Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Menu g?ówne
Aparaty



FOTORECENZJE

[ recenzje - strona główna | nowe | najpopularniejsze | najlepiej oceniane | losowo ]

   specyfikacja Canon PowerShot SX10 IS      recenzje (8)      ceny   
  najpopularniejsze





aparaty cyfrowe / Canon

Canon PowerShot SX10 IS


wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  9
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
producent : Canon
recenzje : 8
(szczegóły)
obiektyw/ogniskowadla formatu 4/3: 28 - 560 mm, dla formatu 16/9: 29 - 580 mm
obiektyw/przysłonaf/2.8 - 5.7
matryca/pikseli10.0
ISOAuto,80, 100, 200, 400, 800, 1600 ISO
czasy migawki15-1/3200 sek.
LCD2.8 cala
karty pamięciSD, SDHC, MMC, MMCplus, HC MMC plus




Recenzje


[ Recenzje | szczegóły oceny | prośba o zmianę opisu | błędny link | napisz własną recenzję
i dodaj ocenę
]

W sumie 8 recenzji


  autor: Piotr
  email widać po zalogowaniu
  28-12-2010
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od ponad 20 lat. Bawi? si? w ró?n? fotografi? (za wyj?tkiem podwodnej). Obecnie najcz??ciej tematem s? dzieci ale nie tylko.
Zalety:
Posiadam canona sx 10 is od 1,5 roku. Aparat jest przede wszystkim wszechstronny. Dla kogo? kto lubi przygody z aparatem idealny do przeró?nych eksperymentów zaczynaj?c od zdj?? makro (ostrzy od 0cm, czyli mo?na po?o?y? obiekt na obiektywie), poprzez krajobrazy, imprezy, sport ko?cz?c na polowaniu na ptaszki. Optyka aparatu bez zarzutu. Dla "leniwych" du?a gama programów tematycznych. Rewelacyjny pomys? z obracanym ekranem (nieoceniony w trudnych sytuacjach zdj?ciowych, unikamy kl?kania do biedronki i "strzelania" w ciemno na koncercie). Mimo dobrej lampy mo?liwo?? pod??czenia lampy zewn?trznej (co w kompaktach nie cz?sto si? zdarza). Dobrze sobie radzi w s?abym o?wietleniu (posiada diod? do poprawy ustawienia ostro?ci). Filmy do wy?wietlania na komputerze s? w sam raz no i d?wi?k stereo + dyktafon. ?atwe menu, szybko mo?na zmieni? ustawienia aparatu no ale instrukcj? trzeba przeczyta? bo troch? potrafi. Spory gabarytowo ale pr?do?erny nie jest i dzia?a na wsz?dzie dost?pne "paluszki". Matryca ?adnie odwzorowuje kolory, mo?e nawet jest troch? za du?a no ale takie s? wymagania rynku :) Szybko si? uruchamia i jest niezawodny.
Wady:
Wady to jedynie subiektywne odczucie. Mo?e bym troch? inaczej rozmie?ci? przyciski na korpusie (albo mam za du?e r?ce) no i jak zawsze móg?by by? ta?szy ale wart jest swojej ceny.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
du?o tego by?o: analogowe przeró?ne ostatni by? zenith ET i 12XP, pierwsza cyfra w 2001roku canon a40,pó?niej kodak, fuji, minolta, olympus i teraz znowu canon.
Podsumowanie:
Wygodny, uniwersalny, doskona?y do amatorskiej intensywnej przygody z fotografi?. Daj?cy du?e spektrum mo?liwo?ci bez konieczno?ci ci?g?ego inwestowania w nowe obiektywy. Gor?co polecam pasjonatom fotografii.

 

  autor: zolwik
  email widać po zalogowaniu
  27-03-2010
wyposażenie w funkcje :  7
wygoda obsługi :  6
jakość wykonania :  8
zdjęcia :  6
cena/możliwości :  6
ocena globalna :  6
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Aparat jest dla amatorow. Ostrzegam ze na zoomie cyfrowym zdjecia nie sa tak piekne jak niektorzy mysla. Te szumy... No ale ogolnie to bardzo fajny. Polecam.
Zalety:
Obracany ekranik. B. ladny. Poczujesz sie jak profesjonalista. ;) Oczywiscie zoom. Swietny do nagrywania filmow.
Wady:
Za duzo trybow. Co, jak, do czego? Nie tak niewyobrazalam sobie tego zoomu. No ale ok!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Zenit 12xp Samsung s5010 Nikon D40
Podsumowanie:
Polecam! Tylko nie liczcie ze zrobicie piekne zdjecie ptaszka z 10 metrow od was. ;D

 

  autor: anonimowy
  13-02-2010
wyposażenie w funkcje :  6
wygoda obsługi :  4
jakość wykonania :  4
zdjęcia :  4
cena/możliwości :  1
ocena globalna :  3
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Nie mo?na a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Zalety:
Nie mo?na a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Wady:
Nie mo?na a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Nie mo?na a wogole z tego aparatu nic specjalnego
Podsumowanie:
Nie mo?na, a wogole z tego aparatu nic specjalnego

 

  autor: ozon4
  email widać po zalogowaniu
  12-02-2010
wyposażenie w funkcje :  9
wygoda obsługi :  9
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  9
cena/możliwości :  7
ocena globalna :  8
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Mam pytanie czy mozna do tego aparatu dokupic jeszcze obiektywy np z jeszcze wiekszym zumem???????
Zalety:
!!!!
Wady:
!!!!!
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
!!!!
Podsumowanie:
!!!!!!

 

  autor: Huberto
  email widać po zalogowaniu
  23-06-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  10
ocena globalna :  10
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
?
Zalety:
Witam pisz? do u?ytkowników Canon PowerShot SX10 IS mam problem z Akumulatorkami GP 2700 Ah. Po na?adowaniu akumulatorków i w?o?eniu do aparatu po zrobieniu ok 30 zdj?cia aparat wy?wietlam s?abe baterie i wy??cza si?.Po odczekaniu chwili( 1 min ) aparatem mog? dalej robi? zdj?cia ale ju? po??czeniu wyskakuje mi Niski Poziom baterii . próbowa?em na innych bateriach i akumulatorkach (Energizer 2500Ah)problem za ka?dym razem podobny maksymalna ilo?? zdj?ci to 120 fotek na komplecie .Prosz? o pomoc i rad? .
Wady:
?
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
?
Podsumowanie:
?

 

  autor: AlWinka
  26-05-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografi? zajmuj? si? amatorsko od prawie 5 lat. Moj? pasj? s? portrety i makrofotografia.
Zalety:
Rewelacyjny zoom, ?wietna stabilizacja, akumulatory, dobra lampa, jako?? zdj??, ma?e szumy.
Wady:
Przede wszystkim cena, stabilizacja podczas kr?cenia filmików.
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon PowerShot A400, Kodak EasyShare Z812 IS
Podsumowanie:
Jestem szcz??liw? posiadaczk? tego aparatu od prawie dwóch miesi?cy :-). Do tej pory wykona?am nim przesz?o 2000 zdj??. Uwa?am, ?e ka?dy aparat trzeba po prostu wyczu?. Spotka?am si? z ró?nymi opiniami na jego temat, ale w wi?kszo?ci by?y to pozytywne opinie. Co mnie bardzo mi?o zaskoczy?o to stabilizacja, której w ogóle si? "nie czuje":-). Do tego jako?? zdj?? naprawd? na wysokim poziomie. Szumy owszem s?, ale s? zaskakuj?co ma?e jak na kompakt (do ISO 200 s? prawie niewidoczne). Do tego zdj?cia robione na 20x zoomie wychodz? naprawd? dobrze (na 10 wykonanych zdj?? 2 mi wysz?y poruszone). Du?ym plusem jest równie? to, ?e aparacik zasilany jest bateriami :-). Posiadam akumulatorki 2700 i na nich wykona?am ok.700 zdj?? i nadal si? nie wy?adowuj?. Mam zastrze?enia do filmików, a raczej do stabilizacji podczas kr?cenia. Trzeba bardzo powoli porusza? aparatem, by obraz by? nie rozmyty. Szybko?? wykonywania zdj?? te? nie najgorsza, ale w Kodaku Z812 IS o wiele lepsza. Za to lampa bardzo dobra. Co prawda aparat jest do?? ci??ki, ale mi to zupe?nie nie przeszkadza - zd??y?am si? przyzwyczai? :-). Co do rozmieszczenia przycisków, hmmm... odnosz? wra?enie, ?e zosta?y umieszczone specjalnie pode mnie ;-). Naby?am go za 1499 z?. z ca?ym oprzyrz?dowaniem ( ?adowarka, akumulatorki 2700, torba, karta 4GB ). Uwa?am, ze cena jest za wysoka, ale bardzo chcia?am go mie?, a wiadomo, dla chc?cego nic trudnego ;-), ale i tak uwa?am, ?e wart jest swojej ceny :-). Zamierzam jeszcze przez d?ugi czas go u?ytkowa?, gdy? jestem bardzo zadowolona. Pó?niej to ju? tylko lustrzanka :-). Oczywi?cie CANON :-). Jak najbardziej polecam i pozdrawiam :-)

 

  autor: tomek76k7
  email widać po zalogowaniu
  13-04-2009
wyposażenie w funkcje :  10
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  9
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Fotografuj? amatorsko od kilku lat
Zalety:
Du?y zakres zoomu, ostre zdj?cia, jak na kompakt z matryc? 1/2.3 naprawd? ma?o szumi, bardzo przydatny lcd który mo?na obrócic w ka?d? stron?
Wady:
jak na kompakt to dla mnie nie ma
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Canon EOS 50D, Sony DSC-H5, Sony DSC-H9, Panasonic TZ5
Podsumowanie:
Naprawd? super aparacik który daje du?o zabawy i mo?liwo?ci

 

  autor: Bani
  email widać po zalogowaniu
  20-01-2009
wyposażenie w funkcje :  8
wygoda obsługi :  10
jakość wykonania :  10
zdjęcia :  10
cena/możliwości :  8
ocena globalna :  9
Canon PowerShot SX10 IS :: sprawdź cenę ze skąpiec.pl
Do?wiadczenie autora w fotografii:
Witam, fotografuje amatorsko juz od kilku lat,g?ówne tematy fotografi to: przyroda, pejza?e, noc, zwierz?ta...
Zalety:
Zalety: - super zoom a? 20x, - oczywi?cie matryca 10mln. - obracany w dowolnym po?o?eniu wy?wietlacz o akurat dobranej wielko?ci, - lampa b?yskowa ma bardzo dobr? moc, - jako?? zdj?? jest bardzo dobra, ?miem powiedzie?,?e chyba najlepsza, w porównaniu do konkurencji w tej kategorii cenowej ( okolice 1100-1200z? ), - czu?o?? ISO jest na przyzwoitym poziomie, mo?na spokojnie robi? fotki na ISO 400, - bardzo dobra czu?o?? mikrofonów ( s? dwa, d?wi?k filmów stero ), - 4 baterie AA pozwalaj? zrobi? moim zdaniem spor? liczb? zdj?? -280, tyle akurat zrobi?em na bateriach które by?y w zestawie,teraz mam akumulatorki 2500mA, zobaczymy ile da rade zrobi? na akumulatorkach, - jako?? wykonania jest bardzo dobra,
Wady:
Wady: - czu?o?? ISO 800, 1600 szumi porz?dnie, - gdy nie ma s?onecznej pogody, przy zoomie 20x ci??ko jest zrobi? nie poruszone zdj?cie :/, - dosy? ci??ki aparacik :), - póki co nie znalaz?em opcji zmiany formatu zdj?? na inne ni? JPG, - s? tylko 3 tryby wyboru jako?ci zdj??, - delikatne aberracje chromatyczne, ale podobno jest tak wsz?dzie przy takim zoomie, - seria zdj?? kiepska tylko 1,4zd/sek., - max. rozdzielczo?? filmów 640x480.., no ale w ko?cu to aparat nie kamera :) wi?c a? tak to nie przeszkadza, - brak funkcji w??czania i wy??czania redukcji szumów, w??cza si? sama dopiero przy na?wietlaniu powy?ej 1,2sek. - i chyba to wszystko :)
Inny sprz?t dobrze znany i u?ywany przez autora:
Wcze?niej korzysta?em z cyfrówki Olympus C-765 i nadal stary aparacik dzia?a dobrze i robi super zdj?cia, jako?? zdj?? (4 mln. pix )jest minimalnie gorsza od ów Canonika :)Aparat ma 10x zooma, nie ma stabilizacji ale zdj?cia i tak rzadko wychodzi?y poruszone, przy s?o?cu - nigdy!
Podsumowanie:
Ogólnie jestem zadowolony z nowego aparacika, bo jednak jako?? zdj?? jest super, zoom fajna sprawa mo?na robi? super fotki zwierzakom nie p?osz?c ich. Moim zdaniem najlepszy w?ród konkurencyjnych kompaktów z zoomem 18-20X pod wzg. jako?ci zdj?? oraz szumów ISO. Polecam wszystkim!!

 
Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgod? na warunki Regulaminu i Polityki prywatno?ci.