Tytuł :

Moje zdjcia wszystko i nic

Foto.recenzja.pl / Forum : zdj?cia - fotokrytyka

Aleksandrossa - Pt, 13.02.2009 23:02
Temat postu: Moje zdj?cia- wszystko i nic
Jestem otwarta na krytyk?:

























Wiem, ze to w porównaniu do Waszych zdj?? to jakie? bohomazy, no ale có? u?miech

marcinifgm - Pt, 13.02.2009 23:49
Temat postu:
Witamy ! Po pierwsze wypada si? przywita?, po 2 numerujemy zdj?cia, a tak naprawd? to fot.2 mi sie podoba reszta troszke pracy wymaga.G?ebia, balans bieli, no i sama kompozycja.

Bibru - Sb, 14.02.2009 00:03
Temat postu:
Zgodz? si? z Marcinem, ze musisz jeszcze sporo popracowa?, ale masz 13 lat i wszystko przed tob?. ?ycz? wytrwa?o?ci i fajnych tematów.
Pozdrawiam

Tosiek - Sb, 14.02.2009 00:22
Temat postu:
Cytat:
sk?d Ty to wiesz? Nigdzie o tym tu nie ma...???

st?d kolego partner, u?miech
http://foto.recenzja.pl/lustrzanka_jaka ... _-t-17083/

Bibru - Sb, 14.02.2009 01:10
Temat postu:
No w?a?nie stamt?d w?a?nie,

andreo - Sb, 14.02.2009 08:21
Temat postu:
Cytat:
Jestem otwarta na krytyk?:

otwórz si? równie? na --> <A HREF= "http://foto.recenzja.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&p=200340#200340" >ZAPOZNAJ si? z ZASADAMI Dzia?u zdj?cia - fotokrytyka </A>

1> WB + cienie na Twarzy = ?le

2> zaba?aganione t?o = brak umiej?tno?ci operowania GO

3> wra?enie nieostro?ci
ale z ca?ej serii najbardziej 'udane'

4> dzik...
WB na ró?owo = du?o czyta? instrukcja

5> chmury ?adne - dó? nie

Reasumuj?c s?abiutko
brak Ci elementarnych podstaw fotografii cyfrowej = instrukcja instrukcja instrukcja instrukcja

nast?pne zdj?cia postaraj si? aby by?y wi?ksze = Max 800px

kolkooo - Sb, 14.02.2009 13:56
Temat postu:
Witam Jak dla mnie to nr 2 reszta czeka na dopracowanie Pozdrawiam i prosze napisz co? o sobie j?zyk

Aleksandrossa - Sb, 14.02.2009 16:33
Temat postu:
Faktycznie zapomnia?am si? przedstawi? u?miech Nazywam si? Ola i mam 13 lat. Bardzo lubi? robi? zdj?cia (cho? nigdy nie wychodz? takie jak bym chcia?a szcz??liwy). Oprócz fotografii interesuje si? zwierz?tami.

Kilka zwierz?cych (nie za udanych moim zdaniem, ale czekam na Wasze) fotek:

1.



2.



3.



4.



5.



6.


andreo - Sb, 14.02.2009 17:34
Temat postu:
Cytat:
Kilka zwierz?cych (nie za udanych moim zdaniem

moim zdaniem równie? = czyli s? nie udane
'grzech podstawowy' i b??d elementarny -> to 'poucinane obiekty'
na pocz?tek 'swojej fotograficznej drogi - kadruj szerzej ... wtedy co? si? mo?e??? da wykadrowa? ?eby mia?o 'r?ce i nogi'
---> poczytaj np. to-> http://www.horazy.republika.pl/4.htm

bbasia - Sb, 14.02.2009 17:53
Temat postu:
A moim zdaniem York ze zdj?cia nr 4 jest ?wietny. I wcale mi nie przeszkadza, ze ma co nieco poobcinane u?miech Jest w tym kadrze dynamika, fajnie pokazany charakter pieska - jego ciekawosc swiata i zdumienie tym czyms dziwnym bia?ym i zimnym. Przyda?aby sie tylko ma?a obróbka tego zdj?cia - poodostrzenie delikatne i dodanie kontrastu. To zostawiem pole do popisu tym, którzy lubi? bawi? sie w obróbk? - partner, andreo, shine - do dzie?a! Tylko nie przesad?cie z obróbk? - delikatnie, delikatnie...

andreo - Sb, 14.02.2009 18:13
Temat postu:
bbasia, mówisz = masz szcz??liwy
zgodnie z Twoim przepisem
Obraz->Auto kontrast
kontrast mo?na ustawi? te? suwaczkiem szcz??liwy

pó?niej:
Warstwa->Powiel warstw?
na tej powielonej warstwie=T?o kopia->zmiana trybu mieszania na->ostre ?wiat?o
Filtr->Inne->Górno-przepustowy (ustawienie promie? 5,5 pikseli.... tu mo?na mówi? o delikatno?ci:D)
na koniec Warstwa->Sp?aszcz obraz
Zapisz
oto efekt....






EDIT po po?cie xeona

doda?em jedn? funkcj? przed sp?aszczeniem...
Edycja->Stonuj Górnoprzepustowy---suwak na 25% + zmiana trybu mieszania na -> ?agodne ?wiat?o
obie wersie specjalnie obok siebie
Górna przed - Dolna po po?cie xeona.

Jako?? nie chcia?y by? obok siebie smutny

xeon - Sb, 14.02.2009 18:17
Temat postu:
Bez urazy,ale orygina? jest lepszy.Nie twierdze,?e doskona?y ale obróbka znacznie odje?a delikatno?ci i ?ycia.

andreo - Sb, 14.02.2009 19:58
Temat postu:
szerszen, ano... szcz??liwy
sie ?wiczy szerszen, ?wiczy

Bierka - Sb, 14.02.2009 20:03
Temat postu:
...a piesek ma w uchu zarowke szcz??liwy

bbasia - Sb, 14.02.2009 21:19
Temat postu:
Andreo, ta fotka po prawej prawie idealna u?miech

ferrus3101 - Sb, 14.02.2009 21:35
Temat postu:
A mnie najbardziej razi zdj?cie nr.2 .Te kraty w moim przekonaniu nie do przyjecia.

Bibru - Nie, 15.02.2009 01:35
Temat postu:
Nie wa?ne jak teraz Ci fotki wychodz?, czy si? podobaj? czy nie....
Dopiero zaczynasz, musisz pozna? podstawy, troszku wiedzy technicznej, i wiele ?wiczy?. Oczywi?cie ?wiczenia popieraj teori?.
Wiem ze pisa?a? w?tek o kupnie lustrzanki.... moim zdaniem jeszcze zdecydowanie za wcze?nie, nie ma sensu inwestowa? w cos czego nie b?dziesz mog?a wykorzysta?. Nie pozna?a? jeszcze swojego aparatu a si?gasz po nowy. Aparat zmieniamy kiedy obecny zaczyna nas ogranicza?. Lustro nie poprawi twoich zdj?? dopóki nie poznasz podstaw...

Aleksandrossa - Nie, 15.02.2009 21:33
Temat postu:
1.



2.


kasiazolna - Nie, 15.02.2009 22:22
Temat postu:
Olu najlepiej jak bys kazde zdjecie numerowala po kolei i nie wracala do jedynki bo ciezko sie potem polapac. Zdjecie nr 2 z kotem jest bardzo przyzwoite.
A tak btw jakie te male szynszylki (?) sa sloooooooooooooodkie szcz??liwy

AdamosS - Nie, 15.02.2009 22:37
Temat postu:
eeeej gdzie tak blisko Dzika podesz?a?? w szoku jestem... chyba ze to zoo. Co do fotek to praca, praca, proby, i jeszcze raz proby i praca;)

Aleksandrossa - Pt, 15.05.2009 20:06
Temat postu:
Ma?y eksperymencik:
3.




I psiak:
4.


tmc - Pt, 15.05.2009 20:43
Temat postu:
Witaj Aleksandrossa u?miech

Ja mog? napisa? o swoich odczuciach z obróbk? i technik? mam problem.

Ostatnie dwie fotki to MZ s? ca?kiem fajne,cho? jeszcze wymagaj? pewnych poprawek.
1 koniecznie wyprostowa?,troch? ?ciemni? i ja chyba wola?bym mniej boków,czyli proporcje fotki 10x15.
2 Fajna g??bia ostro?ci,kolory,ale dlaczego uci?te kawa?ek ucha i kitki nie wiem.A najbardziej mi nie odpowiada podpis.

?ycz? coraz lepszych kadrów i pozdrawiam u?miech

Aleksandrossa - Pt, 15.05.2009 21:16
Temat postu:
Jeszcze dwa:
5.



6.


frue - Pt, 15.05.2009 22:53
Temat postu:
na zdj?ciu nr 6 brakuje mi troch? do?u, bo ?apki wygl?daj? na uci?te.
Natomiast nr 5, jest ca?kiem fajne, jednak przeszkadzaj? mi przepalenia. Unikaj s?o?ca od tylu i z góry, spróbuj inaczej podej?? do psa, tak by nie by?o na nim du?ych przepalonych plam. Do tego te? s? ?apki uci?te. Podoba mi si? te? ten pies, który zosta? przerobiony przez Fotogadu??.
Pozdrawiam i ?ycz? powodzenia.

mejdejos - Sb, 16.05.2009 13:24
Temat postu:
Ostatnie 4 zupe?nie nieudane. Nie przyci?gaj? uwagi ani nie pokazuj? tematów w sposób unikalny czy efektowny.

Turo5 - Sb, 16.05.2009 14:19
Temat postu:
mejdejos, nie b?d? taki dziewczyna ma jeszcze troch? czasu
Aleksandrossa, dalej czytaj instrukcja instrukcja instrukcja i ksi??ki o fotografii, efekty poma?u ju? s? widoczne w3 serii
1 za du?y ba?agan, za ciasno i z?a GO
2 ten koczis ju? fajnie wyszed? tylko wykadruj go cia?niej
3 ?wieczka za ciemno wida? tylko p?omie? i gór? jak by by?a ca?a i kadrowanie pionowe mog?o by by? ciekawie
4 niedobry kadr
5 ta fotka to po 4 jakie? nieporozumienie -jeszcze gorszy kadr
6 no tutaj si? zrehabilitowa?a? kadr do przyj?cia
moja rada co do kadrowania podczas zdj?cia nie kadruj tak ciasno pó?niej zawsze mo?esz obci?? na kompie jak wykadrujesz tak ciasno to na kompie ju? nie dosztukujesz pozdrawiam u?miech

mejdejos - Sb, 16.05.2009 22:17
Temat postu:
Jestem taki, bo czym skorupka za m?odu u?miech
Musisz po prostu Aleksandrossa, du?o ?wiczy? i czyta? u?miech
Dobrego ?wiat?a ?ycz?!

Aleksandrossa - Cz, 29.04.2010 13:11
Temat postu:
Najnowsze:
7.



8.


Aleksandrossa - Sb, 15.05.2010 11:38
Temat postu:
9. Phalaenopsis- robione telefonem, 5mxp


Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Forum w oparciu o PNphpBB2 1.2a © 2003 based on phpBB 2.0.5 © 2001, 2002 phpBB Group
To jest wersja przyjazna dla wydruku, pełna wersja znajduje się tutaj: Moje zdjcia wszystko i nic
Zdjęcia użytkownikow portalu zobaczysz tutaj: Zdjęcia