Ta witryna korzysta z plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania wyświetlanych stron dla indywidualnych użytkowników. Z takich technologii mogą też korzystać współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Możesz zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce. Dalsze korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień plików cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji na ten temat można przeczytać tutaj.
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Wersja gotowa do druku
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość

Krakus1
Często zagląda
Często zagląda


Posty: 343

Lokalizacja: Kraków
Pn, 30.06.2008 01:21   

Olek E510 w dual kicie

zobacz zdjęcia Powrót do góry

ssj44
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 2861


Pn, 30.06.2008 05:55   

Krakus1, ma racje
bedziesz miał cały zakres ogniskowych


_________________
40d, 350d+szkło i coś tam jeszcze
www.jak-zarobic-w-sieci-internetowej.blogspot.com
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

Jarek1961
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 135


Pn, 30.06.2008 17:10   

Nikon D80? na początek? wysoko mierzysz. D 60 będzie lepszy dla ciebie, ale jeżeli chcesz się rozijać i mieć z tego radochę to bardzo dobry wybór.

Powrót do góry

piezak
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 3080


Pn, 30.06.2008 17:35   

AdamsZnin, G prawda....Przy takich sprawach poza tym trzeba porównywać konkretne egzemplarze. Canony są oki.Mam Canona i nie narzekam.
D60 , aparat bez silnika AF??Super........dla osoby która CHCE pakować mnóstwo kasy w obiektywy.


_________________
www.fotografostan.blogspot.com
www.foto-rower.blogspot.com
Canon System User
zobacz zdjęcia Powrót do góry

Mogway
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 2666

Lokalizacja: Aachen
Pn, 30.06.2008 18:49   

AdamsZnin napisał:
Dzięki oczko

a jakieś inne opcje? Bo znajoma mówiła mi bym kupił canon eos 350 ale słyszałem że do Canona obiektywy są bardzo drogie


To nie jest do konca prawda. Kazdy system czy to nikon czy canon czy sony ma swoje drogie profesjonalne obiektywy. Sa one doskonale optycznie ale cena jaka musisz zaplacic jest wysoka. Dla amatora mozna spokojnie dobrac cos co bedzie dobrym kompromisem jakosci do ceny. Tu kazdy system oferuje sporo obiektywow, podobnie jak producenci niezalezni. Wybor jest znaczny. Co wiecej roznice miedzy poszczególnymi firmami teraz sa tak nieznaczne ze zasadniczo kazdy wybor jest dobry. Na poczatek warto rozejrzec sie za najbardziej wszechstronnymi modelami tak zeby znaleźć wlasne pole zainteresowania. Tu olympus 510 czy sony A300/200 sa dobrym punktem startowym. Z punktu rozwojowego Sony z tej pary wyglada najlepiej. Z canonow zacznij od 400 lub troche starszego 350. Niestety ich cena jest troche zbyt wygórowana. Co do nikonow to wybor nie jest latwy ze względu na skandaliczne poejscie tej firmy do amatorów (brak kompatybilnosci ze starszymi obiektywami w trybie AF dla amatorskich korpusow).


_________________
"I mine in my mine and what's mine is mine"-Chery Littlebottom
zobacz zdjęcia Powrót do góry

damianzag
Często zagląda
Często zagląda


Posty: 95


Pn, 30.06.2008 23:42   

Jeżeli nie zależy ci na nowym aparacie to kup używanego 20d lub 30d.


_________________
Canon 20D
- EF-S 18-55
- Sigma 70-300 APO DG

Raynox DCR-250
zobacz zdjęcia Powrót do góry

Dziurol
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 95


Wt, 01.07.2008 08:12   

Witam podepne sie pod temat poniewaz nie chce zakładać po raz kolejny podobnego tematu.....Chce wydać max 2 tys na lustro...narazie szala przechylona na korzyść Pentaxa tylko nie wiem jaki model wybrać.... ale siedzi mi głowie jeszcze canon 400D i sony a300( ale mam pytanie czy w tym sony sa tez takie szumy jak a350?, bo podbno sa duże)...Najlepiej chciałbym mieć jak najmniej szumów, i stabilizacje:)


_________________
Pentax K100d + kit
Powrót do góry

ssj44
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 2861


Wt, 01.07.2008 08:16   

Dziurol jak nie chcesz jak założyłeś co ty gadzasz


_________________
40d, 350d+szkło i coś tam jeszcze
www.jak-zarobic-w-sieci-internetowej.blogspot.com
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

Dziurol
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 95


Wt, 01.07.2008 08:36   

ssj44 napisał:
Dziurol jak nie chcesz jak założyłeś co ty gadzasz
podpiąłem sie pod kolegi:)

Powrót do góry

ssj44
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 2861


Wt, 01.07.2008 08:38   

Dziurol,
http://foto.recenzja.pl/Forum-viewtopic-p-154224.html
to chyba twój temat


_________________
40d, 350d+szkło i coś tam jeszcze
www.jak-zarobic-w-sieci-internetowej.blogspot.com
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

Dziurol
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 95


Wt, 01.07.2008 08:41   

ale dziale PENTAXA, niektorzy przeglądaja "to" niektórzy "tamto"....a prosilłem o pomoc a nie rozliczanie tamatów;]


_________________
Pentax K100d + kit
Powrót do góry

ssj44
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 2861


Wt, 01.07.2008 09:33   

szumy sa naj mniejsze w canonie a za 2000 to albo olek w dual kicie lub a300 w dual kicie tylko ze 3 stówki dołożyc musisz


_________________
40d, 350d+szkło i coś tam jeszcze
www.jak-zarobic-w-sieci-internetowej.blogspot.com
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

YellowLabel
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 1303

Lokalizacja: Łódź
Wt, 01.07.2008 09:41   

za 2000 to Pentax k10D


_________________
fotki fotki fotki
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

Dziurol
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 95


Wt, 01.07.2008 09:53   

a co sadzicie o pentaxie k100D moge go kupic nowego za 1200zl z kitem oraz karta sd2gb, i zostaje kasa na jakies szkielko....


_________________
Pentax K100d + kit
Powrót do góry

ssj44
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 2861


Wt, 01.07.2008 10:06   

Dziurol sprzęt fajny ale trochę stary choć ok


_________________
40d, 350d+szkło i coś tam jeszcze
www.jak-zarobic-w-sieci-internetowej.blogspot.com
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

YellowLabel
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 1303

Lokalizacja: Łódź
Wt, 01.07.2008 10:47   

1200zł?!
BIERZ!


_________________
fotki fotki fotki
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

YellowLabel
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 1303

Lokalizacja: Łódź
Wt, 01.07.2008 12:03   

no i co?


_________________
fotki fotki fotki
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

ssj44
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 2861


Wt, 01.07.2008 12:05   

AdamsZnin czyli z 2 szkłami


_________________
40d, 350d+szkło i coś tam jeszcze
www.jak-zarobic-w-sieci-internetowej.blogspot.com
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

Dziurol
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 95


Wt, 01.07.2008 12:32   

a ja jade popoludniu po k100d za 1200zl:)


_________________
Pentax K100d + kit
Powrót do góry

YellowLabel
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 1303

Lokalizacja: Łódź
Wt, 01.07.2008 12:37   

gdzie jest taka cena tego aparatu?


_________________
fotki fotki fotki
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry

Dziurol
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 95


Wt, 01.07.2008 12:40   

kolega kupił ale myslał,ze lustrznaka jest prostrza w obsłudze i chciał 1390 ja stargowalem na 1200zl ,przebieg moze 100-200 zdjec .Mysle ze dobra cena


_________________
Pentax K100d + kit
Powrót do góry

Dziurol
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy


Posty: 95


Wt, 01.07.2008 12:43   

+torba ,karta i akumulatorki


_________________
Pentax K100d + kit
Powrót do góry

YellowLabel
Fotogaduła
Fotogaduła


Posty: 1303

Lokalizacja: Łódź
Wt, 01.07.2008 12:50   

zajebiaszcza ta cena!
pogratulować i czekamy na zdjęcia szczęśliwy


_________________
fotki fotki fotki
Odwiedź stronę autorazobacz zdjęcia Powrót do góry
Wyświetl posty z ostatnich:     
Skocz do:  
Podobne dyskusje
Temat Autor Forum Odpowiedzi
Brak nowych postów Jaki aparat dla fotoamatora. karol1301 Jaki aparat wybrać ? 4
Brak nowych postów Podreczny aparat dla motocyklistki :) (do 500 pln) Jerry Jaki aparat wybrać ? 3
Brak nowych postów Aparat do zdjęć dokumentów w ciemnych pomieszczeniach mnowakrgw Jaki aparat wybrać ? 11
Brak nowych postów Helios 44-2 dobry egzemplarz od złotóweczki pulatom kupię / sprzedam / zamienię / poszukuję 0
Brak nowych postów zalany aparat a77 kolko Sony 8
Brak nowych postów aparat do ok. 1 tys zł. ppatka2 Jaki aparat wybrać ? 1
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) :: Dobry aparat za +/- 2000 zł - do wydruku
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Forum w oparciu o PNphpBB2 1.2a © 2003 PNphpBB Group  Credits


Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.