Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Wersja gotowa do druku
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Autor Wiadomość

pignu
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy

Cz, 11.03.2010 20:15   

Witam. Mam zamiar skompletować sobie sprzęt - używany i tani bo co tu dużo mówić nie stać mnie na super wypasiony... Chce robić ładne zdjęcia analogową lustrzanka i jestem z takich zadowolony. Jak do tej pory maiłem Minoltę 404si ze standardowym obiektywem. W miarę mojego własnego gustu nauczyłem się obsługiwać funkcję manualne które pozwalaja mi robić ładne zdjęcia jak dla mnie i poznałem troszkę sztuki jaką jest fotografia. Niestety uszkodziłem i obiektyw i body. Zamierzam kupić podobny sprzęt: Canon lub Minolta do 100 zł na allegro. Kwestia jest taka, że chciałbym również dokupić do nich obiektyw który będzie czymś większym niż standardowym. Mam na myśli tutaj jakiś zoom o ogniskowych od 70 do 210mm. Na allegro zaryzykuje i postaram się kupić taki obiektyw od 200 do 300 zł. Czy macie może jakieś konkretne propozycje? chodzi mi o to co z czym pasuje? Może ktoś z was ma taki sprzęt do sprzedania to chętnie zakupię. Proszę o podpowiedzi i pozdrawiam.

Powrót do góry

jurek36
Fotogaduła
Fotogaduła

Cz, 11.03.2010 20:47   

witaj pignu, bardzo wąskie i niskie przedziały finasowe podajesz............

zobacz zdjęcia Powrót do góry

js70
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy

Cz, 11.03.2010 20:54   

A może coś z Nikona. Za 100 zł spokojnie kupisz korpus. za niewiele więcej z jakimś zoomem 35-80. Osobiście polecałbym w tym przedziale cenowym F601, na tą zaletę, że ma pomiar światła z obiektywami manualnymi bez procesora, a taki teleobiektyw spokojnie kupisz w swoim budżecie. Ręczne ostrzenie nie jest w tym modelu problemem.

pignu
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy

Pt, 12.03.2010 09:00   

Niestety jak narazie nie stać mnie na lepszy sprzęt ale może kiedys.... Jak na razie frajde sprawia mi klisza i to sie liczy. Mam pytanie do js70. Czy do tego Nikona jest jakis teleobiektyw? Bo sam aparacik wydaje mi sie fajny

Powrót do góry

pignu
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy

Pt, 12.03.2010 09:01   

Konkretnie jaki najlepiej z nim będzie współpracował

Powrót do góry

js70
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy

Pt, 12.03.2010 13:22   

Współpracować będzie każdy obiektyw zarówno manualny (wtedy oczywiście ręczne ostrzenie, ale będziesz miał pomiar światła w trybach manualnym i preselekcji przysłony) jak i AF typu D. Nie nadają się tylko obiektywy typu G. Te bez pierścienia sterowania przysłoną. Podpiąć się da i pomiar światła też jest, ale aparat nie ma jak sterować przysłoną, więc pozostaje tylko pełna dziura.

pignu
Czasem zajrzy
Czasem zajrzy

Sb, 13.03.2010 14:38   

ok rozumię

Powrót do góry
Skocz do:  
Podobne dyskusje
Temat Autor Forum Odpowiedzi
Brak nowych postów jaki obiektyw do zdjec slubnych do nikona d90 xyz14 Nikon 4
Brak nowych postów Obiektyw SMC Pentax-A 1:2.8 28mm asalto kupię / sprzedam / zamienię / poszukuję 0
Brak nowych postów Obiektyw SmC Pentax-A 1:1.4 50 mm asalto kupię / sprzedam / zamienię / poszukuję 0
Brak nowych postów A200 jaki obiektyw makro do 2 tys ? nightelf Sony 3
Brak nowych postów Nietypowy bokeh-jak uzyskać? (obiektyw lustrzany?) blackangelek technika fotografowania - kolor 4
Brak nowych postów Jaki obiektyw wybrać do Canona 550d i inne akcesoria? benasia Canon 3
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz poprzedni temat Wersja gotowa do druku Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zobacz następny temat
Forum w oparciu o PNphpBB2 1.2a © 2003 PNphpBB Group  Credits

Portal w oparciu o engine OS/GPL Envolution 1.25 Korzystanie z Portalu oznacza zgodę na warunki Regulaminu i Polityki prywatności.