwsza cyfra w 2001roku canon a40,później kodak, fuji, minolta, olympus i teraz znowu canon.
Podsumowanie:
Wygodny, uniwersalny, doskonały do amatorskiej intensywnej przygody z fotografią. Dający duże spektrum możliwości bez konieczności ciągłego inwestowania w nowe obiektywy. Gorąco polecam pasjonatom fotografii.

 

  autor: zolwik
  email widać po zalogowaniu
  27-03-2010
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Aparat jest dla amatorow. Ostrzegam ze na zoomie cyfrowym zdjecia nie sa tak piekne jak niektorzy mysla. Te szumy... No ale ogolnie to bardzo fajny. Polecam.
Zalety:
Obracany ekranik. B. ladny. Poczujesz sie jak profesjonalista. ;) Oczywiscie zoom. Swietny do nagrywania filmow.
Wady:
Za duzo trybow. Co, jak, do czego? Nie tak niewyobrazalam sobie tego zoomu. No ale ok!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Zenit 12xp Samsung s5010 Nikon D40
Podsumowanie:
Polecam! Tylko nie liczcie ze zrobicie piekne zdjecie ptaszka z 10 metrow od was. ;D

 

  autor: anonimowy
  13-02-2010
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  3
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Nie można a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Zalety:
Nie można a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Wady:
Nie można a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Nie można a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Podsumowanie:
Nie można, a wogole z tego aparatu nic specjalnego

 

  autor: ozon4
  email widać po zalogowaniu
  12-02-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Mam pytanie czy mozna do tego aparatu dokupic jeszcze obiektywy np z jeszcze wiekszym zumem???????
Zalety:
!!!!
Wady:
!!!!!
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
!!!!
Podsumowanie:
!!!!!!

 

  autor: Huberto
  email widać po zalogowaniu
  23-06-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
?
Zalety:
Witam piszę do użytkowników Canon PowerShot SX10 IS mam problem z Akumulatorkami GP 2700 Ah. Po naładowaniu akumulatorków i włożeniu do aparatu po zrobieniu ok 30 zdjęcia aparat wyświetlam słabe baterie i wyłącza się.Po odczekaniu chwili( 1 min ) aparatem mogę dalej robić zdjęcia ale już połączeniu wyskakuje mi Niski Poziom baterii . próbowałem na innych bateriach i akumulatorkach (Energizer 2500Ah)problem za każdym razem podobny maksymalna ilość zdjęci to 120 fotek na komplecie .Proszę o pomoc i radę .
Wady:
?
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
?
Podsumowanie:
?

 

  autor: AlWinka
  26-05-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografią zajmuję się amatorsko od prawie 5 lat. Moją pasją są portrety i makrofotografia.
Zalety:
Rewelacyjny zoom, świetna stabilizacja, akumulatory, dobra lampa, jakość zdjęć, małe szumy.
Wady:
Przede wszystkim cena, stabilizacja podczas kręcenia filmików.
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon PowerShot A400, Kodak EasyShare Z812 IS
Podsumowanie:
Jestem szczęśliwą posiadaczką tego aparatu od prawie dwóch miesięcy :-). Do tej pory wykonałam nim przeszło 2000 zdjęć. Uważam, że każdy aparat trzeba po prostu wyczuć. Spotkałam się z różnymi opiniami na jego temat, ale w większości były to pozytywne opinie. Co mnie bardzo miło zaskoczyło to stabilizacja, której w ogóle się "nie czuje":-). Do tego jakość zdjęć naprawdę na wysokim poziomie. Szumy owszem są, ale są zaskakująco małe jak na kompakt (do ISO 200 są prawie niewidoczne). Do tego zdjęcia robione na 20x zoomie wychodzą naprawdę dobrze (na 10 wykonanych zdjęć 2 mi wyszły poruszone). Dużym plusem jest również to, że aparacik zasilany jest bateriami :-). Posiadam akumulatorki 2700 i na nich wykonałam ok.700 zdjęć i nadal się nie wyładowują. Mam zastrzeżenia do filmików, a raczej do stabilizacji podczas kręcenia. Trzeba bardzo powoli poruszać aparatem, by obraz był nie rozmyty. Szybkość wykonywania zdjęć też nie najgorsza, ale w Kodaku Z812 IS o wiele lepsza. Za to lampa bardzo dobra. Co prawda aparat jest dość ciężki, ale mi to zupełnie nie przeszkadza - zdążyłam się przyzwyczaić :-). Co do rozmieszczenia przycisków, hmmm... odnoszę wrażenie, że zostały umieszczone specjalnie pode mnie ;-). Nabyłam go za 1499 zł. z całym oprzyrządowaniem ( ładowarka, akumulatorki 2700, torba, karta 4GB ). Uważam, ze cena jest za wysoka, ale bardzo chciałam go mieć, a wiadomo, dla chcącego nic trudnego ;-), ale i tak uważam, że wart jest swojej ceny :-). Zamierzam jeszcze przez długi czas go użytkować, gdyż jestem bardzo zadowolona. Później to już tylko lustrzanka :-). Oczywiście CANON :-). Jak najbardziej polecam i pozdrawiam :-)

 

  autor: tomek76k7
  email widać po zalogowaniu
  13-04-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Fotografuję amatorsko od kilku lat
Zalety:
Duży zakres zoomu, ostre zdjęcia, jak na kompakt z matrycą 1/2.3 naprawdę mało szumi, bardzo przydatny lcd który można obrócic w każdą stronę
Wady:
jak na kompakt to dla mnie nie ma
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Canon EOS 50D, Sony DSC-H5, Sony DSC-H9, Panasonic TZ5
Podsumowanie:
Naprawdę super aparacik który daje dużo zabawy i możliwości

 

  autor: Bani
  email widać po zalogowaniu
  20-01-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Doświadczenie autora w fotografii:
Witam, fotografuje amatorsko juz od kilku lat,główne tematy fotografi to: przyroda, pejzaże, noc, zwierzęta...
Zalety:
Zalety: - super zoom aż 20x, - oczywiście matryca 10mln. - obracany w dowolnym położeniu wyświetlacz o akurat dobranej wielkości, - lampa błyskowa ma bardzo dobrą moc, - jakość zdjęć jest bardzo dobra, śmiem powiedzieć,że chyba najlepsza, w porównaniu do konkurencji w tej kategorii cenowej ( okolice 1100-1200zł ), - czułość ISO jest na przyzwoitym poziomie, można spokojnie robić fotki na ISO 400, - bardzo dobra czułość mikrofonów ( są dwa, dźwięk filmów stero ), - 4 baterie AA pozwalają zrobić moim zdaniem sporą liczbę zdjęć -280, tyle akurat zrobiłem na bateriach które były w zestawie,teraz mam akumulatorki 2500mA, zobaczymy ile da rade zrobić na akumulatorkach, - jakość wykonania jest bardzo dobra,
Wady:
Wady: - czułość ISO 800, 1600 szumi porządnie, - gdy nie ma słonecznej pogody, przy zoomie 20x ciężko jest zrobić nie poruszone zdjęcie :/, - dosyć ciężki aparacik :), - póki co nie znalazłem opcji zmiany formatu zdjęć na inne niż JPG, - są tylko 3 tryby wyboru jakości zdjęć, - delikatne aberracje chromatyczne, ale podobno jest tak wszędzie przy takim zoomie, - seria zdjęć kiepska tylko 1,4zd/sek., - max. rozdzielczość filmów 640x480.., no ale w końcu to aparat nie kamera :) więc aż tak to nie przeszkadza, - brak funkcji włączania i wyłączania redukcji szumów, włącza się sama dopiero przy naświetlaniu powyżej 1,2sek. - i chyba to wszystko :)
Inny sprzęt dobrze znany i używany przez autora:
Wcześniej korzystałem z cyfrówki Olympus C-765 i nadal stary aparacik działa dobrze i robi super zdjęcia, jakość zdjęć (4 mln. pix )jest minimalnie gorsza od ów Canonika :)Aparat ma 10x zooma, nie ma stabilizacji ale zdjęcia i tak rzadko wychodziły poruszone, przy słońcu - nigdy!
Podsumowanie:
Ogólnie jestem zadowolony z nowego aparacika, bo jednak jakość zdjęć jest super, zoom fajna sprawa można robić super fotki zwierzakom nie płosząc ich. Moim zdaniem najlepszy wśród konkurencyjnych kompaktów z zoomem 18-20X pod wzg. jakości zdjęć oraz szumów ISO. Polecam wszystkim!!

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.